Ever Green
متخصص بخش پزشکی
این ویتامین در سال 1948 استخراج و در سال 1973 سنتز گردید . این ویتامین نسبت به گرما مقاوم است و در مقابل عوامل احیا کننده ناپایدار است و در مقابل مواد اکسید کننده و فلزات سنگین هم حساس است .از دیگر ویتامین های محلول در آب است که برخلاف دیگر ویتامین ها بمقدار زیاد در کبد ذخیره شده و می تواند مدتهای طولانی نیاز بدن را مرتفع سازد وبه همراه اسیدفولیک در پیشگیری از کم خونی موثر است .
جذب این ویتامین نیاز به فاکتور داخلی دارد که از معده ترشح می شود و در صورت نبودن آن جذب نمی گردد همچنین این ویتامین در انتهای روده جذب شده و برای جذب آن حضور کلسیم ضروری است.دفع آن از طریق صفرا صورت می گیرد.
عملکرد این ویتامین شامل :
Ø به عنوان حمل کننده گروه متیل در ساخت DNA .
Ø در ساخت غلاف میلین.
Ø در چرخه انرژی نقش داشته ( در تبدیل متیل مالونیل کوآبه سوکسینیل کوآ )
Ø در حمل و ذخیره اسید فولیک شرکت دارد.
از علائم کمبود اصلی آن کم خونی و همچنین آماس زبان (گلوسیس) می باشد .البته کمبود آن بندرت ایجاد می گردد مگر آنکه مشکل جذب ، گیاه خواری ، مشکلات دستگاه گوارش و نارسایی کلیوی وجود داشته باشد. از علائم کمبود آن بی حسی ،سوزش ،سفتی و سستی عمومی در پاها می باشد. این ویتامین در منابع حیوانی مثل انواع گوشت ها وجود دارد و منابع گیاهی فاقد آن می باشد .
منابع غنی تر شامل جگر، کبد و قلوه و منابع خوب دیگر شامل شیر، تخم مرغ، ماهی، پنیر و گوشت های ماهیچه می باشد.
جذب این ویتامین نیاز به فاکتور داخلی دارد که از معده ترشح می شود و در صورت نبودن آن جذب نمی گردد همچنین این ویتامین در انتهای روده جذب شده و برای جذب آن حضور کلسیم ضروری است.دفع آن از طریق صفرا صورت می گیرد.
عملکرد این ویتامین شامل :
Ø به عنوان حمل کننده گروه متیل در ساخت DNA .
Ø در ساخت غلاف میلین.
Ø در چرخه انرژی نقش داشته ( در تبدیل متیل مالونیل کوآبه سوکسینیل کوآ )
Ø در حمل و ذخیره اسید فولیک شرکت دارد.
از علائم کمبود اصلی آن کم خونی و همچنین آماس زبان (گلوسیس) می باشد .البته کمبود آن بندرت ایجاد می گردد مگر آنکه مشکل جذب ، گیاه خواری ، مشکلات دستگاه گوارش و نارسایی کلیوی وجود داشته باشد. از علائم کمبود آن بی حسی ،سوزش ،سفتی و سستی عمومی در پاها می باشد. این ویتامین در منابع حیوانی مثل انواع گوشت ها وجود دارد و منابع گیاهی فاقد آن می باشد .
منابع غنی تر شامل جگر، کبد و قلوه و منابع خوب دیگر شامل شیر، تخم مرغ، ماهی، پنیر و گوشت های ماهیچه می باشد.