در هنگام وقوع بلاكينگ، جريان هاي غربي كه در حالت طبيعي از غرب به شرق در حال حركت هستند، مسير اصلي خود را به سمت شمال يا جنوب تغيير داده و اقليم مناطقي را كه مي بايست از روي آنها عبور مي كردند را متأثّر مي كند. البتّه، براي مناطق واقع در ناحيه ي پشته، خشكي و گرما و براي مناطق واقع در ناحي هي ناوه نيز، ناپايداري، سرما و بارش به ارمغان مي آورد.
آشفتگي در جريان هاي مداري و تقويت جريانات نصف النّهاري، مي تواند به تشديد پديده ي بلاكينگ منجر شود.
بررسي ها نشان مي دهد، در مواردي كه پرفشارهاي قوي روي سيبري و آزورز داراي محور غرب به شرق بوده اند و به عرض هاي پايين گسترش داشته اند، سامانه هاي كم فشاري به اجبار از عرض هاي پايين و از روي ايران عبور كرد ه اند اما در مواردي كه پرفشار روي آزورز زبانه اي روي شرق اروپا داشته است كم فشار مديترانه اي به دو هسته تقسيم شده است كه يكي از روي تركيه و عراق به غرب ايران نزديك و ديگري به روي شمال افريقا كشيده شده است و با عبور از روي سودان و درياي سرخ از سمت عربستان به منطقه ايران وارد شده و به مسير خود ادامه داده است. در مواردي كه اين دو روي ايران به هم ملحق شده اند و روزهاي متوالي در ايران توقف داشتند، بارش هاي سيل آسا در ايران و به خصوص در مناطق غرب، جنوب غربي و جنوب ايران رخ داده است اما، در مواردي كه دو پرفشار قوي از هم فاصله داشته اند. كم فشار مديترانه اي از بين آنها به سمت عرض هاي بالا حركت كرده است و در اين حالت بارش هاي خوبي در نيمه غربي ايران رخ داده است. در مواقعي كه پرفشار قوي سيبري داراي زبانه اي روي عرض هاي پايين و به خصوص روي ايران بوده است. كم فشار وارد ايران نشده و سامانة بندالي، فقط گرما و خشكسالي براي ايران به ارمغان آورده است.
بررسي ها نشان مي دهد كه چرخندهايي كه در مسير شرق در حال حركت اند با شكل گيري بندال به سمت شمال يا جنوب مسير اصلي خود تغيير جهت مي دهند و در نتيجه براي نواحي كه در مسير اصلي حركت چرخند قرار دارند، به علت كاهش يافتن بارش برف در مناطق كوهستاني در طي وقوع پديده بندال، در فصل هاي بهار و تابستان بعدي خشكسالي هاي شديدي و براي نواحي ناوه ها و نيز به واسطه ريزش هواي سرد قطبي به آن ناحيه، زمستان هاي بي نهايت سرد به ارمغان آورده اند.