• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی تابستان 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

abtinT

کاربر ويژه
سلام امیر محسن راستش اگه می شه برای روز های 4 تا11 مهر شهر انتالیا یک تحلیل کامل ارائه بده .
چند روز پیش گفتی که ترکیه در آن بازده زمانی بارش سنگین داره ولی همچین چیزی رو سایت نروژ و فوریکا نزده .
من با این شخص رو در واسی دارم .
ممنون
 
آخرین ویرایش:

سیبری

کاربر ويژه
تاریخ خبر : پنج‌شنبه 1393.06.27 - 11:29
پاييز سخت در انتظار شهروندان شرق تهران


OnlineNewsImage.aspx


شرق/ متن پيش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن در اخرين خبر الزاما به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

مشکل آب، حالا در صحبت‌هاي مسوولان هم حتي به واژه «بحران» تبديل شده است، بحراني که تهران را در آستانه وضعيت قرمز قرار داده، کشاورزي را در استان کرمان ممنوع کرده و 12 يا 13 استان ديگر را هم در صف ممنوع‌کردن فعاليت‌هاي کشاورزي به دليل بحران آب قرار داده است.
سدهاي لار و لتيان که تامين‌کننده آب شرق تهران هستند، تنها 18ميليون‌مترمکعب آب دارند و براي تامين آب، دولت آخرين راهکار را در دستور کار قرار داده؛ اعتبار فوري 100ميلياردتوماني براي استفاده از آب سد ماملو. راهکارهاي ديگري هم عنوان شده است؛ مانند قطع‌ آب مشترکان پرمصرف، نصب کنتور هوشمند و افزايش قيمت شديد پلکاني آب. اين‌همه اما براي اين است که هر مشترک مصرف آب خود را تنها 15 تا 20درصد کاهش دهد تا از بحران عبور کنيم. با وجود اين‌همه خبر و هشدار مسوولان مشخص نيست که چرا شهروندان تهراني، حاضر نيستند مصرف خود را تنها 20درصد کاهش دهند تا از پاييز نگران‌کننده‌اي که در پيش‌رو‌ داريم عبور کنيم. فقط 20درصد مصرف کمتر! نبايد کار سختي باشد.
موضوع کم‌آبي در 12 کلانشهر مدت‌هاست که عنوان مي‌شود. از ميان آنها اصفهان و کرمان همچنان در وضعيت قرمز قرار دارند اما در برخي کلانشهرهاي ديگر با خاموش‌شدن کولرها و کاهش دما شرايط بهتر است. اما گويا مشکل اصلي آب، مشکل پايتخت است. جايي که نه هوا روي خوش نشان مي‌دهد و کمي خنک‌تر مي‌شود و نه شهروندان مراعات سدهاي خالي را مي‌کنند و کمي مصرف را کاهش مي‌دهند. به گفته وزير نيرو، تهراني‌ها دوبرابر متوسط کل کشور آب مصرف مي‌کنند و در حالي‌که 12درصد جمعيت ايران در تهران قرار دارد، 25درصد يعني يک‌چهارم آب شرب توليدي در تهران استفاده مي‌شود. اين حجم از مصرف آب سبب شد تا مسوولان شرکت آب و فاضلاب هشدار بدهند اگر شهروندان تهراني مصرف آب را کاهش ندهند، نيمه مهر، آب تهران به‌ويژه سامانه شرق، در وضعيت قرمز قرار مي‌گيرد.

اعتبار 100ميلياردي براي آخرين راه انتقال آب
به گفته مديرعامل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور، عمده نگراني‌ها در مورد آبرساني بخش شرقي تهران است. چون سدهاي لار و لتيان که آب شرق تهران را تامين مي‌کنند با «کمبود جدي» آب مواجهند به‌طوري که سد لار هم‌اکنون فقط 18ميليون‌مترمکعب آب قابل استحصال دارد. با کاهش آب سدهاي تهران، براي آبرساني به اين کلانشهر تنها يک راه باقي‌مانده است، انتقال آب از سد ماملو. اين موضوع را وزير نيرو به‌عنوان آخرين راهکار نام برده است. حال دولت براي اجراي آخرين راه، اعتبار 100ميلياردتوماني اختصاص داده است تا آب سد ماملو به‌زودي منتقل شود. به گزارش تسنيم، حميدرضا جانباز با اشاره به لزوم تکميل سريع طرح آبرساني از سد ماملو، گفت: با نظر هيات دولت، مبلغ 100ميلياردتومان براي تکميل تصفيه‌خانه هفتم و خط انتقال ماملو اختصاص يافت و 30ميلياردتومان براي تسريع اين طرح به آب و فاضلاب استان تهران تخصيص فوري يافته و به حساب آن واريز شده است.

افزايش شديد قيمت پلکاني آب در تهران
وزارت نيرو مدت‌هاست که به‌دنبال راهکاري قانوني براي قطع آب مشترکان پرمصرف است. اين طرح به دولت داده شده و آنطور که وزير نيرو گفته اين طرح در دولت در مراحل تثبيت فرآيند است. چيت‌چيان از ابزارهاي ديگري براي کنترل مصرف نام برده است. يکي افزايش شديد قيمت پلکاني آب و ديگري نصب دستگاه‌هايي براي قطع خودکار آب مشترکان پرمصرف. به گزارش فارس چيت‌چيان گفت: در تمام دنيا اين قاعده وجود دارد که با محدوديت منابع آب بلافاصله قواعد و مقررات ويژه‌اي براي آن وضع شود. وزير نيرو خاطرنشان کرد: امسال با پيش‌بيني‌هايي که مي‌شد، پيشنهادهاي لازم را به دولت ارايه کرديم تا آب مشترکان پرمصرف قطع شود و اين موضوع در حال حاضر در حال فرآيند تثبيت در دولت است. به‌گفته مديرعامل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور در ايران سرانه مصرف آب به‌ازاي هر نفر در شبانه‌روز 250ليتر است درحالي که در بسياري از کشورهاي جهان سرانه مصرفي آب هر نفر کمتر از 150ليتر است. قطع آب، افزايش شديد قيمت پلکاني آب و جريمه مصرف‌کنندگان از راه‌هايي است که براي کنترل مصرف آب در پيش گرفته شده و مدتي است اجرايي مي‌شود. جانباز گفت: طي چندروز گذشته طرح قطع هفت‌ساعته انشعاب مشترکان پرمصرف در شهر تهران اجرايي شد و هم‌اکنون نيز شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور به‌دنبال مصوب‌کردن قوانين مربوط به جريمه مشترکان پرمصرف است.

جهانگيري: بحران آب جدي است
ابتدا مي‌گفتند مشکل آب، اما حالا مسوولان رده‌بالا هم عنوان بحران را به‌راحتي مطرح مي‌کنند. مانند معاون اول رييس‌جمهور که ديروز بحران آب در کشور را جدي و حايزاهميت دانست و از همه خواست که در مصرف آب صرفه‌جويي کنند. به گزارش مهر، اسحاق جهانگيري عصر سه‌شنبه در جلسه شورايعالي آب با بيان اينکه حساسيت موضوع کمبود آب در سال‌جاري دوچندان شده است، گفت: در اين موضوع هرچه زمان را از دست بدهيم، وضع بدتر مي‌شود؛ بنابراين علاوه‌بر اقدامات فوري، نيازمند تهيه برنامه‌هاي کوتاه و بلندمدت هستيم، بر اين اساس موضوع آب بايد در برنامه ششم توسعه به‌عنوان يک موضوع محوري مطرح باشد و توسعه ساير بخش‌ها منوط به تامين آب و استفاده صحيح و بهره‌وري از اين منابع شود.
 

سیبری

کاربر ويژه
مدیرعامل ‌آب منطقه‌ای خراسان شمالی:
4 سد از مجموع 5 سدخراسان شمالی خشک شد
خبرگزاری تسنیم: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی با اشاره به کم آبی شدید و خشک شدن چهار سد از پنج سد موجود در این استان گفت: با هماهنگی انجام شده، خسارات ناشی از شرایط خشکسالی کنترل شده و مشکل جدی پیش نیامده است.
خبرگزاری تسنیم
پنجشنبه 27 شهریور 1393 - 12:00
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی ، کاظم طاهریان در سومین نشست کارگروه کنترل برداشت از منابع آب زیرزمینی کشور در بجنورد اظهارکرد: به علت برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، توسعه بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی هشت دشت از 11 دشت این استان ممنوع شده که در سه دشت وضعیت بحرانی است.

وی با تبیین سیمای آب استان و وضعیت نامطلوب آب های سطحی و زیرزمینی در این استان، گفت: با برگزاری نشست های تخصصی کارگروه پایش و کنترل برداشت از منابع آب زیرزمینی نظامنامه مناسب برداشت از این منابع تدوین و اجرا شود.

رئیس گروه نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت از منابع آب وزارت نیرو نیز در این نشست با اشاره به کاهش متوسط بارندگی‌ها در کشور از 250 به 230 میلیمتر، گفت: برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی سبب شده است که بیشتر مخازن آب زیرزمینی کشور با اضافه برداشت و کسری مخزن مواجه شوند.

حمید رحمانی اظهارکرد: این روند سبب خشکیدن چاه ها و قنات شده و گزارش های سازمان زمین‌شناسی کشور نیز نشان می‌دهد که این روند سبب نشست زمین در بیشتر مناطق کشور شده است.

رحمانی تاکید کرد: اگر این روند مهارنشود، خسارات جبران ناپذیری به منابع آب زیرزمینی و سازه‌های کلان زیربنایی کشور وارد می‌شود.

او گفت: وزارت نیرو از سال 1385 طرح تعادل بخشی مصارف و منابع آب زیرزمینی را به شکل 12 پروژه در دستور کار خود داشت و اخیرا برای تکمیل و توسعه روند اجرا شده، طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی کشور در قالب 15 پروژه مطالعه و تدوین شده است.

رئیس گروه نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت از منابع آب وزارت نیرو گفت: این طرح در مرحله تصویب رسمی است و برای اجرا باید تامین اعتبار شود.

رحمانی با ابراز امیدواری برای کنترل روند بحران منابع آب زیرزمینی با تصویب و اجرای این طرح، افزود: نصب شمارش‌گرهای هوشمند آب و برق برروی چاه های برقی و دیزلی کشاورزی یکی از راهکارهای مطرح شده در این طرح ها است که در مرحله نخست چاه های برقی و سپس چاه های دیزلی زیر پوشش قرار می‌گیرند.

رئیس گروه نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت از منابع آب وزارت نیروگفت: شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی در اجرای این طرح در سطح کشور پیشرو است.

سومین نشست کارگروه پایش و کنترل برداشت از منابع آب زیرزمینی کشور با حضور نمایندگان وزارت نیرو، شرکت مدیریت منابع آب کشور و شرکت‌های آب منطقه‌ای استان های آذربایجان شرقی، بوشهر،‌ فارس، خراسان رضوی و خراسان شمالی به مدت دو روز در شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی برگزار شد.
 

سیبری

کاربر ويژه
همه بهشتهای این ساعت ایران

16:30دما
کلیبر 14
آلاشت 15 باران
اردبیل فرودگاه 15
سرعین 15
جیرنده 15
ماسوله 16 باران
نمین16
اردبیل 16
دیلمان17
سیاه بیشه 17
امین اباد17
گرمی 18
مشکین شهر18
کجور 18
بلده 18
نیر18
گرمی18
سیردان 19
 

سیبری

کاربر ويژه
عید اومدن پاییز رو دوباره تبریک میگم
تبریک به همه اونایی که خنکای خوردت بارون به صورتشون رو دوست دارن

تبریک به همه اونایی گونه های خودشون رو برای نوازش بادهای سرد پاییزی آماده کردن

تبریک به همه اونایی که بیقرار اولین قطرات بارونن


تبریک به همه اونایی که پاییز رو سلطان فصلها می دونن



تبریک به همه اونایی که به هوای ابری و سرد میگن خوب و به هوای گرم و آفتابی میگن بد!




تبریککککککککککککککککک
 

DR WHO

کاربر ويژه
زمستان امسال معتدل ولى پر بارش زمستانى با عطر و بوى ال نينو!

El Niño winds to bring a wet winter


Meteorologists expect a cooler, wetter Texas


By Trevor BeesonOn September 17, 2014 Tweet Pin It


Provided


Change in tempterature near the equator should cause Texas to have a cooler, wetter winter than average.

Texas could be in for a wet winter as El Niño approaches the state once again.
El Niño, also known as the Southern Oscillation, is a change of winds that affects the position of jet streams in winter, which causes an increase in the temperature of the ocean near the equator, said John Nielsen-Gammon, meteorology professor. Because of the change in temperature near the equator, Texas is expected to have a cooler and wetter winter than average.
Coryn Collins, meteorology senior and undergraduate researcher of El Niño, said other weather systems like thunderstorms, hurricanes and pressure systems can all form on a day-to-day basis depending on local disturbances, but El Niño is a reoccurring pattern that affects a large portion of the planet.
Jason Plushnick, chief meteorologist at KAGS, said El Niño is also unique in the way it affects other storm systems.
“El Niño hampers the development of tropical storms and hurricanes in the Atlantic basin, which means that many of the storms that threaten Texas would likely not be able to form,” Plushnick said.
El Niño hasn’t affected Texas since the winter of 2009. Since then, Plushnick said the state has been wrought with drought and another climate system called La Niña.
Collins said the chance of El Niño ending the drought this year will depend on its strength.
“This depends on several factors,” Collins said. “The stronger the El Niño episode, the stronger its effects become. However, just because these effects are correlated with an El Niño episode does not mean they will certainly happen. If this episode in particular is a weak El Niño, it may in fact bring wetter-than-average conditions, but with a pre-existing drought that may not be helpful at all.”
Plushnick said the promise of rain is enough to excite both the farming and recreational community as more rain means more water for crops and Texas lakes, which could improve conditions next summer.
Collins said students should strive to learn more about El Niño.
“In terms of daily weather, it doesn’t affect us day to day,” Collins said, “but it does affect the climatology of Texas,which is obviously of great importance.”
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام امیر محسن راستش اگه می شه برای روز های 4 تا11 مهر شهر انتالیا یک تحلیل کامل ارائه بده .
چند روز پیش گفتی که ترکیه در آن بازده زمانی بارش سنگین داره ولی همچین چیزی رو سایت نروژ و فوریکا نزده .
من با این شخص رو در واسی دارم .
ممنون

سلام آبتین عزیز

در ارتباط با سوالتون در خصوص وضعیت جوی شهر آنتالیا ، اونچیزیکه فعلا نقشه ها نشون میدن این هست که پیک اصلی بارش تا آخرین روزهای ماه سپتامبر بر روی نواحی شمال و شمال شرق ترکیه و بصورت مشخص بر روی سواحل دریای سیاه هست.

از 26 تا 28 سپتامبر شهر آنتالیا که تقریبا در جنوب ترکیه واقع شده احتمال وقوع بارندگی داره که احتمالا تا 3 اکتبر هم بصورت پراکنده ادامه خواهد یافت ولی بارشهای شدید و آنچنانی نیست فکر نمیکنم بارشها مشکلی ایجاد کنه و فقط منجر به لطافت هوا خواهد شد.

از 3 اکتبر تا 6 اکتبر هم وضعیت جوی آرام و به احتمالا زیاد هوا آفتابی خواهد بود.
 

mahmood600

کاربر ويژه
بارشهای 24 ساعت گذشته شهرهای استان گیلان تا ساعت 9:30 صبح جمعه 28 شهریور:
آستارا: 89.4 میلی متر + 9.9 =99.3 میلی متر

بندر انزلی: 57.8 + 13.4=71.2
بندرکیاشهر: 2.6 +31.1=33.7
رشت فرودگاه:12.1 +16.4=28.5
تالش: 22.1 + 1.9 =24

لاهیجان: 1.6 +9.4=11
رشت کشاورزی: 1.1 +8.1=9.2
ماسوله 6.5 +اعلام نشده
رودسر: 3 +4= 7
دیلمان: 0.01 +0 =0
جیرنده: 0 +0=0
منجیل 0 +0=0
 

DR WHO

کاربر ويژه
El Niño is Kinda Sorta Maybe Here


Published: September 18th, 2014
PrintPermalinkRSS
By Brian Kahn
Follow @blkahn
El Niño watchers, rejoice (maybe). A weak El Niño has formed (sorta).


On Tuesday, researchers at the International Research Institute for Climate and Society said a borderline El Niño is upon us, with the odds for further development increasing throughout the fall and winter.


Chart showing ocean temperatures in different regions of the Pacific used to gauge El Niño, including the recent rise in temperatures.
Credit: IRI
This El Niño has played a game of hide and seek since an El Niño Watch was declared way back in March. After picking up steam in the spring and early summer, El Niño conditions essentially disappeared in July and much of August.


But the telltale signs of El Niño are starting to re-emerge. Ocean temperatures in the tropical Pacific, which tend to warm during an El Niño, have reached the threshold last week typically used to declare El Niño has arrived.


“Borderline El Niño conditions have now returned in both ocean and atmosphere, after a 2-month hiatus,” said Tony Barnston, IRI’s chief forecaster.


And the running average of the Southern Oscillation Index, an atmospheric measure of El Niño, has also been hanging in El Niño territory for the past month according to Australia’s Bureau of Meteorology.


So why aren’t scientists shouting from the roofs that El Niño is here and ready to shift weather patterns around the globe?


“We would have to see temperatures at this level for about a month before we declare we have El Niño conditions,” said Dan Collins, a scientist with the Climate Prediction Center (CPC), in a separate call with reporters.


RELATED How Will We Know When El Niño Finally Arrives?
El Niño Expected to Limit 2014 Hurricane Season
Why Do We Care So Much About El Niño?
Precipitation patterns over the tropical Pacific also haven’t quite lined up yet.


Barnston: "let's congratulate nature, we have a weak El Nino finally" #IRIforecast


— Elisabeth Gawthrop (@egawthrop) September 18, 2014
But El Niño-like impacts aren’t necessarily waiting for scientists to officially declare the climate phenomenon here. In fact, Collins said some impacts are already being seen in the U.S. Those include a decrease in hurricane activity in the Atlantic basin and an uptick in activity in the eastern Pacific, including tropical storms that have brought heavy rain to the Southwest recently. El Niño also tends to ramp up global temperatures, and according to numbers also released on Tuesday, this was the hottest summer ever recorded for the planet.


IRI’s forecast, which is issued in conjunction with CPC, shows the odds of El Niño fully developing and persisting from November-March are between 70-75 percent, up a few notches from their forecast issued earlier this month. Most models are still showing a weak-to-moderate event is likely. The main wrinkle that could put the kibosh on an El Niño is a shift in low level winds that could dissipate the warm surface waters. Barnston said that forecasters aren’t expecting that to happen, though.


A graph showing the likelihood of El Niño conditions over consecutive 3-month periods.
Credit: IRI
Asked for a corollary for such a late-blooming El Niño, Barnston said it resembled 1986.


“We had a late-developing El Niño in 1986, and that ended up becoming a moderate El Niño and lasted a second year because it couldn’t run its course in a seasonal time window like they usually do,” he said.


However, Barnston was quick to point out that if this El Niño forms, there’s no guarantee it would also be a multi-year event.


The other quirk to this year’s burgeoning El Niño is where the warmest waters are located. They currently sit in the central Pacific, a little west of where El Niño typical forms. If El Niño does form there, it would be a different flavor, known as El Niño Modoki. Some research has indicated that climate change could be upping the odds of Modoki – Japanese for similar but different – events.


But for now, researchers are focused on seeing if this El Niño finally comes out to play. And they'll have a better sense of that in two weeks when CPC and IRI release their official update.
 

mahmood600

کاربر ويژه
مجموع بارشهای شهرهای استان گیلان از اول تیرماه تاکنون:
بندر انزلی: 195.2

آستارا: 135.3 میلی متر
ماسوله: 74.5
رشت فرودگاه: 58.5

تالش: 54
بندر کیاشهر: 53.7
لاهیجان: 51
رشت کشاورزی: 41.2

رودسر: 32
دیلمان: 32
منجیل: 25
جیرنده: 26
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی


آغاز پدیده اقیانوسی النینو



50.gif

تاریخ : جمعه بیست و هشتم شهریور 1393
51.gif

نویسنده : امیر محسن
52.gif

نظر بدهید


مقدمه: در آغاز بهار امسال دانشمندان و پژوهشگران هواشناسی نسبت به وقوع پدیده النینو قوی مشابه آنچه که در سال 1997 میلادی ( 1376 خورشیدی) رخ داد ، هشدار دادند و اعلام کردند که بدلیل بزرگ مقیاس بودن این پدیده احتمال وقوع تغییرات گسترده جوی در سر تا سر نیمکره شمالی دور از انتظار نخواهد بود!
پدیده النینو همواره با دو متغیر اقیانوسی و اتمسفری همراهی میشود به این معنی که هم باید دمای آب در بخش اکتوریال شرق اقیانوس آرام با گرم شدن همراهی کند و هم اینکه مولفه اتمسفری SOI با قرار گرفتن در فاز منفی تکمیل کننده این پدیده تاثیر گذار بر روند اقلیم دنیا باشد.
بعد از گذر از روزهای ابتدایی ماههای بهار به دلیل قرار گرفتن مولفه اتمسفری( SOI) در فاز مثبت امید ها نسبت به وقوع پدیده النینو مشابه با آن چیزیکه در سال 1376 بوقوع پیوست روز به روز کاهش یافت و سازمانهای بین المللی همانند هواشناسی استرالیا، ژاپن، مرکز ملی اقیانوس شناسی امریکا شانس وقوع این پدیده را در هر آپدیت کاهش دادند تا اینکه مرکز ملی اقیانوس شناسی آمریکا در آخرین بروز رسانی خود در شهریور امسال ، شانس وقوع این پدیده را به 50 تا 65 درصد در اواخر پاییز 2014 و اوایل زمستان 2015 کاهش داد!
برابر با آخرین تحقیقاتی که توسط وب سایت هوای مشهد صورت گرفته( تاثیرات فاز گرم پدیده اقیانوسی انسو" النینو" بر آنومالی بارش و دمای ایران) ،مسلما وقوع فاز گرم انسو ( النینو) منجر به رخ داد تاثیرات مثبت از نقطه نظر بارش در ماههای پاییز - زمستان و بهار در ایران خواهد گردید و فراهم شدن شرایط برای وقوع بارشهای بیشتر از نرمال در ایران ، انتظار بجایی خواهد بود.
آیا ما در پاییز و زمستان پیشرو با پدیده النینو مواجه خواهیم بود؟
شاخص اقیانوسی:
map-pac-EquCylproj.jpg
بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده بعد از سرمایشی که در ماه آگوست در دمای آب در ناحیه Nino 3.4 بوقوع پیوست ، آنومالی دمای آب اقیانوس آرام در این ناحیه به تدریج افزایش پیدا کرد و دمای آب در این بخش به 0.5 + رسید که این وضعیت نشان از همراه شدن شاخص اقیانوسی این پدیده میباشد ( چنانچه آنومالی دمای آب در ناحیه نینو 3.4 به رنج 0.5+ برسد النینو آغاز میشه :
آخرین وضعیت آنومالی دمای آب در ناحیه اکتوریال اقیانوس آرام
l5o8r4d8yp0zgvc164te.gif
شایان ذکر است چنانچه آنومالی دمای آب در ناحیه مذکور به 0.5- کاهش یابد ما شاهد وقوع پدیده لانینا یا فاز سرد اقیانوس ارام خواهیم بود که در فاز سرد این پدیده مشابه با آنچه در زمستان 1386 رخ داد دمای هوا در طول زمستان سردتر از نرمال و مقادیر بارش نیز در میانگین کمتر از نرمال خواهد بود.
و اما وضعیت امروز :
آنچیزیکه ما امروز در بررسی وضعیت آنومالی دمای آب در ناحیه اکتوریال اقیانوس آرام شاهد آن هستیم حکایت از تجمع آب گرم زیر سطحی دارد که با همراهی امواج کلوین در حال حرکت به سمت شرق اقیانوس آرام میباشد که با این ترتیب ضمن به زیر کشیده شدن لایه ترموکلین انتظار بر این است ظرف چند هفته آینده آبهای گرم از اعماق اقیانوس آرام بتدریج به سطح آمده و منجر به گرم شدن دمای آب در ناحیه شرقی اقیانوس آرام گردد:
b0os09nrw0vy787wz2gg.gif
مولفه های اتمسفری:
همانطوریکه در بالا عنوان شد شاخص اقیانوسی انسو دلالت و تمایل بر آغاز النینو دارد و اگه فرض بر این باشد که در حال حاضر در فاز خنثی انسو قرار داشته باشیم ،متغیر های اتمسفری انسو با اطلاعات امروز مشخصا دلالت بر آغاز پدیده النینو دارند!
مولفه نوسان جنوبی South Oscillation Index
مولفه نوسان جنوبی که بصورت خلاصه به آن SOI نیز گفته میشود، شاخص اندازه گیری میانگین آنومالی اختلاف فشار سطح دریا بین تاهیتی و داروین در بخش جنوبی اکوتریال اقیانوس آرام میباشد. این شاخص از اواخر ماه جولای 2014 بر روی فاز منفی قفل شده است و فقط 3 بار بصورت جزیی وارد فاز مثبت خفیف شده است.
توضیح اینکه وقوع فاز منفی شاخص SOI معرف وقوع فاز گرم انسو یا النینو خواهد بود و این در حالیست بروز فاز مثبت دلالت بر فاز سرد انسو یا لانینا دارد:

o5b2z3jjfyej9xvwh4t.gif
شاخص چند متغیره انسو Multivariative Enso Index
یکی دیگر از مولفه های کلاسیک اتمسفری که بوسیله آن احتمال وقوع النینو را مورد برسی قرار داده میشود شاخص چند متغیره انسو میباشد که بصورت اختصار به آن MEI گفته میشود.
این شاخص از اواخر ماه MAY تا به امروز در فاز مثبت ( 0.8+ تا 0.9+) قرار داشته است و خوشبختانه به این زودی ها هم هیچ تصوری برای تغییر فاز این شاخص وجود ندارد.
لازم به توضیح میباشد که فاز مثبت این شاخص مقارن با پدیده النینو بوده و فاز منفی آن دلالت بر وقوع پدیده لانینا دارد.
3rj7ijlak5ru6bigt70d.png
چرخه انرژی جنبشی جهانی "Global Atmospheric Angular Momentum "AAM
شاخص جهانی باد Global Wind Osilliation "GWO

چرخه انرژی جنبشی جهانی "AAM " و همچنین شاخص جهانی باد GWO دو متغیر مهم دیگر هستند که شرایط در اتمسفر را برای وقوع پیده النینو فراهم میکنند.
در بازه زمانی که این شاخص در فاز High ( بالا) قرار میگیرد شرایط اتمسفر تمایل زیادی به وقوع پدیده النینو پیدا میکند و این در حالیست که در فاز پایین "LOW" داده های آنالوگ حکایت از فراهم شدن شرایط اتمسفر برای وقوع پدیده لانینا دارند.در طی ماه آگوست 2014 این شاخص همواره در فاز پایین قرار داشت که یکی از دلایل سرمایش دمای آب در بخش اکوتریال اقیانوس آرام هم دقیقا از همین جهت بود.
در حال حاضر افزایش آنومالی دمای آب در بخش اکوتریال اقیانوس آرام مصادف با فاز High شاخص های مذکور گردیده است.
cs3ikb7pt0kb4fw1q8.png
120day average 200 hPa velocity potential anomalies
و در انتهای این مبحث به بررسی آنومالی میانگین پتانسیل ولاسیتی در تراز 200 هکتوپاسکال در 120 روز گذشته میپردازیم . همانطوریکه در پلات ذیل به چشم میخورد محدوده آبی رنگ که مبین فعالیت های همرفتی قوی ( طوفان و رعد و برق ) در محدوده استوایی اقیانوس آرام و واگرایی محض در تراز های بالایی جو میباشد
( آنومالی منفی) از اواخر ماه جولای 2014 بتدریج در حال جابجایی از سمت حوزه غربی اقیانوس آرام به سمت حوزه شرقی این اقیانوس میباشد که این موضوع یکی از شواهد مهم وقوع فاز گرم انسو یا همان پدیده النینو میباشد.


fr5h70b4heu6lddyz5ri.png
نتیجه گیری:
ما در حال حاضر در دوره گذار از فاز سرد اقیانوس آرام و ورود به فاز گرم بخش شرقی اکتوریال اقیانوس ارام میباشیم. بررسی تمام فاکتورهای اتمسفری در حال حاضر دلالت قوی بر بروز پدیده النینو در ظرف یک الی دو ماه آینده دارند که احتمال تقویت تمام فاکتورهای اقیانوسی و اتمسفری همراهی کننده پدیده النینو و تشدید این پدیده دور از انتظار نمیباشد.
جمعه 28 شهریور ماه 1393
امیر محسن ظهوریان


 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بیصبرانه منتظر آپدیت ماه سپتامبر نقشه های ncep هستم
ماه اگوستش که منتشر شده این پیش بینی دمای رو داشته

6c6b71c43fc489c07e91f88f80960510.jpg


f07b9494ec237d0d004a5cd8033793b9.jpg


42b92ab15e35019104a3a57d5c65cd70.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خروجی CFSV2 در تازه ترین اپدیتش غیر قابل باوره !!!! آرزو میکنیم که در واقعیت هم محقق بشه:

ghh6rsf4gooy4mxgif.png



jtio0a51n6hff9rvtdsk.png


68qbpb1ywigrrmx5h91.png



goozj5qd1hay31d80zav.png
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
وضع هوای مشهد

هوای حاضر ساعت: ۲۱:۱۳
پیش بینی ۳ روز آینده


N_01_XL.png
۱۸° c
صاف

جهت باد: جنوب شرقی​
arrow1.gif
هوای حاضر | جمعه ۲۸ شهریور

سرعت باد: ۴ متر بر ثانیه, ۱۴ کیلومتر بر ساعت

نم نسبی: % ۲۷

دید افقی: بیش از ۱۰ کیلومتر

بارندگی 24 ساعت گذشته: صفر میلیمتر

بیشینه دما در 24 ساعت گذشته: ۲۷° c

کمینه دما در 24 ساعت گذشته: ۱۵° c
update.png
آخرین بروز رسانی: ۱۳۹۳/۰۶/۲۸ ۲۱:۰۰








 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
1Omidieh (Iran)43.1 °C
2Iranshahr (Iran)42.5 °C
3Kahnuj (Iran)42.1 °C
4Masjed-Soleyman (Iran)42.0 °C
5Tabas (Iran)41.7 °C
6Abadan (Iran)41.6 °C
7Ahwaz (Iran)41.6 °C
8Safi-Abad Dezful (Iran)40.2 °C
9Gach Saran Du Gunbadan (Iran)39.6 °C
10Bam (Iran)39.0 °C
11Bandar Lengeh (Iran)37.6 °C
12Fasa (Iran)37.2 °C
13Siri Island (Iran)37.2 °C
14Khor (Iran)36.8 °C
15Yazd (Iran)36.7 °C
16Bandar-E-Dayyer (Iran)36.5 °C
17Bushehr (Iran)36.5 °C
18Kashan (Iran)36.4 °C
19Zabol (Iran)36.3 °C
20Bandarabbass (Iran)36.2 °C
21Bushehr Civ / Afb (Iran)36.0 °C
22Kish Island (Iran)36.0 °C
23Shiraz (Iran)35.8 °C
24Saravan (Iran)35.5 °C
25Khorram Abad (Iran)35.4 °C
26Abu Musa (Iran)35.2 °C
27Nehbandan (Iran)35.2 °C
28Kerman (Iran)35.0 °C
29Kharg (Iran)35.0 °C
30Semnan (Iran)34.4 °C
31Esfahan (Iran)34.2 °C
32Sirjan (Iran)34.2 °C
33Birjand (Iran)33.7 °C
34Ilam (Iran)33.6 °C
35Kermanshah (Iran)33.6 °C
36Ferdous (Iran)33.4 °C
37Sanandaj (Iran)33.4 °C
38Sabzevar (Iran)33.3 °C
39Tehran-Mehrabad (Iran)33.0 °C
40Arak (Iran)32.8 °C
41Zahedan (Iran)32.6 °C
42Jask (Iran)32.5 °C
43Yasoge (Iran)32.5 °C
44Gorgan (Iran)32.4 °C
45Maraveh-Tappeh (Iran)32.0 °C
46Ghazvin (Iran)31.9 °C
47Abadeh (Iran)31.6 °C
48Zanjan (Iran)31.6 °C
49Hamedan (Iran)31.4 °C
50Meyaneh (Iran)31.4 °C
51Chahbahar (Iran)31.2 °C
52Khoy (Iran)31.2 °C
53Kashmar (Iran)31.0 °C
54Mohabad (Iran)31.0 °C
55Shahre-Kord (Iran)30.8 °C
56Shahrud (Iran)30.8 °C
57Gharakhil (Iran)30.6 °C
58Saghez (Iran)30.6 °C
59Ali-Goodarz (Iran)30.4 °C
60Baft (Iran)30.4 °C
61Sarakhs (Iran)30.1 °C
62Bojnourd (Iran)30.0 °C
63Maragheh (Iran)29.6 °C
64Tabriz (Iran)29.4 °C
65Orumieh (Iran)29.2 °C
66Torbat-Heydarieh (Iran)28.8 °C
67Babulsar (Iran)28.6 °C
68Ramsar (Iran)27.6 °C
69Noshahr (Iran)27.4 °C
70Sarab (Iran)26.8 °C
71Mashhad (Iran)26.5 °C
72Makko (Iran)26.4 °C
73Ghuchan (Iran)25.4 °C
74Anzali (Iran)24.6 °C
75Pars Abad Moghan (Iran)24.4 °C
76Rasht (Iran)24.4 °C
77Ahar (Iran)24.2 °C
78Ardebil (Iran)20.0 °C

Maximum temperature in 24h. 09/19/2014 at 18:00 UTC
(78 of 78 stations)
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا