• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

پادکست چیست؟

rahnama

پدر ایران انجمن
از ویکی پیدیا:
پادکست

از ویکی*پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری, جستجو




پادکست (به انگلیسی: Podcast) یا پادپخش انتشار مجموعه*ای از پرونده های رسانه دیجیتال است که توزیع آن در اینترنت با استفاده از فید صورت می*گیرد، و توسط کاربران معمولاً بر روی یک پخش*کنندهٔ موسیقی دیجیتال قابل دریافت و پخش است. این روش ارائهٔ محتوا در سال ۲۰۰۴ محبوبیت و گسترش یافت.
برای دریافت آن، معمولاً از برنامه*های خبر خوان که از خدمات وب استفاده می*کنند استفاده می*شود و بر روی رایانه*های خانگی و یا پخش*کننده*های موسیقی دیجیتال قابل پیاده سازی است. قابل ذکر است که عمل دریافت پادکست را پادکچ (به انگلیسی: Podcatch) می*گویند. سایت فارسی زبان GlanceRSS برای اولین بار در بین سایتهای اشتراک گذاری RSS سرویس پادکچ را در سیستم خود افزوده است و پادکست های گوناگون را یکجا به اشتراک همگان درآورده است.
 

rahnama

پدر ایران انجمن
پادکست چیست؟ پادکست چیزی شبیه یک شوی تلویزیونی است که با فرمت صدا منتشر میشود و شاید یک وبلاگ است که با فرمت صدا ایجاد میشه و نه بصورت متن. پادکست ها نیز مانند وبلاگ ها دارای موضوعات مختلفی هستند . ورزشی ، علمی ، تاریخی ، طنز ، خبری و غیره . چیزی که در مورد پادکست ها جالب است حالت صوتی آن ها است که علاوه بر دارابودن جذابیت شنیداری شما را قادر میسازد تا آن را روی کامپوتر خود دانلود کنید و بعدا آن را روی PC و یا MP3-player خود گوش کنید. وقتی شما صدای شخص گوینده را به جای فونت های کامپیوتر میشنوید ، حس نزدیک تری نسبت به گوینده پادکست دارید که در متون یک وبلاگ به راحتی حس نمیشود. همین موضوع باعث رشد سرویس های بزرگی شده است که به شما پادکست رایگان میدهند. سرویس های رایگان پادکست : پرشین کست : اولین سرویس پادکست فارسی است که علاوه بر یک وبلاگ جمع و جور، یک پادکست نیز به شما میدهد که فایل های صوتی گفتارهای خود را درآن آپلود کنید و دیگران علاوه بر دیدن متن وبلاگ شما ، صدای شما را نیز بشنوند . شما میتوانید برای صدای پس زمینه پادکست خود از موسیقی های ملایم استفاده کنید تا پادکست جذاب تری داشته باشید. (امکانات سرویس پرشین کست)
 

rahnama

پدر ایران انجمن
چگونه وبلاک پادکست بسازیم؟
روی لینک زیر کلیک کنید:
http://www.persianweblog.com/articles/show.aspx?id=212

[FONT=tahoma,Vazir,helvetica,sans-serif]اولین سرویس پادکست فارسی راه اندازی شد. این سرویس که در آدرس Cast.ir فعالیت خود را آغاز نموده ، امکان ساخت یک وبلاگ کوچک به همراه پادکست را به کاربرانش میدهد . شما میتوانید مطالب خود را بصورت فایل های صوتی در قالب فایل MP3 با حجم حداکثر 3 مگابایت روی وبلاگتان قرار دهید تا بازدیدکنندگان وبلاگ شما آن را آنلاین گوش کنند یا آنرا دریافت کرده و بصورت آفلاین به آن گوش دهند.

امکان آپلود و قرار گرفتن فایل شما بر روی وبلاگتان در چند کلیک و کاملا ساده انجام میشود و نیازی به دانش طراحی وب جهت قرار دادن لینک فایل ها روی وبلاگ نیست. ( یک پادکست نمونه روی این سایت )
"پادکست برنامه*ای راديويی يا مشابه است که ديجيتالی ضبط شده و جهت دانلود کردن برای دستگاه*های شخصی پخش صدا در اينترنت گذاشته می*شود." + تعریف پادکست از ویکی پدیا
امکانات این سرویس اینگونه شرح داده شده اند:

# دو آدرس اختصاصي اينترنتيبه صورت همزمان
http://username.cast.ir و http://username.persiancast.com
# امكان قرار دادن سيستم برروي دامنه هاي اينترنتي com , net , ir , ...
# ارسال فايل هاي صوتي ضبطشده توسط شما
# درج آسان تصاویر، پیوندهاو تغییر در رنگ یا اندازه نوشته ها
# مديريت ارسال ها ، ويرايش، حذف و بازسازي آنها
# امكان ويرايش و تغييرنشان پادكست
# امكان ويرايش و تغييراجزاي قالب
# امكان ارسال و درج تصويرمدير پادكست
# امکان درج توضیحاتیدرباره معرفی نویسنده و پادكست
# امكان ايجاد تغيير درموضوع ، تيتر و توضيحات پادكست
# نشانگر آنلاين بودن مديرپادكست در ياهو
# ارسال فايل هاي صوتي ضبطشده توسط مدير به صورت نامحدود
# صفحه آرشيو و صفحه اصليجداگانه بر حسب تعداد ارسال مشخص شده
# سيستم RSS مطابق بااستاندارد هاي جهاني پادكست به صورت هوشمند
# بازسازي ساخت يافته در هرزماني از شبانه روز
# رمزنگاري كلمه عبور ،كلمه عبور شما در سيستم ما ذخيره نميشود !
# و سيستم هاي كم نظير ديگركه همگي رايگان است ...
 
آخرین ویرایش:

rahnama

پدر ایران انجمن
مفاهیم: پادکست چیست؟

فضای سایبر > روندها - همشهری آنلاین:
پادکست (podcast) یک فایل چندرسانه*ای(مولتی مدیا) است که با استفاده از فید*های عمومی برای پخش صدا بر روی کامپیوترهای شخصی و موبایل، بر روی اینترنت فرستاده می*شود.
اصطلاح پادکست مانند کلمه "رادیو" می*تواند هم به معنای محتوا و هم به معنای شیوه ارائه باشد.
تولیدکننده پادکست اغلب پادکستر (podcaster) نامیده می*شود. گرچه وب*سایت*های پادکسترها ممکن است دانلود مستقیم یا جریان*یافتن* (streaming) محتوای خود را هم عرضه کنند، پادکست از سایر فرمت*های صدای دیجیتال با قابلیت آن برای دانلود شدن خودکار با استفاده از نرم*افزاری که توانایی خواندن فید*هایی مانند RSS یا Atom را دارد، مشخص می*شود.
در ابتدا مقصود از پادکست*کردن امکان دادن به افراد برای پخش"شوهای رادیویی" خودشان بود، اما این وسیله به سرعت به شیوه**های بسیار گوناگونی از جمله پخش درس*های مدرسه، اعلان تورهای رسمی و غیر رسمی موزه*ها، فرستادن اعلان*های کنفرانس*ها و حتی پخش پیام*های ایمنی عمومی پلیس بدل شده است.
 
آخرین ویرایش:

rahnama

پدر ایران انجمن
هشت نکته مهم در تهيه پادکست

هر روزه با پيشرفت بيشتر ابزارهاي سخت افزاري و نرم افزاري جهت توليد و دسترسي به پادکست ها که توسط شرکت هاي مختلف مثل Apple ارائه مي گردند، امکان استفاده از تعداد بيشتري پادکست براي علاقمندان فراهم مي شود. هرچند که برخي از ما قبلا با مقوله پادکست آشنا شده ايم ولي اين ابزار ها مثل iTunes به سمت معرفي پادکستينگ به ميليون ها شنونده پيش مي روند.
ولي برخي از پادکست ها راه را اشتباه مي روند و پس از چند دقيقه گوش دادن به آنها، شنونده به يک برنامه و کانال ديگر مي رود.
در اين جا هشت موضوع مهم را که در زمان توليد پادکست خود بايد رعايت کنيد، مورد بررسي قرار مي دهيم.

1-چيزي براي گفتن داشته باشيد. شما حتما مي توانيد براي يک ساعت صحبت کنيد و از هر دري چيزي بگوئيد. ولي چنانچه شما صدائي ماندگار و يا حتي سرگرم کننده نداشته باشيد، کسي سراغ شنيدن مجدد پادکست شما نخواهد آمد. چنانچه پادکستي داريد که فقط محتواي وبلاگ شما را به صورت صوتي پخش مي کند، وقت خود را تلف نکنيد و به همان نوشتن متن در وبلاگ خود بپردازيد چرا که دسترسي به آن از دسترسي به پادکست هاي وبلاگ شما ساده تر خواهد بود.
2-آمادگي داشته باشيد. قبل از شروع، يادداشت هاي خود را آماده کنيد. تعداد کمي از افراد قابليت صحبت فالبداهه به مدت نيم سايت يا يک ساعت را دارند. در واقع، به ندرت کساني پيدا مي شوند که حتي براي چند دقيقه بتوانند فالبداهه صحبت کنند. يادداشت هاي دقيق خود را از قبل آماده کنيد و اگر قرار است با کسي مصاحبه کنيد، سوال هاي خود را قبلا بنويسيد. البته اجازه ندهيد که وقتي مي توانيد يک چيز جالب تري را در لحظه بگوئيد، يادداشت هاي شما مانع اين کار شوند و از خلاقيت شما جلوگيري کنند.
3-کوتاه و ساده بگوئيد. پادکست هاي زيادي هستند که سعي مي کنند يک يا نيم ساعت را به هر شکل و با هر مطلبي پر کنند. امکان گوش دادن به پادکست هاي شما با کوتاه کردن آنها بيشتر خواهد شد. البته به اين معني نيست که پادکست هاي يک ساعته مناسب يا کارا نيستند. ولي شروع کار که هنوز شنوندگان با شما آشنائي ندارند و درواقع قرار است وقت خود را به شنيدن صحبت هاي يک نفر جديد صرف کنند، توليد پادکست هاي 20 تا 30 دقيقه مناسب تر است. اگر شنوندگان از برنامه هاي کوتاه شما خوششان بيايد، بعدا برنامه هاي بلند تر شما را نيز گوش خواهند داد.
4-تميز کار کنيد. از ابزار هاي مناسب براي ضبط صدا استفاده کنيد. شنوندگان عادت به گوش دادن به کيفيت خوب راديو کرده اند و اگر صداي شما شبيه ضبط صدا در يک حمام باشد، قطعا گوش نخواهند داد. نحوه توليد و ويرايش پادکست را ياد بگيريد. در زمان مصاحبه نيز، حرف گوينده را قطع نکنيد. بايد بدانيد که چه زمان شما بايد صحبت کنيد و چه زمان شخص مورد مصاحبه. البته بعدا ميتوانيد برنامه خود را ويرايش کنيد.
5-خودتان باشيد. اگر واقعا يک ژورناليست سرشناس و يا يک گوينده راديو نباشيد، ممکن نيست بتوانيد چنين موضوعي را به شنونده با تقليد، تلقين کنيد. سعي در تقليد صدا و يا صحبت در مورد موضوعاتي که اطلاعي از آنها نداريد، نکنيد. در مورد موضوعات مورد توجه و سطح دانش خود صحبت کنيد، حتي اگر موضوع سرگرم کننده باشد، مثلا پرورش زنبور عسل که ممکن است براي کساني که اطلاعي از اين موضوع دارند، جذاب باشد و به آن گوش دهند.
6-منحصر به فرد باشيد. پادکست هاي معروف با شنوندگان زياد، آنهائي هستند که منحصر به فرد و اصل هستند. مردم به موضوعات کپي برداري شده شما از سايرين، گوش نخواهند داد. ولي اگر منحصر به فرد باشيد، شنونده هاي خاص خود را خواهيد داشت. موضوع و حتي استيل پادکست خود را کپي نکنيد. توليد پادکست مثل نوشتن، نياز به خلاقيت دارد.
7-برنامه دقيق و سرفصل مطالب پادکست خود را ارائه کنيد. در اين صورت، شنوندگان از قبل مي دانند که به چه چيزي و در چه زماني قرار است گوش دهند. نرم افزار هاي توليد و استفاده از پادکست جديد حتي امکان بخش بندي برنامه ها را به شما مي دهند که اين موضوع در ساختمندي برنامه هاي شما موثر است.
8-از موسيقي فقط براي پرکردن زمان استفاد نکنيد. اگر قرار است در برنامه خود از موزيک استفاده کنيد، از آن فقط به عنوان موزيک و نه براي پر کردن زمان استفاده کنيد. در انتخاب موزيک نيز دقت کنيد که مناسب برنامه شما باشد و از موزيک هاي نا مناسب و نا هنجار استفاده نکنيد. و دقت کنيد که حتما رعايت حقوق مولف را در نظر داشته باشيد. وب سايت هائي وجود دارند که به شما اجازه مي دهند در پادکست هاي غير تجاري خود از موزيک هاي آنها استفاده کنيد. نمونه آن وب سايت http://www.magnatune.com است که مي توانيد پس از امضاء تعهد نامه موجود در وب سايت، از موزيک هاي موجود در سايت براي مصارف غير تجاري در پادکست هاي خود استفاده کنيد.
در مجموع، توليد پادکست مانند توليد هر نوع محتواي کيفي ديگر مانند متن، موزيک، فيلم و غيره است. در توليد پادکست بايد از ابتکار، خلاقيت و اصالت استفاده کنيد تا شنوندگان خاص خود را پيدا نمائيد. براي بقاء در اين عرصه، کاري کنيد که مردم هر بار در طمع شنيدن مقداري بيشتر، به پادکست هاي شما مراجعه کنند.
مهندس محمود بشاش
 
بالا