• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

محمد بجنورد

کاربر ويژه
46 کاربر درحال مشاهده این موضوع هستن ولی هیچ کدومشون پست نمیذارن!!!با یه پستی بذارین دیگه!!!حوصله م سر رفت بخدا از بس پست های قبلی رو خوندم!!!

arashz

مدیر بخش هواشناسی
شب همه دوستان خوش و خرم، به امید روزهای پر بارش برای تمام خاک پاک ایران زمین.:گل:

mohamad_73

کاربر ويژه
نرم افزارaccu weather برا گوشی دانلود کنید باحاله
یه قسمتش یک کارشناس هواشناسی امریکایی اس که در باره اسیا همچنین ایران با نقشه توضیح میده

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد جان نظرت چیه؟

figure3.gif
ايرج جان

نمي شه براي ماه هاي مديد و طولاني اظهار نظر كرد ولي به نظر ميرسه ما شرايط خنثي متمايل به فاز سرد رو تا پايان زمستون داشته باشيم براي بهار بايد از اسفند ماه تصميم گيري و نظر داد.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
از شمال هند گفتيم بد نيست درباره علت سيل در جاكارتاي اندونزي هم صحبت كنيم. پس منتظر باششيد الان براتون مي نويسم. :گل:

محمد بجنورد

کاربر ويژه
از شمال هند گفتيم بد نيست درباره علت سيل در جاكارتاي اندونزي هم صحبت كنيم. پس منتظر باششيد الان براتون مي نويسم. :گل:

آها خوب شد که اینو گفتی مهردادجان،میخواستم ازت سوال کنم ولی یادم رفت،منتظرم

البته فکر کنم که قبلا بهش اشاره کردی که یکی از عوامل سیل در اونجا،بلاک بودن دریای سرخه!!!!درست گفتم؟؟؟

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
آها خوب شد که اینو گفتی مهردادجان،میخواستم ازت سوال کنم ولی یادم رفت،منتظرم

البته فکر کنم که قبلا بهش اشاره کردی که یکی از عوامل سیل در اونجا،بلاک بودن دریای سرخه!!!!درست گفتم؟؟؟

محمد جان

شايد كسي كه در مورد آب و هوا اطلاعات زيادي نداره براش عجيب باشه كه مگه بارش باران در اندونزي ربطي به درياي سرخ داره ؟!

بايد گفت در برخي الگوها نه همه، بله ربط داره .

شاخصي وجود داره بنام MJO ، در برگيرنده الگوهاي زير فصلي باد و فشار در ناحيه حاره اي و جنب حاره اي. علت اطلاق زير فصل به اين شاخص اينكه كه مدت دوام اون كمتر از يك فصل و اغلب نهايتا 45 روز هست. شاخص داراي 8 فاز هست كه هر كدوم از اين ها بيانگر نوع خاصي از الگوي باد هاي سطوح مياني و فوقاني جو در پهنه حاره اي كره زمين هست.

4qq1ka3rrnsxnbg6tm11.gif

براي نشان دادن وضعيت شاخص از يك نمودار استفاده مي كنن كه خطوط در هر فاز نشنان گر وضعيت فعلي شاخص هست. وارد شدن خط در دايره به معناي غير فعال بودن شاخص بوده و هر چه از دايره فاصله بيشتري داشته باشد شاخص قويتر ست.

اكنون شاخص در فاز 7 بسر ميبرد.

در زماني كه شاخص در فاز 5 و 6 بسر ميبرد با تمركز منطقه همرفت در غرب اقيانوس ارام و منطقه Maritime (مدار 180 درجه)، كه در آن بادهاي سطوح 850 ميلي بار با هم همگرا شده و نزول آنها باعث ايجاد ابر و بارش ميشه. در جو فوقاني اين ناحيه واگرايي ديده شده كه اين عامل در تكميل شرايط توليد ابر بسيار مهم ست.

بنابر اين بارش هاي سيل آسا جاكارتا در طي مراحل انتهايي فاز 5 و در فاز 6 اتفاق افتاده و اكنون به صورت سيل بروز نموده است.

الگوي 850 ميلي بار طي فصل سرد

plot_850wnd_tvalue_8pan_novmar.gif

الگوي 200 ميلي بار طي فصل سرد

plot_chi_tvalue_8pan_novmar.gif

الگوي بارش طي فصل سرد

plot_pcp_tvalue_8pan_novmar.gif

خطوط سبز رنگ نشان دهند همرفت شديد و خطوط سياه نشان از عدم همرفت دارد:

lnqv911aotls4trf09z.gif

در اين ناحيه ميزان شاخص OLR به خاطر وجود ابر در آسمان بسيار تنزل مي يابد:
w4sqo3wd1y9f426i36u.png

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
پس مي بينيم در فاز 8 كه بهترين فاز براي ماست دقيقا منطقه واگرايي 850 ميلي بار در اندونزلي و منطقه اقيانوسيه حاكم ميشه و در اين وضعيت باد هاي شرقي غرب اقيانوس هند تقويت شده و با خود رطوبت اقيانوس رو به شاخص آفريقا منتقل كرده و سپس در غالب سيستم هاي جنوبي از طريق درياي سرخ وارد كشور ما ميشه.

دوستان منم با اجازه از خدمتتون مرخصم ميشم

شب خوب و ارامي براتون آرزو دارم
:گل:

کدخدا

کاربر ويژه
عکسی از مراحل اولیه ساخت خیابان ولیعصر(عج) تهران

• 15532
تصویر که مربوط به مجله آمریکایی LIFE می باشد، عکسی از مراحل اولیه ساخت خیابان ولیعصر(عج) تهران در مراحل خاکریزی و کاشت چنار های اطراف آن می باشد.

در این تصویر جالب به جز هتل استقلال (هیلتون) که در دور دست به چشم میخورد، هیچ ساختمان دیگری خودنمایی نمی کند.

Fooladi

کاربر ويژه
سلامی دوباره

برای بارش خوب در خرم آباد در ماه ژانویه طبق آنالیز آماری سالهای گذشته بایستی وضعیت دمایی باید به شکل زیر باشه: بخشهای قرمز و صورتی بایستی گرمتر از نرمال و بخشهای آبی و بنفش سردتر از نرمال

q1k5767cnty0elo1c5z2.png

وضعیت دمایی پیش بینی شده یک هفته آینده یعنی آخر این ماه ( این نقشه ثابت نیست و تغییر می کنه)

shade.t2m.png

برای ماه آینده خرم آباد به این آنومالی دما نیازمنده:

5jmzuqqvus5meulyshnj.png

آخرین ویرایش:

mohamad_73

کاربر ويژه
یک ساعت که آفتاب بتابد ، خاطره آن همه شب های بارانی از یاد میرود
این است حکایت آدم ها ، فراموشی

Jacob7

New member
بکس یعنی دیگه اهواز بارش نداره آب کارون دوباره داره میاد پایین خیلی وقته یه بارون مشتی نیومده نمنه بازم خشکسالیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
sadsmiley.gif
(((((((((((((((
پس کی قراره بارون خوب بزنه به خدا دیگه داغون شدیم از بی بارونی تو رو خدا یکی بگه یهو چی شد که یه همچینی خشکی درازی شد؟؟

Fooladi

کاربر ويژه
این آنالیز هدیه به دوستان مشهدی

بهترین شرایط دمایی برای بارش مشهد

فقط در سه ماه فوریه ٬ مارس و آوریل از لحاظ آماری ارتباط معنی دار وجود داشت. بقیه یا داده ها کافی نبود یا ارتباطی با دما نداشت

9pewpv3ea3aaxgtjsn7.png

rkcdhou7qsjdz20m0no.png

2mytpsnnfieacnhppvdr.png

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا