Amir Mohsen
متخصص بخش هواشناسی
در تعجبم که تا کجاش فکر و بررسی کردند:
درود
حالا ميگيم طوفان را نميشه پيش بينى كرد
سنگين بودن برف شمال در بهمن پارسال را چرا پيش بينى نكردن ؟؟؟؟
چرا زمستان پارسال برخلاف پيش بينى سازمان هواشناسى جنوبى شد ؟؟!!
چرا گفتن زمستان ٨٨ پربارش خواهد بود ولى زمستان ٨٨ خشك شد؟؟! چرا بسيار سرد بودن زمستان ٨٦ را پيش بينى نكردن ؟!
بارها شده اصغرى گفته فردا تهران برف مياد ولى هوا آفتابى بوده يا برعكس
باز صد رحمت به احسان مرادى و هواشناسان زيرزمينى و گمنام
و سوالاتم از دولت محترم : علت افزايش طوفانهاى محلى چيست ؟ راه درمان اين اوضاع چيست ؟ چرا زاينده رود و درياچه هاى كشور و جنگل هاى كشور خشك شدند؟ چرا سازمان هواشناسى تجهيزات كافى و قوى ندارد ؟ حتما ميگوييد خواست خدا اين است !!!!!!!!!!!!!!!!!
در روزیکه تهران طوفان شدید بوقوع پیوست اگه در باند جلویی ابر کومولونیمبوس( از سمت شرق تهران) هوای گرم و مرطوب صعود میکرد مسلما تهران بجای گرد و خاک بهمراه باد شدید بارش قابل توجه باران دشت میکرد ولی 100 افسوس در باند جلویی ابر cb فقط هوای گرم و خشک بود که اطلاعات رادیو سوند فرودگاه تهران هم گویای همین واقعیت هست.
اینم توضیح سازمان هواشناسی امریکا noaa درمورد توفان تهرانThe National Oceanic and Atmospheric Administration explains that these wind storms, or "haboobs," form "when air is forced down and pushed forward by the front of a traveling thunderstorm cell, [and] it drags with it dust and debris." The storms typically last from 10 to 30 minutes, and a dust wall that forms can reach up to 10,000 feet.
http://www.businessinsider.com/seve...ndstorm-hits-tehran-iran-2014-6#ixzz33xXpkVoH
امیر کوروش عزیز
در خصوص مطالبی که عنوان کردید توجه شما دوست خوبم روبه موارد زیر جلب میکنم:
1- اول از همه عرض کنم در خصوص پدیده های ریز مقیاس مثل طوفان تهران باید دلایل وقوع پدیده مورد بررسی قرار بگیره و تواناییهای یک سازمان مثل هواشناسی مورد ارزیابی قرار بگیره ، تجربیات سایر کشور دیده بشه، مقالات علمی درخصوص چرایی وقوع این پدیده خونده بشه بعد به این نتیجه برسیم که آیا یک سازمان مثل سازمان هواشناسی ایران مقصر هست یا خیر!!!!
من به شما و خیلی از دوستان دیگه که هیچ تحقیق و بررسی در خصوص دلایل وقوع این طوفان انجام ندادید و فقط سوار موج احساساتی شدین که سر منشاء اصلی اون تبلیغات رسانه ای بود به شدت خورده میگیریم چون ما اعا داریم با مردم عادی و یا حتی با افرادی که در سازمان هواشناسی مشغول بکار هستند کاملا متفاوت هستیم و قرار نیست هر چیزیکه رسانه ها بخوردمون میدن رو قبول کنیم و فقط برداریم از این سایت و یا از این انجمن به انجمن دیگه کپی پیست کنیم.
باز هم تاکید میکنم که که این طوفان با امکانات ما قابل پیش بینی نیست و اصولا طبع ابر کومولونیمبوس همینه که واقعا غیر قابل پیش بینیه چه بسا حتی گاهی کشورهایی که امکانات کافی و لازم رو در این خصوص دارند باز هم عاجز از پیش بینی این نوع طوفانها هستند و چه بسا که اونها هم با تلافات جانی و مالی مواجه میشن.
در حال حاضر راهکار این هست که برنامه آموزشی متنوعی از طریق رسانه های عمومی در طول سال در اختیار مردم قرار بگیره و به مردم توضیح داده بشه که وقتی ابر کومولونیمبوس رو در آسمان مشاهده کردند، ماشینهای خود رو به نقاط امن منتقل کنند ، از تردد غیرضروری در حین طوفان جدا خوداری کنند، سازمان نظام مهندسی هم این وسط نقشی بسیار تعیین کننده در خصوص بحث ایمنی خواهد داشت. سازمان مدیریت بحران - شهرداری و هلال احمر هم صد البته به نوبه خودشون باید بسیار فعال باشند در این زمینه.
2- در خصوص طوفان برف شمال باید بگم که 100 البته مقصر هستند و به همون نسبت باز هم رسانه ها نقش کلیدی رو در این خصوص ایفا میکنند . طوفان برف و سرما زمستان گذشته در همین انجمن و انجمن های مشابه به دفعات در خصوصش حتی توسط دوستان و خود بنده هشدار داده شد. چون ما در این انجمن و یا انجمن های مشابه دیدی کاملا متفاوت نسبت به اقلیم و تاثیرات شاخصهای دور پیوندی داریم که قادر هستیم با مدل سازی و آنالوگ سازی ناهنجاریهای جوی رو در بازه زمانی بلند مدت پیش بینی کنیم.
3- در ارتباط با درصد خطای بالا در پیش بینی های بلندمدت سازمان و پژوهشکده اقلیم شناسی و یا هواشناسی کرمانشاه باید به عرضتون برسونم که تا زمانیکه ما نقص در آمار کشورمون داشته باشیم و همچنین تاثیرات شاخصهای دورپیوندی و مولفه های اتمسفری بر اقلیم ایران رو برای کشورمون بومی سازی نکنیم و اتکا مون به مدلهای کشورهای دیگه باشه که در واقع به صورت بزرگ مقیاس و بدون جزئیات لازم هستند . همین آش و همین کاسه خواهد بود.
4- بارها خصوصی خدمت تون گفتم هر چند که میدونم به این شخص خاص علاقه شدیدی دارید ولی ایشون ( احسان مرادی)اولا هواشناس گمنام و زیر زمینی نیستند چون توسط رسانه حمایت میشن، در ثانی به جرات میتونم بگم که تا حالا کار قابل توجه و خاصی از ایشون ندیدم به شخصه ، و این ادعا رو دارم که همین بچه هایی که ما در اینجا و یا سایر انجمن ها داریم اطلاعات ، علم و درک درست و صحیح تری در خصوص پیش بینی های بلند مدت و کوتاه مدت دارند.
در خصوص پرسشهایی هم که در خطاب به دولت مرقوم فرمودید ، این سوالات رو اونها باید به شما پاسخ بدن و از من کاری ساخته نیست علیرغم ایده هایی که دارم.
سلام
خوب از این جور حوادث جوی در طول سال در مناطق مختلف کشور بارها بارها اتفاق میافتد اما به هیچ عنوان در رسانه ها مطرح نمیشود. اما وقتی در تهران اتفاق میافتد همه چیز فرق میکند و همه رسانه ها به آن می پردازند. طوفان اخیر اگرچه با تلفات جانی و مالی که بر جای گذاشت بسیار تلخ و تاسف بار بود اما از این جهت خوب شد که همه توجه ها را به سوی هواشناسی کشور و عملکرد آن جلب کرد. من معتقدم اتفاقا این هجمه ای که به سازمان هواشناسی در این مدت وارد شد می تواند در حکم یک فرصت خوب برای این سازمان باشد که کمبودها و مشکلات خود را مطرح کند و بضاعت خود را صادقانه بیان کند. همچنین این زمان فرصت خوبی است که توجه قانونگذاران، مدیران و مسئولان به سوی هواشناسی و جایگاه آن در کشور ما و در کشورهای توسعه یافته جلب شود.
شاید علیرغم میل باطنی باید آرزو کنیم که هر از چند گاهی یک چنین حوادث جوی در تهران اتفاق بیافتد چون تکرار این حوادث خود باعث خواهد شد تلنگری به مدیران بالایی وارد شود و شاید حداقل به خاطر تهران هم که شده وضعیت هواشناسی ما بهبود پیدا کند.
با سلام
امروز صبح گزارشگر سازمان هواشناسی از احتمال وزش باد شدید در تهران خبر داد تا ببینیم چه شود