Amir Mohsen
متخصص بخش هواشناسی
سلام
درسته این احتمال برای امروز بعداز ظهر تا حدود زیادی تقویت شده.
احتمالا زیاد امروز هم تهران طوفان و گرد و خاک داره و زمان وقوعش هم از ساعت 5 یا 6 بعدازظهر به بعد هست:
سلام
درسته این احتمال برای امروز بعداز ظهر تا حدود زیادی تقویت شده.
امیر کوروش عزیز
در خصوص مطالبی که عنوان کردید توجه شما دوست خوبم روبه موارد زیر جلب میکنم:
1- اول از همه عرض کنم در خصوص پدیده های ریز مقیاس مثل طوفان تهران باید دلایل وقوع پدیده مورد بررسی قرار بگیره و تواناییهای یک سازمان مثل هواشناسی مورد ارزیابی قرار بگیره ، تجربیات سایر کشور دیده بشه، مقالات علمی درخصوص چرایی وقوع این پدیده خونده بشه بعد به این نتیجه برسیم که آیا یک سازمان مثل سازمان هواشناسی ایران مقصر هست یا خیر!!!!
من به شما و خیلی از دوستان دیگه که هیچ تحقیق و بررسی در خصوص دلایل وقوع این طوفان انجام ندادید و فقط سوار موج احساساتی شدین که سر منشاء اصلی اون تبلیغات رسانه ای بود به شدت خورده میگیریم چون ما اعا داریم با مردم عادی و یا حتی با افرادی که در سازمان هواشناسی مشغول بکار هستند کاملا متفاوت هستیم و قرار نیست هر چیزیکه رسانه ها بخوردمون میدن رو قبول کنیم و فقط برداریم از این سایت و یا از این انجمن به انجمن دیگه کپی پیست کنیم.
باز هم تاکید میکنم که که این طوفان با امکانات ما قابل پیش بینی نیست و اصولا طبع ابر کومولونیمبوس همینه که واقعا غیر قابل پیش بینیه چه بسا حتی گاهی کشورهایی که امکانات کافی و لازم رو در این خصوص دارند باز هم عاجز از پیش بینی این نوع طوفانها هستند و چه بسا که اونها هم با تلافات جانی و مالی مواجه میشن.
در حال حاضر راهکار این هست که برنامه آموزشی متنوعی از طریق رسانه های عمومی در طول سال در اختیار مردم قرار بگیره و به مردم توضیح داده بشه که وقتی ابر کومولونیمبوس رو در آسمان مشاهده کردند، ماشینهای خود رو به نقاط امن منتقل کنند ، از تردد غیرضروری در حین طوفان جدا خوداری کنند، سازمان نظام مهندسی هم این وسط نقشی بسیار تعیین کننده در خصوص بحث ایمنی خواهد داشت. سازمان مدیریت بحران - شهرداری و هلال احمر هم صد البته به نوبه خودشون باید بسیار فعال باشند در این زمینه.
2- در خصوص طوفان برف شمال باید بگم که 100 البته مقصر هستند و به همون نسبت باز هم رسانه ها نقش کلیدی رو در این خصوص ایفا میکنند . طوفان برف و سرما زمستان گذشته در همین انجمن و انجمن های مشابه به دفعات در خصوصش حتی توسط دوستان و خود بنده هشدار داده شد. چون ما در این انجمن و یا انجمن های مشابه دیدی کاملا متفاوت نسبت به اقلیم و تاثیرات شاخصهای دور پیوندی داریم که قادر هستیم با مدل سازی و آنالوگ سازی ناهنجاریهای جوی رو در بازه زمانی بلند مدت پیش بینی کنیم.
3- در ارتباط با درصد خطای بالا در پیش بینی های بلندمدت سازمان و پژوهشکده اقلیم شناسی و یا هواشناسی کرمانشاه باید به عرضتون برسونم که تا زمانیکه ما نقص در آمار کشورمون داشته باشیم و همچنین تاثیرات شاخصهای دورپیوندی و مولفه های اتمسفری بر اقلیم ایران رو برای کشورمون بومی سازی نکنیم و اتکا مون به مدلهای کشورهای دیگه باشه که در واقع به صورت بزرگ مقیاس و بدون جزئیات لازم هستند . همین آش و همین کاسه خواهد بود.
4- بارها خصوصی خدمت تون گفتم هر چند که میدونم به این شخص خاص علاقه شدیدی دارید ولی ایشون ( احسان مرادی)اولا هواشناس گمنام و زیر زمینی نیستند چون توسط رسانه حمایت میشن، در ثانی به جرات میتونم بگم که تا حالا کار قابل توجه و خاصی از ایشون ندیدم به شخصه ، و این ادعا رو دارم که همین بچه هایی که ما در اینجا و یا سایر انجمن ها داریم اطلاعات ، علم و درک درست و صحیح تری در خصوص پیش بینی های بلند مدت و کوتاه مدت دارند.
در خصوص پرسشهایی هم که در خطاب به دولت مرقوم فرمودید ، این سوالات رو اونها باید به شما پاسخ بدن و از من کاری ساخته نیست علیرغم ایده هایی که دارم.
سلام بر دوستان
سلام امیرجان
از پاسخ جامع شما سپاسگزارم
در زمینه پیش بینی و ... جنابعالی و سایر دوستان استاد من هستید و در این زمینه نمیشه بیشتر از شما به مطلب پرداخت اما در زمینه بحث هواشناسی کاربردی باید خدمت دوستان عرض کنم که با پیش بینی یک روزه و دو روزه و ... کار زیادی در جهت مقابله با طوفان نمیشه انجام داد
فرض کنید توفان تهران از یه روز قبل به اطلاع همه رسیده بود در اینصورت و در شرایطی که همه مردم همکاری میکردن، باز هم خرابی به بار میومد. درسته که مهمترین مسئله حفظ جان تک تک افراد هست اما واقعا چرا باید یه دیوار با طوفان بریزه؟ اگر از قبل خبر داشتن آیا این دیوار نمیریخت؟ بارها حوادثی رو در مشهد شاهد بودیم که ستونهای یه ساختمان در حال احداث بدلیل وزش یه باد ناگهانی با سرعت کم روی ساختمون مجاور سقوط کرده، آیا برای نسیم و باد با سرعت کم هم باید اخطاریه صادر بشه که این ستونها سقوط کردن؟ در تصاویر درختهای خشک شده در تهران مشاهده میشد که سقوط کردن، بعد از گذشت بیش از 60 روز از فصل بهار، چرا درختان باصطلاح خطری تا اون روز هرس و قطع نشده بودن؟ من نمیدونم چه تعداد چراغ راهنمایی، دوربین کنترل ترافیک، تابلو و علائم و همینطور تابلوهای بزرگ تبلیغاتی در تهران آسیب دیدن ولی خودم در طوفانهایی با سرعت بسیار کمتر در مشهد دیدم که فانوس چراغ راهنمایی سر چهارراه کنده شده و سقوط کرده یا تابلو ترافیکی دومتری روی زمین سقوط کرده، حالا سوال اینه که اگر هواشناسی هشدار طوفان بده اکیپهای تعمیراتی راه میفتن تو سطح شهر و تمام چراغ و ... و محکم میکنن؟ اصلا امکان این کار وجود داره؟ تنها موردی که دیدم در این زمینه اکیپهای شرکت برق قبل از طوفان گشت میزنن و پارچه نوشته هایی که به چراغهای برق هست رو باز میکنن
دوستان من اگر دیوار ساختمان در حال ساخت فرومیریزه، بدلیل عدم مهار کافی هست و طبق قانون مجری و ناظر اون ساختمون باید جوابگو باشند نه سازمان هواشناسی
اگر درختی سقوط میکنه شهرداری باید پاسخگو باشه
و ....
سلام بر دوستان
سلام امیرجان
از پاسخ جامع شما سپاسگزارم
در زمینه پیش بینی و ... جنابعالی و سایر دوستان استاد من هستید و در این زمینه نمیشه بیشتر از شما به مطلب پرداخت اما در زمینه بحث هواشناسی کاربردی باید خدمت دوستان عرض کنم که با پیش بینی یک روزه و دو روزه و ... کار زیادی در جهت مقابله با طوفان نمیشه انجام داد
فرض کنید توفان تهران از یه روز قبل به اطلاع همه رسیده بود در اینصورت و در شرایطی که همه مردم همکاری میکردن، باز هم خرابی به بار میومد. درسته که مهمترین مسئله حفظ جان تک تک افراد هست اما واقعا چرا باید یه دیوار با طوفان بریزه؟ اگر از قبل خبر داشتن آیا این دیوار نمیریخت؟ بارها حوادثی رو در مشهد شاهد بودیم که ستونهای یه ساختمان در حال احداث بدلیل وزش یه باد ناگهانی با سرعت کم روی ساختمون مجاور سقوط کرده، آیا برای نسیم و باد با سرعت کم هم باید اخطاریه صادر بشه که این ستونها سقوط کردن؟ در تصاویر درختهای خشک شده در تهران مشاهده میشد که سقوط کردن، بعد از گذشت بیش از 60 روز از فصل بهار، چرا درختان باصطلاح خطری تا اون روز هرس و قطع نشده بودن؟ من نمیدونم چه تعداد چراغ راهنمایی، دوربین کنترل ترافیک، تابلو و علائم و همینطور تابلوهای بزرگ تبلیغاتی در تهران آسیب دیدن ولی خودم در طوفانهایی با سرعت بسیار کمتر در مشهد دیدم که فانوس چراغ راهنمایی سر چهارراه کنده شده و سقوط کرده یا تابلو ترافیکی دومتری روی زمین سقوط کرده، حالا سوال اینه که اگر هواشناسی هشدار طوفان بده اکیپهای تعمیراتی راه میفتن تو سطح شهر و تمام چراغ و ... و محکم میکنن؟ اصلا امکان این کار وجود داره؟ تنها موردی که دیدم در این زمینه اکیپهای شرکت برق قبل از طوفان گشت میزنن و پارچه نوشته هایی که به چراغهای برق هست رو باز میکنن
دوستان من اگر دیوار ساختمان در حال ساخت فرومیریزه، بدلیل عدم مهار کافی هست و طبق قانون مجری و ناظر اون ساختمون باید جوابگو باشند نه سازمان هواشناسی
اگر درختی سقوط میکنه شهرداری باید پاسخگو باشه
و ....
[h=4]Current weather observation
| [h=4]Forecast
|
یکشنبه 18/03/1393 ( از ساعت 00 تا 24 ) | دوشنبه 19/03/1393 ( از ساعت 00 تا 24 ) | سه شنبه 20/03/1393 ( از ساعت 00 تا 24 ) |