• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Dr.ben

کاربر ويژه
چه مستند جالبی بود این مستند:

jkhb11lo7zp1uvbu5v.jpg


در این مستند در مورد زلزله شدید ژاپن، سرما در اروپا و آمریکا، بارش های سیل آسا، گردبادهای متعدد و ... در سال 2011 صحبت شد.
در بخش پایانی این مستند در مورد زلزله وان ترکیه صحبت شد.

گسل شمال آناتولی (به ترکی: Kuzey Anadolu Fay Hattı)، (به انگلیسی: North Anatolian Fault (NAF)‎)‏ یک گسل اصلی و فعال است در شمال آناتولی. گونهٔ آن امتداد‌لغز راست‌بَر [SUP]*[/SUP] بوده، در درازای مرز تراریخت[SUP]*[/SUP] بین صفحه اورازیا و صفحه آناتولی قرار گرفته‌است. گسل از پیوستگاه[SUP][/SUP] خود با گسل خاوری آناتولی بنام پیوستگاه سه‌گانه کارلیووا در شرق ترکیه به سمت باختر می‌رود و سرتاسر شمال ترکیه تا دریای اژه را می‌پیماید و از ۲۰ کیلومتری جنوب استانبول رد می‌شود.


گفته شد که در طول سال ها در امتداد شرق به غرب این گسل زلزله های شدیدی رخ داده و هر زلزله باعث ایجاد تنش در گسل و زلزله بعدی بوده:

fcjqzw9xqz3f324f4h4.jpg


0ffcgauy3iii2t8lau5a.jpg


7889uuc7azife3lwcl67.jpg



و گفته شد که تحقیقات نشون میدن که احتمالا در 30 سال آینده باید منتظر زلزله شدیدی در نزدیکی استانبول بود:

hlyiue1wov4b816e7b3.jpg
 

Dr alif

کاربر ويژه
سلام دوستان هرچند ايران روزهاي به نسبت زمستان گرمي رو داره پشت سر ميذاره اما اينجا در تورنتو ديشب دماي -21 و درجايي كه ما زندگي ميكنيم -٢٨ درجه(شمال تورنتو) ثبت شد
در ضمن يكي از دوستانم ميگفت ديشب وقتي آب جوش رو به بيرون ميريخته تو هوا آب يخ ميزده!!!
ولي به صورت كلي زمستان امسال تورنتو سابقه نداشته در گرما و خشكي

همچنين چيزي كه جالبه بدونيد برفهايي كه اينجا ميباره كاملا متفاوته از برف ايران بصورتي كه اين برفها بسيار خشكند و كافيه يك ميل بباره تا همه جا پره برف شه و خلاصه كه برفاش اصلا آب نداره و بصورت كاملا وحشتناكي برفش از برف ايران سردتره!!!!!
بايد باشيد تا متوجه شيد
يك برف كاملا متفاوت
ديگه حرف زياد دارم ايشالادر فرصتهاي بعدي...
راستي واسه دوستاني كه نميدونن تورنتو تقريبا جنوبي ترين شهر در كاناداس و به نسبت معتدلتره به غير از ونكوور
 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود بر دوستان عزیز و صبح همگی بخیر

به به می بینم که هر آپدیت جدیدی که میاد داره وضع بهتر میشه:گل:
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
آپديت جديد جي اف اس نسبت به آپديت رويايي قبليش مقداري زيادي بارش هاي مشهد را كم كرد ولي باز هم آپ خوبي است
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
وقوع زمین لرزه ای با قدرت 4.8 ریشتر در شمال استان هرمزگان و در 74 کیلومتری بندرعباس

301953.regional.jpg
 

ahmad33

New member
زلزله 6.2 ریشتری شهرستان اهر، ورزقان و هریس در آذربایجان شرقی که روز گذشته در ساعت 5 عصر اتفاق افتاد و نقاط بسیاری از شمال غرب سرزمین ایران را لرزاند زلزله ای بوده که به گفته دکتر بهرام عکاشه خیلی دیر اتفاق افتاده است.

به گزارش گروه اجتماعی قانون؛ انتظار زلزله‌های 7 ریشتری در ایران وجود دارد. چنانچه بارها نسبت به وقوع زلزله‌های به تعویق افتاده در تهران سخن به میان آمده اما این‌بار دکتر عکاشه معتقد است نشانه‌هایی در دست دارد که نشان می‌دهد زلزله تهران به زودی اتفاق می‌افتد و احتمال مرگ میلیون‌ها انسان وجود دارد و ممکن است پایتخت نزدیک به 10 سال فاقد استفاده شود. حرکت صفحه عربستان سعودی و تحرک آن به سمت شمال، فشار شدیدی به سرزمین ایران وارد می‌کند و به عقیده پدر زلزله‌شناسی کشور، ایران همیشه در استرس شدیدی است و سال‌هاست که این فشار بیش از حد را تحمل می‌کند و هر لحظه بیم زلزله‌ای 7 ریشتری در مناطقی از ایران وجود دارد.

بهرام عکاشه به قانون می‌گوید: نکته خیلی مهم این است که کل سرزمین ایران تحت استرس است و این استرس ناشی از حرکت شبه جزیره به سمت شمال است. چندین سال است که انتظار دارم زلزله‌ای با قدرت 7 ریشتر و بیشتر در منطقه شمال غرب ایران اتفاق بیفتد. دوره تکرار زلزله‌های 7 ریشتری هر 10 سال یکبار پیش‌بینی می‌شوند و الان 15 سال از زلزله اردیبهشت سال 76 در قائنات می‌گذرد و انتظار من بروز زلزله 7 ریشتری در این منطقه بوده است.

وی با تاکید بر بروز زلزله سال گذشته در شهر وان ترکیه می‌گوید: «هنوز نمی‌دانم بروز زلزله در وان را باید به حساب زلزله در ایران بگذارم یا ترکیه؛ چرا که طبق محاسبات من زلزله باید اتفاق می‌افتاد. زلزله روز شنبه در آذربایجان شرقی، یک زلزله نبوده بلکه 2 زلزله 6 ریشتری در کنار هم بوده است و عمق آن‌ها 10 کیلومتر بوده که خسارت زیادی را به خاطر عمق کم ایجاد کرده است.»

به عقیده این متخصص زلزله‌شناس، زلزله 6 ریشتری به خاطر اینکه عمق زیادی نداشته انرژی کمی به بیرون داده چرا که هرچه عمق زلزله بیشتر باشد انرژی شدیدتری آزاد می‌کند و چون لایه‌های سطحی سست هستند ریزش در آن‌ها اتفاق می‌افتد. عکاشه با تاکید بر اینکه یک نکته مهم که باید مدنظر قرار بگیرد این است که اگر نقشه ریسک زلزله در آذربایجان شرقی را نگاه کنیم می‌بینیم منطقه تالش مستعد یک زلزله 7 ریشتری است و تا مرز ارس نیز احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری وجود دارد. همچنین این ریسک در جنوب غرب آذربایجان نیز احتمال وقوع دارد.

وی اظهار داشت: «من منتظر زلزله‌ای 7 ریشتری در تهران، قزوین، تالش، گلستان و خراسان رضوی هستم. این برداشت شخصی نیست بلکه بر مبنای یکسری مطالعات تخصصی است. نکته جالب اینجاست که ما 12 سال است که ستاد بحران برای تهران آماده کرده‌ایم و این احتمال باعث شد این ستاد در کل کشور بوجود بیاید اگرچه ما هنوز در ابتدای راه ستاد هستیم.»

وی با تاکید بر ایتکه زلزله 6.2 ریشتری نباید چندصد نفر کشته بر جای بگذارد و دو تا سه هزار نفر بر اثر آن زخمی شوند می‌گوید: «من معتقدم در این زلزله‌ها حتی یک نفر نباید زخمی شود، اما ما مسائل عمده سازه داریم و زمین‌های مشکل‌دار را نادیده می‌گیریم و در حوزه مهندسی با مسائل سطحی برخورد می‌کنیم. در کشورهای دیگر این زلزله کشته‌ای بر جای نمی‌گذارد.»

به گفته عکاشه بافت روستایی شهرهای ما مشکل دارد و اساسا ما بافت شهری نداریم و در شهرهایی مانند اردبیل سازه‌ها روستایی است و متاسفانه باید پذیرفت که 85 درصد سطح کشور در برابر زلزله آسیب‌پذیر هستند و از 1000 شهر کشور شاید تنها 100 شهر آسیب‌پذیری کمتری داشته باشند و بقیه شهرها خطر ریسک متوسط، زیاد و خیلی زیاد دارند.

وی به شهرهای آبادان، ماهشهر و مناطق ساحلی خوزستان اشاره کرد و افزود: «این مناطق در برابر زلزله کمتر آسیب‌پذیر هستند و البته طبق مستندات دوهزار ساله ایران و مطالعه نقشه‌های تاریخی باید مناطق کویری مانند اصفهان را هم به کم‌خطرهای ایران اضافه کرد.» وی معتقد است: «اگر روستاهای آذربایجان در اثر این زلزله‌ها تخریب نشود جای تعجب است چرا که عمق زلزله 10 کیلومتر است و زلزله دقیق زیر شهر اتفاق افتاده است و طبیعی است که شهرها بدون در نظر گرفتن مهندسی زلزله و بتن‌ها و پایه‌ریزی تخصصی و مهندسی آسیب‌پذیر می‌شوند و گسل‌ها هم که همه آبستن انرژی زیادی هستند. زلزله بم 6.8 ریشتر بود و آن همه تلفات داد که علتش بی‌شک نادیده گرفتن سازه در مهندسی ساخت‌وساز است. من ایمان دارم اگر زلزله آذربایجان شرقی در شب اتفاق می‌افتاد تلفات آن از 10 هزار نفر کشته هم بیشتر می‌شد.»

این کارشناس و متخصص زلزله‌شناسی معتقد است: «کل منطقه تحت فشار بوده است و هر جا ضعیف‌تر بوده زودتر شکسته و دو گسل در عرض 10 دقیقه شکسته‌اند و در یک امتداد هم نبوده‌اند. من معتقدم باید خودمان را برای حوادث بدتر از این آماده کنیم.»

عکاشه می‌گوید: «180 سال پیش آخرین زلزله 7 ریشتری در تهران اتفاق افتاده است و بازگشت دوباره آن 150 ساله است و اگر زلزله‌ای در تهران اتفاق بیفتد، پایتخت به مدت 10 سال تعطیل می‌شود. من ایمان دارم چنانچه زلزله‌ای با بزرگی 7 ریشتر در تهران اتفاق بفیتد چه در جنوب شهر و چه در شمال، تعداد کشته‌ها میلیونی خواهد بود.»

پدر زلزله‌شناسی ایران تاکید می‌کند: «گسل ری و شمال تهران و گسل‌های اوشان فشم و گسل‌های زیر ساختمان‌های تهران فعال هستند و در طول 225 سالی که تهران پایتخت بوده و به اشتباه پایتخت شده انتظار زلزله وجود داشته است.»
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
Nuclear Snow? Power Plant Yields Snow in Pennsylvania
  • Published: January 23rd, 2013 , Last Updated: January 23rd, 2013
873 58 682 2



By Andrew Freedman
Follow @afreedma
You've probably heard of lake-effect snow and ocean-effect snow, but now you should add "nuclear snow" to the list of strange winter weather phenomena. As the Midwest and East shivers under a bitterly cold air mass, waste heat given off from the Beaver Valley Nuclear Power Plant near Shippingport, Pa., generated a narrow band of snow. Up to an inch of snow fell as a result of the steam billowing from the stacks.
The snowfall was also the result of steam vented from the Bruce Mansfield Generating Station, which is a coal-burning power plant that is located next to the nuclear facility in Shippingport.
Doppler radar image from the National Weather Service in Pittsburgh, PA.
Click to enlarge the image. Credit: NWS.
The steam from these power plants added heat and moisture to an extremely cold and dry atmosphere, causing the moisture to condense and form clouds and snow flurries. It's not uncommon for steam from power plant cooling towers to help form clouds in downwind areas, but it is rare for them to produce precipitation like this, and even rarer still to see it so clearly via Doppler radar imagery.
Not to worry though, this snow should not contain elevated levels of radiation, and poses no danger to public health.
Related Content
Frigid Air Grips Big Part of U.S.; Is There a Tropical Connection?
Stratospheric Phenomena Is Bringing Frigid Cold to U.S.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
پیش بینی وضعیت جوی شهرهای مشهد و قوچان برای روز چهارشنبه هفته آینده:

مشهد:

7167e8ia97yupjmtbqs.jpg


قوچان:

cqg9k5dstgno2chhuj.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دوستان

یک جایی در حول و حوش 80 کیلومتری غرب مشهد کشف کردم که قراره برف خیلی خوب و شدیدی بباره:

1sr8kn8564jdfqoym7.jpg


rhko5891lqarpsaibew.jpg


imiju9qgmwa7ch7qfarb.jpg
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا