• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
حتما یه روز میام همدیگرو ببینیم امروز بدترین تصاویر زندگیمو دیدیم یه خانواده از کرمانشاه امده بودن برای درمان یه ان زنه چنقدم اون ورتر ایست قلبی کرد افتاد روزمین هی بهش شک میدادن برگرده اخرسر برگشت ولی نفسش براه نبود با یه پسر 16یا17ساله امده بود مادرو بردن تو پسره بد جوری گریه میکرد خیلی حالم گرفته شد بابام حالش زیاد خوب نبود روز گندی بود:ناراحت:

زندگي همينه سعيد

انسان در طول عمر با حوداث گوناگوني رو به رو مي شه بايد اوضاع رو در دست داشت و مديريت كرد و به فكر چاره بود.:گل:

کدخدا

کاربر ويژه

بله

گويا ديشب يا شب قبلش بود در مورد رابطه ارتفاع و ميزان بارش توي كشور صحبت كردم عموما هر چه بر ميزان ارتفاع افزوده بشه بر ميزان بارش هم افزوده ميشه.

در يك عرض جغرافيايي منطقه اي پر بارش تر است كه غربي تر و مرتفع تر باشد اما اگه يك منطقه پيدا بشه كه در شرق داراي ارتفاع زياد باشه پر بارش تر ست.

اين قاعده در كل كشور صادقه تنها يك مورد استثنا داريم كه با افزايش ارتفاع ميزان بارش كم مي شه و اون دامنه هاي شمالي رشته كوه البرزه در دامنه هاي البرز شمالي با افزايش ارتفاع ميزان بارش كم مي شه . دليل اين امر اهميت دوري و نزديكي به منابع رطوبتي عنوان شده.

مثلا مقايسه ميزان بارش در دامنه كوه دماوند و قله اون بسيار مثال خوبي ست شايد در دامنه دماوند ميزان بارش حداكثر 400 ميلي متر در سال باشه اما در قل دماوند سالي 4000 ميلي متر بارش داريم!!!

درود مهرداد جان:گل:

یه زحمتی برات داشتم شرمندم بخدا :گل:

اگه لطف کنی میانگین آمار بارشی سالیانه شهر های ورامین و قم و اصفهان بگی و با هم یه مقایسه کوچیک کنی ممنونت میشم :گل:

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
نه اين ايميل خودمه

ايميل آقاي طهماسبي يادم نمياد سر فرصت نگاه مي كنم ولي مطمئنم از بچه هاي خومونه:گل:

navid-mashhad

کاربر ويژه
مهرداد البته من فکر می کنم افزایش ارتفاع تا یک جایی بارش رو زیاد می کنه و چون صعود رطوبت تا یه ارتفاعی منجر به تشکیل ابرهای بارشی میشه و ابرهای بارشی معمولا ابرهای کم ارتفاع تری هستند . مطمئنی قله دماوند 4000 میلی متر بارش داره!؟

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

اگه لطف کنی میانگین آمار بارشی سالیانه شهر های ورامین و قم و اصفهان بگی و با هم یه مقایسه کوچیک کنی ممنونت میشم :گل:

درود محمد جان

آره چرا كه نه

الان انجام مي دم.

ماهان.

کاربر ويژه
مهرداد البته من فکر می کنم افزایش ارتفاع تا یک جایی بارش رو زیاد می کنه و چون صعود رطوبت تا یه ارتفاعی منجر به تشکیل ابرهای بارشی میشه و ابرهای بارشی معمولا ابرهای کم ارتفاع تری هستند . مطمئنی قله دماوند 4000 میلی متر بارش داره!؟

درسته، در ضمن عمده‌ی رطوبتی که ما داریم، در ترازهای 700 به پایین موجوده و قله دماوند بالاتر از تراز 500 قرار داره.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

در مورد عدد 4000 من توي كي از منابع خوندم 4000 ميلي متر در سال اما از صحت و سقمش مطمئن نيستم توي ويكي پديا براي ارتفاعات دماوند 1400 ميلي متر در سال عنوان كرده.

والا ارتفاع 5000 متري رو در نظر بگيريم تقريبا ميشه تراز مياني جو (500 ميلي بار) ارتفاع ابر هاي مياني (آلتو ها) از 2000 متر تا 8000 متر متغيير و ارتفاع ابرهاي پايين هم 2000 متر به پايين هستن

اين مطلب كه با افزايش ارتفاع ميزان بارش بيشتر مي شه رو از كتاب هوا اقليم كه تو دانشگاه پاسش كردم خوندم. ما 3 واحد هوا اقليم داشتيم.

mahmood600

کاربر ويژه
یکی از بی نظیرترین فریم های بارشی سه شنبه هفته بعد

ngp.prcp_06h.216.SWAsia_latlon.gif

navid-mashhad

کاربر ويژه

در مورد عدد 4000 من توي كي از منابع خوندم 4000 ميلي متر در سال اما از صحت و سقمش مطمئن نيستم توي ويكي پديا براي ارتفاعات دماوند 1400 ميلي متر در سال عنوان كرده.

والا ارتفاع 5000 متري رو در نظر بگيريم تقريبا ميشه تراز مياني جو (500 ميلي بار) ارتفاع ابر هاي مياني (آلتو ها) از 2000 متر تا 8000 متر متغيير و ارتفاع ابرهاي پايين هم 2000 متر به پايين هستن

اين مطلب كه با افزايش ارتفاع ميزان بارش بيشتر مي شه رو از كتاب هوا اقليم كه تو دانشگاه پاسش كردم خوندم. ما 3 واحد هوا اقليم داشتيم.

درسته مهرداد این افزایش بارش با افزایش ارتفاع که یک اصل بسیار بدیهیه
من منظورم این هست که پر بارش ترین قسمت دماوند هم احتمالن در کمرکش قله 3000-3500 متر قرار گرفته
اگر این مستندهای صعود به قله ها رو نگاه کنیم می بینیم که کوهنوردان با اختلالات جوی در میانه راه مواجهن و در بالای قله ( به خصوص قلل بالای 4500 ) هوا بیشتر صاف هست

mahmood600

کاربر ويژه
موقعیت 540 رو یکشنبه 26 ژانویه برای تشکیل ناوه فعال مدیترانه ای و حمله ان از سمت غرب

ngp10.thk.174.eurasia.gif

mohamad$

کاربر ويژه

نه منم فکر نمیکنم . امکان نداره دماوند 4000 !!!! حتی برخی اوقات که تهران بارش داره بالای توچال از ابرا بیرونه . من فکر میکنم تا 3000 متر با افزایش ارتفاع در دامنه کوه بارش زیاد میشه ولی بالای اون به تدریج کم میشه . دماوند حدود 1000 میل بارش سالانه براش متصور هستم

بعد برام سواله که اورست اصلا بارشی داره در طول سال 8800 متره . اصلا صعود رطوبت تا اونجا رخ میده یانه !؟

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

قم ( 2005 - 1986 ): 151.1 mm

ورامين : 132.8 mm

اصفهان (2005 - 1951): 122.8 mm

اصفهان شرق (2005 - 1976): 107.6 mm

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا