• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aliwinter

Banned
من برم قهرم تا وقتی رشت ازون برفها بیاد قهر قهر تا وقتی رشت برف بیاد.:قهر::قهر::گریه::گریه:

arashz

مدیر بخش هواشناسی

آرش جان

خیلی مبارکه:گل:

درود امیرمحسن عزیز

خیلی ممنونم، خدا رو شکر برف به داد تهران رسید، دیشب میدان تجریش بودم، سوز میومد در حد تیم ملی! و تابلو میزان آلاینده های هوا، ذرات کوچکتر از 2.5 رو در حد نا سالم نشون میداد.

امیدوارم مشهد هم بارش خوبی دشت کنه، برای تهران که راستش من اصلا انتظار بارش برف رو نداشتم اون هم از اول بارش.

DR WHO

کاربر ويژه
ابرها نو كهنه ميشن

بارشها بوى ماهى ميدن

برف هاى در اثر همگرايى شب تا صبحى مينشينند

ناهنجارى مثبت رخ داده سلسله كمفشار هاى ديناميكى در راه اند

http://asemaneriz.blogfa.com/post/278/

اسفند دود كن

فردا هوا يخ خواهد كرد

حدود ده دقيقه پيش اينجا رگبار برف پرپشت گرفت الان قطع شده برف ننشسته

خدا را سپاس من را برق سه فاز

rahsazan

کاربر ويژه
بولتن پيش بينـي وضـع هـواي استانتاریخ : 11/10/1392​
مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی
نشان می دهد امواج سامانه ناپایدار بارشی از بعدازظهر امروز از نواحی غربی و جنوبی ابتدا بشکل افزایش ابر و در روز پنجشنبه تا اوایل وقت روز جمعه بصورت بارش برف و باران استان خراسان رضوی را تحت تاثیر قرار خواهد داد . پیش بینی می شود بیشتر بارشها طی بعدازظهر فردا تا اوایل وقت روز جمعه در سطح استان حادث می گردد . پدیده مهم دیگر در چند روز آینده مه ، و وزش باد می باشد . بر این اساس :
یش بینی وضع هوای استان خراسان رضوی
چهارشنبه 11/10/1392( از ساعت 00 تا 24 )
پنجشنبه 12/10/1392( از ساعت 00 تا 24 )
جمعه 13/10/1392( از ساعت 00 تا 24 )
نواحی شمالی
صاف تا قسمتی ابری و در برخی نقاط با مه رقیق صبحگاهی یا غبار صبحگاهی گاهی همراه با وزش باد ، در بعدازظهر بتدریج افزایش ابرنیمه ابری تا تمام ابری گاهی همراه با وزش باد و در بعضی ساعات در برخی نقاط خصوصا در نواحی غربی با بارش پراکنده برف و باران و مه آلوددر اوایل وقت ابری و در برخی نقاط با احتمال بارش پراکنده برف و مه آلود ، بتدریج کاهش ابر گاهی همراه با وزش باد
نواحی مرکزی
صاف تا قسمتی ابری گاهی همراه با وزش باد و در برخی نقاط با مه رقیق صبحگاهی یا غبار محلی ، در بعدازظهر بتدریج افزایش ابرنیمه ابری تا تمام ابری گاهی همراه با وزش باد و در بعضی ساعات در برخی نقاط خصوصا در نواحی غربی با بارش پراکنده برف و باران و مه آلوددر اوایل وقت ابری و در برخی نقاط با احتمال بارش پراکنده برف و باران و مه آلود ، بتدریج کاهش ابر گاهی همراه با وزش باد
نواحی جنوبی
صاف تا قسمتی ابری و در برخی نقاط گاهی همراه با وزش باد نسبتا شدید و گرد و غبار، در بعدازظهر بتدریج افزایش ابر و در اواخر وقت در برخی نقاط با احتمال بارش خفیف و پراکنده برف و باراننیمه ابری تا تمام ابری گاهی همراه با وزش باد و در بعضی ساعات در برخی نقاط با بارش برف و باران و مه آلوددر اوایل وقت ابری و در برخی نقاط با احتمال بارش پراکنده برف و باران و مه آلود ، بتدریج کاهش ابر گاهی همراه با وزش باد
شهرستانمشهد
صاف تا قسمتی ابری گاهی همراه با وزش باد و غبارمحلی ، در بعدازظهر بتدریج افزایش ابرنیمه ابری تا تمام ابری گاهی همراه با وزش باد و در بعضی ساعات با احتمال بارش پراکنده برف و باران و مه آلوددر اوایل وقت ابری با احتمال بارش پراکنده برف و باران و مه آلود ، بتدریج کاهش ابر گاهی همراه با وزش باد
کمینه دما
بیشینه دما
کمینه دما
بیشینه دما
کمینه دما
بیشینه دما
7-
12
3-
7+
5-
7+
گزارش وضع هوا در 24 ساعت گذ شته: در 24 ساعت گذشته شهرستان قوچان با حداقل دمای 10- درجه سانتیگراد سرد ترين و شهرستان کلات نادر با حداکثر دمای 12+ درجه سانتیگراد گرمترین شهرهای استان خراسان رضوی بوده اند. طی همین مدت حداقل و حداکثر دمای شهر مشهد بین 7- و 11 درجه سانتیگراد در نوسان بوده و از ایستگاههای هواشناسی استان بارندگی گزارش نشده است . پیش بین مسئول : ضیاء شهابی رئیس اداره پیش بینی : یحیی قاینی پور

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
روزهای خوبی در راه هست خصوصا برای نیمه جنوبی - غربی و مرکزی کشور:

lufrx6scjommbio9367x.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
با توجه به موارد آموزشی که در اینجا مطرح میشه یکی از دوستان این 2 نقشه جدید زیر رو تفسیر کنند:

3qjkpvuwlff4fdht98df.jpg

cn3yfg03chulskcw4udg.jpg

DR WHO

کاربر ويژه
آقا اجازه من بگم؟

بر خلاف اعتقاد برخى از كارشناسان هواشناسى كه قوى بودن كم فشار ايسلند را عامل وقفه بارشى ميدانستند بايد گفت همين كم فشار باعث ناهنجارى مثبت بارشى براى ژانويه شده

واحد مركزى خبر اميركوروش CNN

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آقا اجازه من بگم؟

بر خلاف اعتقاد برخى از كارشناسان هواشناسى كه قوى بودن كم فشار ايسلند را عامل وقفه بارشى ميدانستند بايد گفت همين كم فشار باعث ناهنجارى مثبت بارشى براى ژانويه شده

واحد مركزى خبر اميركوروش CNN

امیر کوروش جان

خیلی ممنون . میشه با توجه به این نقشه زیر بیشتر توضیح بدید؟

fci0bhb8t3ekqj3ylm2r.jpg

DR WHO

کاربر ويژه
استاد يكم سخت شد :خجالت2: فقط ميتونم به زبان كتاب درسى بگم كه كمربند پرفشار باعث ميشه كم فشارهاى ديناميكى به ناچار از رو ايران عبور كنند و در طالع اين نقشه يه ناوه عميق رو مديترانه ميبينم :خجالت2:

pokerface

متخصص هواشناسی
تبریک به همهٔ همشهریای گلم،به خصوص امیر کورش قهرمان،امیدوارم امسال با یه دختر متولد سال اسب ازدواج کنی‌ و زندگی‌ سرشار از شادی و پر از دونه‌های برف داشت باشی‌،الان بندر عباسم دارم برای برف اصفهان اسفند دود می‌کنم،و تبریک به همهٔ دوستان دیگه که بارش برفو بارون داشتن،و آرزو می‌کنم که تمام کوهستان‌های زیبای وطنم لباس سفید بر تن‌ کنن،باورم نمی‌شه اصفان بد از کلی‌ وقت برف می‌باره و من اونجا نیستم،یکی‌ از بد شانس‌ترین اعضا فوروم در حال حاضر هستم،امیر کوروش عزیز می‌شه چنتا عکس از کنار پله خواجو و سی‌‌ سه ٔپل بگیری آخ که دلم لک زده واسه قدم زدن کنار زاینده رود حتا خشکش
inluqvbtdcb4lh5p2zc.png

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
استاد يكم سخت شد :خجالت2: فقط ميتونم به زبان كتاب درسى بگم كه كمربند پرفشار باعث ميشه كم فشارهاى ديناميكى به ناچار از رو ايران عبور كنند و در طالع اين نقشه يه ناوه عميق رو مديترانه ميبينم :خجالت2:

امیر کوروش خیلی ممنون

در واقع سایکلونهایی که ما به اسم مدیترانه ای می شناسیم ، کم فشارهای بریده ای هستند که از کمربند جریانات ناپایدار تراز میانی جو از منطقه ایسلند جدا میشن!

آدم اصلا کلا با دیدن این نقشه ها دیوونه میشه!!!!!!!!!!!

هر فریمی که نگاه میکنی ناوه پشت سر هم میاد روی غرب مدیترانه و از جریانات اصلی جدا میشه و میاد سمت ایران!!!!!!!

مثل این فریم:

3fxj18fmgwwyq760vigw.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مشهدی ها و خراسانی های عزیز خودشون رو برای بارش یک بارش پر پشت و تپل برف از 10 ژانویه به بعد حاضر کنند

اینروزها ذکر شده در نقشه زیر رو به یاد داشته باشید دوستان:گل:

om2pp52txt649ik256.jpg

pokerface

متخصص هواشناسی
با سلام و تشکر از استاد خوبم مهدی ،البته مهدی جان این نظر بنده حقیر هست و خیلی‌ دوست دارم که در مباحث شرکت کردین همیشه از کامنت‌ها و نقطه نظراتتون استفاده کردم.در این مورد با توجه به سرعت جریانات غربی که کمتر از ۱۰ نات هست بنده شرایط جبهه رو حاکم نمی‌بینم ،کنتراست دمائی بسیار پائین در سطح و نقط شبنم در قسمتهای شرقی‌ کشور و در واقع شرق سیستم حتا کمتر از قسمتهای غرب اون هست .در واقع تقریبا یک stationary front در سطح داریم بین پر فشار در قسمت غربی و کم فشار جنوبی که با سرعت کمی‌ در حال حرکت هست و اصلا شرایط سیکلون بر روی سطح دیده نمی‌شه،و بخش گرم این سیستم همینطوری هم که در نقشه زیر هست یک تراف معکوس جنوبی هست و نه جبهه‌ی گرم سیکلون.
6cgef65b9fw1feh0ueo.png
5l7qnxy4spjbo1slsz7a.jpg

aznavar

کاربر ويژه
با سلام و تشکر از استاد خوبم مهدی ،البته مهدی جان این نظر بنده حقیر هست و خیلی‌ دوست دارم که در مباحث شرکت کردین همیشه از کامنت‌ها و نقطه نظراتتون استفاده کردم.در این مورد با توجه به سرعت جریانات غربی که کمتر از ۱۰ نات هست بنده شرایط جبهه رو حاکم نمی‌بینم ،کنتراست دمائی بسیار پائین در سطح و نقط شبنم در قسمتهای شرقی‌ کشور و در واقع شرق سیستم حتا کمتر از قسمتهای غرب اون هست .در واقع تقریبا یک stationary front در سطح داریم بین پر فشار در قسمت غربی و کم فشار جنوبی که با سرعت کمی‌ در حال حرکت هست و اصلا شرایط سیکلون بر روی سطح دیده نمی‌شه،و بخش گرم این سیستم همینطوری هم که در نقشه زیر هست یک تراف معکوس جنوبی هست و نه جبهه‌ی گرم سیکلون.
6cgef65b9fw1feh0ueo.png
5l7qnxy4spjbo1slsz7a.jpg

دورد بهروز جان. بارش برف در شهر اصفهان رو تبریک میگم:گل:
علت وقوع رعدو برق هنگام بارش برف از این سیستم چی بود؟

pokerface

متخصص هواشناسی

با عرض سلام خدمت سجاده گلم ،سیستمی‌ که رطوبت جنوبی رو به صورت برف داره بهمون ارزونی میکنه یک کم فشار جنوبی هست سجاد جان که در تراز‌های بالا توسط یک کم فشار بسته حمایت میشه!حالا ۲ عامل داریم
۱-خود این کم فشار جنوبی ماهیتا بارش‌های رگباری توام با رعدو برق ایجاد می‌کنه
۲-به دلیل بسته بودن کم فشار تراز بالا و حرکت سیکلونی اون،ناپایداریها به صورت رعدو برق و رگباری میشه
پس این ۲ عامل رو داشته باش.
اگر در سطح سیکلون مدیترانه داشتیم رعدو برق هم در جبهه‌ی گرم و هم جبهه‌ی سرد میتونه رخ بده که جلوی جبهه‌ی سرد شایع تر هست ولی‌ سیستم کنونی سیکلون مدیترانه نیست و ۲ عامل اول که خدمتت گفتم موثر هستن.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

با اجازه استاد بهروز عزیز

این یکی از مشخصات اصلی سامانه های cutoff-low هست و در نتیجه پتانسیل وقوع ناهنجاری شدیدی که به دلیل وجود هسته های سرد یا cold pool در لایه تروپوسفر و در مرکز سامانه کم فشار تراز فوقانی جو رخ میده، ابرهای همرفتی کومولونیمبوسی شکل میگردند در نتیجه وقوع سلول های تاندر استورم در این نوع از سامانه ها دور از انتظار نیست.

در تصویر زیر که مرکز سامانه های cutoff-low رو نشون میده همانطوریکه ملاحظه میکنید ابرهایی با دمای قله بسیار سردی شکل میگیره که در اثر مواردی هست که در بالا ذکر کردم که تک تک این این سلولها قابلیت وقوع رعد و برق رو دارا هستند

ijmz1s6flhnirk025amv.jpg

pokerface

متخصص هواشناسی

با اجازه استاد بهروز عزیز

این یکی از مشخصات اصلی سامانه های cutoff-low هست و در نتیجه پتانسیل وقوع ناهنجاری شدیدی که به دلیل وجود هسته های سرد یا cold pool در لایه تروپوسفر و در مرکز سامانه کم فشار تراز فوقانی جو رخ میده، ابرهای همرفتی کومولونیمبوسی شکل میگردند در نتیجه وقوع سلول های تاندر استورم در این نوع از سامانه ها دور از انتظار نیست.

در تصویر زیر که مرکز سامانه های cutoff-low رو نشون میده همانطوریکه ملاحظه میکنید ابرهایی با دمای قله بسیار سردی شکل میگیره که در اثر مواردی هست که در بالا ذکر کردم که تک تک این این سلولها قابلیت وقوع رعد و برق رو دارا هستند

ijmz1s6flhnirk025amv.jpg

بسیار عالی‌ امیر جان.دقیقا

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا