• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اسپم های تاپیک هواشناسی

آرش-مشهد

کاربر ويژه
همین زاگرس جنابعالی طبق اون تحقیقی که گذاشتم جلوی ورود رطوبت مدیترانه ای رو به سمت فلات داخلی میگیره
از دست ما کاری ساخته نیست اما تو میخوای واقعیتو بپذیر و میخوای هم نپذیر.
مثه این میمونه که بینالود و هزار مسجد واسه ما منشا خیره و شاید واسه برخی از شهرها منشا شر. خوب معلومه ما ازش طرفداری میکنیم.
دوستان شما یه زمانی میگفتن لعنت بر پرفشار سیبری . و خوب امسال سیبری در کار نبود ................
اگه زاگرس و البرز نبود ایران با عراق یا حتی عربستان هیچ فرقی نداشت!

ali.doosti

کاربر ويژه
همین زاگرس جنابعالی طبق اون تحقیقی که گذاشتم جلوی ورود رطوبت مدیترانه ای رو به سمت فلات داخلی میگیره
از دست ما کاری ساخته نیست اما تو میخوای واقعیتو بپذیر و میخوای هم نپذیر.
مثه این میمونه که بینالود و هزار مسجد واسه ما منشا خیره و شاید واسه برخی از شهرها منشا شر. خوب معلومه ما ازش طرفداری میکنیم.
دوستان شما یه زمانی میگفتن لعنت بر پرفشار سیبری . و خوب امسال سیبری در کار نبود ................
جناب استاد بی همتا که از قرون گذشته بهار پربارش و سرد امسال رو پیش بینی کردین و در نسخ خطیتون هست! به نظر شما رطوبتی که در صورت نبود زاگرس و البرز قرار بود وارد ایران شه چرا رو عراق و عربستان که همسایه دیوار به دیوارشونه نمی باره؟ نکنه به خاطر نژاد خالص و برتر آریایی هزار کیلومتر راه رو می یومد و زارت وسط کویر لوت می بارید و این گونه بود که در جوار صحرای عربستان پوشش گیاهی استوایی ایران شکل می گرفت! با میانگین 2000 م.م بارش سالیانه نه؟
در مورد پرفشار سیبری هم که فک کنم از این به بعد باید طرفدارش باشیم چرا که به زاگرس ما کمک می کنه و اصلا نمی ذاره بارش ها از غرب فرار کنن...و طبیعتا شمال شرقم این طور نمی بارید!فکر کنم از این به بعد دعا کنید نیاد بهتره پارسال که قوی بود برای ما عالی بود و هرچی سیکلون بود رو غرب تخلیه می شد و ابر سیروسش می رفت پشت زاگرس!

samann

کاربر ويژه
جناب استاد بی همتا که از قرون گذشته بهار پربارش و سرد امسال رو پیش بینی کردین و در نسخ خطیتون هست! به نظر شما رطوبتی که در صورت نبود زاگرس و البرز قرار بود وارد ایران شه چرا رو عراق و عربستان که همسایه دیوار به دیوارشونه نمی باره؟ نکنه به خاطر نژاد خالص و برتر آریایی هزار کیلومتر راه رو می یومد و زارت وسط کویر لوت می بارید و این گونه بود که در جوار صحرای عربستان پوشش گیاهی استوایی ایران شکل می گرفت! با میانگین 2000 م.م بارش سالیانه نه؟
در مورد پرفشار سیبری هم که فک کنم از این به بعد باید طرفدارش باشیم چرا که به زاگرس ما کمک می کنه و اصلا نمی ذاره بارش ها از غرب فرار کنن...و طبیعتا شمال شرقم این طور نمی بارید!فکر کنم از این به بعد دعا کنید نیاد بهتره پارسال که قوی بود برای ما عالی بود و هرچی سیکلون بود رو غرب تخلیه می شد و ابر سیروسش می رفت پشت زاگرس!
ببین پسر جان زاگرس اگه نبود
بینالود و هزار مسجد بود همینم کفایت میکرد واسه ما بعد اونوقت رطوبت بیشتری میامد سمت ما و شما کویر بودی عمو
در مورد پر فشار سیبری هم استاد زاگرس نشین بهت باید بگم مثه شمشیر دولبه میمونه بستگی به شرایط داره که واسه ما خوب عمل کنه یا بلاکمون کنه

samann

کاربر ويژه
در مجموع من ترجیح میدادم که زاگرس نمیبود اما خوب حالا هست و باید تحملش کردو کاری از دست ما بر نمیاد به ترجیح منم بستگی نداره
بحث کردن دربارشم بی فایده اس

seyyedalireza

مدیر موقت
بنظرم اگه زاگرس نبود شاید توی مشهد م گردو خاک به اون غليظيرو تجربه میکرد هم خوبه و هم بد

samann

کاربر ويژه
بنظرم اگه زاگرس نبود شاید توی مشهد م گردو خاک به اون غليظيرو تجربه میکرد هم خوبه و هم بد

نه سید جان مشهد با توجه به توپوگرافی و نوع جریاناتی که تحت تاثیرش قرار میده از خاک غرب که چه عرض کنم از مرکز هم چیزی نصیبش نمیشد،فقط ترکمنستانه که میتونه واسه ما مشکل ایجاد کنه و کانون بشه

DR WHO

کاربر ويژه
اگر زاگرس نبود شهر اصفهان ميشد بيابون اين جمله پرفسور كردوانى

پرفشار سيبرى هم جاش مهمه كه كجا باشه

samann

کاربر ويژه
اگر زاگرس نبود شهر اصفهان ميشد بيابون اين جمله پرفسور كردوانى

پرفشار سيبرى هم جاش مهمه كه كجا باشه

بله شهرهای مجاور زاگرس که به واسطه اون منتفع میشن اصلا به وجود نمیامدن
اصفهان به واسطه زاینده رود شد اصفهان و تمدن شکل گرفت و خوب زاینده رود از کجا سرچشمه میگیره از کوههای زاگرس
اواخر اذر که اصفهان بودم زاینده رود اب نیم جونی داشت به سمت شهرکرد رفتم در کل اون مسیر که زاینده رود جریان داشت کشاورزی و روستا و کشت وکار ایجاد شده بود وحیاتشون بسیار وابسته به اون ابه که از زاگرس سرچشمه میگیره
خوب فواید زاگرس واسه اون منطقه بسیار اما
خوب پرسش اینجاست واسه شمال شرق چه سودی داره? جواب: اگه ضرر نداشته باشه به نظر من هیچ سودی نداره .ما مهم واسمون بینالود وهزار مسجده

ali.doosti

کاربر ويژه
ببین پسر جان زاگرس اگه نبود
بینالود و هزار مسجد بود همینم کفایت میکرد واسه ما بعد اونوقت رطوبت بیشتری میامد سمت ما و شما کویر بودی عمو
در مورد پر فشار سیبری هم استاد زاگرس نشین بهت باید بگم مثه شمشیر دولبه میمونه بستگی به شرایط داره که واسه ما خوب عمل کنه یا بلاکمون کنه

پس الحمدالله الذی احسن کل شی...
شکر خدارو که هرچیزی رو نیکو ساخت...و زاگرس عظیم رو ساخت تا شما شاهد اون صحنه نباشید...خداروشکر که زاگرسی را آفرید که بارش های سنگینش حسد همگانو برانگیخته...که دیدن یک دهم بارشش آرزوی خیلی هاس ولی هرگز نمی بینن!

سیدمهدی

New member
بله شهرهای مجاور زاگرس که به واسطه اون منتفع میشن اصلا به وجود نمیامدن
اصفهان به واسطه زاینده رود شد اصفهان و تمدن شکل گرفت و خوب زاینده رود از کجا سرچشمه میگیره از کوههای زاگرس
اواخر اذر که اصفهان بودم زاینده رود اب نیم جونی داشت به سمت شهرکرد رفتم در کل اون مسیر که زاینده رود جریان داشت کشاورزی و روستا و کشت وکار ایجاد شده بود وحیاتشون بسیار وابسته به اون ابه که از زاگرس سرچشمه میگیره
خوب فواید زاگرس واسه اون منطقه بسیار اما
خوب پرسش اینجاست واسه شمال شرق چه سودی داره? جواب: اگه ضرر نداشته باشه به نظر من هیچ سودی نداره .ما مهم واسمون بینالود وهزار مسجده

این حرفا هیچ فایده ای نداره چون دست مانیست ودست کسی هست که همه چی روبهتر از ما میدونه ضمن اینکه همه ایران خراسان نیست

samann

کاربر ويژه
پس الحمدالله الذی احسن کل شی...
شکر خدارو که هرچیزی رو نیکو ساخت...و زاگرس عظیم رو ساخت تا شما شاهد اون صحنه نباشید...خداروشکر که زاگرسی را آفرید که بارش های سنگینش حسد همگانو برانگیخته...که دیدن یک دهم بارشش آرزوی خیلی هاس ولی هرگز نمی بینن!

در سرزمین ایران کوهستان های البرز و زاگرس همانند سدی جلوی ورود رطوبت به قسمت های داخلی کشورسد می کنند.علیجانی(1374)بارنگی سال1975ایران را در نیمرخ کوه های البرز و زاگرس بررسی کرده(جداول،2-1و2-2).طبق آمار جدول2-1در نیمرخ زاگرس بارش سالانۀ قصرشیرین با ارتفاع300 متر نسبت به سطح دریا570 میلی متر است،که به طرف دامنۀکوه های زاگرس زیادتر می شود.بیشترین بارندگی این نیمرخ در حوالی کرمانشاه رخ داده است و به طرف ارتفاعات بالاتر دوباره کاهش یافته،به طوری که مقدار بارندگی ایستگاه قم واقع در دامنه شرقی زاگرس به کمترین مقدار(219 میلی متر) رسیده است.
جدول2-1 بارندگی سال1975 در نیمرخ زاگرس(علیجانی،1374).
نام شهر
قصرشیرین
کرمانشاه
همدان
تفرش
قم
طول جغرافیایی (شرقی)
5/45
47
5/48
50
51
ارتفاع به متر
300
1322
1644
1878
928
بارندگی به میلی متر
1/570
598
1/367
6/311
219

تا صبح با من بحث کنی میگم زاگرس واسه شمال شرق ضرر داره . سود که الحمد الله اصلا نداره

samann

کاربر ويژه
بادهای موسمی[7]: بادهای موسمی به بادهای فصلی اقیانوس هند گفته می شود.این بادها در فصل تابستان هوای گرم و مرطوب حاره ای را گسترش می دهند.هوای گرم و مرطوب حاره ای به دو طریق وارد نواحی جنوب ایران می شود.اول،از طریق نسیم دریا که از دریای عمان و خلیج فارس تا شعاع و ارتفاع محدودی وارد خاک ایران می گردد محدودۀآن بسیار کوچک است و به دلیل گسترش پر فشار جنب حاره ای آزور بر بالای منطقه نقش چندانی در بارندگی ندارد.راه دوم،ورود هوای موسمی از طریق کم فشار حرارتی در فصل تابستان بر روی پاکستان و هندوستان است.به هر حال فراوانی و شدت پایین بارش های موسمی تابستانه در سرزمین ایران با توجه به سمت ورودآنها باعث شدکه امکان طرح نخستین فرضیه تحقیق فراهم باشد و گرنه به این سادگی نمی شد از کاهش هماهنگی داده های بارش سالانه از شمال به جنوب سخن گفت.

samann

کاربر ويژه
بیابان های عربستان وشمال آفریقا:اثر آب و هوایی این سرزمین ها عمدتاً در فصل تابستان ظاهر می شود.در دورۀگرم سال بر اثر استقرار پرفشار جنب حاره ای آزور بر بالای ایران آسمان ایران بدون ابر می باشد،که در نتیجه سبب گرمایش سطح زمین می گردد.گرمایش زمین مرکز کم فشاری بر روی خلیج فارس را به وجود می آورد.این مرکز کم فشار هوای شبه جزیرۀعربستان را به داخل ایران می کشد(می مکد).ورود هوای گرم و خشک عربستان به داخل ایران سبب بالا رفتن دمای شهرهای جلگۀ خوزستان می شود و هوای گرم و خشک بر این منطقه حاکم می شود.در سواحل ایرانی خلیج فارس به دلیل عبور هوای عربستان از روی دریای گرم شرایط شرجی حاکم می گردد.در دورۀ سرد سال هوای بیابان عربستان در پشت جبهۀگرم چرخندهای مدیترانه وارد ایران می شود و اکثر اوقات به دلیل خشک بودن،توفان خاک وماسه را به وجودمی آورد(علیجانی،1374).
پدیده های همراه با کم فشار حرارتی صحرای عربستان عموماً گرما و گرد و خاک است،اما کم فشار سودانی که در شمال آفریقا تشکیل می شود در فصل تابستان به صورت یک کم فشار حرارتی عمل می کند و در زمستان رفتار آن به صورت دینامیکی
[8] است.هرچقدر چرخندهای ایجاد شده توسط این کم فشار به عرض30 درجه نزدیکتر شوند بیشتر در مسیر بادهای غربی قرار می گیرند وکاملاً به صورت دینامیکی در می آیند.هر گاه کم فشار سودانی و مدیترانه ای با هم مرتبط شوند ناوۀ عمیق در شرق مدیترانه به وجود می آید و موجب بارش های سنگین در اغلب نقاط ایران می شود(جوانمرد و همکاران،1382).
بارش های شدید جنوب غرب ایران تحت تأثیر سامانه های مدیترانه ای نیست،بلکه ناشی از دو مرکزکم فشار سودان و منطقه همگرایی دریای سرخ است(لشکری،1375).
سامانۀ سودانی از دو مسیر نواحی جنوب غربی و بندرلنگه وارد ایران و به سوی شمال شرق حرکت می کند و در بعضی مواقع در وضعیت خاص همدید رطوبت کافی را از طریق دریای عمان،خلیج فارس و خلیج عدن کسب و به داخل ایران می آورد و درچنین شرایطی مشاهده شده که بارش های مناسبی درمنطقه شیر کوه یزد رخ می دهد(امیدوار،1386).
تشکیل کم فشارهای دریای سرخ
[9](کم فشار سودانی)نتیجه تکوین همگرایی اولیه برروی منطقه می باشد واین همگرایی که مرحله آغازین شکل گیری این کم فشار ها محسوب می شود خود ناشی از بر هم کنش دو مؤلفۀ اصلی یعنی« جریان های هوا» و« ویژگی های توپوگرافی»در منطقۀ دریای سرخ در ترازهای پایین جوّ است.
همگرایی در منطقه دریای سرخ از دو الگو تبعیت می کند:1-همگرایی جریان های شرقی و جریان های شمال- شمال غربی در باد پناه کوه های مرتفع یمن و عسیر و فلات اتیوپی که می توان کم فشار های حاصله از نوع باد پناهی دانست.در این رابطه کم فشارهای سودانی،کم فشار های هستند که در آغاز به صورت یک منطقه همگرایی بر جانب غربی فلات اتیوپی(منطقه سودان) ظاهر شده و سپس تحت تأثیر عوامل جبهه ای به دریای سرخ و سپس ایران یا مدیترانه شرقی منتقل شده اند.2-و همگرایی دو جریان مخالف شرقی و شمال- شمال غربی در داخل ریفت دریای سرخ که به منطقه همگرایی دریای سرخ معروف گشته است.با توجه به دمای پتانسیل و ظرفیت رطوبتی این سامانه های حاره ای/جنب حاره ای،بارش های شدید و سیل آسا از مشخصه های سامانه های کم فشار منطقۀ در یای سرخ می باشد(مفیدی،1383).
بنابراین اثر سرزمین های عربستان و شمال آفریقا بر آب و هوای ایران متفاوت است.به طوری که پدیدۀ غالب همراه با کم فشارهای شبه جزیرۀعربستان گرما و گرد و خاک است،در حالی که کم فشارهای سودانی در فصل زمستان رفتار آن به صورت جبهه ای شده و هرگاه با کم فشارهای مدیترانه ای مرتبط شود موجب بارش های سنگینی در اغلب نقاط ایران می شود.در نتیجه این سامانه بر هماهنگی داده های بارش ایران مؤثر است،اما انتظار می رود با توجه به محدودیت تأثیر این بیابان ها بویژه روی سواحل خزر میزان هماهنگی داده های بارش ایران بویژه در فصل گرم در سواحل شمالی کمتر باشد.

آرش-مشهد

کاربر ويژه
اقا سامان این بحثها چه فایده داره؟ جز اینکه زاگرس نشینان عزیر رو ناراحت کنی آیا سود دیگری داره؟ بس کن دیگه ابن بحثهای الکی رو....

samann

کاربر ويژه
دریای مدیترانه:دریای مدیترانه در مسیربادهای غربی قرار دارد واثرات آن از طریق این باد ها به ایران گسترش می یابد.در دورۀ سرد سال بر اثر استقرار فرود بلند مدیترانه تمام سامانه های فشار،اعم از موج های سطح بالا و چرخندهای روی زمین به طرف ایران می آیند.در این فصل جبهه قطبی بر ساحل شمالی دریای مدیترانه مستقر می شود و در تشکیل چرخندها شرکت می کند،به طوری که عامل صعود بارندگی ها در دورۀ سرد سال به وسیلۀ سامانه های مهاجر دریای مدیترانه تأمین می شود.این سامانه ها رطوبت خود را هم از این دریا فراهم می کنند(علیجانی،1374).
دراوایل پاییز وقتی یک شاخه از جریان اصلی غربی به طرف جنوب و روی مدیترانه انتقال می یابد دما به طور شدید کاهش می یابد و استیلای پر فشار جنب حاره ای پایان می پذیرد و به تدریج کم فشار مدیترانه ای تشکیل می گردد.سهم این کم فشار ها در بارش های ایران خصوصاً در نواحی شمال غرب زیاد،است به طوری که9/49درصد از بارش های سالانه شمال غرب ایران ناشی از کم فشارهای مدیترانه ای است(بیاتی خطیبی،1378).

مدیترانه یکی ازمناطق مهم چرخندزایی بخصوص در فصل زمستان بوده که شارشهای گرمای محسوس و نهان[10] نقش اصلی را در دینامیک چرخندهای مدیترانه ای دارند.مسیر چرخندهای مدیترانه ای عمدتاً در طول ماه فوریه مناطق جنوبی و در طول دورۀ دسامبرتا ژانویه مناطق شمالی دریای مدیترانه می باشد(جوانمردو همکاران،1382).
بنابراین با توجه به موقعیت جغرافیایی دریای مدیترانه نسبت به ایران و نقش آن در ایجاد بارش های ایران خصوصاً در دورۀ سرد سال،انتظار می رود با توجه به این که ورود سامانه های بارانزای این دریا به ایران از غرب و شمال غرب کشور صورت می گیرد،ضمن افزایش میزان هماهنگی داده های بارش ایران طی دورۀ سرد سال از میزان این هماهنگی ها به طرف شرق و جنوب کشور کاسته شود.

samann

کاربر ويژه
اقا سامان این بحثها چه فایده داره؟ جز اینکه زاگرس نشینان عزیر رو ناراحت کنی آیا سود دیگری داره؟ بس کن دیگه ابن بحثهای الکی رو....
من اگه بیام درباره نقش توپوگرافی رشته کوه های موجود در ایران بر رژیم بارش منطقه صحبت کنم زاگرس نشینان عزیز رو ناراحت کردم و بحث الکی کردم؟؟
بعد اون دوستان عزیزتون که به صورت مداوم در پستهاشون به شمال شرق و کم بارشیش و منو همه چی توهین میکنن ...خوبن
از شما بعید بود این حرف. باشه الان میام میگم به به و چه چه که چقد خوبه و گل و بلبله و من چقد خوشحالم.

آرش-مشهد

کاربر ويژه
من اگه بیام درباره نقش توپوگرافی رشته کوه های موجود در ایران بر رژیم بارش منطقه صحبت کنم زاگرس نشینان عزیز رو ناراحت کردم و بحث الکی کردم؟؟
بعد اون دوستان عزیزتون که به صورت مداوم در پستهاشون به شمال شرق و کم بارشیش و منو همه چی توهین میکنن ...خوبن
از شما بعید بود این حرف. باشه الان میام میگم به به و چه چه که چقد خوبه و گل و بلبله و من چقد خوشحالم.

من میگم این حرف که ان شا الله زاگرس نبود یا خدا زاگرس رو لعنت کنه جز ایجاد دشمنی چیز دیگه ای نداره.

samann

کاربر ويژه
من میگم این حرف که ان شا الله زاگرس نبود یا خدا زاگرس رو لعنت کنه جز ایجاد دشمنی چیز دیگه ای نداره.
ایشون فرمودن ما یک دهم بارش زاگرس و نداریم و ما حسد میورزیم به بارششون و همه اینها به واسطه زاگرسشونه
من هم با دلیل و علمی نقش زاگرسشونه نوشتم . و خوب بماند که بارها و بارها در باره لعن و نفرین پرفشار سیبری و ... هم نوشتن.
اما در مورد دلیل بیشتر بارش غرب:
2-منابع رطوبتی:در داخل ایران منبع رطوبتی چشمگیری وجود ندارد.دریاچه ها و یا رودهای داخلی در حدی نیستندکه بتوانند رطوبت بارش نواحی مجاور خود را تأمین کنند.آنها بیشتر به صورت محلی و در تغییر مقدار رطوبت نسبی و مطلق هوا تأثیر دارند.در نتیجه رطوبت بارش های ایران بیشتر از منابع آبی مجاور مانند دریای خزر و آب های جنوب و یا منابع آبی دور مانند در یای مدیترانه،اقیانوس هندو.... تأمین می شود.بخار آب این منابع به وسیلۀبادهای منطقه ای یا سیاره ای به ایران آورده می شود.
به طورکلی منابع عمده رطوبتی ایران عبارتنداز:دریای مدیترانه،دریای سرخ،دریای سیاه،دریای خزر، خلیج فارس،دریای عمان و خلیج بنگال که بخار آب آنها از جهات مختلف توسط سامانه های گردش عمومی جوّ به ایران وارد می شود.در این میان آنچه گمان علمی افزایش هماهنگی داده های بارش از شرق به غرب ایران را تقویت می کند،سهم چشم گیر منابع رطوبی غرب عمومی ایران نسبت به منابع رطوبی شرق وجنوب است.

samann

کاربر ويژه
ایشون فرمودن ما یک دهم بارش زاگرس و نداریم و ما حسد میورزیم به بارششون و همه اینها به واسطه زاگرسشونه
من هم با دلیل و علمی نقش زاگرسشونه نوشتم . و خوب بماند که بارها و بارها در باره لعن و نفرین پرفشار سیبری و ... هم نوشتن.
اما در مورد دلیل بیشتر بارش غرب:
2-منابع رطوبتی:در داخل ایران منبع رطوبتی چشمگیری وجود ندارد.دریاچه ها و یا رودهای داخلی در حدی نیستندکه بتوانند رطوبت بارش نواحی مجاور خود را تأمین کنند.آنها بیشتر به صورت محلی و در تغییر مقدار رطوبت نسبی و مطلق هوا تأثیر دارند.در نتیجه رطوبت بارش های ایران بیشتر از منابع آبی مجاور مانند دریای خزر و آب های جنوب و یا منابع آبی دور مانند در یای مدیترانه،اقیانوس هندو.... تأمین می شود.بخار آب این منابع به وسیلۀبادهای منطقه ای یا سیاره ای به ایران آورده می شود.
به طورکلی منابع عمده رطوبتی ایران عبارتنداز:دریای مدیترانه،دریای سرخ،دریای سیاه،دریای خزر، خلیج فارس،دریای عمان و خلیج بنگال که بخار آب آنها از جهات مختلف توسط سامانه های گردش عمومی جوّ به ایران وارد می شود.در این میان آنچه گمان علمی افزایش هماهنگی داده های بارش از شرق به غرب ایران را تقویت می کند،سهم چشم گیر منابع رطوبی غرب عمومی ایران نسبت به منابع رطوبی شرق وجنوب است.

samann

کاربر ويژه
در مورد افعانستان هم واقعا خوشحالم که این بارشهای عظیم رخ داد. ما شرقی ها از شمال شرق تا جنوب شرق آرزو میکنیم افعانستان پر بارش باشه.
خوب تالاب هامون پراب میشه و واسه سیستان خوبه و همچنین هریرود پر آب میشه و واسه سد دوستی خوبه.

درود بر برف و بارون و سیلاب افغانستان:گل:

بالا