• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی- خرداد ماه 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

DR WHO

کاربر ويژه
راديوسوندها از دستگاه هاي هواشناسي هستند كه براي اندازه گيري دما، رطوبت،‌ فشار، سمت و سرعت باد در جو بالا بكار مي‌روند. دو عنصر ازن و تابش نيز مي تواند توسط اين دستگاه ها اندازه گيري شود.

راديوسوند يك سيستم سنجش از راه دور است و از دو لغت "Radio" به معناي انتشار دهنده راديويي و "Sonde" به معني پيام آور در زبان انگليسي قديم، تشكيل شده است.

دستگاه راديوسوند از دو قسمت اصلي «سنجش» و«فرستنده» تشكيل شده است، فرستنده ها پارامترهاي اندازه گيري شده را به گيرنده اي كه در سطح زمين قرار دارد، منتقل مي‌كنند.

راديوسوندها گاهي به وسيله هواپيما و گاهي به وسيله راكت به جو فرستاده مي شوند. اما معمولا آن ها را به زير بالون هاي هواشناسي كه تا ارتفاع 20 تا 30 كيلومتري صعود مي‌نمايند نصب و در جو رها مي‌كنند.

وقتي كه راديوسوند به ارتفاع تقريبي 30 كيلومتري بالاي سطح دريا مي رسد بالون مي تركد و راديوسوند همراه با نخ و بالون تركيده شده به طرف زمين به پائين مي افتد. پس از زمان 2 ساعت از پرتاب و در طول اوج گيري، راديوسوند به طور ثابت جريان پيوسته اطلاعات شامل دماي اتمسفر،‌ رطوبت، داده فشار، سمت و سرعت باد در سطوح مختلف جو (تا ارتفاع تقريبي 30 كيلومتري) را از طريق شبكه ارتباطات به تجهيزات خودكار گيرنده درسطح زمين مي فرستد. مشاهدات راديوسوند Radio Observation يا به اختصار RAOB ناميده مي شود .

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

استقرار هوای خشک در لایه های زیرین جو تا سطح زمین

رطوبت در حد اشباع از تراز 500 تا لایه های بالایی جو
پس اگه ابر تندری در اون ساعت داشتید ابر cb از تراز 500 به بالاست.

شاخصهای ناپایداری جملگی غیر مساعد برای وقوع ناپایداری و بارندگی.

باز هم اسکیوتی بعداز ظهر باید منتشر بشه تا ببینیم وضعیت چطوره.

در خوشبینانه ترین حالت وزش باد و گرد و خاک در سطح زمین غالب خواهد بود چون تا قطرات باران ناشی از اون پایه ابر که در تراز 500 میلی بار شکل گرفته تا به سطح زمین برسند تبخیر میشن !

باز هم اساتید عزیز اگه اظهار نظر کنند خیالی خوب میشه

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
باز هم امروز در سرتا سر باند غربی مشهد از جنوب تا شمال شاهد overcast در تراز های بالایی جو و ابرهای کومولوس تا کومولونیمبوس در تراز میانی جو هستیم

DR WHO

کاربر ويژه
A deep depression over the Arabian Sea intensified into a cyclonic storm 'Nanauk' that lay about 660 kms southwest of Mumbai early this morning and was heading for the Oman coast, the India Meteorological Department (IMD) said.

The system intensified into a cyclonic storm at 5.30 AM and lay centered over east central Arabian Sea about 660 kms southwest of Mumbai and 590 kms southwest of Veraval, it said in its morning bulletin.

"It would intensify further into a severe cyclonic storm during next 24 hours and would move west-northwestwards towards Oman coast during next 72 hours," it said.

Under its influence, strong winds with speed reaching 35-45 kmph and gusting up to 55 kmph would prevail along and off Konkan and south Gujarat coast.

Sea condition would also remain rough along and off Konkan, Goa and south Gujarat coast, the bulletin said.

Officials in the meteorological department had earlier said the system could impact the advancement of the monsoon over the country. The system has the potential to suck out moisture crucial for progress of the monsoon.

In Panaji, Acting Director of IMD, Goa station, V K Mini told PTI, "The fishermen have been warned against venturing into the sea as the cyclone would be severe, and wind would be circulated to a large extent in the Arabian sea."

She said that the sea would be rough and the wind will blow at a speed of 40-60 kilometres per hour. There will also be tidal surge along with the wind, she said.

Mini said that the cyclone will not hit Goa and Konkan as it is moving in the opposite direction. "For it to hit Goa coast, it should have travelled in the easterly direction," she said.

Nevertheless, a warning has been issued for the Goa coast and the state is expected to witness heavy rainfall at isolated places, the department said.

According to the IMD official, the arrival of monsoon in Goa was delayed due to the depression in the Arabian Sea, though it is expected to arrive any time over the next two days.

The IMD will be uploading the details of the forecast on its official website every three hours to keep the people and officials concerned updated about the cyclone, she said.

Hoom20

New member
Soveyreh
Current Weather
53°
RealFeel®: 53°
ﺁﻓﺘﺎﺑﯽ
Pressure: 99.80 kPa ↓
Dew Point: -1°
Visibility: 16 km
ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﭼﺸﻤﮕﯿﺮﯼ ﺧﻨﮏ ﺗﺮ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﭘﻨﺠﺸﻨﺒﻪ ﻭ
ﺟﻤﻌﻪ
Hourly
Wind
NW at 23 km/h
Gusts: 29 km/h
Humidity
4%
UV Index
8
(Very High)
Cloud Cover
0%

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
f6vxdwbg8cprr58mn33a.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مشهد در حال حاضر 34+ ابری

بدون باد
رطوبت 9 درصد

سرخس:43+

باد 22 کیلومتر در ساعت - رطوبت 6 درصد- آسمان صاف

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
[h=3]تکذیب خبر استعفای سه تن از مسئولان سازمان هواشناسی/رفتن من مشکلی را مرتفع نمی‌کند رئیس سازمان هواشناسی کشور، با تکذیب خبر استعفای خود و سه تن از مسئولان این سازمان، گفت: اگر رفتن من می‌تواند تمامی این مشکلات را مرتفع کند برای استعفا آماده‌ام اما مشکل این‌گونه حل نخواهد شد.

داود پرهیزگار در گفت‌وگو با خانه ملت، با تکذیب خبر استعفای خود و سه تن از مسئولان این سازمان در اثر خسارت‌های ناشی از وقوع طوفان، گفت: با استعفای بنده یا همکارانم این موضوع یا موضوعات شبیه به آن حل نخواهد شد.
[HIGHLIGHT]پرهیزگار با بیان اینکه وقایعی چون طوفان تهران موضوعات علمی است، ‌افزود:‌ باید با چنین موضوعاتی با دید علمی برخورد کرد، در دید علمی استعفا معنا ندارد.

[/HIGHLIGHT]وی ادامه داد: دید علمی تعیین تیم کارشناسی، ‌مطالعه پدیده، شناسایی آن و کمک گرفتن از آن برای تشخیص‌ها و پیش بینی‌های بعدی را می‌طلبد.
پرهیزگار از اعلام آمادگی خود برای استعفا در صورت مرتفع شدن مشکلات خبر داد و گفت: اگر رفتن من می‌تواند تمامی این مشکلات را مرتفع کند برای استعفا آماده‌ام اما مشکل این‌گونه حل نخواهد شد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور، یادآور شد: تا زمانی که مسئولیت ریاست سازمان هواشناسی را بر عهده دارم با تمام قوا کار خواهم کرد.
گفتنی است؛ در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر استعفای دبیرکل هواشناسی استان تهران، مدیرکل پیش‌بینی و هشدار و مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات هواشناسی سازمان هواشناسی در پی انتقادات واردشده به عملکرد این سازمان به‌دلیل عدم پیش‌بینی درست طوفان و ندادن‌هشدارهای لازم به مردم از سمت خود مطرح شده بود

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
حاشیه های جلسه استانداری در خصوص طوفان تهران

چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۹
مرجع : پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران

استاندار تهران با اعلام اینکه از هیچ قصوری نمی گذرم گفت: کمیته ای ۵ نفره قصور مدیر بحران استان تهران و هواشناسی را مورد بررسی قرارداده که نتیجه آن موجب عزل، استعفا، عذرخواهی و یا توبیخ مدیران خواهد شد.

به گزارش افکار نیوز وزیر کشور طی نامه ای به سید حسین هاشمی استاندار تهران مسئولیت پیگیری طوفان پایتخت و قصور مدیران را واگذار کرد و استاندار تهران طی جلسه ای تمام مدیران و اعضای مدیریت بحران استان تهران را در طبقه ۱۶ استانداری تهران فراخواند تا دلایل وقوع حادثه و عملکرد دستگاهها را مورد بررسی قرار دهد.

[HIGHLIGHT]کارشناسان هواشناسی که این روزها انگشت اتهام به سمت آنها نشانه رفته است در ابتدای این جلسه با تصویر و آمار و اعداد گفتند: تجهیزات و فن آوری روز دنیا را در اختیار نداریم. همچنین استفاده از گوشی های بی سیم و تداخل فرکانسی موجب شده تا ۴۰ درصد پوشش ما دچار نویز شود. البته ما وقتی فهمیدیم طوفان در راه است موضوع را به تلویزیون گفتیم ولی ۱۲ دقیقه طول کشید تا پخش کند![/HIGHLIGHT] اشاره کاملا غیر مستقیم به پارازیتهای مزاحم و مضر ارسالی

ناگفته نماند که این طوفان در ۶۴ سال گذشته تا کنون بی سابقه بوده است.

[HIGHLIGHT]هاشمی استاندار تهران در پاسخ گفت: تلویزیون به سرعت زیر نویس می کند چطور ۱۲ دقیقه طول کشیده است؟! در ضمن چطور آمریکا گردبادهای عظیم را پیش بینی می کند ولی ما نمی توانیم؟![/HIGHLIGHT]
پاسخ : چون ما حتی گوشته ای از امکانات گسترده امریکایی ها رو در اختیار نداریم

[HIGHLIGHT]یکی از اعضای مدیریت بحران تهران از کارشناس هواشناسی سوال کرد: وقتی کشور ما از نظر رادار پیشرفته است چطور نتوانستید پیش بینی کنید؟ که هواشناسی گفت: مشکل همان نویزها هستند. ماهواره هم تنها گرمای ابرها را نشان می دهد و ما ماهواره اکتیو هم نداریم.
[/HIGHLIGHT]
انتقاد مدیریت بحران شهر تهران به هواشناسی

صادقی مدیر بحران شهر تهران پرسگر بعدی جلسه بود که گفت: بله هواشناسی می گوید که تجهیزات نداریم خب درست ... ولی چرا وقتی حادثه در ساوه و رباط کریم رخ داد اطلاع رسانی نکردید؟ این که با چشم هم می توانستید ببینید؟ اینجا هر مسئولی می خواهد سازمان خودش را فعال نشان دهد و فرا فکنی می کنند. ما قبلا فکر میکردیم فقط تهران با حادثه زلزله بحرانی می شود ولی این باد هم نشان داد حادثه های دیگر غیرقابل پیش بینی داریم.

استاندار تهران: امکانات مدیریت بحران شهرداری تهران تنها برای نجات و پوشش ۵۰۰ هزار تهرانی است

استاندار تهران در پاسخ گفت: متاسفانه آیین نامه مشخصی نداریم که این موضوع در شورای تامین استان بحث شد. امکانات مدیریت بحران تهران و تیمهای عملیاتی هرچند اکتیو و عالی هستند ولی تنها برای ۵۰۰ هزار شهروند پاسخگو است. برای همین وزیر کشور را برای بازدید از مدیریت بحران تهران دعوت کردیم و وی دستور داد زمین ۲۰ هزار هکتاری در حاشیه تهران خریداری شود تا ستاد محکم و قوی با تجهیزات کامل برای پوشش حوادث تهران ایجاد شود

[HIGHLIGHT]نماینده سیما در موضوع بحران هم در این جلسه اعلام کرد: ما توانایی داریم با یک تلفن به سرعت وارد عمل شویم. ولی باید طرف ما یک نهاد و یا یک شخص باشد تا به سرعت زیرنویس حتی قطع برنامه داشته باشیم.[/HIGHLIGHT]

این موضوع به همین سادگی ها هم که عنوان شده نیست.

استاندار تهران یک به یک به تمام مدیران اجرایی و مسئول در موضوع بحران نوبت صحبت کردن می داد که مدیر آب منطقه ای تهران گفت: در آن روز من خارج از شهر بودم. و توده را دیدم. به سرعت به سدها اعلام کردیم آماده باشند حتی به خانواده ام زنگ زدم و گفتم در و پنجره ها را محکم ببندند. بعد رادیو پیام را روشن کردم دیدم همه چی گل و بلبل است.

نماینده اورژانس تهران در ادامه این جلسه از مصدومیت ۴۵ شهروند؛ هشت مورد صدمات شدید مغزی؛ ۱۱۰ میلیون تومان خسارت به مراکز درمانی و قطع برق در یک بیمارستان در طوفان تهران خبرداد.

[HIGHLIGHT]اما مهمترین بخش جلسه اظهار نظر و اعلام فرماندار رباط کریم بود که موجب شد جلسه چند ثانیه ای با سکوت همراه شود. فرماندار رباط کریم گفت: بنده با چشم طوفان را دیدم و ۵۰ دقیقه قبل از ورود طوفان به تهران موضوع را با رئیس مدیریت بحران استان تهران اعلام کردم.[/HIGHLIGHT]

هاشمی: کمیته ای ۵ نفره قصور مدیر بحران استان تهران و هواشناسی را بررسی کند

استاندار تهران هم اعلام کرد: اینکه مدیرکل هواشناسی تهران استعفا بدهد کار حل نمی شود. فعلا با استعفای ایشان موافقت نمی کنم و باید کمیته ای متشکل از آقای کریمی معاون عمرانی استاندار، جناب صادقی مدیریت بحران شهر تهران، آقای اکبرپور از مدیریت بحران کشور و دکتر جدی و دکتر کمالی از کارشناسان خوشنام در این حوزه تشکیل شده و میزان قصور رئیس مدیریت بحران استان تهران و هواشناسی مشخص شود. تصمیم این کمیته موجب توبیخ، عزل یا عذرخواهی آنها از مردم خواهد بود.

استاندار: قبول کنید خطا کردید

هاشمی خطاب به هواشناسی گفت: قبول کنید خطا کردی و قصور انجام داده اید. شما میتوانستید حتی بدون دستگاه با استفاده از مشاهدات عینی هم هشدار سریع را اعلام کنیم.

برق هواشناسی قطع شد!

در ادامه جلسه صادقی مدیر بحران شهر تهران به مدیر هواشناسی تهران گفت: بر چه اساسی مصاحبه کرده اید که ما ۲۰ دقیقه قبل از طوفان به رئیس بحران شهر تهران اعلام کرده ام. اگر اینطور باشد من استعفا می دهم چون جان مردم را به خطر انداختم. که مدیر هواشناسی تهران گفت: منظور من رئیس بحران استان تهران بوده است نه شما! البته همان لحظه تمام برق و تلفن دفتر ما قطع شد و تنها را موبایل داشتم اطلاع رسانی می کردم!

[HIGHLIGHT]رحمتی مدیربحران استان تهران هم از خود دفاع کرد و گفت: من به صدا و سیما اطلاع دادم ولی پاسخگو نبودند! بعد هم تنها به دستگاههای اجرایی هشدار دادیم. استاندار تهران در جواب گفت: چرا فکس نکردید؟ چرا به آقای مقیسه مدیر شبکه ۵ پیامک ندادید؟[/HIGHLIGHT]

این جلسه یک مهمان ویژه هم داشت. طهماسب مظاهری رئیس سابق بانک مرکزی ایران که به عنوان یک شهروند گفت: با این دفاعیات مردم فکر می کنند دولت تنها به فکر خودش هست و به فکر مردم نیست. استانداری مفصل اصلی است و اگر مسئولی قصور کرد باید خودش عذرخواهی کند. حتی جناب رئیس جمهور سر مساله سبدهای کالا با مردم صحبت کردند.

تقریبا جلسه در حال اتمام بود که گفته های اکبرپور معاون مدیریت بحران کشور کمی فضای جلسه را تغییر داد. وی گفت: من ۲۷ سال است که کارم بحران است. چرا هواشناسی می گوید نمی توانیم اعلام کنیم؟ خرداد ماه سال ۸۶ همین هواشناسی ایران بود که طوفان هشت متری اقیانوس هند را پیش بینی . کرد و توانستیم از کشته شدن شهروندان جلوگیری کنیم.به اعتقاد من سامانه اطلاع رسانی بین خودمان ضعیف است و باید سامانه ای او سی راه اندازی کنیم.

در انتهای جلسه هاشمی استاندار تهران گفت: سیستم اخطار آنی با استانداری، ژئوفیزیک، صدا و سیما و بحران تهران باید ایجاد شودو آیین نامه سیستم بحران هم باید بررسی کنیم تا به روز شود. همچنین از دستگاههایی که خوب وارد عمل شده و مدیریت کردند کمال تشکر را دارم. این طوفان تا امروز ۴۹ میلیارد تومان برای تهران خسارت همراه داشته است. از آقای کرمی هم می خواهم هم پیگیر زمین برای ایجاد ستاد باشد و هم تیمی را برای دیداربا خانواده متوفیان اعزام کند.

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دیگه این جنگ و ستیز خیلی خسته کننده شده و ادامه اش هیچ فایده ای نداره و همه با هم در واقع مقصر هستند!

انشاء الله با تدابیری که اندیشیده خواهد شد، در آینده شاهد یک همچین معضلات و مشکلاتی نباشیم.

بنظرم اگه دیگه پرونده این موضوع رو ببندیم خیلی بهتره چون دیگه هیچ سود و فایده ای نداره.

چنانچه بودجه مناسب در اختیار سازمان هواشناسی قرار بگیره ، تحریم ها لغو بشه و نیروی های علمی و فنی مناسب توسط سازمان جذب بشه، این طوفان یا طوفانها مشابه احتمالی قابل پیش بینی و پیشگیری خواهند بود. در غیر اینصورت باز هم هیچ کاری از دست سازمان ساخته نیست مگر اینکه فقط و فقط به همین اطلاعیه های روزانه و تکراری بسنده کنیم خواه طوفان آید و خواه نی ..........

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آپدیت جدید تاثیرات طوفان رو بر سواحل ایران تا حدود زیادی کاهش داده ولی هنوز نمیشه بصورت قطعی به این نقشه استناد کرد.

io0214.gif

golil

کاربر ويژه
آپدیت جدید تاثیرات طوفان رو بر سواحل ایران تا حدود زیادی کاهش داده ولی هنوز نمیشه بصورت قطعی به این نقشه استناد کرد.

io0214.gif

آقا امیر فکر کنم احتمال برخورد این طوفان با سواحل جنوبی ایران خیلی خیلی ضعیف است ولی بارندگی فکر کنم باید داشته باشند با این نقشه ها نظر شخصی شما چیست

golil

کاربر ويژه
14061906_2_1106.gif

تجمع بارش در جهان در 192 ساعت اینده
در جنوب شرق آسیا قابل توجه است (بارانهای موسمی)در شرق آمریکا هم بنظر می رسد بالاتر از نرمال باشه و...

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اگه اینطوفان به جای برخورد با سواحل عمان بازهم در طول دریای عمان ادامه مسیر بده و در واقع به سمت شمال منحرف بشه احتمال داره که قدرت بادها افزایش پیدا کنه و شاهد طوفان گنوی دیگری باشیم که هیچ کدوم از مدلها یک همچین چیزی رو عملا نشون نمیدن.

فقط یک موضوع تا یادم نرفته بگم :

تو کمیسیون یک نفر اظهار نظر کرده بود که چرا امواج 8 متری حاصل از طوفان در اقیانوس هند توسط هواشناسی ایران پیش بینی میشه ولی طوفان تهران پیش بینی نشده!!!!!

طرح این سوال نشان از بی اطلاعی شدید شخص مورد اشاره از علم هواشناسی هست چون مقایسه پیش بینی این دو طوفان با هم از پایه و بنیان غلطه.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آقا امیر فکر کنم احتمال برخورد این طوفان با سواحل جنوبی ایران خیلی خیلی ضعیف است ولی بارندگی فکر کنم باید داشته باشند با این نقشه ها نظر شخصی شما چیست

عرض کنم خدمت تون هنوز باید نقشه ها مورد بررسی و رصد دقیق قرار بگیرند ولی احتمال وقوع بارشهای شدید و رگباری در استانهای هرمزگان- سیستان و بلوچستان و علی الخصوص استان کرمان دور از انتظار نیست.پتانسیل استان کرمان در خصوص تاثیرپذیری از این جریانات اقیانوس خیلی بالاست و احتمال جاری شدن سیل در اون منطقه خیلی بالاست.

golil

کاربر ويژه
آقا امیر سرعت وزش باد در خراسان روزهای جمعه و شنبه رو می تونید بذارید ممنون می شم

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا