• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی تابستان 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

DR WHO

کاربر ويژه
رئیس اداره کل محیط زیست استان تهران خواستار شد
پیشنهاد اقامه نماز باران در سراسر کشور با توجه به خشکسالی‌های اخیر
رئیس اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره به خشکسالی‌های اخیر، از رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور خواستار اقامه نماز باران در سراسر کشور و به صورت یکپارچه شد.








به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل محیط زیست استان تهران، محمدهادی حیدرزاده اظهار داشت: بحران کم آبی و خشکسالی نه تنها به محیط زیست و اقتصاد لطمات جبران ناپذیری وارد خواهد کرد بلکه مستقیماً سلامت و بهداشت عمومی را هدف قرار می‌دهد.


رئیس اداره کل محیط زیست استان تهران در ادامه افزود: بر پایه اخبار واصله از هواشناسی کشور، کاهش تعداد روزهای بارانی در پاییز حکایت بر این دارد که تا پایان آبان ماه فقط شاهد دو روز بارش باران در کلان شهر تهران خواهیم بود و با توجه به گزارشات موجود از ذخایر آبی در استان تهران، این به معنی فاجعه‌ای است که قطعاً مشکلاتش در آینده نزدیک پدیدار خواهد شد.


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: با توجه به اهیت بالای موضوع، مکاتبه‌ای با حضرت حجت السلام و المسلمین تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور به انجام رسید و درخواست اقامه نماز باران بصورت یکپارچه در سراسر کشور با توجه به موضوع کم آبی خصوصاً در استان تهران مطرح شد.


حیدرزاده، هدف از این موضوع را افزایش حساسیت عمومی در کنار مسائل معنوی و روحانی بیان کرد و افزود: در این نامه همچنین از رئیس شورای سیاستگزاری ائمه جمعه کشور تقاضا شد با انجام هماهنگی‌های مربوطه، اطلاع رسانی لازم در خصوص اهمیت مدیریت مصرف آب از تریبون مساجد توسط ائمه جماعات صورت پذیرد.


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران و رئیس کارگروه مخاطرات زیستی استان در پایان اظهار امیدواری کرد: این قبیل اقدامات با عنایت به عقبه دینی و مذهبی مردم و توجه ایشان به احادیث و روایات مربوطه و همچنین ایفای نقش تأثیرگذار در شرایط سخت و بحرانی، بی تردید در کاهش مصرف بی رویه آب و صرفه جویی لازم در این حوزه اثربخش خواهد بود.


انتهای پیام/











نماز بارانذخیره مقاله با فرمت پی دی اف


وقتی رحمت الهی(باران) قطع شود و چشمه‌ها و قنات‌ها بخشکد و کمبود آب پدید آید، برای نزول رحمت الهی و آمدن باران، نماز می‏خوانند.
نام این نماز، نماز استسقاء، یا نماز باران است.
فهرست مندرجات۱ - نماز باران یک قدرت الهی
۲ - توبه سبب نماز باران
۳ - علت نیامدن باران
۳.۱ - غضب خدا
۳.۲ - ظلم حُکّام
۳.۳ - گناهان
۴ - جریان دعای مورچگان برای باران
۵ - قضیه دعای فرعون برای آب
۶ - کیفیت نماز باران
۶.۱ - دعای قنوت نماز باران
۶.۲ - بلند خواندن سوره حمد
۶.۳ - مستحبات قبل از نماز باران
۶.۴ - مستحبات بعد از نماز باران
۷ - سابقه نماز باران
۷.۱ - شیوه پیامبر و اهل بیت
۷.۲ - نماز باران علماء
۷.۲.۱ - نماز باران آیت الله خوانساری
۸ - پانویس
۹ - منابع


ویرایش]
درخواست باران از طریق نماز باران از خداوند، یک درس توحیدی و توجه دادن به قدرت و رحمت الهی است، زیرا در خشکسالی و قحطی و بی‌آبی، از دست هیچکس، کاری‏ بر نمی‏آید، تنها خداست که می‏تواند با فرستادن ابرهای باران‏زا، رحمت‌ خویش را بر سر مردم بگسترد.
خداوند می‏فرماید: «قل ارایتم ان اصبح ماؤکم غورا فمن یاتیکم بماءمعین؟»؛ [۱]بگو:اگر آب شما بخشکد، چه کسی برای شما آب گوارا می‏آورد؟


ویرایش]
بی آبی یک منطقه و نیامدن باران، نشان قهر خدا و گاهی به سبب‏ گناهانی است که مردم جامعه انجام می‏دهند.
پس توجه به خدا و گریه‌ و التماس و توبه و تضرع، سبب می‏شود خداوند عنایت کند و کم‏آبی را برطرف سازد.
نماز باران برای جلب رحمت‏خداوند است.


ویرایش]
گاهی بی‌بارانی، نتیجه معاصی مردم و نوعی‏ عقوبت و تنبیه الهی است.


رسول خدا -صلی‌الله‌علیه‌وآله- فرموده است: وقتی خداوند بر امتی غضب کند و عذاب بر آنان نفرستد، نرخ‌ها گران می‏شود و عمرها کوتاه می‏گردد، تجار سودنمی‏برند و درخت‌ها میوه‌ نمی‏دهند و نهرها پر آب نمی‏شود و باران از مردم قطع می‏شود و اشرار برآنان تسلط می‏یابند. [۲]


حدیث دیگری، امام صادق -علیه‌السلام- فرموده است:
«...و اذا جار الحکام فی القضاء امسک القطر من‏السماء.»؛ [۳]هر گاه زمامداران و حاکمان، در دادرسی ستم کنند، باران‏ از آسمان قطع می‏شود.


روایات، شیوع گناه، کفران نعمت، منع حقوق، کم‌فروشی، ظلم و حیله، ترک امر به معروف و نهی از منکر، ندادن‏ زکات و... نیز، گاهی سبب قطع بارانمی‏شود. [۴]


ویرایش]
در حدیث آمده: حضرت سلیمان با اصحاب خود برای نماز باران‏ بیرون می‏رفت.
در راه، به مورچه‌ای برخورد که یکی از پاهایش را به‏ آسمان بلند کرده و می‏گوید: خدایا! ما مخلوقات ضعیف تو هستیم و آزروزی تو بی‌نیاز نیستیم، پس به سبب گناهان بنی آدم، ما را به هلاکت‌ مرسان.
حضرت سلیمان -علیه‌السلام- به اصحاب خود فرمود: برگردید! همانا بخاطر دعای غیر خودتان سیراب شدید!.... [۵]
پس خیلی هم نباید مغرور بود، خداوند گاهی به خواسته مورچه‌ای، رحمت‌ خود را بر بندگان نازل می‏کند.
حتی گاهی دعای کافری چون‏ فرعون را می‏پذیرد و باران و فراوانی آب را عطا می‏کند.


ویرایش]
در حدیث است از قول امام صادق -علیه‌السلام- که یاران فرعون از کاهش آب نیل پیش او سخن‏ گفتند و اظهار کردند که این باعث هلاکت ما خواهد شد، فرعون از آنان‏ خواست که آن‌ روز برگردند.
شب که شد، به میان رود نیل رفت و دست‏ به سوی آسمان بلند کرد و گفت: خدایا! می‏دانی که می‏دانم، که جز تو، کسی توان آب آوردن ندارد، پس به ما آب بده.
صبح که شد، رود نیل فوران زد و سرشار از آب شد. [۶]


ویرایش]
نماز باران مثل نماز عید، دو رکعت است و رکعت اول، پنج قنوت و رکعت دوم‏ چهار قنوت دارد و بهتر است که با جماعت‌ خوانده شود.


خداوند، طلب باران شده باشد و قبل از هر دعا، صلوات بر پیامبر و آلشفرستاده شود.


مستحب است که حمد و سوره‌اش بلند خوانده شود.


نماز، برای جلب رحمت پروردگار است، در مستحبات‌ آن اموری ذکر شده که همه، حالت رقت و زاری و نیاز بندگان را می‏رساند و جلب رحمت می‏کند، از جمله: مردم سه روز، روزه بگیرند و روز سوم به صحرا روند و نماز بخوانند.
زیر آسمان جمع شوند.
پا برهنه باشند، مردم، منبر را با خود به صحرا ببرند، مؤذن‌ها هم همراه باشند.
پیران و کودکان و چهارپایان را هم با خود ببرند، بچه‌ها را از مادران جدا کنند تا صدای گریه و ضجه زیاد شود.
مانع بیرون رفتن کفار همراه خود شوند، امام جماعت و مردم، در کمال خشوع و وقار و درخواست، به بیابان‌ بیرون روند، جای پاکی را برای نماز، انتخاب کنند.[۷]


نماز به پایان رسید، پیش‌نماز به منبر رود، و عبای خود را واژگونه یا پشت و رو بر دوش افکند، با صدای بلند، صد بار تکبیر بگوید، رو به مردمسمت راست کرده، صد بار بلند، سبحان الله بگوید، سپس به‏ مردم طرف چپ روی کرده و صد بار با صدای بلند، لا اله الا الله بگوید، مانعی ندارد که مردم هم با صدای بلند، این شعارها را بدنبال پیشن‌ماز، تکرار کنند، چرا که رحمت و مغفرت را بهتر جلب می‏کند.
آنگاه، امام جماعت و مردم، دست‏ به دعا بردارند، و بسیار التماس و دعا کنند و بنالند و بخواهند، و امام جماعت، خطبه بخواند و از خداوند، طلب باران کند.
و بهتر است از خطبه‏هایی که از معصومین -علیه‌السلام- نقل شده‏ استفاده شود.
مانند آنچه از حضرت امیر -علیه‌السلام- (الحمد لله سابغ النعم...) [۸] [۹]و امام سجاد -علیه‌السلام- (اللهم اسقنا الغیث....). [۱۰] نقل‏ شده است.


ویرایش]
آن‌گونه که از روایات تاریخی بر می‏آید، نماز باران در زمان انبیاء گذشته هم بوده است.


رسول خدا -صلی‌الله‌علیه‌وآله- در خواندن‏ نماز باران نقل شده، با خطبه‏های مربوط به این نماز که از امیرالمؤمنین‌ نقل شده، و نیز دعای امام سجاد -علیه‌السلام- گویای این است که به این سنت، عمل می‏شده است.
[۱۱]


تاریخ، برخی از علمای بزرگ هم به برگزاری این نماز اقدام کرده و از خدا، باران گرفته‏اند.
البته این نماز، از آن‌جهت‏ حساسیت دارد که اگر خداوند، دعاها را مستجاب نکند و باران نفرستد، مایه شرمندگی‌ نمازگزاران می‏شود که خدا به آنان توجهننمود.
از این جهت، اقدام به‏این نماز، جرات و ایثاری در حد مایه گذاشتن از آبرو می‏طلبد.


تاریخ معاصر ما، نماز آیة‌ الله العظمی سید محمد تقی خوانساری(رحمة الله علیه)است.
نوشته‏اند که در سال ۱۳۶۳ قمری، همان سالی که متفقین، ایران را اشغال کرده بودند، در قم باران نبارید و باغ‌ها و مزارع‌ خشکید و خطر قحطی وخشکسالی مردم قم را تهدید می‏کرد.
آن مرجع‌ بزرگوار، دو روز متوالی برای نماز باران به بیابان‌های اطراف قم رفت، این‏ حرکت، گرچه مورد استهزاء غیر معتقدان به امور معنوی و غیبی بود، ولی‏ در روز دوم، چنان باران آمد که سیل‌ها روان شد و جویبارها به راه افتاد واین از آثار انفاس قدسی آن مرد الهی بود. [۱۲]
قبر آن مرحوم، در حرم حضرت معصومه -علیه‌السلام- است.


ویرایش]
 

golil

کاربر ويژه
طوفان داشلی برون ، عکس از حافظ پارور

654.jpg
 

samann

کاربر ويژه
صبح سردی را در مشهد پشت سر گذاشتیم. امروز عصر هم خنک که چه عرض کنم سرده برخی از مردم دیگه لباسهای پاییزه بر تن کردن.
نوسان اطلس شمالی و نوسان قطبی هم که دارن بر وفق مراد آپدیت میشن خدا رو شکر
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود دوستان عزیز


سد طرق در جنوب شرق مشهد امروز و امشب:

mqya79cg5jzbsyy1ccps.jpg


nd5zv81w7jmpdmfvs9j.jpg



887w92a4mz460nwopiz7.jpg



اینهم یک شهاب که موفق شدم رصدش کنم:


x0b1corrce3cyg9dggf.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
کد خبر: 2355065
تاریخ مخابره : ۱۳۹۳/۶/۱ - ۰۶:۵۵


استانها > شرق > خراسان رضوی مهر گزارش می دهد/
آب از لب خشکیده سدهای خراسان جاری نشد/ زهر چشم خشکسالی در سرزمین خورشید
مشهد – خبرگزاری مهر: سدهای خراسان هم، در برابر خشکسالی کم آورده اند و دیگر از صندوق ذخایر آبی در دل این سرزمین پهناور خبری نیست طوری که با خالی بودن ظرفیت 70 درصدی سدها حتی قطره آبی هم بر لب های خشکیده این سرزمین جاری نمی شود.


به گزارش خبرنگار مهر، دشنه بی آبی همچنان بر قلب پهنه خورشید فرو می رود و اکنون 70 درصد ظرفیت سدهای این استان خالی بوده و این امر در حالی است که مطابق نظر کارشناسان 10 سال دیگر این استان هیچ آبی نخواهد داشت. تنها 30 درصد حجم مخازن سدهای خراسان آب دارد خراسان بیش از یک دهه با بحران خشکسالی روبروست و این امر موجب شده تا تنها 30 درصد حجم مخازن سدهای استان آب داشته باشد و این مسئله نشان می دهد که مسئولان باید در پروژه احداث سد جدید تجدید نظر کرده و برای تامین و ذخیره آب راهکارهای دیگری را برگزینند. امروزه تکیه و توجه به مسئله سدسازی نه تنها تاثیری بر تامین آب ندارد بلکه موجب هدررفت سرمایه ها می شود بنابراین بهترین کار دست کشیدن از سدسازی و توجه به اصلاح الگوی مصرف است و بی تردید در سایه این امر می توان به تامین و ذخیره آب امیدوار بود. معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آبی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی در این رابطه به مهر گفت: امسال وضعیت سدها و ذخایر آبی نسبت به سال گذشته بسیار نگران کننده تر است طوری که در حال حاضر تنها 30 درصد حجم مخازن سدهای استان آب دارد. علیرضا طاهری تصریح کرد: به طور میانگین 70 درصد ظرفیت سدهای این استان خالی است و این امر به خاطر کاهش بارندگی و کمبود 60 درصدی روان آب ها است. وی ادامه داد: این استان دارای 24 سد بوده و ظرفیت اغلب آنها خالی است و در حال حاضر علیرغم اینکه گنجایش ذخیره‌سازی آب سدهای این استان حدود یک میلیارد و 521 میلیون متر مکعب است اما اکنون تنها یک چهارم ظرفیت این سدها پر آب است. وی ادامه داد: به عنوان نمونه در مخزن سد طرق تنها 14.5 ميليون مترمکعب و مخزن سد کارده 11.5 ميليون مترمکعب آب ذخيره شده و این دو سد جزء مهمترین سدهای این استان به حساب می آید.
IMG22361700.jpg
زهر چشم خشکسالی در سرزمین خورشید حکایت کم آبی و کاهش ذخایر و منابع این استان در حالی ادامه دارد که بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند سرمایه های بسیاری برای ساخت سدها در این استان به هدر رفته است و به همین دلیل باید پروژه سدسازی را متوقف و راهکارهای دیگری را برای تامین و ذخیره آب در دستور کار قرار داد. یک کارشناس مدیریت آب با اشاره به اینکه خشکسالی به دلیل عدم تدبیر مسئولان امر در سرزمین خورشید زهر چشم می گیرد، به خبرنگار مهر گفت: پروژه سدسازی باید برای شهرها و استان هایی که میزان بارندگی زیادی دارد اجرایی شود اما این موضوع برای استان هایی که با کمبود بارندگی دست و پنجه نرم می کند شامل نمی شود زیرا با این اقدام تنها سرمایه ها به هدر می رود. بهروز سعادتی افزود: سدهای خراسان سالهاست که نتوانسته پاسخگوی نیاز زائران و مجاوران باشد و هرگز نمی توان از این طریق به ذخیره آب در این استان کمک کرد بنابراین اصل صرفه جویی در کنار مدیریت صحیح آب دو عامل و مولفه ای است که در تامین آب مورد نیاز موثر است. سدسازی گرهگشای مشکلات کم آبی خراسان رضوی نیست وی با تاکید بر اینکه سدهای خراسان هم در برابر خشکسالی کم آورده اند، بیان کرد: در مجموع سدسازی گره گشای مشکلات کم آبی این استان نبوده و حتی امروز زمزمه هایی در زمینه تمام شدن آب طی 10 سال آینده شنیده می شود و این امر نشان می دهد که مسئولان ما نباید بر مسئله تامین آب از طریق سدها تکیه کنند و باید از ادامه این مسیر دست بردارند. این کارشناس معتقد است؛ این استان بیش از یک دهه با خشکسالی روبروست و همواره وضعیت نوسانات بارش باران سرزمین خورشید را رنج داده لذا نباید بیش از این وقت خود را برای ذخیره آب در دل سدها تلف کنیم و همه ما به خوبی می دانیم دیگر تامین و ذخیره آب از دل سدهای این استان امیدی واهی است. نمی توان برای تامین و ذخیره آب به سدهای این استان دلخوش بود مدیرعامل آب منطقه‌ خراسان رضوی نیز با ابراز نگرانی از کمبود منابع آب در این استان به خبرنگار مهر اعلام کرد: در حال حاضر نمی توان برای تامین و ذخیره آب به سدهای این استان دلخوش بود به همین دلیل چندین راهکار و برنامه در دستور کار قرار دارد.
IMG22353935.jpg
محمدحسین جعفری بیان کرد: از ابتداي سال آبي تا چهاردهم اردیبهشت ماه 93 شاهد 121 ميلي متر بارندگي در این استان بوده ايم و این رقم به نسبت دوره مشابه سال گذشته 27 درصد کاهش بارندگي را نشان می دهد بنابراین به علت بارش های محدود و کم، سدها پر نمی شود و این در حالی است که خشکسالی نیز 14 سال این استان را با مشکل روبرو کرده است. وی عنوان کرد: همه ما می دانیم که سدسازی دیگر تنها راه نهایی و حتمی برای ذخیره و تامین آب نیست و آنچه اهمیت دارد این است که باید از همان منابع آب باقی مانده نیز به درستی استفاده کرد زیرا در صورتی که اصلاح الگوی مصرف و نحوه صحیح استفاده از آب مورد بی توجهی قرار بگیرد، سدهای پر از آب هم نمی تواند مشکل کمبود منابع آب را رفع کند. انتقال آب از دریای خزر مدیرعامل آب منطقه‌ خراسان رضوی بحث انتقال آب از دریای خزر را یکی از راهکارهای تامین آب در این استان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر باتوجه به اینکه سدها نمی توانند پاسخگوی نیازهای آبی این استان باشند مسئله انتقال آب از دریای خزر به عنوان یکی از راهکارها برای تامین آب در دستور کار قرار دارد. وی تاکید کرد: سدهایی که که برای تامین آب در این استان احداث شده کارآیی ندارند و در حقیقت تنها 30 درصد ذخایر این سدها دارای منابع آبی است و این امر برای این استان پهناور یک فاجعه بزرگ محسوب می شود. خشکسالی های متوالی و کاهش بارندگی های موثر جعفری بیان کرد: خشکسالی های متوالی و کاهش بارندگی های موثر از عواملی است که موجب شده تا سدهای این استان اهمیت و کارکرد اصلی خود را از دست بدهند طوری که امسال 42 درصد ذخیره آب سدهای خراسان رضوی نسبت به سال گذشته کاهش داشته و هر روز از حجم آب سدها کاسته می شود. وی ابراز کرد: ظرفیت آب سدهای خراسان رضوی یک میلیارد و 520 میلیون مترمکعب است که بیش از 80 درصد آن مربوط به سد دوستی است واین نکته را نیز باید در نظر داشت که هم اکنون سدهای طرق و کارده به عنوان پشتیبان آب سد دوستی به شدت با بحران کم آبی دست و پنجه نرم می کنند. خراسان سالهاست که خنجر خشکسالی را بر قلب خویش احساس می کند و شاید با گذر زمان یافتن قطره آبی از دل این سرزمین پهناور امری محال باشد زیرا در حال حاضر سدها و چشمه ها آب کافی را در دل خود جای نداده اند و از طرف دیگر اعلام این خبر که تا 10 سال آینده منابع آبی در این سرزمین وجود نخواهد داشت ضرورت تدوین راهکار و انجام برنامه ریزی از سوی مسئولان و رعایت مصرف مناسب را از طرف شهروندان دوچندان می کند.
%D8%B3%D8%AF%20%D8%B4%D9%8A%D8%B1%D9%8A%D9%86%20%D8%AF%D8%B1%D9%87.jpg
سدها دیگر نمی توانند به ذخیره و تامین آب کمک کنند مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی در این خصوص اظهار کرد: امروز دیگر همانند گذشته سدها نمی توانند به ذخیره و تامین آب کمک کنند زیرا طی سالهای اخیر خراسان گرم تر شده و به همان نسبت از میزان بارندگی ها نیز کاسته شده است. علی محمد خانی عنوان کرد: مطابق پیش بینی های صورت گرفته 10 سال دیگر منابع آبی این استان تمام می شود و در چنین شرایطی به جای سرمایه گذاری بر روی سدها، بهترین کار اصلاح الگوی مصرف و ترویج فرهنگ استفاده مناسب از آب در میان شهروندان است البته باید فکری هم برای مصرف بالای آب در بخش کشاورزی داشت زیرا این حوزه نیز بر افزایش بی رویه استفاده از آب تاثیرگذار بوده است. وی گفت: طی سالهای گذشته سدها می توانستند در مسیر تامین نیازهای آبی نقش موثری را ایفا کنند اما امروز شرایط تغییر پیدا کرده به همین دلیل ضرورت دارد تا مسئله سدسازی را به دغدغه و اولویت اصلی استان تبدیل نکنیم. ............................
گزارش: مرضیه صاحبی
 

golil

کاربر ويژه
شیروان ابرهاش امثال شبیه به ابرهای سال زارعی قبل است وزش باد و ابرهای بیبارش گرد خاک حرف اول و اخر رو میزنه من اعتقاد عجیبی به بارش اول سال زراعی دارم اگه بارش اول شکل ابرهاش اونجوری که من تو ذهنم است باشه اون سال خوبی است ولی اگه مثل امروز باشه اون سال خوبی نیست .:تعجب2:
 

golil

کاربر ويژه
  • Share
  • Tweet
  • Reddit
  • Pinterest
201dae27-0bf8-474f-9640-93b6d11a224d_650x366.jpg
National Climatic Data Center
Blended land and sea surface temperature percentiles from June 2014 to August 2014.



The summer of 2014 is officially the hottest since the modern instrumental record began more than 130 years ago, according to the latest state of the climate report from NOAA's National Climatic Data Center.
August 2014 also was the hottest August worldwide in records dating back to 1880, the report adds, as the combined average temperature across global land and ocean surfaces was 1.35 degrees F above the 20th century average of 60.1 degrees F, breaking the previous record set in 1998.
Warmer-than-average temperatures abounded across most of the world's land surfaces, except for parts of the eastern United States, western Europe and parts of Asia and Australia.
(MORE: EPA Targets Greenhouse Gases Found in Refrigerators)
Both the U.S. and Russia had weather stations that reported record warm temperatures as well as at least one record cold temperature, the report adds, while the United Kingdom and Austria had their coolest Augusts since 1993 and 2006, respectively. In the U.K., the unusually cool August ended a streak of eight consecutive warmer-than-normal months.
There was no cooldown for the world's oceans, however. NOAA reports that the average August temperature for the world's oceans was 1.17 degrees F above the 20th century average, topping the previous record set in 2005.
NOAA notes that the oceans were "a major contributor to the global average" warmth in August, as the departure from average for the world's oceans during the June-August period this year was also highest on record, at 1.13 degrees F above the 20th century average.
See the full report at NOAA's National Climatic Data Center.
 

سیبری

کاربر ويژه
شیروان ابرهاش امثال شبیه به ابرهای سال زارعی قبل است وزش باد و ابرهای بیبارش گرد خاک حرف اول و اخر رو میزنه من اعتقاد عجیبی به بارش اول سال زراعی دارم اگه بارش اول شکل ابرهاش اونجوری که من تو ذهنم است باشه اون سال خوبی است ولی اگه مثل امروز باشه اون سال خوبی نیست .:تعجب2:

درود بر فرهاد عزیز
دقیقا من هم حس و حال شما رو دارم ، امروز که این ابرهای ارتفاع بالا و گرد وخاک رو دیدم حس بدی بهم دست دارد و این ابرهای شوم انسان رو یاد گرمسیرات و کویر و خشکسالی و گرما می اندازند و خاصیتی هم بجز افزایش دما و کثیف کردن هوا با گرد وخاک ندارند من و یاد ابرهای بی خاصیت سیستمهای غربی می اندازند که بارونشون رو روی زاگرس تخلیه میکردند و فقط گرما و گردوخاک نصیب شمالشرق می شد ترسم اینه تو پاییز از این ابرها زیاد ببینم

دلم برای ابرهای شمالی و پاکی و طراوت اونها تنگ شده
 

samann

کاربر ويژه
درود بر فرهاد عزیز
دقیقا من هم حس و حال شما رو دارم ، امروز که این ابرهای ارتفاع بالا و گرد وخاک رو دیدم حس بدی بهم دست دارد و این ابرهای شوم انسان رو یاد گرمسیرات و کویر و خشکسالی و گرما می اندازند و خاصیتی هم بجز افزایش دما و کثیف کردن هوا با گرد وخاک ندارند من و یاد ابرهای بی خاصیت سیستمهای غربی می اندازند که بارونشون رو روی زاگرس تخلیه میکردند و فقط گرما و گردوخاک نصیب شمالشرق می شد ترسم اینه تو پاییز از این ابرها زیاد ببینم

دلم برای ابرهای شمالی و پاکی و طراوت اونها تنگ شده

یعنی 1000 تا لایک داشت محسن جان
 

samann

کاربر ويژه
شیروان ابرهاش امثال شبیه به ابرهای سال زارعی قبل است وزش باد و ابرهای بیبارش گرد خاک حرف اول و اخر رو میزنه من اعتقاد عجیبی به بارش اول سال زراعی دارم اگه بارش اول شکل ابرهاش اونجوری که من تو ذهنم است باشه اون سال خوبی است ولی اگه مثل امروز باشه اون سال خوبی نیست .:تعجب2:
اجازه بدین به سه دلیل رد کنم این حرفو
1- هیچ 2 سالی شبیه هم نیست2- شاخصها دارن خوب پیش میرن3-پارسال خوب شروع شد اما در ادامه خراب شد
 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
من بر عکس دوستان از روند فعلی آپدیت های نقشه های کوتاه مدت خیلی رضایت دارم و بسیار امیدوارم .امسال بر خلاف سال گذشته همین موقع که منطقه ما تحت تاثیر تاوایی منفی در تراز 500 و ولاستی مثبت بود؛ شرایط کاملا متفاوته و تاوایی مثبت در تراز 500 داریم و لاستی منفی در تراز 700 .
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا