• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

آلبوم عکسهای مشهد

rahsazan

کاربر ويژه
صحن جامع رضوي
عكاس : محمد زائرنيا
صحن جامع رضوي با 117584 متر مربع زيربنا و 55 غرفه، در جنوب اماكن متبركه واقع شده است. اين صحن از طريق دو بست به خيابان‌‌هاي امام رضا(عليه السلام) و خسروي نو(شهيد اندرزگو) ارتباط دارد.
علاوه بر اين، ورودي‌‌هاي فرعي نيز صحن جامع را به رواق امام خميني (قدس سره)، صحن قدس و بست شيخ بهائي مرتبط مي‌كنند.

ShowPicture.aspx
 

rahsazan

کاربر ويژه
ShowPicture.aspx


روستاي كوهپايه‌اي كنگ
عكاس : محمدرضا شاه‌پسند
روستاي ييلاقي كنگ از توابع بخش طرقبه در 19 كيلومتري غرب طرقبه و 29 كيلومتري مشهد واقع شده است.اين روستا به دليل نوع استقرار منازل بر روي كوهپايه شبيه به «ماسوله» گيلان است.

 

rahsazan

کاربر ويژه
ShowPicture.aspx


روستاي مغان
عكاس : محمدرضا شاه‌پسند
روستاي مغان در 27 كيلومتري جنوب‌غربي مشهد واقع است.غار مغان از جاذبه‌هاي طبيعي اين روستا است.
براي رسيدن به اين روستا بايد از انتهاي شهرك سيدي مشهد به سمت گردنه خلج حركت كرد و بعد از عبور از روستاي خانرود و كال شلگرد، مسافتي را به سوي روستاي مغان پيمود.

 

rahsazan

کاربر ويژه
ShowPicture.aspx


طبيعت پاييزي جاغرق
عكاس : حسين كوشه‌اي
اين روستا بعد از منطقه ييلاقي طرقبه در فاصله حدود 7 كيلومتري آن واقع شده است و امتداد آن به مناطق ديگر ازجمله « عنبران »،« طرقدر »،«كردينه »،«تغاره» و « شانديز » مي رسد.
بنا به قولي قدمت اين روستا به پيش از اسلام بر‌مي گردد.

 

rahsazan

کاربر ويژه
ShowPicture.aspx

ساختمان موزه، كتابخانه و تالار تشريفات
اين هفته در ستون عكس‌هاي قديمي، عكسي را به نمايش گذاشته‌ايم كه بين سال‌هاي 1325 تا 1328 هجري شمسي گرفته شده است و نماي ساختمان موزه، كتابخانه و تالار تشريفات آستان قدس رضوي را در آن سال‌ها به خوبي به تصوير كشيده است.
ساختمان‌هايي كه در اين عكس ديده مي‌شوند، در ضلع غربي رواق امام خميني(ره) قرار داشته‌اند. صحن پهلوي كه بعدها به صحن امام خميني(ره) تغيير نام داد در فرآيند گسترده‌سازي و عمران حريم حرم مطهر رضوي به رواق سرپوشيده‌ي امام خميني(ره) تغيير پيدا كرد. اين رواق در مجاورت مسجد گوهرشاد واقع بوده و از شمال به تالار تشريفات حرم مطهر و رواق‌‌هاي شيخ بهائي (قدس سره)، دارالعباد، دارالزهد و نيز صحن آزادي ارتباط دارد.
سنگ بناي نخستين موزه‌ي آستان قدس رضوي در چهاردهم آذرماه سال 1316 هجري خورشيدي گذاشته شد. ساختمان موزه‌ زير نظر مهندسان داخلي و خارجي و در قطعه‌ي زميني به مساحت 5700 مترمربع درمحل مقبره‌ي مرحوم شيخ بهايي در سه طبقه ساخته شد و به اين ترتيب در تاريخ 22 آذرماه 1324 نخستين موزه‌ي آستان قدس رضوي افتتاح شد كه در اين عكس تصاويري از آن مشهود است.
در سال 1356 اشياي موزه براي نگهداري و نمايش به ساختمان جديدي منتقل شد كه در قسمت شرقي صحن امام خميني (ره) (رواق امام خميني فعلي) احداث شده بود و موزه‌ي عمومي آستان قدس رضوي در طبقه‌ي همكف ساختمان جديد بازگشايي شد.
هم‌زمان با ساخت بناي موزه، اقدامات گسترده‌اي براي انتخاب و مستندسازي اشيائي انجام گرفت كه قرار بود به معرض نمايش درآيند. بدين منظور از آقاي مهدي بهرامي مدير وقت موزه ايران باستان دعوت به عمل آمد. وي از سال 1318 شمسي سه مرحله در مشهد حضور يافت و اقدامات لازم براي انتخاب و آماده‌سازي اشياء براي نمايش را به انجام رسانيد.
او 189 قلم شيء را از خزانه و آثار حرم مطهر انتخاب نمود تا براي نمايش به موزه انتقال يابد. اشياء انتخاب شده در يازده تالار و اتاق به ترتيب دوره‌هاي تاريخي به نمايش درآمدند و هم‌اكنون گنجينه‌هاي معاونت موزه‌هاي سازمان كتابخانه‌ها، موزه‌ها و مركز اسناد آستان قدس رضوي اداره‌ي 17 گنجينه‌ي تخصصي را كنار حفاظت و پژوهش بر روي آثار بر عهده دارد.

 

rahsazan

کاربر ويژه
ShowPicture.aspx


ضريح مطهر علي بن موسي الرضا(ع)
عكاس : محمد زائرنيا
ضريح پنجم يكي از بي‌بديل‌ترين و اصيل‌ترين آفرينش‌هاي هنري اسلامي - ايراني در دوره اخير است.
اين ضريح كه توسط استاد محمود فرشچيان طراحي شده، ‌به زيور سوره مباركه ياسين و هل اتي و اسماء وصفات الهي و با خط بسيار زيبايي آراسته شده و قسمت داخلي آن نيز تماماً خاتم كاري اصل است.
تاریخ بارگذاری:
1392/8/1 چهارشنبه



 

rahsazan

کاربر ويژه
ShowPicture.aspx


رواق دارالرحمه
عكاس : محمد زائرنيا
دارالرحمه در جنوب غربي حرم مطهر، بين بست شيخ بهاء الدين و صحن جمهوري اسلامي، در امتداد رواق دارالهدايه قرار دارد.اين رواق با معماري تقليدي از شبستان‌هاي مسجد گوهرشاد، حجم سازي شده ونماسازي داخلي آن از زيباترين كارهاي هنري و بي‌سابقه در اماكن متبركه است.

 

rahsazan

کاربر ويژه
گنبد طلا و گنبد مسجد گوهرشاد
عكس اين هفته‌ دو گنبد زيباي حرم مطهر رضوي را به تصوير كشيده است؛ گنبد بقعه‌ي مباركه‌ي حرم مطهر و گنبد مسجد گوهرشاد...
در اين عكس كه آن را ابراهيم ذهبي معروف به سياح از عكاسان پيشكسوت كشورمان در سال 1326 هجري شمسي تهيه كرده است، علاوه بر گنبدها، گلدسته‌هاي مسجد گوهرشاد مشهود است.
مسجد گوهرشاد يكي از بناهاي باشكوه و باستاني عهد تيموري كه در اوايل قرن نهم هجري قمري بنا شده است.
اين بناي تاريخي در جنوب حرم مطهر رضوي قرار دارد و به رواق‌‌هاي دارالسياده و دارالحفاظ متصل است. اين مسجد به دستور بانو گوهرشاد، دختر امير غياث‌الدين ترخان، از امراي جغتايي، همسر شاهرخ تيموري در سال 821 هجري قمري قوام‌الدين شيرازي، توسط معمار معروف ايراني، با به‌كارگيري سبك معماري دوران تيموري ساخته شد.
گنبد رفيع مسجد بر فراز ايوان مقصوره، بر عظمت اين بنا افزوده است. ارتفاع گنبد مسجد گوهرشاد حدود 41 متر و فضاي خالي بين دو پوشش گنبد، 10 متر است. سطح خارجي آن با آجر لعاب‌دار و يك كتيبه با خط كوفي تزيين شده است. در دو طرف اين ايوان، دو مناره هر كدام به ارتفاع 43 متر از كف مسجد ساخته شده و داراي كتيبه‌‌هايي چند است.
مسجد گوهرشاد صحني به وسعت 2800 متر مربع دارد و زيربناي آن 9400 متر مربع است. بناي مسجد شامل 8 ايوان بزرگ و هفت شبستان است. گنبدخانه‌ي پشت ايوان مقصوره، با شبستان‌‌هاي يك طبقه، بخش‌‌هاي مختلف مسجد را به هم ربط مي‌دهد. ايوان جنوبي، ايوان مقصوره نام دارد و ايوان شمالي، معروف به ايوان دارالسياده است. ايوان شرقي، ايوان اعتكاف ناميده مي‌شود و ايوان غربي، ايوان شيخ بهاء الدين نام‌گذاري شده است. نام بانو گوهرشاد، باني مسجد، در ايوان شمالي مسجد (ايوان دار‌السياده) بر كاشي معرق به رنگ زرد و خط ثلث نوشته شده است. اين ايوان با معرق‌كاري زيبايي تزيين شده و بر سردر ورودي آن به رواق دار‌السياده، پنجره‌اي نقره از آثار عهد قاجاريه نصب شده است.
اين مسجد طي زمان بر اثر عوامل طيبعي و انساني صدمات زيادي ديده است؛ از جمله در زمين‌لرزه‌ي سال 1084 هجري قمري ايوان مقصوره صدماتي ديد كه بازسازي شد. مرمت‌‌هاي ديگر مسجد پس از گلوله باران روس‌‌ها در سال 1330 هجري قمري بود كه به صدمه ديدن گنبد و ايوان‌‌هاي مسجد انجاميد. گنبد و ايوان مقصوره و ايوان‌‌هاي شرقي و غربي مسجد گوهرشاد نيز در سال 1339 هجري قمري بازسازي شد.
 

rahsazan

کاربر ويژه

ShowPicture.aspx


روستاي نقندر
عكاس : حسين كوشه‌اي
اين روستا در 39 كيلومتري مشهد، در جوار رودخانه و بر بستر كوهستان نقندر واقع شده است.
پوشش گياهي كوهستان نقندر از علف‌زارها و بوته‌هاي درختي مثمر و غيرمثمر شكل گرفته كه باعث ايجاد حيات و زيستگاه حيات وحش جانوري است. آب‌هاي روان ناشي از برف در دره‌ها و رودخانه‌ها باعث شكل گيري و رونق باغداري و درختان مثمر در بستر اين رودخانه گرديده است.
اين روستا از شمال به سرآسياب و خادر و از جنوب به كنگ و از شرق به ابرده و از غرب به طرقبه و جاغرق محدود مي شود.
آثار به‌جامانده از اين روستا ۲ برج از ۴ برج قديمي مي‌باشد كه قدمت آن به قبل از جنگ جهاني دوم برمي‌گردد، طبق گفته بزرگان و اهالي قديمي از اين برج‌ها جهت نگهباني از روستا و حمله‌هاي احتمالي متجاوزين و غارت‌گران استفاده مي‌شده است. همچنين وجود سنگ قبرهاي قديمي با نقش و نگارهاي متفاوت، حكايت از قدمت ديرينه سكونت مردمان در اين ناحيه است.
 

rahsazan

کاربر ويژه
ShowPicture.aspx


طبيعت پاييزي گلمكان
عكاس : حسين كوشه‌اي
گلمكان در حدفاصل مشهد مقدس و چناران واقع شده و داراي مناظر طبيعي بكر و زيبايي است.

 

rahsazan

کاربر ويژه
ShowPicture.aspx


دره كشوه
عكاس : محمد رضا شاه‌پسند
دره كشوه در 35 كيلومتري مشهد و حدفاصل مسير چناران-گلمكان واقع شده است.اين مكان يكي از زيباترين دره‌ها در فصل پاييز به شمار مي‎رود و محصول شاخص اين منطقه گردوست.
تاریخ بارگذاری:
1392/9/30 شنبه



 

rahsazan

کاربر ويژه
ShowPicture.aspx

سد چاليدره
عكاس : عارفه ربيع‌زاده
سد چاليدره در دو كيلومتري جاده نغندر در سر دوراهي طرقبه - نغندر واقع شده است و يكي از خوش آب و هوا‌ترين نقاط ييلاقي مشهد به شمار مي‌رود.
تاریخ بارگذاری:
1392/9/27 چهارشنبه
 
آخرین ویرایش:

rahsazan

کاربر ويژه
ShowPicture.aspx

پاييز زيباي كنگ
عكاس : حسين كوشه‌اي
روستاي ييلاقي كنگ از توابع بخش طرقبه در 19 كيلومتري غرب طرقبه و 29 كيلومتري مشهد واقع شده است.اين روستا به دليل نوع استقرار منازل بر روي كوهپايه شبيه به «ماسوله» گيلان است.
تاریخ بارگذاری:
1392/9/24 يكشنبه




 
آخرین ویرایش:

rahsazan

کاربر ويژه
ShowPicture.aspx

طبيعت پاييزي روستاي پايه
روستاي پايه در 55 كيلومتري مشهد مقدس و در نزديكي گلمكان واقع شده است.
تاریخ بارگذاری:
1392/9/21 پنجشنبه




 
بالا