• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

IRAJ1

کاربر ويژه
US058VMET-GIFwxg.EFS.no_ind_ocn_prob_precip_192.gif

هواشناس

کاربر ويژه
تبریز از پنجشنبه دمای بیشینه و کمینه زیر صفر بوده و تا چهارشنبه هم به نظر تداوم خواهد داشت این وضعیت ...

84106041052326595624.jpg

ماهان.

کاربر ويژه
دقیقا.در واقع کریستال‌های یخ موجود در ابر‌های سیرو استراتوس باعث شکست نور در زاویه‌های متمایز برای طول موج‌های مختلف میشه و chromatic dispersion ایجاد می‌شه .فکر کنم ماهان میتون توضیح بیشتری راجع بهش بعده.از این پدیده chromatic dispersion در چشم پزشکی‌ هم برای refine کردن شمارهٔ چشم بیمار هم استفاده می‌شه که اسم تستش هست Duochrome test

The 22° Halo

The familiar 22° halo around the Sun or Moon occurs because of refraction in tiny hexagonal ice crystals in the air. With the 60° apex angle of the prism formed by extending the sides of the crystal and the index of refraction of ice (n=1.31) one can calculate the angle of minium deviation to be 21.84°
Further refinement using n=1.306 for red and n=1.317 for blue gives angles of 21.54° and 22.37° for red and blue respectively. The inner edge of the halo is sharp and appears reddened - the angle of minimum deviation for red is less and you see it from crystals closer to the Sun or Moon direction. The out edge of the halo is blue in appearance but less saturated because other wavelengths can refract at that angle.

5zl8xfm96695otd58sp7.gif
4al4j48anl9opwldn78d.jpg
..

سلام عزیز حان

متاسفانه در این مورد اطلاعات خاصی ندارم. جالبه که تا الان با این پدیده مواجه نشده بودم که یه هاله‌ی دایره‌ای به این بزرگی دور خورشید تشکیل بشه! اول فک کردم افکت نور توی دوربینه!

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
اگه قرار باشه من بررسي دمايي 15 روز آينده تهران رو تفسير كنم ما تا چهارشنبه 27 دي روند كاهش دما رو داريم و در واقع كمينه دمايي در طي 15 روز آينده متعلق به همين روز خواهد بود از پنجشنبه 28 دي روند افزايش دما آغاز شده و تا 5 بهمن ادامه خواهد داشت و بيشينه دمايي در اين برهه 15 روزه متعلق به اين روز خواهد بود و از 6 بهمن روند كاهش دما تا پايان بازه زماني (9 بهمن) تداوم خواهد داشت.

mohamad$

کاربر ويژه
یه عکس دیگه امروز در ارتفاع 2000 که آلودکی هوای تهران و کمبود برف به خوبی مشخص هست .

26jwrlzw6xilvut8mq.jpg

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
بررسي ارتباط بين بارش تابستانه البرز جنوبي با بارش تابستانه جنوب شرق كشور

همانطور كه مي دانيد مونسون بعنوان عظيم ترين و وسيع ترين جريانات دريا به خشكي شناخته شده است كه هر ساله در فصل گرم سال مناطق وسيعي از جهان در جنوب شرق آسيا و شبه قاره هند را در بر مي گيرد و سبب بارش هاي سيل آسا براي ماه ها در اين نواحي مي شود كشور ما به الحاظ موقعيت جغرافيايي در قلمروز منطقه جنب حاره اي واقع شده است كه هر از گاهي در برخي سال ها جريانات مونسون به منطقه جنوب شرق كشور نيز نفوذ مي كند.

من در اين بررسي 2 ايستگاه يكي در جنوب شرق كشور از استان سيستان و بلوچستان بنام كنارك و يك ايستگاه از البرز جنوبي از شهر تهران بنام ايستگاه مهر آباد انتخاب كردم. از آمار هاي بلند مدت اين ايستگاه ها مواردي كه بارش هاي تابستانه در اون ها اتفاق افتاده رو استخراج كردم در اين استخراج بارش ماه جولاي بعوان گرمترين ماه سال كه اوج الگوهاي تابستانه ست، ملاك قرار گرفت.
اطلاعات به شرح زير است:

ايستگاه كنارك (آمار بلند مدت از سال 1984 - 2005)

july 1988 :بارش 34 م.م
1994 July : بارش 15 م.م
1995 July : بارش 18.3 م.م

1999 July : بارش 0 م.م
2003 July : بارش 20.5 م.م
2004 July : بارش 0 م.م

ايستگاه مهرآباد تهران (آمار بلند مدت از سال 1951 - 2005)

1988 July : بارش 9.5 م.م
1994 July : بارش 0 م.م
1995 July : بارش 0 م.م
1999 July : بارش 15.5 م.م
2003 July : بارش 0 م.م
2004 July : بارش 15.7 م.م

نقشه هاي ناهنجاري بارش در ماه جولاي سال هاي هدف بر حسب ميلي متر در روز

abf3lub8g4t6kfr1cpmq.png
pd1vh7ii5pqxy7qqw7u4.png
o8ztzfhfe7p8h0ipc4xq.png

kijyeagwko6dbfekku.png

at4afo6wkc7pcp22prce.png

sxid6et3hyvb6lck8xm.png

نتايج:

به نظر ميرسد بجز موارد نادر (جولاي سال 1988) بين بارش تابستانه جنوب شرق كشور با دامنه هاي جنوبي البرز ارتباط معكوس وجود دارد بطوريكه ناهنجاري هاي مثبت بارش در البرز جنوبي طي فصل گرم با ناهنجاري منفي بارش در جنوب شرق كشور مصادف ست.

saeed hh

کاربر ويژه
کد خبر: ۱۳۸۳۶۴
۲۴ دی ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۴

فرارو- یک عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: «کیفیت بنزین مسلما بر آلودگی هوا تاثیر زیادی دارد و لذا در این راستا استانداردسازی بنزین یکی از نیازهای اولیه است و حتما باید انجام شود.»

در حالیکه زنگ هفته هوای پاک از صبح امروز در تهران به صدا در آمد، مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی اعلام کرد که آلودگی هوا از اواخر امروز به تهران باز می گردد.

گویا امسال آلودگی هوا بیش از سال های گذشته است. این معضل نه تنها با راهکارهایی چون تعطیلی و اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل برطرف نشده است؛ بلکه همچنان وجود خود را بیش از پیش نشان می دهد. چنانکه چندی پیش سید عماد حسینی در گفتگو با فرارو با اذعان به این موضوع گفته بود: «در بررسی منشاء آلودگی به نظر من یک عامل ناشناخته نیز نقش دارد. زیرا این آلودگی در گذشته هم وجود داشته اما در حد خطرناک و به شکلی که امسال ما شاهد آن هستیم نبوده است.» (گفتگوی عماد حسینی با فرارو را اینجا بخوانید.)

در این میان خیلی ها معتقدند یکی از عوامل موثر در آلودگی هوا کیفیت پایین بنزین است. اما رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در این باره توپ را به زمین وزارت نفت انداخته و گفته است: مسئولیت نظارت بر استاندارد بنزین بر عهده وزرات نفت بوده و این وزارتخانه باید پاسخگوی کیفیت بنزین مصرفی کشور باشد.

آیا بنزین مصرفی در آلودگی هوا نقش دارد؟

سید مهدی موسوی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با فرارو گفت: «کیفیت بنزین مسلما بر آلودگی هوا تاثیر زیادی دارد و لذا در این راستا استانداردسازی بنزین یکی از نیازهای اولیه است و حتما باید انجام شود.»

نماینده مردم دشتستان در مجلس تصریح کرد: «اگر استاندارسازی در حوزه بنزین انجام نشود ما این مشکل را همچنان خواهیم داشت؛ لذا وزارت نفت و سازمان استانداردسازی باید این مسئله را به اتفاق یکدیگر دنبال کنند.»

وی با بیان اینکه بنزینی که در حال حاضر توزیع می شود تاثیر زیادی بر آلودگی هوا دارد خاطرنشان کرد: «کمیسیون انرژی تاکنون در این باره بحث و گفتگویی نداشته است.»

وی در پایان تاکید کرد: «به نظر من باید نشستی با اتفاق مسئولین وزارت نفت، سازمان استانداردسازی و خودروسازان انجام و در این باره همفکری شود.»

تولید بنزین در پتروشیمی ها خطرناک است
اما حسن مرادی کارشناس مسائل انرژی در گفتگو با فرارو گفت: «در مواقعی که ما با کمبود بنزین مواجه می شویم در پتروشیمی ها اقدام به تولید بنزین می شود.»

وی با بیان اینکه بعید است اکنون از خارج بنزین وارد شود گفت: «پنج سال پیش اعلام شد که به دلیل رفع کمبود و مقابله با تحریم ها، در پتروشیمی ها بنزین تولید می شود. اما اینکه این کار تاکنون ادامه یافته است یا خیر بنده اطلاعی ندارم.»

وی تصریح کرد: «اگر در تولید بنزین در پتروشیمی ها از بنزن استفاده شود مسلما ترکیب بسیار خطرناکی است.»

مرادی با اذعان به اینکه قرار بود طبق مصوبه دولت از سال 91 بنزین با استاندارد یورو 4 توزیع شود و این کار هنوز به طور کامل محقق نشده است گفت: «باید بررسی شود که کمبودهای عدم تحقق این کار و مشکلات دولت برای عرضه این بنزین چه بوده است. یعنی باید دید آیا ریشه این مشکلات مربوط به تحریم ها است یا مشکلات ساختاری و اجرایی در آن نقش داشته است.»

مرادی درباره دعوای میان خودروسازان و وزارت نفت که در آن خودروسازان معتقدند تا بنزین با استاندارد یورو 4 تولید نشود آنها نمی توانند خودرویی با این استاندارد تولید کنند، گفت: «من بعید می دانم ادعای خودروسازان در این باره منطقی باشد.»

وی ادامه داد: «درست است که خودرو فرمول خالص تری را می طلبد اما لزوما به این معنا نیست که این مسئله لطمه جدی به کارکرد خودرو وارد کند.»

این نماینده سابق مجلس اظهار کرد: «یکی از مسائلی که درباره آلودگی هوا مهم است مسئله مربوط به کامیونهای ناسالم و اتوبوس هایی است که کارمندان دولت را جا به جا می کنند.»

وی ادامه داد: «بنده در این باره سه، چهار مرتبه در مجلس هفتم تذکر دادم که اتوبوس هایی که کارمندان دولت را جا به جا می کنند اکثرا فرسوده هستند؛ منتهی این ها را با رانت خریده و اکنون در حال کار در سطح شهرها هستند.»

وی افزود: «درباره کامیون ها نیز باید گفت بعد از ساعت 4، 5 عصر سطح شهر به عرصه تردد کامیون های ناسالم تبدیل می شود که در آلودگی هوا بسیار تاثیرگذار هستند. در این میان در این زمان از روز عوامل راهنمایی و رانندگی یا حضور ندارند و یا دستوری برای جلوگیری از تردد این کامیون ها ندارند.»

وی تاکید کرد: «لذا ورود کامیون ها و اتوبوس های ناسالم به چرخه تردد شهری تاثیر زیادی در آلودگی هوا دارد.»

Abbath

New member
درود بر دوستان عزیز...

خب اردوی مرحله اول هم امروز تموم شد.ما اومدیم و یه گروه دیگه رفتن برای رزمایش...

مورد خیلی جالبی که اتفاق افتاد این بود که پنچ شنبه تا گردنه کوهین برف می بارید.گردنه رو که سرازیر شدیم و رسیدیم به لوشان و پادگان،من راحت بدون اور و با یه لا پیرهن تو پادگان گشت و گذار می کردم،شبش هم آنچنان سرد نشد تو این 3 شب،اما قزوین مثل اینکه کمینه -9 هم داشته!!!!!

نزدیک 800 تا عکس گرفتم(البته با دوربین خودشون) که سعی میکنم عکس های مربوط به طبیعتش رو فردا بگیرم و در اینجا آپ کنم...

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا