• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی تابستان 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

سیبری

کاربر ويژه
می خوام بیشتر در مسائل علمی هواشناسی و فهم و تجزیه و تحلیل نقشه ها مشارکت کنم
ولی چه کنم که هم زبانم خیلی ضعیفه و هم دسترسی به لینک و سایتها و نقشه ها ندارم

به قول معروف
دست ما کوتاه و خرما بر نخیل!

سیبری

کاربر ويژه
از استاد امیر محسن عزیز و سایر اساتید انتظار دارم که دستم و بگیرن ومن رو در این زمینه کمک کنند اعتراف میکنم در این زمینه کورم و در جهل مطلق
چو می بینی که نابینا و چاه است
اگر خاموش بنشینی گناه است

سیبری

کاربر ويژه
خوب برای شما که نام اترک رو بارها در کتابهای جغرافیا و حتی در دوران مدرسه و در کتب دانش آموزی دیده اید و البته 99/999% شما هم هیچگاه توفیق زیارت این آبی شمال شرقی رو نیافته و یحتمل هرگز هم نخواهید یافت! شاید جالب باشه که اصلا سرچشمه اترک چجور جاییه ؟
من این تصاویر رو در پاسخ به اذهان پرسشگر و پویای شما و قلوب تشنه معرفت دوستان میذارم
سرچشمه اترک چنین جاییه:

سیبری

کاربر ويژه
کیلومتری شرق شهر و ابتدای دره اترک وباغات انگور وسیب گلابی وگیلاس

aufx1yjg5czhgd9slk4.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
از استاد امیر محسن عزیز و سایر اساتید انتظار دارم که دستم و بگیرن ومن رو در این زمینه کمک کنند اعتراف میکنم در این زمینه کورم و در جهل مطلق
چو می بینی که نابینا و چاه است
اگر خاموش بنشینی گناه است
سلام محسن عزیز

اختیار دارید قربان و شکسته نفسی میفرمایید.
بهرحال هر کمکی از دستم بر بیاد در خدمت گذاری حاضر و آماده ام.

سیبری

کاربر ويژه

سلام محسن عزیز

اختیار دارید قربان و شکسته نفسی میفرمایید.
بهرحال هر کمکی از دستم بر بیاد در خدمت گذاری حاضر و آماده ام.

سپاس بیکران استاد گرامی
خوب من می دونم این یک پروسه زمانبره و بنده عزمم رو جمع کردم تا بیشتر سوال کنم و بیشتر یاد بگیرم

سیبری

کاربر ويژه
رود اترک در میان انبوهی از نیزارها و بیشه زارها جریان داره وکف آن بیشتر خاک رس و کمتر سنگریزه و ماسه هستش خوب اگه بخوای خود اترک رو ببینی باید انبوه باغات و نیزارها و بیشه زارها رو کنار بزنی (البته این کار دور از خطر هم نیست چون فراوانی مارهای سمی و افعی های خاص کوه های رسوبی این منطقه در این دره بسیار زیاده برای متوجه شدن این مطلب کافیه بگم من در طول یک ظهر تا عصر 4 مار رو در این دره مشاهده کردم!)
به دلیل خشکسالی امسال و نامین آب شهری حقابه کشاورزی بسیار کمی از سد خارج میشه
4ybguqnqde9cmqg7l0ti.jpg

سیبری

کاربر ويژه
ویژگی دیگه اترک وجود ماهی و خرچنگ در اون هستش

در گذشته و قبل از احداث سد افراد زیادی حتی از مشهد برای ماهیگیری به این دره میومدن اما الان فقط به صورت شبانهو غیر مجاز از سد تبارک ماهیگیری می کنن

این عکس و دیروز از ماهیهای اترک گرفتم نمی دونم نوع و اسمش چیه

bg78s54litmktdxmzz6o.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
ویژگی دیگه اترک وجود ماهی و خرچنگ در اون هستش

در گذشته و قبل از احداث سد افراد زیادی حتی از مشهد برای ماهیگیری به این دره میومدن اما الان فقط به صورت شبانهو غیر مجاز از سد تبارک ماهیگیری می کنن

این عکس و دیروز از ماهیهای اترک گرفتم نمی دونم نوع و اسمش چیه

bg78s54litmktdxmzz6o.jpg
به به چه ماهیهای توپولی داره شاید یک روز برنامه ماهیگیری واسه سد تبارک بذارم;)

سیبری

کاربر ويژه
اما ویژگی بعدی دره اترک اینه که شما حتی تو چله تابستون و وسط ظهر هم بادهای دائمی شمالشرقی رو داری و میتونی لذت خنکای مرداد رو در این بزرگ سردسیرات ایران احساس کنی
طبیعت دره اترک ظهر دیروز و نمای سپیدارهای خم شده بر اثر بادهای شمالشرقی ! سپیدارهای خم شده بر اثر باد تصویر مشترک همه بزرگ سردسیرات ایران زمین هست دقیقا مشابه این تصویر رو در دشت فیروزکوه هم می بینید
yh8c5vgelb5482apsw4r.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آپدیت تراز 700 ماه سپتامبر حاوی نکات جالبی از قبیل استقرار یک سامانه کم ارتفاع بریده در شرق مدیترانه- حضور ناوه همیشه در صحنه شمال شرقی و خنک و تغییر فاز mjo به نفع منطقه استرالیا و اندونزی و با احتمال شکل گیری دو تایفون قدرتمند هست که در نقشه زیر بخوبی دیده میشه
در ضمن قاره اروپا همچنان با دماهای گرمتر از نرمال مواجه خواهد بود

a9eqe2u4.jpg

سیبری

کاربر ويژه
امیر جان الان چرا تواین نقشه کم فشار روی آسیای میانه است مگه اونجا مرکز پرفشار نیست؟ بعدشم مگه کم فشارهای سطح زمین باعث گرما نمیشن ؟ سوال بعدی اینکه تراز 700 تقریبا چه ارتفاعی از سطح زمینه؟

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر جان الان چرا تواین نقشه کم فشار روی آسیای میانه است مگه اونجا مرکز پرفشار نیست؟ بعدشم مگه کم فشارهای سطح زمین باعث گرما نمیشن ؟ سوال بعدی اینکه تراز 700 تقریبا چه ارتفاعی از سطح زمینه؟
محسن جان

اول از همه با دو جور کم فشار داریم یکی کم فشار های حرارتی و دیگه کم فشارهای دینامیکی.
دقیقا کم فشارهای حرارتی سطح زمین باعث گرمایش در طول فصل تابستان میشن.
شناخت ماهیت و ساختار سامانه های دینامیکی و حرارتی در تحلیل و تفسیر نقشه ها و واکاوی پدیده های اقلیمی بسیار حائز اهمیت می باشد لذا به پاره ای از تفاوتهای این دو سامانه به صورت گذرا اشاره ای می گردد:
۱- اختلاف در حرکت:
سیستم های فشار حرارتی ، حرکت ندارند و تقریبا ثابت هستند ولی سامانه های دینامیکی با جریانات هوای ایجاد کننده آنها حرکت می کنند مانند موجهای باد غربی
۲- جهت حرکت:
سامانه های دینامیکی معمولا غربی – شرقی هستند مگر اینکه مانعی در برابر آنها باشد مانند سردچال یا بلاکینگ
۳- گسترش عمودی:
گسترش عمودی سامانه های حرارتی خیلی کم است یعنی تا تراز ۵۰۰ هکتوپاسکال بیشتر نیست چرا که منشا آنها گرمای زمین است لذا هر چه بالاتر می رویم گرما کم می شود و این سامانه ها بی خاصیت می شوند اما گسترش عمودی سامانه ها دینامیکی بسیار زیاد بوده و تا سطح تروپوپوز و تا ارتفاع ۱۲۰۰۰ کیلومتری هم می رسد.
۴- پدیده های جوی :
معمولا سامانه های حرارتی بدون پدیده هستند اما سامانه های دینامیکی دارای پدیده هستند.
۵- تفاوت در طول عمر:
طول عمر سامانه های دینامیکی به طور متوسط حدود یک هفته تا ده روز می باشد اما سامانه های حرارتی طول عمر بیشتری دارند.

در ضمن تراز 700 حدودا میشه3120 متر از سطح دریا

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا