• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل دوم( دي- بهمن-اسفند)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

DR WHO

کاربر ويژه
متنی که در دنباله ی مطلب آمده ایمیلی است که امشب از یکی از دانشجویان دکتری ام دریافت کردم. ببینید چطور از پیش بینی بارش سر از پا نمی شناسد
این نمونه ی یک دانشجوی واقعی است.

سلام استاد شب شما بخیر و نیکی
نقشه های نیروی دریایی ایالات متحده نشان می دهند بارش های سنگین از روز دوشنبه تا جمعه در استان چهار محال و بختیاری فرو خواهد بارید. پیش بینی شده بارش در برخی از جاهای این استان فراتر از 200 میلی متر باشد. مساحت استان چهارمحال و بختیاری نزدیک به 16000 کیلومتر مربع می باشد. اگر طی این بازه ی زمانی دست کم به طور میانگین 80 میلیمتر در استان بارش رخ بدهد حجم آب این بارش حدوداً یک میلیارد و دویست میلیون مترمکعب خواهد بود. حجم کنونی آب مخزن سد زاینده رود 230 میلیون مترمکعب می باشد و گنجایش نهایی آن یک میلیارد و چهارصد میلیون می باشد. میانگین آبی که تصفیه خانه ی بابا شیخعلی تصفیه می کند سالانه 300 میلیون متر مکعب است. نزدیک به 7 سال است که نقشه های نیروی دریایی ایالات متحده رو روزانه بررسی می کنم. برونداد مدل های آن فوق العاده دقیق است. با فرض اینکه آورد چنین بارشی برای سد زاینده رود دست کم 150 میلیون متر مکعب باشد خطر جیربندی آب در تابستان در شهر اصفهان از میان می رود.

خبرنامه انجمن ایرانی اقلیم شناسی - باز باران
منبع

felan123

New member
خدا شکر کمی بارش در انتظار سمنان هست با اینکه هسته بارش روی البرز غربی هست
به امید خدا امسال بارش سمنان کمی به نرمال نزدیک میشود اما زمستان گرمی رو داشتیم دریغ از حتی قطره ای برف

felan123

New member
یه سوال از کارشناسان
بارش مداوم خوبه یا بارش یه دفع سنگین؟
چون به نظر من در مناطق خشک اگه بارش یک بار سنگین باشه به نفع تر تا مدام باشه چون تبخیر خیلی زیاده
ولی در مناطق مرطوب بارش باید بصورت مدام باشه به خاطر پوشش گیاهی
نظر شما چیست؟

یه سوال از کارشناسان
بارش مداوم خوبه یا بارش یه دفع سنگین؟
چون به نظر من در مناطق خشک اگه بارش یک بار سنگین باشه به نفع تر تا مدام باشه چون تبخیر خیلی زیاده
ولی در مناطق مرطوب بارش باید بصورت مدام باشه به خاطر پوشش گیاهی
نظر شما چیست؟
صد در صد بارش مدوام و سبکتر .خاک مناطق خشک به خاطر سفت بود قدرت جذب سریعی نداره و بیشتر بارش به صورت سیلاب اگر بارندگی کوتاه و شدید باشه از منطقه خارج میشه..

abtinT

کاربر ويژه
یک نقشه بود که وضعیت توده های خاک رو نشون میداد . لینکش رو فراموش کردم
لطف می کنید ؟

DR WHO

کاربر ويژه
استاد به نظر من در طول سال بطور منظم بارندگى داشته باشيم بهتر از اينه كه دو ماه و نيم خشك بشه هوا بعد در عرض سه روز يا دو هفته اندازه بارش كل سال بارون يا برف بباره

اين به درد كشاورز نميخوره

برف اسفند و فروردين هم شايد من را خوشحال كنه ولى اشك باغدار را در مياره

اين بى نظمى هاى حاصل از بندال ها نتيجه گرمايش زمين و برهم خوردن نظم جت استريم هاست تنها راه درمان اين اوضاع

بازگشت به دوران قبل از صنعتى شدن است

البته اين را هم بگم كه خشكى و گرما در طول تاريخ بارها رخ داده

انشالله حالا كه نوسان جنوبى اطلس داره بعد از ده سال منفى ميشه تاثير مطلوبى بر سال نيكوفال ٩٤ داشته باشه

ali_kermanshah

کاربر ويژه
اميدوارم كه فعاليت اين سيستم به همراه جريانات گرم و مرطوب جنوبي پاياني باشد بر اين دوره خشكي !!!

فكر ميكنم اگر بخواهيم نحوه فعاليت اين سيستم را با سيستم دي مقايسه كنيم به اهميت تاثير شاخص mjo در تقويت بارشها در فلات ايران مي رسيم .
image.jpg
image.jpg
image.jpg

آخرین ویرایش:

samann

کاربر ويژه
حکمت خدارو نمیدونم چیه این نوع بارون رگباری و هوای مرطوب وگرم باعث میشه درختا اگه خودشونم نخوان، بیدار شن

seyyedalireza

مدیر موقت
خداروشکر از اوایل هفته آینده بارش در مشهد هم برف میشه ولی بدیش این درختا هستش که دوباره سرمازده میشن

seyyedalireza

مدیر موقت
من منطقه خودمونو ميگم هادی جان خیابان امام رضا. ولی منظورم از چگونه همون جوانه های کوچکی که بر روی درختان میزند در آخر زمستان است

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
b16c9240761272795d47dadc6a0d40df.jpg

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا