مواد لازم:
آرد: 375 گرم
تخم مرغ: 5 عدد
کره: 150گرم
شکر: 225 گرم
روغن مایع: 125 میلی لیتر (نصف لیوان)
ماست شیرین: 250 میلی لیتر (یک لیوان)
وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
بکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری
آب ولرم: 60 میلی لیتر
طرز تهیه:
ابتدا قالب گردی با قطر حدوداً 30سانتی متر را در نظر می گیریم که ارتفاع دیواه های آن نسبتاً بلند باشد، سپس آن را توسط کره نرم شده یا روغن جامد کاملا چرب کرده، کنار می گذاریم. پس از آن، فر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم و روشن می کنیم تا گرم شود. چون گرم شدن فر با دمای مطلوب حدوداً 10 تا 15 دقیقه طول می کشد، بهتر است قبل از شروع کار، فر را گرم کنیم.
پس از انجام کارهای ذکر شده،شروع به آماده کردن مایه کیک می کنیم؛ برای این کار ابتدا کره، شکر و روغن مایع را در ظرف کاسه ای ریخته و با همزن برقی شروع به هم زدن می کنیم تا مواد کاملاً پف کرده، سفید شوند و فرم بگیرند.
پس از آن، تخم مرغها را به صورت دانه دانه اضافه کرده و پس از اضافه کردن هر کدام، مخلوط را حدوداً یک تا 2 دقیقه به هم می زنیم. وانیل را نیز به همراه تخم مرغ ها به مواد اضافه می کنیم تا مخلوط شود. پس از آنکه آخرین تخم مرغ کاملاً جذب مواد شد، ماست را اضافه کرده و به هم زدن ادامه می دهیم (مدت زمان به هم زدن این کیک با همزن برقی کمی زیاد است، اما نتیجه مطلوبی حاصل می شود).
پس از یک دست شدن مواد، آرد را که از قبل سه بار الک کرده ایم، همراه بکینگ پودر اضافه کره و با همزن برقی به هم زدن ادامه می دهیم...
بهتر است که آرد را در دو مرحله اضافه کنیم تا کار ساده تر شود. در این صورت، پس از اضافه کردن تقریباً نصف آرد، مقدار آبی را که در دستور ذکر شده، اضافه می کنیم.
پس از یکدست شدن مایه کیک، آن را داخل قالبی که از قبل آماده کرده ایم ریخته و روی پنجره وسط فری که از قبل گرم شده، به مدت حدوداً یک ساعت، می پزیم.
نکته یک:ممکن است به خاطر درشت بودن تخم مرغ ها یا پف زیاد مایه کیک، این میزان مواد برای قالب ذکر شده کمی زیاد باشد. در این صورت، اضافه مایه را در قالب کوچک دیگری ریخته و بپزید (برای کیک بهتر است سه پنجم قالب را از مایه پر کنید).
نکته 2: برای این که از پخت کیک مطمئن شوید، وقتی که روی کیک طلایی شد، آن را از فر بیرون آورید، یک کارد تیز یا خلال چوبی نازک را وسط کیک فرو کرده و به سرعت خارج کنید؛ اگر چیزی از مواد به آن نچسبید، علامت پخته شدن کیک است. این کیک به تنهایی (بدون تزینین) در کنار یک فنجان نوشیدنی گرم، می تواند طعم مطلوبی برای شما داشته باشد. اگر خواستید شکل زیباتر و طعم خاص تری داشته باشد، می توانید آنرا با کرم کره ای تزئین کنید.
طرز تهیه کرم کره ای: برای تهیه این کرم، کافی است که 100 گرم کره یا مارگارین را با حدود 200 گرم پودر شکر کاملاً مخلوط کرده و با همزن برقی آن قدر بزنید تا رنگ آن روشن و مواد حجیم شود. در این مرحله، کرم شما آماده است؛ اما می توانید برای خوش طعم تر شدن آن، 2 قاشق کره بادام زمینی یا اسانس دلخواه(مثل اسانس کره) به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. برای این مقدار مواد، استفاده بیش از 2 قطره اسانس، لازم و جایز نیست.
آرد: 375 گرم
تخم مرغ: 5 عدد
کره: 150گرم
شکر: 225 گرم
روغن مایع: 125 میلی لیتر (نصف لیوان)
ماست شیرین: 250 میلی لیتر (یک لیوان)
وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
بکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری
آب ولرم: 60 میلی لیتر
طرز تهیه:
ابتدا قالب گردی با قطر حدوداً 30سانتی متر را در نظر می گیریم که ارتفاع دیواه های آن نسبتاً بلند باشد، سپس آن را توسط کره نرم شده یا روغن جامد کاملا چرب کرده، کنار می گذاریم. پس از آن، فر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم و روشن می کنیم تا گرم شود. چون گرم شدن فر با دمای مطلوب حدوداً 10 تا 15 دقیقه طول می کشد، بهتر است قبل از شروع کار، فر را گرم کنیم.
پس از انجام کارهای ذکر شده،شروع به آماده کردن مایه کیک می کنیم؛ برای این کار ابتدا کره، شکر و روغن مایع را در ظرف کاسه ای ریخته و با همزن برقی شروع به هم زدن می کنیم تا مواد کاملاً پف کرده، سفید شوند و فرم بگیرند.
پس از آن، تخم مرغها را به صورت دانه دانه اضافه کرده و پس از اضافه کردن هر کدام، مخلوط را حدوداً یک تا 2 دقیقه به هم می زنیم. وانیل را نیز به همراه تخم مرغ ها به مواد اضافه می کنیم تا مخلوط شود. پس از آنکه آخرین تخم مرغ کاملاً جذب مواد شد، ماست را اضافه کرده و به هم زدن ادامه می دهیم (مدت زمان به هم زدن این کیک با همزن برقی کمی زیاد است، اما نتیجه مطلوبی حاصل می شود).
پس از یک دست شدن مواد، آرد را که از قبل سه بار الک کرده ایم، همراه بکینگ پودر اضافه کره و با همزن برقی به هم زدن ادامه می دهیم...
بهتر است که آرد را در دو مرحله اضافه کنیم تا کار ساده تر شود. در این صورت، پس از اضافه کردن تقریباً نصف آرد، مقدار آبی را که در دستور ذکر شده، اضافه می کنیم.
پس از یکدست شدن مایه کیک، آن را داخل قالبی که از قبل آماده کرده ایم ریخته و روی پنجره وسط فری که از قبل گرم شده، به مدت حدوداً یک ساعت، می پزیم.
نکته یک:ممکن است به خاطر درشت بودن تخم مرغ ها یا پف زیاد مایه کیک، این میزان مواد برای قالب ذکر شده کمی زیاد باشد. در این صورت، اضافه مایه را در قالب کوچک دیگری ریخته و بپزید (برای کیک بهتر است سه پنجم قالب را از مایه پر کنید).
نکته 2: برای این که از پخت کیک مطمئن شوید، وقتی که روی کیک طلایی شد، آن را از فر بیرون آورید، یک کارد تیز یا خلال چوبی نازک را وسط کیک فرو کرده و به سرعت خارج کنید؛ اگر چیزی از مواد به آن نچسبید، علامت پخته شدن کیک است. این کیک به تنهایی (بدون تزینین) در کنار یک فنجان نوشیدنی گرم، می تواند طعم مطلوبی برای شما داشته باشد. اگر خواستید شکل زیباتر و طعم خاص تری داشته باشد، می توانید آنرا با کرم کره ای تزئین کنید.
طرز تهیه کرم کره ای: برای تهیه این کرم، کافی است که 100 گرم کره یا مارگارین را با حدود 200 گرم پودر شکر کاملاً مخلوط کرده و با همزن برقی آن قدر بزنید تا رنگ آن روشن و مواد حجیم شود. در این مرحله، کرم شما آماده است؛ اما می توانید برای خوش طعم تر شدن آن، 2 قاشق کره بادام زمینی یا اسانس دلخواه(مثل اسانس کره) به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. برای این مقدار مواد، استفاده بیش از 2 قطره اسانس، لازم و جایز نیست.