• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

ماهان.

کاربر ويژه
هومن جان دیشب رو نبین عزیز -7 تهران با منفی -2 کرج درضمن ارتفاع تهران رو باکرج مقایسه کن درضمن اقدسیه تهران باکرج هم ارتفاع پس چرا اقدسیه تهران سرد تره

فکر نمی‌کنم اقدسیه با کرج هم ارتفاع باشه

اقدسیه: 1548

ژئوفیزیک:‌ 1418

چیتگر:‌ 1305

کرج: 1293

فرودگاه پیام کرج: 1259

مهراباد: 1190

nojeana

کاربر ويژه
اگه شروع گرین رو از نهاوند بگیریم این کوه آخرین کوه از رشته کوه گرین میشه. خودم مطمئن نبودم دیروز از یه کوهنورد که داشت از اون حوالی رد میشد پرسیدم
اینجا بهش کوه ریمله میگن. منبع غنی ریواس:))
mh9ypmrswiw7eo3b9nu.jpg
ممنون سجاد عزیز
خوب گرین یه شاخه از زاگرس مرتفع هست که از شرق استا کرمانشاه یعنی حدود بیستون و صحنه شروع می شه و به شمال شرق خرم آباد منتهی می شه باشیب موازی زاگرس یعنی شمالغرب جنوب شرق و امتدادش هم به اشترانکوه می رسه البته در طول مسیر چون لهجه های فراوانی وجود داره اسمش به گرین - گرو - گاروین - گروس-گری مصطلح هست که در نهایت به گرین ترجمه شده و یکی از بزرگترین سرچشمه های زاگرس ه که رود اصلی اون هم همون گاماسیاب - سیمره - کرخه هست

aznavar

کاربر ويژه
ممنون سجاد عزیز
خوب گرین یه شاخه از زاگرس مرتفع هست که از شرق استا کرمانشاه یعنی حدود بیستون و صحنه شروع می شه و به شمال شرق خرم آباد منتهی می شه باشیب موازی زاگرس یعنی شمالغرب جنوب شرق و امتدادش هم به اشترانکوه می رسه البته در طول مسیر چون لهجه های فراوانی وجود داره اسمش به گرین - گرو - گاروین - گروس-گری مصطلح هست که در نهایت به گرین ترجمه شده و یکی از بزرگترین سرچشمه های زاگرس ه که رود اصلی اون هم همون گاماسیاب - سیمره - کرخه هست

خواهش میکنم.ممنونم از توضیحاتتون. اینجا یه زمانی پر از چشمه و سراب بود. اما حالا بجز چنتا چشمه دیگه چیزی نمونده
14 سال خشک سالی جون زاگرس رو گرفته.. چنتایی عکس از خشکی چشمه ها گرفتم وقت کنم آپشون میکنم

ماهان.

کاربر ويژه
من تا چند دقیقه دیگه امار زمستان 73 رومیذارم تا ببینیم کی شده -35 همدان چند روز تو بهمن 73 بالای 18 درجه داشته

بله، بهمن 73 هم یه سالی بود مثل امسال که رشت بارش برف نداشت.

ولی برای تهران، میانگین دمای فوریه تا امروز که 21 فوریه هست، نسبت به فوریه 1995 یعنی 1373 حدود 0.5 درجه گرمتره.

میانگین دمای مهرآباد:

فوریه امسال: 8.95
فوریه 1995: 8.5

البته رکوردهای دیگری هم وجود داره (بعد از انقلاب تا 1383)

فوریه 1999: 10.1
فوریه 2004: 9.8
فوریه 2002: 9.5

نرمال: 5.8

ماهان.

کاربر ويژه
اگه شروع گرین رو از نهاوند بگیریم این کوه آخرین کوه از رشته کوه گرین میشه. خودم مطمئن نبودم دیروز از یه کوهنورد که داشت از اون حوالی رد میشد پرسیدم

mh9ypmrswiw7eo3b9nu.jpg

چه شبیه کوهپایه‌های شمال قزوینه!

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
انقدر گند نکنید وضع زمستان 73 بدتر بوده بهمن 91 باید جلو زمستان 73 ایران لنگ بندازه تقیر اقلیم هم نداریم فعلان کسی هم میگه دهه هفتاد شصت اگر میخواد امار اون سالها رو بزارم تا ببینن بعضی زمستان ها مثل سال 73 چه جوری بوده نه فقط ایران اروپاهم از این زمستان های گرم داشته

kvgpxsgqq30ecjubq4vl.png

3uje0det7l4fjgbtn22t.png
krvw055ujynn7gubuenc.png
5hz9w9vfeu47al90wpmi.png

patr2

کاربر ويژه
میشه بفرمایید سردترین روزهای ثبت شده تو تهران کدوم سالها بوده دهه 80 یا50 ایستگاه هواشناسی چند ساله تو ایران اومده عزیز بهتر پس یه سری به اسناد خارجی ها بزنید تا ببینید شهری مثل تبریز قبل از سال 1300 توزمستان دمای بالای بیست رو داشته

Abbath

New member

mh9ypmrswiw7eo3b9nu.jpg

گفتی ریواس و کردی کبابم

navid-mashhad

کاربر ويژه
میشه بفرمایید سردترین روزهای ثبت شده تو تهران کدوم سالها بوده دهه 80 یا50 ایستگاه هواشناسی چند ساله تو ایران اومده عزیز بهتر پس یه سری به اسناد خارجی ها بزنید تا ببینید شهری مثل تبریز قبل از سال 1300 توزمستان دمای بالای بیست رو داشته

درود بر دوستان:گل:
دوست عزیز مواردی که شما می گین به طور موردی و معدود ناهنجاری هایی با دمای بالای نرمال در دهه های گذشته وجود داشته قطعا
اما به طور کلی در تمامی کشور
1-روزهای یخبندان کم شده
2-روزهای برفی کم شده
3-میانگین دمای سالانه افزایش پیدا کرده
4-میانگین کمینه به خصوص در شهرهای بزرگ افزایش پیدا کرده

patr2

کاربر ويژه
\پس سال 90 تهران نبوده پس سال 86 نبوده پس سال 85 سال 83 نبوده سردترین بیشترین یخبندانها تواین سالها تو تهران ثبت شده

ali.doosti

کاربر ويژه
\پس سال 90 تهران نبوده پس سال 86 نبوده پس سال 85 سال 83 نبوده سردترین بیشترین یخبندانها تواین سالها تو تهران ثبت شده
آقا شما تازه از راه رسیدی داغی بذار بگذره قانع میشی...
ما یه چیز داریم تحت عنوان میامگین یه چیز تحت عموان مطلق!اگه یه شب دما -40 بشه باز از فردا گرم تر از نرمال شه اونوقت یعنی اقلیم سردتر شده؟

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

ايستگاه مهر آباد از سال 1950 ميلادي تاسيس و آمارهاش از 1951 ثبت شده اين نمودارها هم از روي همين آمار بلند مدت سازمان هواشناسي كشور هست.

كمترين دماي ثبت شده تهران توي ايستگاه مهر آباد از سال 1951 تا به الان كه من دارم اين مطلب رو مي نويسم 15 - درجه در روز 8 ژانويه 1969 بوده و تا به الان ديگه اين دما تكرار نشده.

خوب در مورد تغيير اقليم 2 دسته افراد وجود دارند:

دسته اي تغير اقليم رو بعنوان يك ناهنجار در آب و هواي كره زمين مي دونن و معتقدند جهان بسوي اقليمي به غير از نرم و معمول خودش پيش مي ره.

دسته ديگه اين تغييرات رو كاملا طبيعي مي دونن و اون رو جز يه سيكل عادي و طبيعي مي دونن و معتقدند در گذشته بارها و بارها چنين تغييراتي بوجود اومده

من جز دسته اولم.

patr2

کاربر ويژه
عزیزان سردترین روکردهای ایران مال فیروزکو با37 درجه زیر صفر بعد اردبیل شهر با31 وشهر خلخال تکاب با31 درجه اما رکورد سردترین نقطه ایران بیشک دست کوه دماوند هست باثبت دمای -73 تو دی 86 امار از سایت کوهنوردی ایران سایت جهانی کوهنوردی گرفته شده

ماهان.

کاربر ويژه

بطور مشخص تغییر اقلیم در تهران بسیار بسیار شدیدتر از شهری مثل ماگدبورگ بوده. البته دلیلش تراکم شهری در تهران هستش

تعداد روزهای با دمای کمینه زیر صفر در تهران در فاصله‌ی 1950 تا 2010 از حدود 70 روز به 30 روز رسیده. یعنی میانگینش با شیب 0.843- کاهش پیدا کرده.
این شاخص در ماگدبورگ در فاصله 1950 تا 2010 از 95 روز به 75 روز رسیده. یعنی با شیبی حدودن 0.29- کاهش پیدا کرده. بیش از 3 برابر آهسته تر از افزایش دما در تهران.

hom_produkt_monat_Monatswerte_19470101_20051231_03126_magdeburg_FD0_01.jpg

تعداد روزهای با دمای کمینه بزرگتر از 25 در تهران رشد زیادی داشته و در مدت 60 سال از 0 روز به 45 روز رسیده. یعنی شیب 0.823+
برای ماگدبورگ این شاخص با دمای کمینه بزرگتر از 20 تعریف شد. بر این اساس این شاخص در مدت 60 سال تغییر چندانی نداشته و از 0 روز به کمتر از 0.3 روز رسیده که همون صفر به حساب میاد. یعنی شیب 0.003+

hom_produkt_monat_Monatswerte_19470101_20051231_03126_magdeburg_TR20_01.jpg

اما جالب اینجاست که افزایش تعداد روزهای با بیشینه بزرگتر از 25+ در تهران کمتر از ماگدبورگ بوده.

این شاخص در تهران در مدت 60 سال از حدود 160 روز به 170 روز رسیده. یعنی با شیب 0.201+
در حالی که در ماگدبورگ از 29 روز به حدود 40 روز رسیده. یعنی شیب 0.243+

hom_produkt_monat_Monatswerte_19470101_20051231_03126_magdeburg_SU25_01.jpg

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا