• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی تابستان 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این آمار رخداد گرمترین دمای بیشینه برای مشهد که اصولا در سالهای النینو بوقوع پیوسته خیلی جالبه و خصوصا اون سال 1983 که در یک روز مشابه با ماه جولای 2014 بیشترین دمای ثبت شده در مشهد به 41.6 درجه سانتیگراد رسیده!

00beokeuaocix2itvyyp.jpg




jot4k9j0tizyohj53ynd.jpg
 

محمد بجنورد

کاربر ويژه
درود بر دوستان عزیز

:تعجب2::تعجب2:
وضع هوای گلمکان چناران

هوای حاضر ساعت: ۱۳:۱۵
پیش بینی ۳ روز آینده


D_01_XL.png
۲۴° c​
صاف​




 

DR WHO

کاربر ويژه
بله استاد سال 1983 يا همان ١٣٦٢ ايران سرد تر از نرمال بود


مقاله حاضر به بررسي اثر شديدترين ال ‌نينوي ثبت شده در جهان بر روي ايران مي‌پردازد. اين بررسي نشان مي‌دهد كه تاثير ال‌نينوي سال 1982-1983 (1362-1361) بر روي ايران از نظر دما و بارندگي، شايان توجه و تعمق زيادي است. به طوريكه دماي متوسط اين دوره بسيار پايين‌تر از معمول است. از آنجا كه اين پديده دوره اي است بررسي آن مي‌تواند در توجيه و پيش بيني سالانه وضعيت اقليمي كشورمان كمك بزرگي نمايد. بررسي‌ها نشان ‌مي‌دهد كه بي‌هنجاري قابل ملاحظه (منفي) دما و (مثبت) بارندگي همزمان با وقوع ال‌نينو روي مي‌دهد و به وضوح تاخيري در كمينه دما و بيشينه بارندگي سالانه ديده مي‌شود گرچه تاخير در بيشينه دماي سالانه به آن اندازه واضح نيست. تقابل بين جريانهاي مونسون زمستاني و جريان‌هاي جنوبي يا جنوب غربي ناشي از پديده ال‌نينو در اين دوره سبب ايجاد شيوه‌هاي شديد خطوط هم فشار روي ايران مي‌شود. با استقرار مونسون تابستاني در اين دوره، همزمان با تاثير پرفشاري كه با وقوع ال‌نينو روي غرب اقيانوس آرام بوجود آمده است، تقويت و جابجايي مونسون از شرق به طرف ايران صورت مي گيرد. به اين ترتيب تابستان ‌ها در اين دوره گرمتر از تابستاني است كه در آنها ال‌نينو روي نمي‌دهد.
 

DR WHO

کاربر ويژه
ررسي توزيع بارش فصلي کشور در دهه اخير، با استفاده از اطلاعات سازمان هواشناسي کشور، نشان از تغيير آن از نظر شدت و بسامد وقوع، نسبت به ميانگين بلند مدت سي ساله 2000-1971 دارد. در اين مقاله اثر احتمالي ارتباط از دور انسو بر بارش هاي فصلي ايران در اين دوره بررسي شده است. داده هاي بارش تجمعي ماهانه و فصلي براي 43 ايستگاه همديدي از سازمان هواشناسي کشور و داده هاي مربوط به سال هاي فعاليت انسو در فازهاي گرم و سرد از مرکز نوا (NOAA) تهيه شده اند. ابتدا شش نمونه از شديد ترين سال هاي فعاليت انسو در دوره سي ساله، سه النينو و سه لانينا، انتخاب و سپس بررسي توزيع بي هنجاري بارش فصلي کشور در اين فازها (برحسب سال هاي خورشيدي و آبي) صورت گرفته است. به علاوه، ارتباط بين بي هنجاري بارش فصلي کل کشور و شاخص نينوي اقيانوسي (هم از نظر علامت و هم از نظر شدت) در اين فازها و همچنين ميزان همبستگي بين شاخص نينوي اقيانوسي و بارش فصلي 43 ايستگاه همديدي کشور در دوره سي ساله، مورد بررسي قرار گرفته است.
نتايج بررسي توزيع بي هنجاري بارش فصلي کشور در فازهاي متفاوت فعاليت انسو، نشان مي دهد که در هيچ يک از فازها، توزيع بارش فصلي از الگو و روندي خاص تبعيت نمي کند. مقايسه بي هنجاري هاي بارش فصلي کل کشور و شاخص نينوي اقيانوسي نيز حاکي از آن است که هم علامت و هم شدت بي هنجاري هاي بارش در هريک از فازها متفاوت بوده و در سال هاي النينو (يا لانيناي) بررسي شده، هم بي هنجاري بارش فصلي مثبت و هم بي هنجاري منفي بارش وجود دارد. مقادير ضرايب همبستگي ضعيف بين شاخص نينوي اقيانوسي و بارش فصلي 43 ايستگاه کشور در دوره سي ساله نيز نتايج فوق را تاييد مي کند. نتيجه مهم آنکه فقط با تعيين فاز انسو نمي توان بي هنجاري بارش فصلي، چه از نظر علامت و چه شدت، را پيش بيني کرد. علت احتمالي مي تواند مربوط به برهم کنش پيچيده و غير خطي اثر انسو با ديگر پديده هاي بزرگ مقياس جوي و اقيانوسي مانند نوسان اطلس شمالي، نوسان مادن-جولين و مانسون باشد.
 

DR WHO

کاربر ويژه
رفتار جنب حاره اى در حاكميت لانينا و النينو


واچرخند جنب حاره اي خاورميانه، به طور ميانگين داراي نوسان مکاني سالانه در حدود 20 درجه عرض جغرافيايي در راستاي شمال-جنوب است. بروز هر گونه بي هنجاري در اين جا به جايي طبيعي مي تواند باعث به وجود آمدن بي هنجاري هايي در رژيم هاي هواشناختي منطقه گردد. با توجه به بحث ارتباط از دور انسو (النينو- نوسان جنوبي) با پديده هاي هواشناختي مناطق مختلف جهان، اين پژوهش به دنبال بررسي اثر احتمالي انسو بر نوسان سالانه مکاني اين واچرخند است. براي انجام اين کار، دوره سي ساله 1971 تا 2000 ميلادي به عنوان پايه مطالعه انتخاب شده و داده هاي مولفه مداري باد در تراز 250 هکتوپاسکال که محل حضور جريان جتي جنب حاره اي است، از بانک داده هاي تحليل مجدد پايگاه اينترنتي مرکز نوآي امريکا دريافت گرديد. سپس بي هنجاري هاي بخش گذرا (ناشي از حضور تمام نوسان ها) و خالص (تنها ناشي از حضور انسو) در شش سالي که انسو شديدا فعال بوده است (سه سال النينو و سه سال لانينا)، محاسبه و تحليل شدند.
نتايج نشان مي دهد که اثر انسو بر نوسان سالانه واچرخند جنب حاره اي و تقويت و تضعيف آن در بين بي هنجاري هاي بخش گذرا، قابل آشکارسازي نيست. زيرا در سال هاي هم فاز، توزيع هاي متفاوتي از بي هنجاري ها در بخش گذرا ديده مي شود که حاکي از آن است که انسو در کل، نقش غالب و تعيين کننده اي ندارد. اما با بررسي بي هنجاري هاي خالص انسو، مشاهده مي شود که النينو (فاز گرم انسو) باعث مي شود تا نوسان سالانه واچرخند جنب حاره اي خاورميانه در عرض هاي پايين تري نسبت به لانينا (فاز سرد انسو) صورت گيرد. به علاوه، در تابستان لانينا، واچرخند جنب حاره اي به قدري به عرض هاي بالا منتقل مي شود که شارش هاي شرقي بخش جنوبي آن بر روي جنوب شرق ايران قرار مي گيرند. به بيان ديگر، در شرايط النينو وضعيت جوي براي بارش هاي ايران در فصول سرد بهتر از لانينا است و به عکس در تابستان، شرايط براي بارش جنوب شرق ايران در فاز سرد انسو بهتر از فاز گرم آن است.اثرات جزئي انسو تحت تاثير ساير نوسان هاي جوي مي تواند تضعيف شده و حتي از بين بروند. به همين علت در بي هنجاري هاي بخش گذرا که متاثر از حضور همه نوسان هاي جوي است، ديده نمي شوند.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر کوروش عزیز درود

با توجه به اینکه نقشه میانگین آنومالی دمای ماه جولای 2014 منتشر شده ما می تونیم حداقل سالهایی که الگوی اقلیمی مشابهی با ماه گذشته میلادی داشته اند رو شناسایی کنیم.

ابتدا نقشه میانگین جهانی آنومالی دمای هوا در جولای 2014 :

ncep_cfsr_t2m_anom_072014.png

و در این بخش سالهای مشابه رو در همین ماه تقدیم دوستان عزیز میکنم . بهرحال امسال یکی از الگو های زیر محقق میشه ولی زمانیکه داده های ماه آگوست 2014 به روز بشه میشه با یقین بیشتری سالهای مشابه رو محدودتر کرد و به جمع بندی کاملتری رسید.

ncep_cfsr_t2m_anom_072006.pngncep_cfsr_t2m_anom_072010.pngncep_cfsr_t2m_anom_072011.pngncep_cfsr_t2m_anom_071994.pngncep_cfsr_t2m_anom_072001.png
 

DR WHO

کاربر ويژه
گردش چرخندی بزرگ مقیاس در بخش میانی و بالایی ورد سپهر و بخش پایینی پوش سپهر را تاوه قطبی می نامند.شدت و گسترش یا تجدید و تضعیف تاوه همراه با نوسانات پر فشار جنب حاره تعیین کننده شرایط اقلیمی عرضهای میانی محسوب می شود.در این مقاله الگوهای بارشی در کشوربر اساس داده های نقشه های ماهانه سطح زمین و تراز 500 هکتو پاسکال در شش ماه سرد سال(اکتبر تا مارس)طی دوره آماری 19 سالع(1989تا1971)بررسی گردید.نتایج حاصله بیانگر آن است که بارش های فرگیر در کشور با شدت فعالیت کم فشار ایسلند همراه بوده و با موقعیت پربند معرف تاوه قطبی در امتداد طولهای 50 و 40 درجه شرقی همبستگی منفی دارد.از سوی دیگر هر قدر ارتفاع ژئوپتانسیل پر بند مستقر در شمال تنگه هرمز در تراز 500 هکتو پاسکال ارتفاع کمتری داشته باشد پربند 584 دکامتر به عنوان مرز بیرونی پرفشار جنب حاره در امتداد طولهای 30 و40 درجه شرقی در عرضهای جنوبی تر استقرار یابد میزان بارش در کشور بیشتر و فراگیر خواهد بود.


افزایش بارش در کشور با حاکمیت پشته بر روی شرق و مرکز اروپا و شرق و مرکز دریای مدیترانه در تراز 500 هکتو پاسکال همراه است.



 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر کوروش عزیز درود

با توجه به اینکه نقشه میانگین آنومالی دمای ماه جولای 2014 منتشر شده ما می تونیم حداقل سالهایی که الگوی اقلیمی مشابهی با ماه گذشته میلادی داشته اند رو شناسایی کنیم.

ابتدا نقشه میانگین جهانی آنومالی دمای هوا در جولای 2014 :

مشاهده پیوست 57975

و در این بخش سالهای مشابه رو در همین ماه تقدیم دوستان عزیز میکنم . بهرحال امسال یکی از الگو های زیر محقق میشه ولی زمانیکه داده های ماه آگوست 2014 به روز بشه میشه با یقین بیشتری سالهای مشابه رو محدودتر کرد و به جمع بندی کاملتری رسید.

مشاهده پیوست 57976مشاهده پیوست 57977مشاهده پیوست 57978مشاهده پیوست 57979مشاهده پیوست 57980


بنظر من جولای سالهای 1994 /2001/2011 شباهت بسیار زیادی به ماه جولای 2014 از نقطه نظر میانگین جهانی انومالی دمای سطح زمین دارند!
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی



بنظر من جولای سالهای 1994 /2001/2011 شباهت بسیار زیادی به ماه جولای 2014 از نقطه نظر میانگین جهانی انومالی دمای سطح زمین دارند!

حالا اگه فرض مدل آنالوگ مون تغییرات دمایی ماه جولای 2014 در همبستگی با سالهای 1994/2011/2001 بگیریم ، آنومالی ارتفاع تراز 500 ماه جولای اینطوری میشه که با اون چیزیکه ما در ماه جولای 2014 از نقطه نظر انومالی ارتفاع در این تراز شاهدش بودیم بسیار شباهت داره:


analog1.jpg

و اگه قرار باشه از این مدل تبعیت کنیم میانگین آنومالی ارتفاع تراز 500 در ماههای سپتامبر- اکتبر و نوامبر این میشه :

analog3.jpg

و برای سه ماه دسامبر- ژانویه و فوریه اینطوری:

analog2.jpg
 

آرش-مشهد

کاربر ويژه
آیا مورچه‌ها زمین را نجات می‌دهند؟




بر اساس مطالعه جدید، مورچه‌ها شاید قدرتمندترین اقلیم‌شکن‌های زیستی جهان باشند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طول عمر یک مورچه متوسط کمتر از یک سال است اما یک آزمایش طولانی‌مدت که اثرات این حشره را روی خاک بررسی کرده، نشان می‌دهد با افزایش تعدادشان، مورچه‌ها آب و هوای زمین را خنک می‌کنند.
«رونالد دورن»، زمین‌شناس دانشگاه ایالتی آریزونا و رهبر ارشد این مطالعه، دریافت گونه‌های خاصی از این حشرات مواد معدنی هوا را برای ترشح کربنات کلسیم (سنگ‌ آهک) به دام می‌اندازند. در واقع هنگام تولید سنگ آهک، مورچه‌ها مقدار اندکی از گاز دی‌اکسید‌کربن جو را از بین می‌برند.
این کارخانه سنگ‌ آهک‌سازی نسخه کوچکی از فرآیند خنک‌کنندگی سیاره‌ای عظیم است که در اقیانوس‌ها رخ می‌دهد و «جداسازی کربن» نام دارد. سنگ‌های آهک انباشته‌شده در اقیانوس در مقایسه با جو حاوی کربن بیشتری هستند.
«دورن» با رهگیری تجزیه خاک دریافت مورچه‌ها ماموران آب‌وهوایی بسیار قدرتمندی هستند. با این حال یافته‌های وی نشان نمی‌دهند چه میزان اکسیژن جوی به دلیل وجود مورچه‌ها حذف می‌شوند زیرا دانشمندان هنوز در ابتدای راه هستند.
محققان حاضر در این مطالعه معتقدند انبوه مورچه‌ها احتمالا مقادیر مهمی از دی‌اکسیدکربن جو را از بین برده‌اند؛ چون تعداد آن‌ها از 65 میلیون سال پیش رو به رشد بوده است. هم‌اکنون شش گونه مورچه وجود دارد که کربنات کلسیم ترشح می‌کنند.
جزئیات این مطالعه در مجله Geology منتشر شد.
 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
وضعیت آنومالی دما ظرف 45 روز گذشته:

ncep_cfsv2_180_t2anom_mideast.png

آنومالی غیر معمول 3 روز گذشته تا دیروز:

ncep_cfsv2_8_t2anom_mideast.png
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا