• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی- خرداد ماه 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
b-13-3-93.gif
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی


احتمال وقوع طوفان و گرد و خاک



50.gif

تاریخ : سه شنبه سیزدهم خرداد 1393
51.gif

نویسنده : امیر محسن
52.gif

24 نظر


توجه داشته باشید وقوع هرگونه تغییرات در نقشه ها و همچنین در ساعات آینده در همین پایگاه اطلاع رسانی بروز رسانی خواهد شد.
آپدیت: سه شنبه 13 خرداد ساعت 21:45
آخرین تصویر ماهواره ای بخار آب​
hqwvxdrxbjsvlt0anobo.jpg


بر اساس آخرین تصویر ماهواره بخار آب در حال حاضر بخشهای وسیعی از ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی- استانهای مازندران و گلستان - خراسان شمالی - سمنان - شمال یزد و بخشهایی از خراسان رضوی با پدیده ابرناکی و مواجه هستند که این بخشی از این ابرها از نوع کومولونیمبوس و مستعد بارش میباشد.
آخرین تصویر ماهواره ای مولتی سنسور بارش امشب



53qlivjnhnjb56ncmph.jpg


از انجائیکه ما در بخشهای وسیعی از کشور بدلیل عدم تامین بودجه مورد نیاز از سوی دولتهای گذشته با فقدان رادار بارش مواجه هستیم( یکی از معضلات سازمان هواشناسی ایران) برای شناسایی ابرهایی که با پدیده بارش مواجه هستند چاره ای نیست تا ما از تصاویر MPE ماهواره ای استفاده کنیم ، که نرخ بارش به میلیمتر در ساعت ،بر اساس برداشتهای ماهواره ای و نه داده های ایستگاهای زمین در این تصاویر قابل ردگیری هستند. بهرحال بر اساس این تصویر در حال حاضر در بخشهایی از مازندران - گلستان- شمال سمنان و خراسان شمالی با پدیده بارش مواجه هستیم که آخرین تصاویر ماهواره ای هم در همین نقاط وقوع پدیده رعد و برق رو نشان میدهند

 

DR WHO

کاربر ويژه
کد خبر: 2304356 تاریخ مخابره : ۱۳۹۳/۳/۱۳ - ۱۲:۳۷

دانش و فناوری
شکار گودزیلا در آسمان/ سیاره خاکی که 17 برابر زمین است
ستاره شناسان طبقه جدیدی از سیاره در بیرون منظومه شمسی شناسایی کرده اند که می توان آنها را "مگا زمین" خواند.
به گزارش خبرگزاری مهر، این جرم آسمانی دارای سطح سختی مانند سیاره ما اما بسیار بسیار بزرگ تر- 17 برابر زمین - است. این سیاره که Kepler-10c نام گرفته به دور ستاره ای می گردد که 560 سال نوری از ما فاصله دارد.


دانشمندان ویژگی های این سیاره سنگی را در نشست انجمن ستاره شناسی آمریکا در بوستون توصیف کردند. آنها از شناسایی این سیاره با این ویژگی ها ابزار شگفتی و تعجب کردند.


نظریه پردازان همیشه فکر می کنند که هر سیاره ای که بزرگ باشد می تواند هیدروژن زیادی را به سمت خود بکشد و بسیار شبیه نپتون یا مشتری به نظر برسد.


دیمیتار ساسلوف از پژوهشگران مرکز اختر فیزیک هاروارد – اسمیتسونیان گفت: بهترین روش برای نام گذاری جرمی که بزرگ تر از یک "ابر زمین" محسوب می شود، "مگا زمین" است.


وی همچنین از عبارت "گودزیلای زمین ها" برای این سیارات استفاده کرد.


سیاره Kepler-10c همانطور که از نامش پیداست، توسط تلسکوپ فضایی کپلر ناسا شناسایی شده است.


این تلسکوپ با جستجوی افت بسیار خفیف نور ستاره مرکزی هنگام عبور سیاره از برابر ستاره، به وجود آن پی می برد.


این روش نشان می دهد که قطر این سیاره جدید 29 هزار کیلومتر یعنی دو برابر زمین است.


ستاره شناسان برای اندازه گیری جرم زمین از تلسکوپ ملی گالیله در جزایر قناری استفاده کردند. این کار با بررسی تعامل گرانشی میان سیاره و ستاره مرکزی انجام شد.


جرم و قطر این سیاره نشان داد که نمی تواند از نوع سیارات گازی باشد بلکه چگالی آن احتمالا خیلی بالاست.


در واقع چگالی آن 7.5 گرم در سانتیمتر مکعب است که به گفته محققان از زمین - 5.5 گرم در سانتیمتر مکعب- بیشتر است.


نکته جالب این مطالعه این است که عمر ستاره مرکزی 11 میلیارد سال است یعنی در دوره اولیه تکامل کیهان متولد شده، یعنی زمانی که تصور می شد ستاره ها هنوز عناصر لازم برای شکل گیری سیارات خاکی را نساخته اند.


پروفسور ساسلوف می گوید: یافتن Kepler-10c نشان می دهد که سیارات خاکی پیش از تصورات ما امکان شکل گیری داشته اند و اگر امکان ساختن سنگ و صخره وجود داشته، امکان پیدایش حیات هم وجود داشته است.
 

DR WHO

کاربر ويژه
آلماني ها براي احياي زاينده رود مي آيند؟
معاون امور برنامه ريزي و اقتصادي وزارت نيرو نيز بر واگذاري نجات زاينده رود به آلماني ها تاكيد كرد و گفت كه يك شركت تحقيقاتي آلماني چند سال است كه در بخش مطالعات آبگير زاينده رود مشاركت دارد كه اكنون اين مطالعات به مرحله اجرا رسيده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آب در طول تاريخ دليل مهم آغاز بسياري از جنگ ها و بحران ها در جهان و در منطقه خاور ميانه بوده است. در دهه گذشته اما تامين آب در داخل مرزها و توسط حكومت ها به خصوص در نواحي خشك يا نيمه خشك رفته رفته به بحران هاي داخلي در هر كشوري تبديل شد. درياچه هاي زيادي در طول زمان در كشورهاي مختلف خشك شدند و به تبع آن مسائل و مشكلات اقتصادي و زيست محيطي در آن مناطق به وجود آمد. درياچه آرال شوروي كه پس از فروپاشي اين اتحاديه در قزاقستان واقع شد يكي از نمونه هاي درياچه هايي است كه قرن ها وجود داشت اما امروز نشانه يي از اين درياچه در نقشه روسيه و جهان وجود ندارد.


به گزارش انتخاب، اين درياچه كه پيشتر خوارزم نام داشت در اوايل دهه 1960 كه دولت شوروي تصميم گرفت تا آمودريا (جيحون) و سيردريا (سيحون) دو رودخانه يي كه بيشتر آب آرال را تامين مي كردند را به سوي بيابان هاي آسياي ميانه تغيير مسير دهد تا پنبه، برنج، صيفي جات و غلات در اين مناطق كشت شود، رو به تحليل رفت. ساخت كانال هاي آب روي اين دو رود از دهه 1940 آغاز شده بود و در نهايت مساحت اين درياچه هم اكنون به كمتر از 10درصد مساحت اصلي اش رسيده و به يك آبگير بيشتر شباهت دارد.


پس از گذشت بيش از چند دهه از آنچه بر آرال رفت، درياچه اروميه در شمال غرب ايران در حال خشك شدن است. اگرچه اين سوال همچنان بي پاسخ مانده كه چرا رسيدگي به مساله خشك شدن درياچه ها و تالاب هاي كشور مورد توجه دولت هاي نهم و دهم واقع نشد و چرا با توجه به حساسيت هايي كه نسبت به برخي مناطق باستاني توسط برخي اعضاي كليدي كابينه دولت گذشته وجود داشت، روند رو به سرعت خشك شدن درياچه ها با بي تفاوتي مواجه شد؟ به هر حال با توجه به همكاري نماينده ويژه رييس جمهور و سازمان محيط زيست براي نجات اين درياچه، به نظر مي رسد كه امروز بارقه هايي از اميد براي احياي اين درياچه در دولت يازدهم به چشم مي خورد.


خشك شدن درياچه و مواجهه با بحران خشك سالي تنها به درياچه اروميه محدود نمي شود. در ايران درياچه هاي هامون و بختگان و همچنين زاينده رود در اصفهان با خطر خشكي مواجه هستند. در چند ماه گذشته مواجهه با اين مشكلات در دستور كار دولت يازدهم قرار گرفته است. به طوري كه قرار شد براي حل اين مشكلات از تجربه كارشناسي كشور هاي ديگر هم استفاده شود.
در همين زمينه چندي پيش از حضور ژاپني ها براي كمك به احياي درياچه اروميه نام برده شد.



استاندار آذربايجان غربي از حضور كارشناسان اعزامي آژانس همكاري هاي بين المللي ژاپن براي بررسي راهكارهاي نجات درياچه اروميه خبر داد و گفت كه هيات ژاپني نتايج مطالعات درباره درياچه اروميه را در ماه هاي آينده به رييس جمهور ارائه خواهند كرد. بررسي راهكارهاي احياي درياچه اروميه با حضور كارشناسان اعزامي آژانس همكاري هاي بين المللي ژاپن - جايكا برگزار شد. قربان علي سعادت، استاندار آذربايجان غربي در اين باره گفت كه از حضور كارشناسان آژانس همكاري هاي بين المللي ژاپن كه براي بررسي و ارائه راهكارهاي احياي درياچه اروميه به آذربايجان غربي سفر كرده اند، استقبال مي كنيم و همكاري هاي لازم را با آنها خواهيم داشت.


او همچنين با تاكيد بر اينكه بايد درياچه اروميه به طور كامل احيا شود، افزود: احياي كامل درياچه اروميه خواسته مردم، مسوولان استان و همچنين شخص رييس جمهور است. بنابراين از گروه ژاپني مي خواهيم كه راهكاري جامع براي برطرف كردن اين بحران را ارائه كنند. سعادت با اشاره به وجود برخي موانع و مشكلات در مسير احياي درياچه اروميه گفت: احياي درياچه اروميه همزمان با توسعه كشاورزي نمي تواند اتفاق بيفتد بلكه بايد راه حلي براي اين موضوع انديشيده شود. او در خصوص برخي راهكارهاي مدنظر در جهت احياي درياچه اروميه اظهارداشت: تغيير الگوي كشت، تبديل آبياري هاي سنتي به نوين در اراضي كشاورزي و سوق دادن اشتغال مردم از كشاورزي به صنعت و خدمات، از جمله راهكارهايي است كه براي عملياتي كردن آنها برنامه ريزي كرده و اقدامات لازم را انجام مي دهيم.


ورود ژاپني ها در حل بحران خشك شدن درياچه اروميه در حالي است كه در چند روز گذشته حميد چيت چيان، وزير نيرو گفته است كه شرايط درياچه اروميه بهتر شده است. هر چند پيش از عيد برخي شنيده ها حاكي از اين بود كه آب رفته به زاينده رود باز نمي گردد اما وزير نيرو گفته است كه ساماندهي مسائل احياي درياچه اروميه زمانبر است اما كارگروه هايي متشكل از استادان دانشگاه ها و خبرگان دستگاه هاي اجرايي راهكارهاي قابل توجهي تهيه كرده اند.


وزير نيرو با بيان اينكه برخي طرح هاي مورد قبول در حال اجراست، افزود: هرچند برخي موسسات از ژاپن و آلمان درباره كنترل موضوع درياچه اروميه در حال فعاليت هستند اما تعلل شركت فرانسوي در ارائه طرح هاي درخواستي ما باعث توقف آن شده است.


چيت چيان با اشاره به اينكه شركت منابع آب نيروي ايران مطالعات انتقال آب درياچه خزر به اروميه را آغاز كرده است، تصريح كرد: پس از دريافت نتايج طرح انتقال آب خزر به اروميه تصميم هاي اجرايي را آغاز مي كنيم. وي با بيان اينكه در كنار فعاليت براي احياي درياچه اروميه ميزان مصرف آب اين درياچه در چهار گوشه آن و حوزه كشاورزي افزايش يافته است، گفت: 20 سال پيش كل زمين هاي كشاورزي و باغات اطراف درياچه اروميه حدود 150 هزار هكتار بود كه هم اكنون به بيش از 480 هزار هكتار رسيده است.


وزير نيرو خاطرنشان كرد: افزايش باغات و زمين هاي كشاورزي برداشت آب درياچه اروميه را 3/3 ميليارد متر مكعب افزايش داده است. در صورت همكاري كشاورزان با دولت و استفاده از شيوه هاي آبياري بهينه و كشت محصولاتي كه آب كمتري مصرف مي كند، بيش از دو ميليارد متر مكعب آب مصرفي از حوضه آبريز درياچه اروميه صرفه جويي خواهد شد.


چيت چيان با تاكيد بر اينكه با صرفه جويي 20 درصدي مي توان از جيره بندي آب جلوگيري كرد، ادامه داد: منابع آبي كشور كاهش قابل توجهي داشته است. تدابير لازم براي كاهش مصرف در همه ارگان ها و نهادهاي دولتي در نظر گرفته شده كه با ابلاغ دولت به نهادهاي وابسته در حال اجراست.


وزير نيرو تصريح كرد: انتظار همكاري مردم را در كاهش مصرف آب داريم تا از جيره بندي جلوگيري شود. وي ركن اساسي در جيره بندي آب در كشور را همكاري مردم برشمرد و افزود: در صورت كاهش 20 درصدي مصرف آب، بدون قطعي آب و بدون جيره بندي تابستان را سپري خواهيم كرد.


وي با بيان اينكه در سال آبي جاري با كاهش بارش روبه رو هستيم، گفت: از اول مهر پارسال تا 7 خرداد امسال در مجموع 208 ميليمتر بارندگي در كشور گزارش شده است. ميزان بارندگي ها در مقايسه با سال گذشته 7 درصد و نسبت به طولاني مدت 8 درصد كاهش نشان مي دهد. چيت چيان با اشاره به اينكه سطح پوشش برف نيز در مقايسه با پارسال 53 درصد كاهش داشته است، بيان داشت: در حال حاضر ميزان آب هاي روان نيز به نصف كاهش يافته است. كاهش بارندگي و برداشت آب از چاه هاي غيرمجاز از عوامل كاهش آب هاي روان است.



اتوبان زاينده رود


كاهش آب هاي روان و نحوه مديريت اين آب ها در سال هاي گذشته تبديل به معضلي بزرگ در كشور شده است. خشك شدن زاينده رود به عنوان يكي از رودخانه هاي مهم كشور در اصفهان در سال هاي گذشته نمونه يي روشن از اين معضل بزرگ است. دولت جديد براي حل خشكي زاينده رود از چند شركت آلماني براي مطالعه طرح و اجراي راهكار دعوت كرده است. معاون امور برنامه ريزي و اقتصادي وزارت نيرو نيز بر واگذاري نجات زاينده رود به آلماني ها تاكيد كرد و گفت كه يك شركت تحقيقاتي آلماني چند سال است كه در بخش مطالعات آبگير زاينده رود مشاركت دارد كه اكنون اين مطالعات به مرحله اجرا رسيده است.


او در مورد اجراي نتايج مطالعات نيز با تاكيد بر اينكه اجرا بايد توسط ايران صورت بگيرد، گفت: يك شركت تحقيقاتي آلماني حدود چهار سال است كه كار مطالعه در زمينه زاينده رود را انجام مي دهد و اين كار را با اعتباراتي كه از سوي موسسات علمي و فني آلمان دارد پيگيري كرده است.


وي افزود: مطالعات انجام شده مي تواند در مديريت يكپارچه منابع به ما كمك كند وانجام اين كار به رفع مشكل در كل حوضه كه شامل استان هاي چهارمحال و بختياري، اصفهان و يزد مي شود، كمك مي كند. معاون امور برنامه ريزي و اقتصادي وزارت نيرو با بيان اينكه مطالعات شركت تحقيقاتي آلماني در بخش هاي گوناگون مربوط به حوضه زاينده رود از جمله جمعيت شناسي، كشاورزي و صنعت را شامل مي شود، گفت: در حال حاضر به اجراي مطالعات و مديريت به هم پيوسته آب رسيده ايم.


او با تاكيد بر اينكه اجراي نتايج مطالعات با توجه به درگير بودن سازمان هاي مختلف از جمله وزارت جهاد كشاورزي، وزارت صنعت، معدن و تجارت، استانداري ها و وزارت نيرو حتما توسط ايران صورت مي گيرد، گفت: براساس نتايج مطالعات منابع آب حوضه زاينده رود به دليل تغييرات اقليم، كاهش بارندگي ها و تغيير الگو و همچنين بارگذاري بيش از اندازه در حوضه كه مي توان به افزايش اراضي كشاورزي و توسعه صنايع اشاره كرد كاسته شده است.


به هر حال بايد توجه داشت كه مصرف آب در كشور بيش از منابع بوده بنابراين آب هاي زيرزميني كم و ناپايدار شده اند به همين دليل براي پايداري اين منابع دولت بايد از روش هاي مديريت به هم پيوسته آب استفاده كند. حال بايد ديد آيا با همه اين تدابير آب رفته به جوي بازمي گردد؟




منبع: شرق
 

win7

کاربر ويژه
himideast_None_anim.gifcasia3.24hr.png


اساتید محترم میشه اعلام کنن باتوجه ب حرکت ابرها برای نواحی خراسان شمالی و شمال غربی بجنورد و مشهد چ پیش بینی میکنند؟
 

songing

کاربر ويژه
بیا بغلم:بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل::بغل:
 

Hoom20

New member
سلام از طوفان بريم كنار خبرگزاري ها براي بازديد بيشتر شايعه ميكنن
لطفا اگه ميشه امار بارش دو روز پيش و امروز را بزاريد
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مشاهده پیوست 56360مشاهده پیوست 56361


اساتید محترم میشه اعلام کنن باتوجه ب حرکت ابرها برای نواحی خراسان شمالی و شمال غربی بجنورد و مشهد چ پیش بینی میکنند؟


بر اساس مختصاتی که شما به من اعلام کردید مدلها در اون نقطه بارش سنگین باران رو تا 36 ساعت آینده نشون میدن و احتمال وقوع سیل برای راز و جاجرم خیلی بالاست.
 

win7

کاربر ويژه



بر اساس مختصاتی که شما به من اعلام کردید مدلها در اون نقطه بارش سنگین باران رو تا 36 ساعت آینده نشون میدن و احتمال وقوع سیل برای راز و جاجرم خیلی بالاست.


ممنونم از پاسخی که دادید. پیروز باشید:گل:
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام از طوفان بريم كنار خبرگزاري ها براي بازديد بيشتر شايعه ميكنن
لطفا اگه ميشه امار بارش دو روز پيش و امروز را بزاريد

مجموع بارش یک روز گذشته تا ساعت 15:30 دقیقه امروز بر اساس داده های Trmm ماهواره ای و نه اعلام ایستگاههای زمینی:

a1bfcrpdib0l3qfk0tnq.jpg
 

golil

کاربر ويژه
هواشناسی خراسان شمالی ما هم جنبه احتیاط گرفته و وزش بادش رو تاکید کرده
چهارشنبه ۹۳.۳.۱۴

ragbar-rad-bargh.png
windy.jpg




نيمه ابري تا ابري همراه با وزش باد نسبتاً شديد، پاره اي نقاط رگبار و رعد و برق و مه صبحگاهي
كمینه: ۱۴ بیشینه: ۲۴
پنج شنبه ۹۳.۳.۱۵
baresh_parakende.png
windy.jpg



نيمه ابري تا ابري همراه با وزش باد نسبتاً شديد، پاره اي نقاط بارش باران بتدريج كاهش ابر
کمینه: ۱۱ بیشینه: ۲۲
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا