• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی- خرداد ماه 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

سلام

درسته این احتمال برای امروز بعداز ظهر تا حدود زیادی تقویت شده.

احتمالا زیاد امروز هم تهران طوفان و گرد و خاک داره و زمان وقوعش هم از ساعت 5 یا 6 بعدازظهر به بعد هست:

r6z26pfrbwzswgmxxy23.gif

Ahmad7777

New member
اروپایی ها تگرگشونم با ما فرق میکنه!!!!عکس اولی مربوط به هفته پیش مشهد عکس دومی بازی دیشب بلژیک تونس تو بلژیک.
Untitled.jpg Untitled.jpg

rahsazan

کاربر ويژه
سلام بر دوستان

امیر کوروش عزیز

در خصوص مطالبی که عنوان کردید توجه شما دوست خوبم روبه موارد زیر جلب میکنم:

1- اول از همه عرض کنم در خصوص پدیده های ریز مقیاس مثل طوفان تهران باید دلایل وقوع پدیده مورد بررسی قرار بگیره و تواناییهای یک سازمان مثل هواشناسی مورد ارزیابی قرار بگیره ، تجربیات سایر کشور دیده بشه، مقالات علمی درخصوص چرایی وقوع این پدیده خونده بشه بعد به این نتیجه برسیم که آیا یک سازمان مثل سازمان هواشناسی ایران مقصر هست یا خیر!!!!

من به شما و خیلی از دوستان دیگه که هیچ تحقیق و بررسی در خصوص دلایل وقوع این طوفان انجام ندادید و فقط سوار موج احساساتی شدین که سر منشاء اصلی اون تبلیغات رسانه ای بود به شدت خورده میگیریم چون ما اعا داریم با مردم عادی و یا حتی با افرادی که در سازمان هواشناسی مشغول بکار هستند کاملا متفاوت هستیم و قرار نیست هر چیزیکه رسانه ها بخوردمون میدن رو قبول کنیم و فقط برداریم از این سایت و یا از این انجمن به انجمن دیگه کپی پیست کنیم.

باز هم تاکید میکنم که که این طوفان با امکانات ما قابل پیش بینی نیست و اصولا طبع ابر کومولونیمبوس همینه که واقعا غیر قابل پیش بینیه چه بسا حتی گاهی کشورهایی که امکانات کافی و لازم رو در این خصوص دارند باز هم عاجز از پیش بینی این نوع طوفانها هستند و چه بسا که اونها هم با تلافات جانی و مالی مواجه میشن.

در حال حاضر راهکار این هست که برنامه آموزشی متنوعی از طریق رسانه های عمومی در طول سال در اختیار مردم قرار بگیره و به مردم توضیح داده بشه که وقتی ابر کومولونیمبوس رو در آسمان مشاهده کردند، ماشینهای خود رو به نقاط امن منتقل کنند ، از تردد غیرضروری در حین طوفان جدا خوداری کنند، سازمان نظام مهندسی هم این وسط نقشی بسیار تعیین کننده در خصوص بحث ایمنی خواهد داشت. سازمان مدیریت بحران - شهرداری و هلال احمر هم صد البته به نوبه خودشون باید بسیار فعال باشند در این زمینه.

2- در خصوص طوفان برف شمال باید بگم که 100 البته مقصر هستند و به همون نسبت باز هم رسانه ها نقش کلیدی رو در این خصوص ایفا میکنند . طوفان برف و سرما زمستان گذشته در همین انجمن و انجمن های مشابه به دفعات در خصوصش حتی توسط دوستان و خود بنده هشدار داده شد. چون ما در این انجمن و یا انجمن های مشابه دیدی کاملا متفاوت نسبت به اقلیم و تاثیرات شاخصهای دور پیوندی داریم که قادر هستیم با مدل سازی و آنالوگ سازی ناهنجاریهای جوی رو در بازه زمانی بلند مدت پیش بینی کنیم.

3- در ارتباط با درصد خطای بالا در پیش بینی های بلندمدت سازمان و پژوهشکده اقلیم شناسی و یا هواشناسی کرمانشاه باید به عرضتون برسونم که تا زمانیکه ما نقص در آمار کشورمون داشته باشیم و همچنین تاثیرات شاخصهای دورپیوندی و مولفه های اتمسفری بر اقلیم ایران رو برای کشورمون بومی سازی نکنیم و اتکا مون به مدلهای کشورهای دیگه باشه که در واقع به صورت بزرگ مقیاس و بدون جزئیات لازم هستند . همین آش و همین کاسه خواهد بود.

4- بارها خصوصی خدمت تون گفتم هر چند که میدونم به این شخص خاص علاقه شدیدی دارید ولی ایشون ( احسان مرادی)اولا هواشناس گمنام و زیر زمینی نیستند چون توسط رسانه حمایت میشن، در ثانی به جرات میتونم بگم که تا حالا کار قابل توجه و خاصی از ایشون ندیدم به شخصه ، و این ادعا رو دارم که همین بچه هایی که ما در اینجا و یا سایر انجمن ها داریم اطلاعات ، علم و درک درست و صحیح تری در خصوص پیش بینی های بلند مدت و کوتاه مدت دارند.

در خصوص پرسشهایی هم که در خطاب به دولت مرقوم فرمودید ، این سوالات رو اونها باید به شما پاسخ بدن و از من کاری ساخته نیست علیرغم ایده هایی که دارم.

سلام امیرجان
از پاسخ جامع شما سپاسگزارم
در زمینه پیش بینی و ... جنابعالی و سایر دوستان استاد من هستید و در این زمینه نمیشه بیشتر از شما به مطلب پرداخت اما در زمینه بحث هواشناسی کاربردی باید خدمت دوستان عرض کنم که با پیش بینی یک روزه و دو روزه و ... کار زیادی در جهت مقابله با طوفان نمیشه انجام داد
فرض کنید توفان تهران از یه روز قبل به اطلاع همه رسیده بود در اینصورت و در شرایطی که همه مردم همکاری میکردن، باز هم خرابی به بار میومد. درسته که مهمترین مسئله حفظ جان تک تک افراد هست اما واقعا چرا باید یه دیوار با طوفان بریزه؟ اگر از قبل خبر داشتن آیا این دیوار نمیریخت؟ بارها حوادثی رو در مشهد شاهد بودیم که ستونهای یه ساختمان در حال احداث بدلیل وزش یه باد ناگهانی با سرعت کم روی ساختمون مجاور سقوط کرده، آیا برای نسیم و باد با سرعت کم هم باید اخطاریه صادر بشه که این ستونها سقوط کردن؟ در تصاویر درختهای خشک شده در تهران مشاهده میشد که سقوط کردن، بعد از گذشت بیش از 60 روز از فصل بهار، چرا درختان باصطلاح خطری تا اون روز هرس و قطع نشده بودن؟ من نمیدونم چه تعداد چراغ راهنمایی، دوربین کنترل ترافیک، تابلو و علائم و همینطور تابلوهای بزرگ تبلیغاتی در تهران آسیب دیدن ولی خودم در طوفانهایی با سرعت بسیار کمتر در مشهد دیدم که فانوس چراغ راهنمایی سر چهارراه کنده شده و سقوط کرده یا تابلو ترافیکی دومتری روی زمین سقوط کرده، حالا سوال اینه که اگر هواشناسی هشدار طوفان بده اکیپهای تعمیراتی راه میفتن تو سطح شهر و تمام چراغ و ... و محکم میکنن؟ اصلا امکان این کار وجود داره؟ تنها موردی که دیدم در این زمینه اکیپهای شرکت برق قبل از طوفان گشت میزنن و پارچه نوشته هایی که به چراغهای برق هست رو باز میکنن
دوستان من اگر دیوار ساختمان در حال ساخت فرومیریزه، بدلیل عدم مهار کافی هست و طبق قانون مجری و ناظر اون ساختمون باید جوابگو باشند نه سازمان هواشناسی
اگر درختی سقوط میکنه شهرداری باید پاسخگو باشه
و ....

آخرین ویرایش:

golil

کاربر ويژه
سلام بر دوستان

سلام امیرجان
در زمینه پیش بینی و ... جنابعالی و سایر دوستان استاد من هستید و در این زمینه نمیشه بیشتر از شما به مطلب پرداخت اما در زمینه بحث هواشناسی کاربردی باید خدمت دوستان عرض کنم که با پیش بینی یک روزه و دو روزه و ... کار زیادی در جهت مقابله با طوفان نمیشه انجام داد
فرض کنید توفان تهران از یه روز قبل به اطلاع همه رسیده بود در اینصورت و در شرایطی که همه مردم همکاری میکردن، باز هم خرابی به بار میومد. درسته که مهمترین مسئله حفظ جان تک تک افراد هست اما واقعا چرا باید یه دیوار با طوفان بریزه؟ اگر از قبل خبر داشتن آیا این دیوار نمیریخت؟ بارها حوادثی رو در مشهد شاهد بودیم که ستونهای یه ساختمان در حال احداث بدلیل وزش یه باد ناگهانی با سرعت کم روی ساختمون مجاور سقوط کرده، آیا برای نسیم و باد با سرعت کم هم باید اخطاریه صادر بشه که این ستونها سقوط کردن؟ در تصاویر درختهای خشک شده در تهران مشاهده میشد که سقوط کردن، بعد از گذشت بیش از 60 روز از فصل بهار، چرا درختان باصطلاح خطری تا اون روز هرس و قطع نشده بودن؟ من نمیدونم چه تعداد چراغ راهنمایی، دوربین کنترل ترافیک، تابلو و علائم و همینطور تابلوهای بزرگ تبلیغاتی در تهران آسیب دیدن ولی خودم در طوفانهایی با سرعت بسیار کمتر در مشهد دیدم که فانوس چراغ راهنمایی سر چهارراه کنده شده و سقوط کرده یا تابلو ترافیکی دومتری روی زمین سقوط کرده، حالا سوال اینه که اگر هواشناسی هشدار طوفان بده اکیپهای تعمیراتی راه میفتن تو سطح شهر و تمام چراغ و ... و محکم میکنن؟ اصلا امکان این کار وجود داره؟ تنها موردی که دیدم در این زمینه اکیپهای شرکت برق قبل از طوفان گشت میزنن و پارچه نوشته هایی که به چراغهای برق هست رو باز میکنن
دوستان من اگر دیوار ساختمان در حال ساخت فرومیریزه، بدلیل عدم مهار کافی هست و طبق قانون مجری و ناظر اون ساختمون باید جوابگو باشند نه سازمان هواشناسی
و ....

کاملا درسته باید ازگفتن مطالب احساسی خودداری کنیم.مرگ و زندگی در دستان خداست:احترام:

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام بر دوستان

سلام امیرجان
و ....

سلام محمد رضا جان

احسنت . واقعا حرف حساب جواب نداره!

و متاسفم واسه یک عده به جای اینکه اعتراف به کم کاری کنند دنبال این هست که گناه کم کاری خودشون رو به گردن دیگران بذارند!

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
تهران:

[h=2]Time: 10:40 (06:10 UTC)
[h=4]Current weather observation
The report was made 10 minutes ago, at 06:00 UTC
Wind 11 km/h from southeast
Temperature 31°C
Humidity 11%
Pressure 1016 hPa
Visibility 7000 m
Few clouds at a height of 1219 m
Overcast at a height of 3048 m

[h=4]Forecast
The report was made 19 minutes ago, at 05:51 UTC
Forecast valid from 08 at 06 UTC to 09 at 12 UTC
Wind 25 km/h from west/southwest
Visibility 8000 m
Few clouds at a height of 1067 m , Cumulonimbus.
Scattered clouds at a height of 1219 m
Scattered clouds at a height of 3048 m
Temporary
from 08 at 06 UTC to 08 at 15 UTC
Wind 25 km/h from west/southwest with gusts up to 47 km/h
Visibility 3000 m
Scattered clouds at a height of 1067 m , Cumulonimbus.
Broken clouds at a height of 2438 m
sand
Temporary
from 08 at 17 UTC to 08 at 24 UTC
Wind 29 km/h from west with gusts up to 50 km/h
Visibility 4000 m
Few clouds at a height of 1067 m , Cumulonimbus.
Broken clouds at a height of 3048 m
sand
Temporary
from 09 at 06 UTC to 09 at 12 UTC
Wind 25 km/h from west/southwest with gusts up to 47 km/h
Visibility 3000 m
Scattered clouds at a height of 1067 m , Cumulonimbus.
Broken clouds at a height of 2438 m
sand

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آیا طوفان اقیانوس هند سواحل جنوبی ایران را تهدید میکند؟

50.gif

تاریخ : یکشنبه هجدهم خرداد 1393
51.gif

نویسنده : امیر محسن
52.gif

نظر بدهید

نقشه آنلاین آخرین وضعیت فعالیت طوفانهای استوایی در شمال اقیانوس هند​
latestNI.png
بررسی نقشه های هواشناسی حکایت از وقوع یک طوفان اقیانوسی نسبتا قوی در نواحی شمالی اقیانوس هند و بخشهایی از دریای عرب دارند و از اونجائیکه این احتمال وجود داره که سواحل جنوبی کشور در شرق تنگه هرمز و دریای عمان تحت تاثیرات ناشی از این طوفان به شکل وزش باد شدید و رگبار و رعد و برق قرار بگیرند این پست رو در وب سایت هوای مشهد قرار دادم تا بتونیم در صورتیکه این طوفان خطره بالقوه ای برای شهرهای بندری جنوب کشور محسوب شد ، اطلاع رسانی لازم انجام بشه تا از مخاطرات احتمالی جلوگیری بشه.
بهرحال این طوفان با احتمال زیاد با سواحل کشور عمان برخورد خواهد کرد ولی در حدود 40 درصد این احتمال وجود داره که بخشهایی از شرق تنگه هرمز و سواحل بلوچستان ایران هم از این طوفان اقیانوسی ولی با شدت کمتر متاثر شوند.
مسیریابی طوفان اقیانوسی 95A Invest​
95A_tracks_latest.png
در نقشه بالا برآورد مقایسه ای دو مدل جی اف اس و NAVGEM رو نشون میده که مدل جی اف اس اعتقاد داره که حدود 192 ساعت این طوفان در نزدیکترین مختصات نسبت به سواحل جنوبی ایران قرار میگیره ولی مدل NAVGEM اعتقادش بر این هست که طوفان مذکور تا 168 ساعت اینده به سواحل شرقی کشور عمان برخورد خواهد کرد و خطر بالقوه ای برای سواحل ایران محسوی نمیشه!​

rahsazan

کاربر ويژه
بولتن پيش بينـي وضـع هـواي استانتاریخ : 18/03/93
مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی
آخرین نقشه ها و مدل های هواشناسی بیانگر استقرار پر ارتفاع جنب حاره ای طی 72 ساعت آینده بر روی استان خراسان رضوی است که پیامد آن آسمان صاف تا کمی ابری گاهی غبار الود با وزش باد و افزایش نسبی دما همراه خواهد بود.بر اين اساس:پیش بینی وضع هوای استان خراسان رضوی
یکشنبه 18/03/1393 ( از ساعت 00 تا 24 )
دوشنبه 19/03/1393 ( از ساعت 00 تا 24 )
سه شنبه 20/03/1393 ( از ساعت 00 تا 24 )
نواحی شمالی
صاف تا کمی ابری گاهی با وزش باد در برخی نقاط غبار الودصاف تا کمی ابری گاهی با وزش باد در برخی نقاط در بعد از ظهر افزایش ابرو غبار الودصاف تا قسمتی ابری گاهی با وزش باد در برخی نقاط شمال غرب احتمال بارش پراکنده و خفیف
نواحی مرکزی
صاف گاهی با وزش باد و غبار الودصاف تا کمی ابری گاهی با وزش باد و غبار الودصاف تا قسمتی ابری گاهی با وزش باد و و گرد وغبار
نواحی جنوبی
صاف گاهی با وزش باد نسبتا شدید و گرد وخاکصاف تا کمی ابری در برخی نقاط گاهی با وزش باد نسبتا شدید و گرد وخاکصاف تا کمی ابری در برخی نقاط گاهی با وزش باد نسبتا شدید و گرد وخاک
شهرستانمشهد
صاف با غبار صبحگاهی گاهی با وزش بادصاف تا کمی ابری با غبار صبحگاهی گاهی با وزش بادصاف تا قسمتی ابری گاهی با وزش باد و گرد وغبار
کمینه دما
بیشینه دما
کمینه دما
بیشینه دما
کمینه دما
بیشینه دما
18
35
20
36
20
37

گزارش وضع هوا در 24 ساعت گذ شته :در 24 ساعت گذشته قوچان با حداقل دمای 9 درجه سانتیگراد خنکترین و سرخس با حداکثر دمای 39 درجه سانتیگراد گرمترین شهرهای استان خراسان رضوی بوده اند . طی همین مدت حداقل و حداکثر دمای مشهد 18و 34 درجه سانتیگراد بوده است . طی 24 ساعت گذشته ازایستگاههاي هواشناسی بارندگي گزارش نشده است.. پیش بین مسئول : مرتضی اثمری رئیس اداره پیش بینی : یحیی قاینی پور

باسلام خدمت دوستان بویژه آقا امیر محسن عزیز عارضم که هوایی غبار آلود با نور ضعیف خورشید آسمان شهرستان بابل رو فرا گرفته که اگر اشتباه نکنم در دیگر شهرها ی استان هم بالاخص مناطق مرکزی به همین منوال باشه البته باید به این نکته هم اشاره کنم که هوایی دم کرده وشرجی نیز این وضعیت رو همراهی میکنه.امسال تابستان فکر کنم روزهای شرجی بیشتر ی داشته باشیم .یک سوالی داشتم خدمتتون چرا در منطقه ما گردباد تشکیل نمیشه در حالی که من در مناطق کویری بعضا شاهد شکلگیری گربادهای محلی بودم ولی در اینجا چنین اتفاقی رو ندیدم که شاید جای بسی خوشحال هم داشته باشه .

DR WHO

کاربر ويژه
درود

آبهاى شمال غرب اقيانوس هند و درياى خزر شديدا گرم تر از نرمال اند !!!!!!

پيشگويى من : طوفان ديگرى در راه است براى تهران اما نه به شدت طوفانهاى قبلى بهتره بگم تندباد

جنوب شرق از تركشهاى هاى طوفان حاره اى بهره مند خواهد شد و رگبار خواهد داشت .

نواحى زاگرس در عصر افزايش ابر و باد خواهند داشت .

هوا بطور محسوسى گرم و دم دار خواهد شد ولى مجددا افت دما رخ خواهد داد :گل:

DR WHO

کاربر ويژه
زمان انتشار خبر: یک شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۵ احضار رئیس سازمان هواشناسی به مجلس رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به عدم پیش‌بینی و تعللی که در اطلاع‌رسانی توفان اخیر رخ داد، رئیس سازمان هواشناسی فردا برای پاسخ‌گویی به مجلس می‌‌آید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از تسنیم، عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در خصوص احضار رئیس سازمان هواشناسی به مجلس اظهار داشت: با توجه به عدم پیش‌بینی و تعللی که در اطلاع‌رسانی توفان اخیر رخ داد، رئیس سازمان هواشناسی فردا برای پاسخگویی به مجلس می‌‌آید.

وی ادامه داد: رئیس سازمان هواشناسی موظف است که فردا به مجلس شورای اسلامی بیاید و در خصوص حوادث اخیر توضیح دهد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: فردا از ساعت 2 تا 4 با حضور رئیس سازمان هواشناسی موضوع تعلل و اتفاقات اخیر که جبران‌ناپذیر بود، را رسیدگی خواهیم کرد و مجلس رئیس این سازمان را به مجلس احضار کرده است.

عزیزی بیان کرد: ممکن است همراه رئیس سازمان هواشناسی، معاونان یا کارشناسان این سازمان نیز حضور یابند.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
باسلام خدمت دوستان بویژه آقا امیر محسن عزیز عارضم که هوایی غبار آلود با نور ضعیف خورشید آسمان شهرستان بابل رو فرا گرفته که اگر اشتباه نکنم در دیگر شهرها ی استان هم بالاخص مناطق مرکزی به همین منوال باشه البته باید به این نکته هم اشاره کنم که هوایی دم کرده وشرجی نیز این وضعیت رو همراهی میکنه.امسال تابستان فکر کنم روزهای شرجی بیشتر ی داشته باشیم .یک سوالی داشتم خدمتتون چرا در منطقه ما گردباد تشکیل نمیشه در حالی که من در مناطق کویری بعضا شاهد شکلگیری گربادهای محلی بودم ولی در اینجا چنین اتفاقی رو ندیدم که شاید جای بسی خوشحال هم داشته باشه .

با سلام و درود خدمت دوست خوبم جناب اکبریان عزیز.

توجه شما رو به مطلب زیر جلب میکنم:

[h=2]چرادر ایران ترنادو یاهمان گردباد نمی آید؟
1-گردباد چیست؟
2-شرایط آب و هوایی که باعث به وجود آمدن گردباد میشود چیست؟
3-گردباد در چه بازه زمانی از سال رخ میدهد؟
4- شرایط آب و هوایی ایران در آن بازه زمانی چیست؟
5-چرا گردباد در ایران رخ نمیدهد؟
1- گردباد از مهیب ترین توفان‌های طبیعت است که از تندبادهای نیرومند تولید ‌شده و باعث بروز خسارات و تلفات فراوان و تخریب همه چیز درعرض چند ثانیه می‌شود. گردباد به صورت توده‌ایی قیفی شکل و درحال چرخش ظاهر می‌شود، در واقع آن از یک تندباد چرخنده که سرعت آن می‌تواند به ۵۰۰ کیلومتر در ساعت برسد تشکیل می‌شود. مسیر آسیب و ویرانی ممکن است وسعتی به عرض ۲ کیلومتر و طول ۱۰۰ کیلومتر داشته‌باشد که هیچ کدام از شهرهای واقع در مسیر، از گزند آن ایمن نیستد. برخی از گردبادها به وضوح قابل رویت هستند، درحالی‌که بعضی دیگر به وسیله باران یا ابرهای نزدیک به زمین پوشیده می‌شوند، البته سرعت شکل‌گیری گردباد به حدی سریع است که به ندرت می‌توان اخطار و هشدار داد، درصورت امکان هشدار نیز فرصت بسیار مختصر و کوتاه خواهد بود. قبل از وقوع گردباد، وزش باد افت پیدا می‌کند و هوا ممکن است آرام شود. توده‌ای ابری‌شکل از اشیای در حال پرواز می‌تواند موقعیت گردباد را نشان دهد، حتی اگر از روی شکل قیفی آن قابل تشخیص نباشد. گردبادها عموماً در اطراف توفان‌های بزرگ اتفاق می‌افتند و معمولاً می‌توان آسمان آفتابی را از پشت گردباد به راحتی دید.
2- ترنادو وابسته به جبهه سرد است.و در طول این جبهه در صورتی که از نظر جهت باد و درجه حرارت و میزان نمناکی اختلاف بارزی موجود و هوا نیز به شدت ناپایدار باشد تشکیل میگردد. بیشترین فراوانی این توفانها در ایالات متحده مشاهده شده است. بیشترین فراوانی ترنادو در دشت هاست و هرچه به نواحی کوهستانی نزدیک میشود از سرعت و قدرت آن کاسته خواهد شد .با اینکه این توفانها جز نواحی قطبی در هر جایی ، از جمله روی قاره های سرد نمکره شمالی نیز به ظهور میرسد ولی اغلب علاوه بر شرق کوههای راکی تا شرق هندوستان بسیار فراوانند. این امر نشان میدهد که کوهستانها در جریانهای هوا و پراکندگی حرارت و رطوبت در جهت عمودی نقش بسیار مهمی دارند. در این میان اکثر تورنادوها در ایالات متحده در ارتباط با خطوط توفانی و جبهه های بسیار سرد بروز میکنند و در جهت جریان هوا در درون هوای گرم حرکت میکنند.
3- این توفانها بیشتر در بهار ویا اوایل تابستان یعنی زمانی که میزان اختلاف حرارت و رطوبت در طول جبهه سرد به بیشترین حد خود میرسد ، به ظهور میرسند.
4- الف : در دوره گرم سال بر اثر استقرار مرکز پرفشار جنب حاره ای آزور بر بالای خاورمیانه شرایط پایدار به وجود میآید. بر اثر استیلای درازمدت این شرایط ، توده هوای قاره ای حاره ای بر روی ایران تشکیل میشود . این توده هوا بسیار گرم و خشک است و شرایط خشکی بر همه جای ایران مستولی میشود.
ب : در فصل سرد ایران زیر سلطه سیستم های پرفشار قرار دارد.این پرفشارها یا توسط بادهای غربی از جاهای دیگر آورده میشود که به آنتی سیکلونهای مهاجر موسوم هستند و یا اینکه به صورت زبانه ای از آنتی سیکلون سیبری به ایران کشیده میشوند. در فصل سرد به علت استقرار وضعیت پرفشار هوا آرام است. استقرار وضعیت پرفشار در دوره ی سرد از طرف دیگر هم به طبیعت کوهستانی ایران نیز مربوط میشود. بر اثر هماهنگی همه عوامل الگوی غالب پراکندگی فشار ایران در دوره سرد سال الگوی پرفشار است.
5- همانطور که در بند دو گفته شد تورنادو وابسته به جبهه سرد است و..... و در صورتی که هوا نیز به شدت ناپایدار باشد تشکیل میشود. ما با مطالعه در باره آب و هوای ایران خواهیم فهمید که سیستم غالب در فصل سرد در ایران سیستم فرابار سیبری است.
در زمستان بادهای غربی کسترش پیدا کرده وتمام ایران رافرا می گیرد. بطوری که الگوهای فرود وفراز بصور کامل برفراز ایران مستقر می گردند و ناپایداری را به وجود می آورند ،اما بدلیل وجود پرفشار فرابارسیبری این نوع پایداری ضعیف خواهد بود.
برای بوجودآمدن تورنادو علاوه براینکه هوا باید بشدت ناپایدار باشد ناهمواریهای زمین نقش موثری درتشکیل آن دارد. بطوری که درآمریکا دیده می شود بیشتر این ناپایداریها (تورنادو)دردشتهای مرکزی میسی سی پی رخ میدهد. میزان ناپایداری درزمستان در سواحل خزر وجنوب ایران بسیار زیاد است ،اما به دلیل شکل توپوگرافی ناهمواریهای ایران ؛ناهمواریها مانع از ورود این ناپایداریها به داخل ایران می شود.در صورتی که تمام شرایط برای به وجود آمدن گردباد فراهم باشد عامل ناهمواری مانع از آن میشود که گرد بادی مانند گردبادهایی که در آمریکا میاید به وجود بیاید و اینکه ناهمواری ها مانند سدی مانع از گسترش این گردبادها میشود.
+ نوشته شده در یکشنبه هشتم خرداد 1390ساعت 8:41 توسط مریم پوررسول درزی | آرشیو نظرات

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امروز در باند جنوب غربی مشهد در این ساعت ابرهای کومولوس پراکنده داریم!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا