• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mikadd

کاربر ويژه
دمای فعلی.

دبی 23

تهران 15

رم 9

پاریس 3

لندن 1

تهران یکم تلاش کنه ایشالا دبی و میگیره:تعجب2:

سامیار هواشناس

کاربر ويژه
البته خوشبینانه فکر میکنم برف از 2600 شروع کنه و نهایتا تا 2100 تا اخر هفته اینده بیاد پایین یعنی 3 ذرجه کاهش دما از 2شنبه تا جمعه

mohamad$

کاربر ويژه
اگر بارش ها سنگین باشه از هر جایی که سفید میشه با یکم بالا رفتن پوشش برف افزایش زیادی پیدا میکنه ولی اگه بارش ها ضعیف باشه سانت برف اروم اروم افزایش پیدا میکنه . امیدوارم سنگین باشه بارش ها

سامیار هواشناس

کاربر ويژه
به هر حال نباید فراموش کرد که اگر به ما بگن انتحاب کن میخوای 20 سانت برف تو شهر بباره یا 100 سانت تو 2400 متری ما باید برف تو 2400 متری رو انتخاب کنیم و امیدوارم بارون های شدید و فراگیر در تهران بباره

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
از جایی که یادمه میگفتن میخواد تهران زلزله بیاد!
خیلی نگران نشو مهرداد هر چند باید...

ترس از لزله يك حس ذاتي ه و دست خود آدم نيست از يك حيث خوبه شايد اين ترس ما رو وادار به آمادگي بيشتر كنه و باعث بشه ما شرايط رو درست مديريت كنيم و از بي تفاوتي ما كم كنه اما اگر باعث اخلال در زندگي روزمره بشه نه اون ديگه خوب نيست.

يادمه يك فيلمي از دوربين مدار بسته يك شركت واقع در برج چند طبقه توي توكيو ژاپن ديدم با وقوع زلزله 9 ريشتري گرچه اين محل 100 ها كيلومتر با اپي سنتر فاصله داشت ولي بشدت تكون مي خورد و از سازه ها صداي حركات ارتجاعي شنيده مي شد با اينكه اون افراد مي دونستن سازه از اصول ايمني كافي برخورداره اما باز هم از سر جاشون بلند شدن و به پنجره ها رفتن و مردمي كه اون پايين داشتن مي دوئيدن نگاه مي كردن و اضطراب داشتن.

عكس العمل و ترس در مورد زلزله ذاتي ست چون انسان خودش رو در موقعيت خطر و تهديد مي بينه.

دير يا زود زلزله در تهران اتفاق مي افته اما دانش بشر دقيقا نمي تونه بگه كي و كجا ؟ پاسخ كي و كجا تا به امروز روشن نشده . با جمع آوري و تحليل يكسري اطلاعات از خصوصيات منطقه موردنظر و پيش نشانگرهاي متعدد هواشناختي، زمين شناسي، رفتار شناسي و حوزه مغناطيس ميشه يك براورد و احتمالاتي داد ولي باز هم دانش بشر به پاسخ به سوالات كي و كجا قاصر.

aria_tehran

کاربر ويژه
یک زلزله 7 ریشتری در راه است

قانون: زلزله 6.2 ریشتری شهرستان اهر، ورزقان و هریس در آذربایجان شرقی که روز گذشته در ساعت 5 عصر اتفاق افتاد و نقاط بسیاری از شمال غرب سرزمین ایران را لرزاند زلزله ای بوده که به گفته دکتر بهرام عکاشه خیلی دیر اتفاق افتاده است.

انتظار زلزله‌های 7 ریشتری در ایران وجود دارد. چنانچه بارها نسبت به وقوع زلزله‌های به تعویق افتاده در تهران سخن به میان آمده اما این‌بار دکتر عکاشه معتقد است نشانه‌هایی در دست دارد که نشان می‌دهد زلزله تهران به زودی اتفاق می‌افتد و احتمال مرگ میلیون‌ها انسان وجود دارد و ممکن است پایتخت نزدیک به 10 سال فاقد استفاده شود. حرکت صفحه عربستان سعودی و تحرک آن به سمت شمال، فشار شدیدی به سرزمین ایران وارد می‌کند و به عقیده پدر زلزله‌شناسی کشور، ایران همیشه در استرس شدیدی است و سال‌هاست که این فشار بیش از حد را تحمل می‌کند و هر لحظه بیم زلزله‌ای 7 ریشتری در مناطقی از ایران وجود دارد.

بهرام عکاشه به قانون می‌گوید: نکته خیلی مهم این است که کل سرزمین ایران تحت استرس است و این استرس ناشی از حرکت شبه جزیره به سمت شمال است. چندین سال است که انتظار دارم زلزله‌ای با قدرت 7 ریشتر و بیشتر در منطقه شمال غرب ایران اتفاق بیفتد. دوره تکرار زلزله‌های 7 ریشتری هر 10 سال یکبار پیش‌بینی می‌شوند و الان 15 سال از زلزله اردیبهشت سال 76 در قائنات می‌گذرد و انتظار من بروز زلزله 7 ریشتری در این منطقه بوده است.

وی با تاکید بر بروز زلزله سال گذشته در شهر وان ترکیه می‌گوید: «هنوز نمی‌دانم بروز زلزله در وان را باید به حساب زلزله در ایران بگذارم یا ترکیه؛ چرا که طبق محاسبات من زلزله باید اتفاق می‌افتاد. زلزله روز شنبه در آذربایجان شرقی، یک زلزله نبوده بلکه 2 زلزله 6 ریشتری در کنار هم بوده است و عمق آن‌ها 10 کیلومتر بوده که خسارت زیادی را به خاطر عمق کم ایجاد کرده است.»

به عقیده این متخصص زلزله‌شناس، زلزله 6 ریشتری به خاطر اینکه عمق زیادی نداشته انرژی کمی به بیرون داده چرا که هرچه عمق زلزله بیشتر باشد انرژی شدیدتری آزاد می‌کند و چون لایه‌های سطحی سست هستند ریزش در آن‌ها اتفاق می‌افتد. عکاشه با تاکید بر اینکه یک نکته مهم که باید مدنظر قرار بگیرد این است که اگر نقشه ریسک زلزله در آذربایجان شرقی را نگاه کنیم می‌بینیم منطقه تالش مستعد یک زلزله 7 ریشتری است و تا مرز ارس نیز احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری وجود دارد. همچنین این ریسک در جنوب غرب آذربایجان نیز احتمال وقوع دارد.

وی اظهار داشت: «من منتظر زلزله‌ای 7 ریشتری در تهران، قزوین، تالش، گلستان و خراسان رضوی هستم. این برداشت شخصی نیست بلکه بر مبنای یکسری مطالعات تخصصی است. نکته جالب اینجاست که ما 12 سال است که ستاد بحران برای تهران آماده کرده‌ایم و این احتمال باعث شد این ستاد در کل کشور بوجود بیاید اگرچه ما هنوز در ابتدای راه ستاد هستیم.»

وی با تاکید بر ایتکه زلزله 6.2 ریشتری نباید چندصد نفر کشته بر جای بگذارد و دو تا سه هزار نفر بر اثر آن زخمی شوند می‌گوید: «من معتقدم در این زلزله‌ها حتی یک نفر نباید زخمی شود، اما ما مسائل عمده سازه داریم و زمین‌های مشکل‌دار را نادیده می‌گیریم و در حوزه مهندسی با مسائل سطحی برخورد می‌کنیم. در کشورهای دیگر این زلزله کشته‌ای بر جای نمی‌گذارد.»

به گفته عکاشه بافت روستایی شهرهای ما مشکل دارد و اساسا ما بافت شهری نداریم و در شهرهایی مانند اردبیل سازه‌ها روستایی است و متاسفانه باید پذیرفت که 85 درصد سطح کشور در برابر زلزله آسیب‌پذیر هستند و از 1000 شهر کشور شاید تنها 100 شهر آسیب‌پذیری کمتری داشته باشند و بقیه شهرها خطر ریسک متوسط، زیاد و خیلی زیاد دارند.

وی به شهرهای آبادان، ماهشهر و مناطق ساحلی خوزستان اشاره کرد و افزود: «این مناطق در برابر زلزله کمتر آسیب‌پذیر هستند و البته طبق مستندات دوهزار ساله ایران و مطالعه نقشه‌های تاریخی باید مناطق کویری مانند اصفهان را هم به کم‌خطرهای ایران اضافه کرد.» وی معتقد است: «اگر روستاهای آذربایجان در اثر این زلزله‌ها تخریب نشود جای تعجب است چرا که عمق زلزله 10 کیلومتر است و زلزله دقیق زیر شهر اتفاق افتاده است و طبیعی است که شهرها بدون در نظر گرفتن مهندسی زلزله و بتن‌ها و پایه‌ریزی تخصصی و مهندسی آسیب‌پذیر می‌شوند و گسل‌ها هم که همه آبستن انرژی زیادی هستند. زلزله بم 6.8 ریشتر بود و آن همه تلفات داد که علتش بی‌شک نادیده گرفتن سازه در مهندسی ساخت‌وساز است. من ایمان دارم اگر زلزله آذربایجان شرقی در شب اتفاق می‌افتاد تلفات آن از 10 هزار نفر کشته هم بیشتر می‌شد.»

این کارشناس و متخصص زلزله‌شناسی معتقد است: «کل منطقه تحت فشار بوده است و هر جا ضعیف‌تر بوده زودتر شکسته و دو گسل در عرض 10 دقیقه شکسته‌اند و در یک امتداد هم نبوده‌اند. من معتقدم باید خودمان را برای حوادث بدتر از این آماده کنیم.»

عکاشه می‌گوید: «180 سال پیش آخرین زلزله 7 ریشتری در تهران اتفاق افتاده است و بازگشت دوباره آن 150 ساله است و اگر زلزله‌ای در تهران اتفاق بیفتد، پایتخت به مدت 10 سال تعطیل می‌شود. من ایمان دارم چنانچه زلزله‌ای با بزرگی 7 ریشتر در تهران اتفاق بفیتد چه در جنوب شهر و چه در شمال، تعداد کشته‌ها میلیونی خواهد بود.»

پدر زلزله‌شناسی ایران تاکید می‌کند: «گسل ری و شمال تهران و گسل‌های اوشان فشم و گسل‌های زیر ساختمان‌های تهران فعال هستند و در طول 225 سالی که تهران پایتخت بوده و به اشتباه پایتخت شده انتظار زلزله وجود داشته است.»

سلام بر همه
تهران طوری ساخته شده که با یه زلزله ی بزرگ نابود میشه(بیشتر شمالش)
مثلا اگه شمال شهر برید میبینید که دقیقا روی گسل خونه ساختن
حتی از خونه ی ما خونه هایی که روی دامنه های چین کلاغ ساخته شدن معلومه و فرض کنید که کوهو شکافتن و دارن خونه میسازن
الان من نقشه ی گسل های تهران رو که دارم میتونم بگم در صورت رخداد زلزله کل شمال تهران با خاک یکسان میشه و بقیه ی شهر مثلا مرکز شهر کمتر آسیب میبینه
واقعا باید به عقل بعضی از ساختمون سازای ایرانی شک کرد که ورداشتن خونه رو دقیقا روی گسل ساختن

سامیار هواشناس

کاربر ويژه
سلام بر همه
حتی از خونه ی ما خونه هایی که روی دامنه های چین کلاغ ساخته شدن معلومه و فرض کنید که کوهو شکافتن و دارن خونه میسازن
الان من نقشه ی گسل های تهران رو که دارم میتونم بگم در صورت رخداد زلزله کل شمال تهران با خاک یکسان میشه و بقیه ی شهر مثلا مرکز شهر کمتر آسیب میبینه
واقعا باید به عقل بعضی از ساختمون سازای ایرانی شک کرد که ورداشتن خونه رو دقیقا روی گسل ساختن
شما به عقل شهداری شک کن که اجازه داده

mohamad$

کاربر ويژه
درسته سامیار جان . الان همون ایستگاه 1 ( 1900 ) تو سایه های کنار ساختمون ایستگاه شاید 10 سانت هم برف بشه دید . ولی برفی که هم تو سایه باشه هم تو افتاب نیست متاسفانه . نوک کوه علوم تحقیقات 2500 هست ولی اونم تو افتاب برفی نمیشه دید .

کدخدا

کاربر ويژه

ترس از لزله يك حس ذاتي ه و دست خود آدم نيست از يك حيث خوبه شايد اين ترس ما رو وادار به آمادگي بيشتر كنه و باعث بشه ما شرايط رو درست مديريت كنيم و از بي تفاوتي ما كم كنه اما اگر باعث اخلال در زندگي روزمره بشه نه اون ديگه خوب نيست.

يادمه يك فيلمي از دوربين مدار بسته يك شركت واقع در برج چند طبقه توي توكيو ژاپن ديدم با وقوع زلزله 9 ريشتري گرچه اين محل 100 ها كيلومتر با اپي سنتر فاصله داشت ولي بشدت تكون مي خورد و از سازه ها صداي حركات ارتجاعي شنيده مي شد با اينكه اون افراد مي دونستن سازه از اصول ايمني كافي برخورداره اما باز هم از سر جاشون بلند شدن و به پنجره ها رفتن و مردمي كه اون پايين داشتن مي دوئيدن نگاه مي كردن و اضطراب داشتن.

عكس العمل و ترس در مورد زلزله ذاتي ست چون انسان خودش رو در موقعيت خطر و تهديد مي بينه.

دير يا زود زلزله در تهران اتفاق مي افته اما دانش بشر دقيقا نمي تونه بگه كي و كجا ؟ پاسخ كي و كجا تا به امروز روشن نشده . با جمع آوري و تحليل يكسري اطلاعات از خصوصيات منطقه موردنظر و پيش نشانگرهاي متعدد هواشناختي، زمين شناسي، رفتار شناسي و حوزه مغناطيس ميشه يك براورد و احتمالاتي داد ولي باز هم دانش بشر به پاسخ به سوالات كي و كجا قاصر.

جای خوندم سدهای ابی تهران در برابر زلزله قوی نمیتونه تحمل کنه و مشکبل دو چندان میکنه.

تنها میتونیم دعا کنیم که زلزله ای رخ نده همین چون ساخت و ساز از دستمون در رفته و بی اصول ساخته شدن.

mahmood600

کاربر ويژه
سه شنبه پیش رو

2013012300H144_CS00_SFC.jpg

سیبری

کاربر ويژه
سلام محسن جان . از قوچان شما خوشم میاد اقلیم جالبی داره حیف که مقدار بارشش زیاد نیست وگرنه زمستون ها زیر برف مدفون میشد.

ممنون از لطفت محمد سادات عزیز:گل:
بله نعمت بر ما تمام شده !
خصوصا کیفیت بارش در قوچان بالاست! همینکه نیمی از بارش سالیانش برف خالصه ( برفش هم همیشه میشینه مگه در 1../% موارد) خودش کلیه!
کمینه پایین ، برف عالی ، بهار پر سرصدا! تگرگ و رگبارهای سیل آسا ! قوچان تقریبا همه پدیده های جذاب هواشناسی رو داره ( البته به غیر از تورنادو و توفانهای حاره ای !)

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
سلام بر همه

درود آريا جان

سناريو هاي مختلفي وجود داره اينكه گسل زلزله آتي كدام يك باشن. گسل مشا يا مجموع گسل جنوب و شمال ري خيلي در تفاوت خسارات موثر هستن.

البته تا جايي كه دانش من اجازه مي ده مي دونم شواهد تاريخي دال بر فعاليت گسل هاي شمال تهران وجود نداره يعني هيچ تثبت تاريخي در مورد زلزله گسل هاي شمال تهران وجود نداره.

اما در مورد گسل مشا و همينطور گسل ري و كهريزك گذشته پر مخاطره اي تهران پشت سر گذاشته.

در آخرين زلزله شديد تهران به بزرگي 7.7 ريشتر در غروب سال 1830 ميلادي در دماوند بخشي از عمارت سفارت انگليس آسيب ديد و گويا 30 نفر در تهران فوت كردن در مورد تلفات دماوند نمي دونم .

mohamad$

کاربر ويژه
تا حالا به تفاوت ارتفاع درکه و خیابون ولنجک توجه کردید ؟ دلیلش چی میتونه باشه ؟ ولنجک دقیقا مثل گردنه میمونه نسبت به شرق و غرب خودش که احتمالا گسل قوی از اون ناحیه رد میشه که باعث شده همچین حالتی پیش بیاد

aria_tehran

کاربر ويژه
شما به عقل شهداری شک کن که اجازه داده

خب معلومه
کسی که بخواد شمال شهر خونه بسازه پولداره دیگه
برا همین با یکم پول ناقابل هر جا که دلش بخواد خونه میسازه و اونو میفروشه و اون بدبختی که اومده توش نشسته ...............

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا