• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل اول( مهر- آبان-آذر)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

taha56

New member
با سلام خدمت امیر محسن عزیز . آیا پرفشار سیبری که بعد از سیستم اوایل آبان بر روی کشور مستقر شد ( علی الخصوص شرق کشور) در کاهش بارشهای هفته بعد اثر خواهد شد . چون نقش ها به خاطر این پرفشار سردرگم هستند . و بارشهای البرز شرقی و شمالشرق نسبت به غرب و جنوب غرب خیلی کمتره . و آیا اینکه سریال سال قبل برای البرز و شمالشرق در حال تکرار شدن است . با تشکر

آخرین ویرایش:

samann

کاربر ويژه
مطالب چند صفحه گذشته، بهتره بگيم بحث و جدلهاي اين چند صفحه جالب بود،
البته از اين حيث كه خاطره گذشته رو در ذهن من تداعي ميكنه ، كه چرا ما ايرانيها!!! همش ميخوايم بگيم ما كارمون درسته و ديگران رو به نفهمي متهم ميكنيم/
قصدم دفاع از هيچ كس نيست. فقط ميخوام بگم كه اي كاش ما ياد بگيريم كه به نظرات هم احترام بگذاريم. نه اينكه سعي كنيم دائما خودمونو اثبات كنيم/
از حق نگذريم بعضي از كاربران بيشتر فعاليت ميكنن بيشتر مطلب ميذارن و زمان بيشتري رو صرف ميكنن، اما خوب متاسفانه يك نكته رو يادشون ميره اونم احترام گذاشتن به نظرات ديگرانه هركسي حق داره در چارچوب ادب و تواناييهاي علمي و تجربي نظرياتشو بگه و اين كاربران ديگه هستن كه در گذر زمان حرفشو قبول ميكنن يا رد ميكنن ، بنابراين سعي نكنيم با متهم كردن انسانها به نفهمي حقانيت خودمونو اثبات كنيم
اينم يادمون نره كه هواشناسي صرفا علمي نيست صرفا تجربي هم نيست. هواشناسي علمي است بر پايه تقريبها و تجربيات شخصي
چند وقت پيش هم يك بحث و جدلي كه يك سمتش من بودم رخ داد و در نهايت مثلا من شدم كاربر عادي.... اين القاب عادي و ويژه و استاد و .... از لحاظ من كه مضحك و خنده داره، در دنياي مجازي اين القاب جز خنده و تمسخر چيزه ديگري نيست. اگه من و خيلي از كاربراي ديگه اينجا فعاليت ميكنيم صرفا علايقمون به هواشناسيه و نه القاب و اينكه دوست دارم كنار هم استانيهاي عزيز كه اقليممون يكي هست فعاليت كنم و نظر بدم و الا خودتونم ميدونين كه فرومهاي ديگه هم هست و خوب چنديدن بار هم توسط كاربراي قديمي كه قبلا يكي بوديم دعوت هم شدم كه برم و متاسفانه زمان اجازه فعاليت بيشترو به من نميده كه اونجا هم فعاليت كنم.
به هر حال بازم ميگم به نظرات هم احترام بگذاريد و كاربراي اينجا و در سطحي ديگر اساتيد دانشگاه و .... همه و همه رو متهم نكنيد به اينكه نمي فهمند . هواشناسي علمي است پيچيده و در حال تكامل و با قوانين نيوتن كه اثبات شده است متفاوته.
همديگر رو دوست داشته باشيد عمر كوتاهه:گل:

golil

کاربر ويژه
آنچه در پستهای قبلی بین دوستان بحث شده است خیلی عالی و تخصصی بوده است و این بحثها باید در موضوعات گوناگون باید ادامه داشته باشه که باعث رشد علمی جوانان علاقمند و تکاپو برای یاد گرفتن بیشتر باشد و فکر کنم با پست گذاشتن نمی توان منظور را به طور کامل توضیح داد و بهتر است اساتید در مورد اینجور بحثها در کنار انجمن های هواشناسی بصورت حضوری و در کنار همدیگر به یک نتیجه کامل برسند.
بهتر است به اساتید خود و همدیگر احترام بگذارید.هدف یادگیری و ارتقاء علمی است

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
استاد تحصصی هستن،ایشون دکترای هواشناسی سینوپتیک ازانگلیس دارن و دانشیار هستن،فکر نمیکنم ایشون سنتی باشن چون همیشه ازداوران دفاعیه پایان نامه هستن و از مصاحبه کنندگان دکتری،ایشون اواخر آذر برای یک کنفرانس هواشناسی میرن فرانسه و تابستون سال آینده هم از طرف انجمن ژئومورفولوژی کشور به همراه چهار نفر دیگه برا یک سفر عازم قطب شمال هستن،در سواد ایشون من هیچ گاه شک ندارم وازنظر اخلاقی هم نمونست،مثل اون یکی استادمون نیست که روز بحث من و شما با تمسخر به من میگن این اکتشافتون رو به مرکز اقلیم شناسی معرفی کنید اما این استادمون با وجود اینکه دردرس عقب بودیم نیم ساعت وقت کلاس رو دراختیار این بحث گذاشتن

البته از اين حيث كه خاطره گذشته رو در ذهن من تداعي ميكنه ، كه چرا ما ايرانيها!!! همش ميخوايم بگيم ما كارمون درسته و ديگران رو به نفهمي متهم ميكنيم/
قصدم دفاع از هيچ كس نيست. فقط ميخوام بگم كه اي كاش ما ياد بگيريم كه به نظرات هم احترام بگذاريم. نه اينكه سعي كنيم دائما خودمونو اثبات كنيم/
از حق نگذريم بعضي از كاربران بيشتر فعاليت ميكنن بيشتر مطلب ميذارن و زمان بيشتري رو صرف ميكنن، اما خوب متاسفانه يك نكته رو يادشون ميره اونم احترام گذاشتن به نظرات ديگرانه هركسي حق داره در چارچوب ادب و تواناييهاي علمي و تجربي نظرياتشو بگه و اين كاربران ديگه هستن كه در گذر زمان حرفشو قبول ميكنن يا رد ميكنن ، بنابراين سعي نكنيم با متهم كردن انسانها به نفهمي حقانيت خودمونو اثبات كنيم
اينم يادمون نره كه هواشناسي صرفا علمي نيست صرفا تجربي هم نيست. هواشناسي علمي است بر پايه تقريبها و تجربيات شخصي
چند وقت پيش هم يك بحث و جدلي كه يك سمتش من بودم رخ داد و در نهايت مثلا من شدم كاربر عادي.... اين القاب عادي و ويژه و استاد و .... از لحاظ من كه مضحك و خنده داره، در دنياي مجازي اين القاب جز خنده و تمسخر چيزه ديگري نيست. اگه من و خيلي از كاربراي ديگه اينجا فعاليت ميكنيم صرفا علايقمون به هواشناسيه و نه القاب و اينكه دوست دارم كنار هم استانيهاي عزيز كه اقليممون يكي هست فعاليت كنم و نظر بدم و الا خودتونم ميدونين كه فرومهاي ديگه هم هست و خوب چنديدن بار هم توسط كاربراي قديمي كه قبلا يكي بوديم دعوت هم شدم كه برم و متاسفانه زمان اجازه فعاليت بيشترو به من نميده كه اونجا هم فعاليت كنم.
به هر حال بازم ميگم به نظرات هم احترام بگذاريد و كاربراي اينجا و در سطحي ديگر اساتيد دانشگاه و .... همه و همه رو متهم نكنيد به اينكه نمي فهمند . هواشناسي علمي است پيچيده و در حال تكامل و با قوانين نيوتن كه اثبات شده است متفاوته.

آنچه در پستهای قبلی بین دوستان بحث شده است خیلی عالی و تخصصی بوده است و این بحثها باید در موضوعات گوناگون باید ادامه داشته باشه که باعث رشد علمی جوانان علاقمند و تکاپو برای یاد گرفتن بیشتر باشد و فکر کنم با پست گذاشتن نمی توان منظور را به طور کامل توضیح داد و بهتر است اساتید در مورد اینجور بحثها در کنار انجمن های هواشناسی بصورت حضوری و در کنار همدیگر به یک نتیجه کامل برسند.
بهتر است به اساتید خود و همدیگر احترام بگذارید.هدف یادگیری و ارتقاء علمی است

سلام به همه دوستان

حالا که بحث به اینجا کشیده شد به موارد زیر توجه کنید:

آقای سامان عزیز

شما دوست من هستید ولی به عرض تون برسونم، همواره تمام تلاش و اعتقاد من بر این پایه استوار بوده که با رواج و تدام باورهای نادرست لااقل در زمینه هواشناسی مقابله کنم !

اقای هادی عزیز

من امروز بصورت مفصل با آقای دکتر ایمان بابائیان رئیس پژوهشکده اقلیم شناسی ایران در خصوص ادعای شما و اساتید دانشگاه تون در تبریز صحبت کردم.

بیوگرافی آقای دکتر ایمان بابائیان:

sa1z6dr8tuaf8h7lsnj.jpg

رشته تحصیلی شما در تبریز -:جغرافیا با گرایش اقلیم و آب و هواشناسی هست.

در خصوص اینکه شما و اساتید تون تراف دریای سرخ رو رد میکنید به ایشون اطلاع دادم و از ایشون کسب نظر کردم:

1-ایشون در جواب بنده گفتند که تراف دریای سرخ ابتدا در دهه 1960 میلادی مورد شناسایی قرار گرفته و خصوصا توسط محققان رژیم اشغالگر قدس بدلیل تاثیرات زیادی که این تراف در رژیم بارشی خاورمیانه داره ؛تحقیقات مفصلی صورت گرفته که کافی هست فقط نام تراف دریای سرخ رو در اینترنت سرچ کنید :

y9vi09uslswtzsjj4xk0.jpg

2-خدمت ایشون عرض کردم که استاد دانشگاه شما گفته که ؛اگه همچین چیزی وجود داشت باید این موضوع در سازمان جهانی هواشناسی ثبت بشه .

ایشون در پاسخ فرمودند:

سازمان جهانی هواشناسی محل ثبت اختراعات آب و هوایی نیست بلکه این سازمان نقش coordinator رو داره و مقالات و تحقیقات هواشناسی در صورتیکه در ISI و AMS مورد پذیرش قرار بگیره و منتشر بشه انوقت میشه به صحتش 100 درصد مطمئن شد.

3- خدمت ایشون عرض کردم که در سال 2013 مقاله تحقیقاتی در خصوص تاثیرات تراف دریای سرخ بر وقوع بارشهای سنگین در جنوب غرب و جنوب ایران مقاله ای به مجله Earth Science Research کشور کانادا توسط محققان ایرانی ارسال شده که این مقاله پس از تایید در این مجله تحقیقاتی به چاپ رسیده که نام آقای دکتر هوشنگ قائمی ( پدر علم سینوپتیک ایران ) هم درج شده که ایشون گفتند ، حضور نام ایشون در تهیه این تحقیقات نشان از اعتبار بالای این مطلب هست:

70jv5uz1uns1p4s2eh9n.jpg

لینک مقاله بالا:

http://www.ccsenet.org/journal/index.php/esr/article/download/22393/15550

مطالبی در مورد دکتر هوشنگ قائمی:

هوشنگ قائمي، پدر علم هواشناسي ایران:

درباره هوشنگ قائمي
دكتر هوشنگ قائمي، متولد 1314 در شيراز و داراي مدرك دكتراي ژئوفيزيك از دانشگاه ردينگ انگلستان است.

پايه‌گذاري اقليم‌شناسي سينوپتيكي (اقليم‌شناسي بر مبناي بررسي‌هاي هواشناختي)، پايه‌گذاري نظريه علمي در زمينه هواشناسي پويشي (هواشناسي ديناميكي) و ايجاد تغييرات اساسي و بنيادي در علم جغرافيا و اقليم‌شناسي، از فعاليت‌هاي پژوهشي اين مولف حوزه هواشناسي است.

هوشنگ قائمي در سال 1384 از سوي انتشارات سمت تقدير و جايزه جشن رونمايي از هزارمين كتاب اين مركز را دريافت كرد. وي مولف بيش از هفت عنوان كتاب و ده‌ها مقاله علمي است.

----------------------------------

در ضمن در خصوص سطح علمی دانشگاه ها خصوصا در ارتباط با تبین و آموزش مفاهیم صحیح هواشناسی هم با ایشون گفتگوهایی صورت گرفت.

آخرین ویرایش:
با سپاس از سامان عزیز...سامان جان بیشتر پست بزارین تا امثال من که تصمیم گرفتم فقط نظاره گر باشیم تا به چیزی متهم نشیم بیشتر از وجودتون استفاده کنیم قربان....

aliasgar57

کاربر ويژه
با سلام خدمت همه دوستان :گل:

شهر «آن آربور» در ایالتمیشیگان آمریکا یکی از زیباترین شهرهای دنیا در فصل پاییز است. جنس، نوعدرختان و پوشش آنها فضایی بسیار دل‌انگیز، منحصر بفرد و رویایی به این شهرمی‌بخشد.

1.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

پیوست ها

• 12.jpg
    12.jpg
    73.4 کیلوبایت · بازدیدها: 8
  • 2.jpg
    2.jpg
    77 کیلوبایت · بازدیدها: 8
  • 6.jpg
    6.jpg
    79.1 کیلوبایت · بازدیدها: 8

aliasgar57

کاربر ويژه
با سپاس از سامان عزیز...سامان جان بیشتر پست بزارین تا امثال من که تصمیم گرفتم فقط نظاره گر باشیم تا به چیزی متهم نشیم بیشتر از وجودتون استفاده کنیم قربان....

شما دوستان عزیز نوع پست گذاشتنتون مثل حکایت یک بام دو هواست.

از یک طرف دم از این که همدیگر رو دوست داشته باشیم میزنید ولی در لابلای مطالبتون حالت کنایه و تمسخر وجود دارد.
از شما دوستان خواهش میکنیم اگه واقعا چیزی در دلتون نیست و نیتتون فقط اطلاع رسانی ودریافت اطلاعات هواشناسیه به این نوع پست گذاشتن که با حالت کنایه و قهری است پایان دهید.
واقعا من در این مدت نزدیک به دوسالی که به اینجا میام هر وقت پرسش و سئوالی داشتم دوستان عزیز بخصوص جناب امیر محسن عزیز با وجود اینکه مثل اکثر ما با مشغله های زیادی رو برو هستند ولی لطف نموده اطلاعات کافی را در اختیار ما قرارداده اند.

aliasgar57

کاربر ويژه
[h=2]چکیده ای از گفت وگو با دكتر خيرانديش پس از 36 سال پژوهش و تدريس در علم هواشناسي بهترين سال هاي جواني اش را به آموزش و تحقيقات اختصاص داد و به حدي مشغول علم اندوزي در اين زمينه بود که حتي فراموش کرده بود بايد گاهي براي دلش زندگي کند. تمام عمر را صرف پيمودن پله هاي ترقي در علم هواشناسي کرد تا اينکه در سال 1354 با مدرک دکتراي هواشناسي به ايران بازگشت تا خدمات ارزنده اي به کشور ارائه کند. دکتر محمد خيرانديش در سال 1318 در رفسنجان ديده به جهان گشود. وي که بيش از سه دهه از عمرش را به تدريس و تربيت و تعليم دانشجويان سپري کرده است حتي بعد از دوران بازنشستگي دست از فعاليت و تحقيق برنداشت و به تدريس در دانشگاه هاي مختلف کشور پرداخت. او جزو معدود استاداني است که در نشست هاي مختلف تخصصي مورد تقدير قرار گرفته و در سال جاري نيز از سوي پژوهشگاه ملي اقيانوس شناسي علوم جوي تجليل شد. وي سال هاي سال است که زندگي اش را در اين راه گذاشته است. با او به گفت و گو نشسته ايم تا زندگي اش را در سال هايي که گذشت مرور کنيم.

به نظرتان مردم چقدر نسبت به علم هواشناسي آگاهي دارند و اين شناخت به صورت تجربي چقدر امکانپذير است؟
علم هواشناسي با آن چيزي که در تصور مردم در گذشته بود متفاوت است. مردم در گذشته فکر مي کردند که به طور ناگهاني هوا تغيير پيدا مي کند و حتي برخي از آن ها در آن زمان علم هواشناسي و پيش بيني وضعيت هوا را به نوعي دخالت در کار خداوند تصور مي کردند در صورتي تغيير وضعيت آب و هوا تعريف علمي درست و دقيقي داشت مبني بر اينکه هوا بايد از جاي ديگري وارد منطقه شود تا بتوان وضعيت منطقه را نشان داد. در ايران اين تغييرات هوا عمدتاً از سوي مديترانه است و همان طور که در کتاب هاي جغرافيايي در گذشته ذکر شده بود، آب و هواي ايران مديترانه اي است. در صورتي که به لحاظ علمي تغيير هوا تحت تاثير سيستم هايي است که از آن سو به اين منطقه مي آيد.

هميشه، سيستم هاي هوايي از مديترانه به سوي ايران مي آيد؟
البته اين يک قانون کلي و ثابت نيست بستگي به جريانات سطوح بالاتر نيز دارد و البته عوامل ديگري هم دخيل است و بايد يک سيستم هوايي از منطقه اي ديگر به ايران بيايد تا هوا در منطقه ايران تغيير کند. گاهي اوقات اتفاق مي افتد که سيستم هاي هوايي از شمال اروپا، سيبري و... وارد منطقه ايران مي شود و برخي سيستم هاي هوايي از شمال آفريقا و گاهي اوقات ممکن است از اقيانوس اطلس وارد درياي مديترانه و از آنجا وارد ايران مي شود.

پيش بيني وضعيت هوا به چه صورت انجام مي شود و در کشورمان درزمينه علم هواشناسي دچار چه مشکلاتي هستيم ؟
امروزه نسبت به سال ها پيش که وارد سازمان هواشناسي شده بودم پيش بيني وضعيت هوا بسيار دقيق تر شده است البته در سطح جهاني اين پيشرفت صورت گرفته است. اين علم اکنون بر اساس محاسباتي که رايانه هاي خيلي سريع انجام مي دهند، پيش بيني مي شود و در هواشناسي هاي جهان سريع ترين سيستم ها و نرم افزارها مورد استفاده قرار مي گيرند. بنابراين عامل بسيار مهم در پيشرفت علم هواشناسي در سطح جهاني به نرم افزارها و ابزارهاي لازم برمي گردد، حتي نرم افزارهاي پيشرفته تري طراحي شده است که پيش بيني وضعيت هوا را تا 5 روزه آينده نشان مي دهد. از اين رو اين نرم افزارها در کشورهاي پيشرفته در حال ساخت و توسعه است. متاسفانه يکي از ضعف هاي بزرگ در کشور ما انجام نشدن تحقيقات کافي است و ما بايد در ايران بتوانيم نرم افزارها را ارتقا دهيم و کمک کنيم تا به سطح جهاني ارتقا پيدا کنيم. در صورتي که در اين زمينه ها فعال نيستيم و پيشرفت قابل توجهي در طراحي اين نرم افزارها نداشته ايم.

اقليم ايران داراي چه تنوعي است؟
اقليم در معنا همان وضعيت آب و هوا است و در ايران مناطق مختلفي داريم. به طور کلي مناطق شمالي کشور، شمال آذربايجان و شمال خراسان مناطقي هستند که به لحاظ آب و هوايي مشابه و نزديک به هم از نظر رطوبت، بارندگي و... هستند و اصولاً اين نکته قابل توجه است که هر چه در کشور از جنوب به سمت شمال حرکت کنيم به غير از مناطق کويري که بارندگي کم است، با افزايش بارندگي و ميزان بارش بيشتري رو به رو هستيم. اين تغييرات در هر منطقه نشان دهنده نوعي اقليم است که هر منطقه با وضعيت آب و هوايي خاص خود شناخته مي شود. تنوع آب و هوايي در کشورمان زيادتر و وسيع تر از کشورهاي ديگر است.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
درود مجدد

خوب همونطوری که حدس میزدم بارشی در تهران اتفاق نیوفتاد ولی آلودگی هوا کمی بهتر شده.

بیصبرانه منتظر سیستم هفته آینده هستم، کشور ما به بارش این مدل سیستم ها به شدت نیاز داره.

taha56

New member
بارندگیهای 24 ساعت گذشته استان سمنان
سمنان tr
شاهرود 5.2
دامغان 1.6
بیارجمند .5
میامی 1.9
بسطام 3.5
مجن 2.5
قلعه نو 4

اینم پیش بینی پنج روزه

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بارش باران حدود 10 دقیقه ای هست که در کلات آغاز شده و شدت بد نیست. فعلا tr رو گزارش میکنم.
آسمون هم به شدت گرفته و تاریک شده.

taha56

New member
با سلام خدمت امیر محسن عزیز . آیا پرفشار سیبری که بعد از سیستم اوایل آبان بر روی کشور مستقر شد ( علی الخصوص شرق کشور) در کاهش بارشهای هفته بعد اثر خواهد شد . چون نقش ها به خاطر این پرفشار سردرگم هستند . و بارشهای البرز شرقی و شمالشرق نسبت به غرب و جنوب غرب خیلی کمتره . و آیا اینکه سریال سال قبل برای البرز و شمالشرق در حال تکرار شدن است . با تشکر

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام خدمت دوست عزیز
از اینکه با تاخیر پاسخ میدم از خدمت تون عذرخواهی میکنم.
در خصوص پرفشار سیبری عرض کنم خدمت تون که امسال در وضعیت ضعیفتر از نرمال در نقشه ها دیده میشه.
امسال شاخص اسکاندیناوی در فاز مثبت قرار گرفته که ما اونو به اسم فشار مهاجر اسکاندیناوی می بینیم که خیلی قوی بوده و مرتبا به سواحل شمالی نفوذ کرده و منجر به بارشهای سنگین در طی پاییز امسال در اون نواحی شده.
بارشهای امسال بنظر میرسه ظرف روزهای آینده نواحی دامنه های البرز بهبود کلی پیدا کنه.
و بعید میدونم شرایط بد سال گذشته مجددا تکرار بشه

aliasgar57

کاربر ويژه
مشهد - میدان ابوطالب
در حالی که آسمان هنوز نیمه ابریست ولی شاهد بارش نم نم باران هستیم!!!

aliasgar57

کاربر ويژه
کم کم آسمان مشهد هم از سمت غرب داره ابری و تیره میشود! فکر کنم انشا ءالله از ساعتی دیگه شاهد بارش باران در شهر مشهد باشیم.

Ahmad7777

New member
آغاز بارش باران نسبتا خوب در غرب مشهد ( نمایشگاه ).:گل::گل::گل:
هوا هم تازیک و سرد شده.
:گل::گل:
مه هم هست.
:گل:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا