• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ویلچر هم گاهی تاب می خواهد

سمیه.ن

کاربر ويژه
به گزارش ندای انقلاب، "تاب" یعنی داشتن کسی که با مهربانی و صبوری، هوای کودک را داشته باشد ، تابش بدهد، پرش بدهد آسمان و در زمین بگیردتش، تاب فقط یک بازی ساده نیست هرچند که اصولا برای بچه ها، بازی ساده و بی معنی وجود ندارد؛ بازی کردن همه اش زندگی و یاد گرفتن و تجربه موقعیت های آینده است.

بیخود نبود که در سالهای دهه شصت، "تاب" پرمشتری ترین وسیله پارک ها بود و صف های طولانی بچه ها و پدر و مادرها پای تاب، تصویر ماندگار خیلی از ما از بچگی هایمان است.
406242_448208005201256_584624495_n.jpg
اصلا مهم نیست این عکس مال کجاست،اروپا، آمریکا، آفریقا...چیزی که مهم است این است که سازنده این پارک، پیمانکار شهرداری اش، معاون بهزیستی اش، مشاور پروژه، رهگذری که شاید این پیشنهاد را کرده، مهندس معمارش ، یا هرکسی که این ایده را داده، اهمیت "تاب" را برای "همه" بچه ها فهمیده، این عمیقا قابل احترام است.وقتی به پارک ها سر می زنی و می بینی یک کودک ویلچرنشین به تاب ها خیره مانده، با خودت فکر می کنی چه حسرت ارزان و قابل جبرانی است نگاه آن کودکان زمینگیر هموطن، راستی راه انداختن چنین تاب هایی چقدر خلاقیت و خرج می خواهد؟ ویلچر فقط پله مخصوص و جای عبور مخصوص نمی خواهد، ویلچر و ویلچرنشین گاهی هم "تاب" می خواهد!
 

سمیه.ن

کاربر ويژه
سبد اسباب بازي کودکان معلول خاليست!

اسباب بازي‌ها اولين دارايي‌هاي کودکان هستند و تاثير طولاني مدت بر شخصيت آنها دارند، در ميان کودکان، کودکان با نيازهاي ويژه در تمام جوامع وجود دارند و نياز به بازي و سرگرمي در اين کودکان اجتناب‌ناپذير است. نقش اسباب بازي‌ها در شکل‌گيري شخصيت آينده کودکان حائز اهميت است. نداشتن اسباب بازي مناسب وضعيت جسمي کودکان معلول موضوعي است که چندان به آن پرداخته نشده است و داشتن اسباب بازي‌هاي مناسب‌سازي شده و طراحي شده براي کودکان معلول براي بسياري از پدر و مادرهاي ايراني شايد يک رويا باشد.

بر اساس آمارهاي جهاني در هر 10 کودک يک کودک داراي نوعي معلوليت است و همانند ساير کودکان و شايد بيشتر به بازي و سرگمي نياز دارند. با نگاه به اسباب‌بازي‌هاي موجود که عمدتا وارداتي هستند به راحتي مي‌توان دريافت سبد اسباب‌بازي کودکان معلول خاليست و اين کودکان ناخودآگاه و به علت در دسترس نبودن ابزار بازي مناسب منزوي و گوشه گير مي‌شوند و يا در بهترين حالت ممکن با ابتکار والدين مشغول بازي‌هاي بسيار ساده هستند.

امروزه عبارت Toys for Children with Special Needs در صنعت اسباب بازي کاملا شناخته شده است و بسياري از شرکت‌ها براي در دست داشتن بازار در کنار شعار‌هاي فرهنگي خود، به نياز‌هاي کودکان معلول توجه ويژه دارند که متاسفانه به دليل نا آگاهي و عدم اطلاع متوليان واردات اسباب بازي و يا توليد کنندگان داخلي، اقدامات موثري در اين جهت صورت نگرفته است. محصولات و اسباب بازي‌هاي مناسب با نياز کودکان حلقه گمشده‌اي در رشد شخصيت کودکان داراي معلوليت است، کودکان با معلوليت‌هاي شديد حرکتي و ناهنجاري‌ها در اندام‌هاي حرکتي و نابينا بيشترين خلا را احساس مي‌کنند. ارائه دسته‌هاي بازي‌هاي کامپيوتري مناسب با وضعيت جسمي کودکان قابل کنترل تنها با يک دست، اسباب بازي‌‌هايي با حروف و دکمه‌هاي برجسته طراحي شده ويژه کودکان نابينا که به راحتي قابل کنترل کردن و يا روشن خاموش شدن هستند و با پخش صداهاي مورد علاقه کودکان شور و هيجان مورد نياز را بوجود مي‌آورند تنها نمونه‌هايي از اسباب بازي‌هاي مناسب سازي شده هستند.

بعد از حرکت‌ها و جنبش‌هايي که براي درک وضعيت معلولين صورت گرفت، توجه سيستم‌هاي حمايتي از معلولين بويژه کودکان معلول به گونه اي بوده است توليد کنندگان راغب شده اند توليدات مناسب را در فروشگاه‌ها و وب سايت‌هاي متعددي عرضه کنند. حتي براي اسباب بازي‌ها حروف اختصار مشخص شده است که هر اسباب بازي مناسب چه نوع معلوليتي و با چه شدتي است که انتخاب وسيله بازي براي پدر و مادر راحت‌تر و دقيق تر انجام شود. با وجود تشکل‌ها و سازمان‌هاي مردم نهاد که در گير مسائل معلولين هستند و همچنين سازمان بهزيستي، دسترسي به چنين کودکاني براي توليدکنند‌هاي داخلي و واردت کنندهاي اين اسباب بازي‌ها دشوار نخواهد بود و علاوه بر نگاه اقتصادي، کار موثر فرهنگي نيز صورت خواهد گرفت.

منبع:
http://www.mardomsalari.com/template1/News.aspx?NID=133794
 

mitra mehr

متخصص بخش خانه و خانواده
سلام ممنونم از مطلب خوبی که گذاشتی فقط عکست برام باز نمیشه گلم:گل:
 
بالا