• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مناطق دیدنی خوزستان

Nicol

متخصص بخش گردشگری
تالاب بین المللی شادگان یکی از تالب‌های بزرگ ایران است.

این تالاب در جنوب غربی ایران در جنوب شهر شادگان در استان خوزستان واقع شده‌است. در همایش تالاب‌های جهان که در رامسر برگزار شد تصمیم گرفته شد که سه تالاب شادگان، خورموسی و خور الامیه با عنوان تالاب شادگان شناخته شود.


مشخصات
  • پهناوری: حدود ۴۰۰ هزار هکتار
  • پناهگاه حیات وحش: ۳۲۷۷۶۵ هکتار
  • محل: واقع در جنوب غربی ایران و جنوب جلگه خوزستان حد فاصل شهرستان های شادگان ، آبادان ، ماهشهر از ۴۸ درجه و ۱۷ دقیقه تا ۴۸ درجه و ۵۰ دقیقه و ۳۰ درجه و۱۷ دقیقه تا ۳۰ درجه و ۵۸ دقیقه
را ه‌های دسترسی : اتوبان اهواز به آبادان در ضلع غربی تالاب و پناهگاه حیات وحش شادگان از محل سه راه دارخوین تا ابتدای ورودی شهر شادگان و از سه راه دارخوین تا ابتدای ورودی شهر آبادان- جاده آسفالته آبادان ماهشهر که از وسط تالاب و پناهگاه عبور می‌کند.

  • آب وارده از رودخانه جراحی به این تالاب: سالانه حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب
  • مختصات: ۴۸ درجه و ۴۵ دقیقه شرقی (E) و ۳۰ درجه و ۳۰ دقیقه شمالی (N)
  • شماره ثبت در فهرست تالاب‌های بین المللی کنوانسیون رامسر (تاریخ ۲۳/۶/۱۹۷۵) به شماره ثبت ۲۱R006.
  • گونه‌های زیستی: تاکنون ۱۵۲ گونه پرنده و۴۰ گونه پستاندار بوده که مهم‌ترین آنها دلفین بینی بطری با نام علمی tursiops truncatus است که با حرکات نمایشی زیبا ، بسیار دیدنی است. این حیوان در دهانه خلیج فارس و خور موسی به راحتی قابل مشاهده است مهم‌ترین پستانداران تالاب بین المللی شادگان عبارت‌اند از :

  • 1- گراز: با نام محلی خنزیر، ونام علمی
  • sus scrofa ۲- گربه جنگلی با نام محلی بزون و نام علمی felis chaus
  • ۳-شنگ بانام محلی چلیب المای و نام علمی lutra lutra ۴- گرگ بانام محلی ذئب و نام علمی canis lupus ۵- دلفین با نام محلی دلفین و نام علمی tursiops truncatus
فاجعه زیست‌ محیطی

در آبان ماه ۱۳۸۳ شهرداری آبادان ۳۵ هزار مترمکعب از زباله‌های نفتی منطقه گیسی را از زیر خاک خارج و در تالاب شادگان ریخت. این کار طی عملیات احداث بلوار در منطقه‌ای از آبادان انجام گرفت.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
بند میزان


سدی است در شوشتر و ساخته دست انسان مربوط به دوره ساسانیان که تا امروز پابرجاست. ساختن بند میزان شوشتر را به شاپور اول ساسانی نسبت می‌دهند.

این سد آب کارون را به نسبتهای ۲ و ۴ بین رودهای گرگر و شطیط تقسیم می‌کند. رود گرگر را دودانگه یا مسرقان نیز گویند و رود شطیط را چهاردانگه هم خوانند. مصالح بکار رفته در بند میزان سنگ(تراشیده شده شوشتر) و ساروج هستند. در توصیف اهمیت این سد کافیست تاریخ شوشتر را مرور کنیم که، شکسته شدن این سد بمنزله ازدیاد فقر و بدبختی در شوشتر و پابرجا بودن بهمراه دیگر سازه‌های آبی تاریخی شوشتر باعث آبیاری دقیق ۴۰هزار هکتار دشت میاناب شوشتر بوده‌است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
بی‌توجهی مسؤلان به بند میزان


متاسفانه این بند تاریخی، به دلیل بی‌توجهی مسؤلان و سازمان میراث فرهنگی شهرستان شوشتر دچار مشکلاتی گردیده‌است. از جمله اینکه چند ماه است که دهانه‌های این بند توسط شاخ و برگ و تنه درختانی که طغیان رودخانه همراه آورده، کاملا مسدود شده‌اند. این اتفاق نه تنها باعث افزایش فشار آب بر بدنه این سازه آبی شده، بلکه جریان آب به سمت مجموعه آبشارهای شوشتر را نیز به شدت کند نموده‌است. در نتیجه تعدادی از آبشارها کاملا خشک شده‌اندو مکانی که تا امروز مانده است در حال تخریب است.






مسدود شدن دهانه‌های بند و بی‌توجهی مسؤلان






کند شدن شدید جریان آب منتهی به مجموعه آبشارهای شوشتر
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
پل سفید اهواز








1257935325.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
پل سفید اهواز


پل سفید اهواز یا پل معلق نام یکی از پلهای شهر اهواز میباشد که یکی از نمادهای شهر اهواز محسوب میگردد . این پل در سال 131۵ ه.خ بر روی رودخانه کارون ساخته شده است .




مشخصات فنی پل


  • جنس سازه : بتونی و فلزی
  • طول: ۵۰۱٫۲۰ متر
  • عرض: ۹٫۸ متر
  • سه دهانه: ۴۹ متری
  • دو دهانه: 130 و ۱۳۶ متری
  • دو قوس بتونی: 12 و 20
  • 8 ستون به ضخامت: ۵۶٫۲۰
  • ارتفاع از سطح آب: 13 متر





1257953129.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
سرمسجد

سرمسجد


یکی ازمهمترین مکانهای تاریخی و باستانی شهرستان مسجد سلیمان در استان خوزستان, منطقه‌ای است بنام معبدسرمسجد که درشمال شرقی شهر مسجدسلیمان واقع شده است.این معبد که در گذشته‌های دور همواره در آن آتشی افروخته بوده مشرف به صفه سرمسجد است که بگفته مورخان مقر حکومتی پارسها بوده است .

اين محراب متعلق به قرن 7و8قبل ازميلاد.است كه شامل:يك سكوبه اندازه هاي20*25پامي باشد .دربخش شرقي محراب قسمتي كه اكنون آتشكده مي باشد براي عبادت ايرانيان بناشده بود. سمت غرب ايوان مقدس ويژه خدايان يوناني بود.

درسمت غربي آتشكده سه معبد براي سه تن ازخدايان قديم اختصاص داشت كه دوتن ازآنان هراكليوس وآتنا مي باشند.



1258171151.jpg




1258212365.jpg





معبد يافت شده در صفه سرمسجد متعلق به دوران هخامنشي و معبد بردنشانده، هخامنشي – اشکاني و روباز است. سنگ هاي يک پارچه و سبک معماري اورارتويي از نکات ازرشمند و برجسته اين بناهاست.

در پرستشگاه سرمسجد، مجسمه حدود 80 سانتي متري زني با لباس هخامنشي و بدون سر يافت شده که به موزه شوش انتقال يافته است.




گفتني است که بسياري از اشياء سنگي موزه شوش در اين محوطه‌ها يافت شده است.
 
بالا