• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل دوم( دي- بهمن-اسفند)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
هر چند که روند کلی درایور های آب و هوایی در روزهای آینده رو دقیقن میدونم چیه ولی هر ادعا و تفسیری احتیاج به دلیل و مدرک داره و باید مستند اظهار نظر بشه !

امشب هم قصد داشتم آپدیت بزنم ولی این سایت نمیدونم چرا down هست واسه همین تا فردا صبر میکنم اگه مشکل این سایت برطرف نشد دیگه خودم باید نقش accu weather ایرانی رو ایفا کنم و چاره ای هم نیس.
ولی همینقدر بگم من خیلی خوش بینیم

اتفاقا باید بگم که نگران نوسانات Ao , NAO هم اصلن نباشید. تاثیر چندانی در وضعیت آب و هوایی پیشرو نخواهد داشت

Ahmad7777

New member

من کمتر از شیشلیک قبول ندارم.
اگه جمعه ما رو ارم یا صفدری شیشلیک مهمون میکردی مشهد کلی برف می اومد.
خخخخخ

قبوله اگه سه شنبه صبح برف نیومد من شمارو میبرم ارم یا صفدری شیشلیک ولی اگه سه شنبه صبح برف آمد باهم میریم سیدوپسران طرقبه دیزی میزنیم.:خنده2::خنده2::گل::گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
هر چند که روند کلی درایور های آب و هوایی در روزهای آینده رو دقیقن میدونم چیه ولی هر ادعا و تفسیری احتیاج به دلیل و مدرک داره و باید مستند اظهار نظر بشه !

امشب هم قصد داشتم آپدیت بزنم ولی این سایت نمیدونم چرا down هست واسه همین تا فردا صبر میکنم اگه مشکل این سایت برطرف نشد دیگه خودم باید نقش accu weather ایرانی رو ایفا کنم و چاره ای هم نیس.
ولی همینقدر بگم من خیلی خوش بینیم

اتفاقا باید بگم که نگران نوسانات Ao , NAO هم اصلن نباشید. تاثیر چندانی در وضعیت آب و هوایی پیشرو نخواهد داشت

www.esrl.noaa.gov/psd/data/correlation/

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
lc2kamvtadd2c8hhvsf.png

9nk120ci4pz4lmzg9k37.png

سیدمهدی

New member

من کمتر از شیشلیک قبول ندارم.
اگه جمعه ما رو ارم یا صفدری شیشلیک مهمون میکردی مشهد کلی برف می اومد.
خخخخخ
یک بار تو ابان ماه بود فکر کنم من گفتم اگه برفش مشهدو سفید پوش کنه شیرینی میدم که انصافا سفیدپوش نشد حالا این بار رو رو بالای 20 سانت ما هستیم

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
Islamabad[h=4]Forecast
The report was made 4 hours and 24minutes ago, at 15:30 UTC
Forecast valid from 07 at 18 UTC to 08 at 24 UTC
Wind 5 m/s from the East/Southeastwith gusts up to 10 m/s
Visibility: 3000 m
Few clouds at a height of 914 m,Towering cumulus.
Scattered clouds at a height of 1219m
Broken clouds at a height of 3048 m
heavy rain
Becoming
from 08 at 03 UTC to 08 at 09 UTC
Wind 5 m/s from the East/Southeast
Few clouds at a height of 914 m,Cumulonimbus.
thunderstorm, rain
Temporary
from 08 at 18 UTC to 08 at 22 UTC
Wind 5 m/s from the East/Southeastwith gusts up to 10 m/s
Few clouds at a height of 914 m,Towering cumulus.
heavy rain

ali.doosti

کاربر ويژه
فقط خدا کنه باز هنگام شروع برف يکدفه باد غربی آغاز نشه که واقعا خیلی اعصاب خورد کنه
سلام
خیالتون راحت..غرب به چنان خوابی رفته که نسیمم ازش در نمیاد...تلسم شده وگرنه حال و روزش این نبود..باز هم بارش هامون پرید!

ali.doosti

کاربر ويژه
یاد سال 90 میفتم همین روزها بود تهران برف بارید و فرداش مشهد..اونم چه برفی...منم اونجا بودم...خداروشکرز از این بابت خوشحالم و امیدوارم تکرار شه :)

seyyedalireza

مدیر موقت
سلام
خیالتون راحت..غرب به چنان خوابی رفته که نسیمم ازش در نمیاد...تلسم شده وگرنه حال و روزش این نبود..باز هم بارش هامون پرید!
علی جان ایشالله توی بهار جبران میشه ولی دوباره که مشهد در آستانه سپيد پوش شدن شده و باد غربی اجازه نشستن برف و نداده و ابرا رو يرده

سیبری

کاربر ويژه
بابک جان سواحل به یک میزان بارش دارن
این سیستم از اون سیستمهایی است که خداوند متعال برای مشهد مقدس نازل میفرماید
چند وقتی است که در نبود اینگونه سیستمها؛ که معمولا سالی یکی دو بار نازل میشود، مشهد به خاری و خفت افتاده و آه برف بر دل مشهدیان مانده
و انشالله مشهد در صبح سه شنبه پوز قوچان قلدر را خواهد زد
درود بر استاد سامان عزیز

من هم امیدوارم سرمای بیشتر برای ما و برف بیشتر برای شما باشه ، راست میگی آخرین سیستم زمستانی مشهدی ( سیستمهایی که پیک بارش برف رو مشهده ) برمیگرده به 6 دیماه 91 یادمه مشهد 35 سانت و قوچان نصف این مقدار اومده بود

آخرین ویرایش:

seyyedalireza

مدیر موقت
درود بر استاد سامان عزیز

من هم امیدوارم سرمای بیشتر برای ما و برف بیشتر برای شما باشه ، راست میگی آخرین سیستم زمستانی مشهدی ( سیستمهایی که پیک بارش برف رو مشهده ) برمیگرده به 6 دیماه 91 یادمه مشهد 35 سانت و قوچان نصف این مقدار اومده بود
ولی قوچان هیچ وقت کم نمياره

سیبری

کاربر ويژه
اگه گفتین امروز در تقویم کشور مصادف با چه رویداد تاریخیه؟

بله امروز 17 اسفند 93 مصادف است با دومین سالگرد طوفان برف 17 اسفند91 ، یاد و نامش گرامی

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بارش باران و برف در آخرین روزهای سال 93/وضعیت هوای نوروز94

50.gif

تاریخ : یکشنبه هفدهم اسفند ۱۳۹۳
51.gif

نویسنده : امیر محسن
52.gif

5 نظر

تحلیل وضعیت جوی یک ماه آینده ( پیش بینی میان مدت)
در هفته پیشرو بدلیل تقویت و گسترش سامانه پرفشار اسکاندیناوی در بخشهای وسیعی از اروپا ، ما شاهد شکل گیری بلاکینگ عرضهای بالای جغرافیایی ( مسدود شدن عبور جریانات ناپایدار تراز میانی جو) در منطقه شمال اروپا خواهیم بود ، در نتیجه بستر بسیار مناسبی برای ریزش هوای سرد عرضهای بالا از شمال شرق روسیه ( سیبری) به سمت نواحی جنوب و جنوب شرق اروپا و همچنین منطقه ما فراهم خواهد گردید.

منبع و سورس اصلی ریزش هوای سرد پیشرو بروز فاز منفی شاخص دور پیوندی EPO-
jszg6fs2b9ynrmgljkp0.jpg
وقوع فاز مثبت شاخص دورپیوندی PNA + و البته با درجه اهمیتی بسیار بالا بروز فاز شماره 6 مولفه اتمسفری MJO خواهد بود.
مکانیسم الگوی آب و هوایی پیشرو به گونه ای هست که همزمان با بروز فاز 6 مولفه اتمسفری MJO و همراه شدن آن با فاز منفی قوی شاخص دور پیوندی EPO مقدمات شکل گیری پشته بسیار قوی و گسترده ای بر فراز شمال اقیانوس آرام فراهم خواهد گردید، و بصورت همزمان زبانه های پرفشار اسکاندیناوی نیز از نواحی شمالی تا بخشهای مرکزی و حتی غربی اروپا گسترش یافته که الگوی فوق زمینه ساز شکست در امواج راسبی ROSSBY WAVES BREAKDOWN شده در نتیجه جریانات ناپایدار تراز میانی جو و هوای سرد به سمت جنوب و جنوب شرق اروپا و همچنین منطقه ما کشیده خواهد شد، این وضعیت الگوی غالبی نیز در شمال شرق آسیا – جنوب غرب و شمال شرق قاره امریکا خواهد بود که اصطلاحا به آن North Pacific Ocean down stream گفته میشود یعنی گسترش دامنه تراف ( جریانات ناپایدار تراز میانی جو) و ریزش هوای سرد در مناطق مذکور. پس نتیجه میگیریم که استقرار سامانه پرارتفاع ( پشته / RIDGE ) در شمال اقیانوس آرام و گسترش آن تا خلیج آلاسکا از یک سو و تقویت و گسترش زبانه های سامانه پرفشار اسکاندیناوی بر بخشهای وسیعی از اروپا همه شرایط مناسب را برای وقوع تغییرات جوی مطلوب طی روزهای آینده فراهم خواهد کرد.
در فاز شماره 6 مولفه اتمسفری MJO بدلیل روند منفی شدن تدریجی VP 200
بخش شمالی دریای سرخ از سیطره زبانه های پرفشار جنب حاره ای( آنتی سایکلون عربستان وشمال آفریقا) رهایی یافته و با کاهش تدریجی فشار سطح دریا در نواحی مذکور زبانه های کم فشارهای سودانی دریای سرخ( تراف های معکوس دریای سرخ – Red sea inverted Through ) که حامل جریانات گرم و مرطوب اقیانوسی –استوایی میباشند ، مجال نفوذ به فلات خوش نقش ایران را خواهند یافت.
بررسی نقشه های نوسانات چرخه همرفت حکایت از این دارند که مولفه اتمسفری MJO در روزهای باقیمانده از ماه میلادی جاری با تقویت بسیار چشمگیر در فاز 7 تداوم خواهد یافت ، انتظار و برآورد وب سایت هوای مشهد از فراهم شدن همه شرایط برای وقوع بارش های سراسری ، متناوب و انشاء الله مطلوب در غالب نقاط کشور طی روزهای باقیمانده از سال جاری و همچنین اولین ماه از فصل بهار 1394 دارد.
ba960uokw8wiqyuo1md.jpg
طی این مدت دمای هوا در نیمه شمالی کشور نیز سردتر از نرمال برآورد میشود که شدت و عمق نفوذ هوای سرد در نیمه شرقی کشور برابر با تاثیرپذیری از شاخصهای دور پیوندی و مولفه های اتمسفری قابل توجه خواهد بود.

پیش بینی کوتاه مدت
مدل های پیش بینی معتبر کوتاه مدت هواشناسی هم ضمن تایید شکل گیری الگوی بالا، دلالت بر آغاز دور جدیدی از بارشها بهمراه کاهش محسوس دما از روز دوشنبه در بخشهای وسیعی از نیمه شمالی کشور دارند که دامنه این بارشها طی روزهای دوشنبه و سه شنبه علاوه بر استانهای ساحلی دریای کاسپین ، بخشهایی از استانهای واقع در شمال غرب ، دامنه های رشته کوههای البرز ، استانهای گلستان- شمال سمنان –خراسان شمالی- خراسان رضوی را نیز در بر خواهد گرفت.
از اواسط وقت روز سه شنبه به دلیل تزریق رطوبت از عرضهای جنوبی و ریزش و تقویت هوای سرد از باند شمالی کشور ، بارشها به بخشهای جنوبی تر کشور نظیر استانهای حاشیه رشته کوههای زاگرس و همچنین استانهای مرکزی- جنوب و جنوب شرق کشور نیز تا پایان روز چهارشنبه کشیده خواهد شد:
1- طی روزهای دوشنبه و سه شنبه بدلیل وزش شدید باد ،کاهش محسوس دما و بارش باران و برف احتمال اختلال در تردد جاده ای محورهای کوهستانی و برفگیر استانهای اربیل-گیلان-مازندران—همدان-مرکزی-کرمانشاه-کردستان-تهران-البرز-زنجان-قزوین-سمنان-گلستان-خراسان شمالی-خراسان رضوی-یزد-ایلام –اصفهان-فارس- کرمان دور ازانتظار نخواهد بود
2- همین وضعیت طی روز چهارشنبه در شرق استانهای بوشهر-فارس-کرمان-هرمزگان-سیستان و بلوچستان-خراسان جنوبی-بوقوع خواهد پیوست که پیامد آن در نواحی کوهستانی استانهای مذکور علی الخصوص استان کرمان و شرق سیستان به شکل برف و در نواحی کم ارتفاع و گرمسیری به شکل رگبار و رعد و برق بهمراه بارش شدید تگرگ و وزش باد شدید و گرد و خاک در نواحی مستعد خواهد بود.
3- لذا احتمال سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه های فصلی نواحی مذکور در نیمه جنوبی کشور دور از انتظار نخواهد بود.
خراسان رضوی
در طی روزهای دو شنبه و خصوصا سه شنبه به دلیل وجود رطوبت کافی ناشی از فعالیت سامانه بارشی اخیر ، ریزش هوای سرد عرضهای شمالی و فراهم بودن شرایط در سطح زمین انشاء الله عمده بارش ها در غالب نقاط استان و شهر مشهد به شکل برف نمود خوداهد داشت.
شدت بارش در شهرهایی همچون مشهد – قوچان- کلات نادر-فریمان-تربت حیدریه-سرخس-نیشابور- کوهسرخ و در طی روزهای دوشنبه و سه شنبه خواهد بود.

از اواخر هفته جاری ( روز پنجشنبه) نیز سامانه ای بسیار فعال و پر انرژِی از سمت باند غربی، کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد، که در پستهای آتی به تحلیل جزییات آن خواهیم پرداخت.

استفاده از اطلاعات مندرج در سایت با ذکر منبع پیش بینی وضع هوای مشهد بلامانع میباشد
برای اطلاع از آخرین اطلاعیه های سازمان هواشناسی کل کشور میتوانید به لینک زیر مراجعه فرمایید:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا