• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

rahsazan

کاربر ويژه
سلام و صبح دوستان بخیر:گل:
ShowPicture.aspx
 

aliasgar57

کاربر ويژه
سلام دوستان -صبح همگی شما بخیر
امیدوارم در این روزهای سراسر از عشق و انتظار آخر سالی همگی شادو خرم و سلامت باشید.
لطفا یک پیش بینی تا آخر سال از آب وهوای مشهد رو دوستان اگه میتونند برام بگذارند.:گل:
امروز چشم به ساقهای زیدان آسیا داریم تا شاهد هنرنماییش همراه با برد شیرین برا استقلال باشیم- انشاءالله
viewer.php
[/URL][/IMG]
 
آخرین ویرایش:

arashz

مدیر بخش هواشناسی

صبح همگی دوستان به بخیر و شادی:گل:

با این نقشه ها میشه به فعال شدن بخش میانی و جنوبی دریای سرخ و انتقال رطوبت اینبار به مناطق مرکزی و جنوبی کشور امیدوار شد مخصوصا جنوب شرق کشور که همیشه درگیر خشکسالی و طوفان های شن هست.
 

آرش-مشهد

کاربر ويژه
سلام حاج محسن
برای مشهد پرسیدم که 23 سانتیمتر رو تایید کرد:خنده1: الان امیرمحسن میاد منو بن میکنه:غش2:
دیگه چون شوکه شدم در مورد قوچان نپرسیدم
البته خوب پیش بینی برف شرق مشهد هم کمتر بود :سکوت:

محمد رضا جان. خسته نباشی. در مورد ایجاد یه ایستگاه سینوپتیک دیگه تو مشهد ازشون سوال نکردی؟؟ نمیخوان ایستگاه دانشگاه فروسی رو فعال کنن؟؟؟
 

rahsazan

کاربر ويژه
محمد رضا جان. خسته نباشی. در مورد ایجاد یه ایستگاه سینوپتیک دیگه تو مشهد ازشون سوال نکردی؟؟ نمیخوان ایستگاه دانشگاه فروسی رو فعال کنن؟؟؟
سلام آرش جان
سلامت باشی
متسفانه در این مورد صحبت نشد اما بعید میدونم
این دفعه که دیدمشون سوال میکنم
 

آرش-مشهد

کاربر ويژه
سلام آرش جان
سلامت باشی
متسفانه در این مورد صحبت نشد اما بعید میدونم
این دفعه که دیدمشون سوال میکنم

سلام محمد رضا جان. ممنون. آخه همین ایستگاه دانشگاه فردوسی الانم آمارش ثبت میشه و برای کارهای تحقیقاتی دانشجوهای کشاورزی کاربرد داره ولی نمیدونم چرا آمارش رو به طور رسمی اعلام نمیکنن. اتفاقا یه عکسم ازش گرفتم که تو فروم میزارم.:گل:
 

آرش-مشهد

کاربر ويژه
این نروژم که هر روز بارشامون بدتر میکنه:ناراحت:

Thursday14 MarchFriday15 MarchSaturday16 MarchSunday17 MarchMonday18 MarchTuesday19 MarchWednesday20 MarchThursday21 MarchFriday22 March
02d.png
02d.png
01d.png
01d.png
03d.png
03d.png
09.png
03d.png
02d.png
21°17°12°16°17°17°10°17°
0 mm precipitation per 24 hours0.5 mm precipitation per 24 hours0.4 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0.4 mm precipitation per 24 hours4.3 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours0 mm precipitation per 24 hours
vindpil.0025.320.png
vindpil.0025.125.png
vindstille.png
vindpil.0000.045.png
vindpil.0000.080.png
vindpil.0050.130.png
vindpil.0050.130.png
vindpil.0000.100.png
vindpil.0025.000.png
Long term forecast

ولی مثل اینکه نزدیک سال تحویل یه سرما و بارشی داریم:گل::خجالت2:
 

Rastegari

Banned
شیراز قدیم

شاه چراغ

g6.jpg



آرامگاه حافظ 1316


hafez.jpg



باغ تخت 1274


baghtakhte.jpg


دروازه قرآن


ghoran.jpg



خيابان زند سال 1310


khzand.jpg



ارگ كريمخان 1280

argkrim.jpg


 

Rastegari

Banned
آبشار رود فاریاب - پشتکوه بوشهر

البته فکر کنم الان خشک شده! شایدم فصلی باشه. خودم تا حالا نرفتم!!!


99139_562.jpg
 

aliasgar57

کاربر ويژه
سلام دوستان
بی زحمت یکی بگه هوای مشهد تا آخر سال چه جور یه - برفیه:زمستان:- بارونیه:baroon::baroon:- گرمه:90:یا سرده:137:چه جوره؟؟؟؟:123::123::123::123:
 

روح الله تهران

کاربر ويژه
سلام دوستان
بی زحمت یکی بگه هوای مشهد تا آخر سال چه جور یه - برفیه:زمستان:- بارونیه:baroon::baroon:- گرمه:90:یا سرده:137:چه جوره؟؟؟؟:123::123::123::123:


به نظر من احتمال بارش برف تو روز های اخر اسفند تو مشهد و خیلی جا های کشور وجود داره باید ببینیم خدا چیه میخواهد
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
تشکر از دوستان، عکس ها بسیار زیبا هستند، مخصوصا منطقه جم که من رو بیاد خوزستان میندازه.:گل:
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
مدیر کانون سبز فارس از مشاهده 42 گونه جانوری از جمله روباه شنی در بیابان لوت خبر داد.

به گزارش مهر، بهمن ایزدی افزود: موقعیت جغرافیایی و شرایط اکولوژیکی خاص بیابان لوت، از دیرباز موجب شده تا در خصوص بهم پیوستگی بسیار ظریف و در عین حال پیچیده و شگفت انگیز عوامل زیستی این بیابان، مطالعات در برگیرنده ای صورت نپذیرد. لذا در گذشته اعلام مکرر وجود مناطق عاری از حیات در لوت ، توسط برخی از محققین بیشتر ناشی از فاصله های مطالعات محیطی در این بوم سازگان است.

به گفته وی،اما با استمرارمطالعات علمی چندساله کارشناسان کانون سبز فارس در بیوم های مختلف لوت و به ویژه با ورود به طولانی ترین کریدور ناحیه کلوت های غرب لوت، که در گذشته غیرقابل عبور اعلام شده بود در حال حاضر به شناخت کامل تری در خصوص وضعیت زمین ریخت شناسی فعالیت شبکه هیدرولوژیک و استعدادهای اکولوژی بیابان لوت دست یافته ایم.

ایزدی اظهار داشت: با استمرار فعالیتهای تحقیقاتی در مناطق مختلف و صعب العبور لوت ، در حال حاضر این بیابان کارنامه ارزنده ای در بیوسفر، در خصوص زندگی و حیات چهل و دو گونه جانوری از جمله حشرات خزندگان و پستانداران را به خود اختصاص داده است.

240069_370.jpg


مدیر کانون سبز فارس تصریح کرد: فقدان آب شرب در داخل بیابان لوت ، محدودیت های خاصی برای گونه های جانوری وگیاهان تنک و پراکنده در لوت شمالی ، جنوبی و شرقی (ریگ یلان) بوجود آورده است و همین موضوع موجب شده تا حیوانات آب مورد نیاز را از طریق رطوبت موجود در گوشت طعمه های خود تامین کنند و برای در امان ماندن از شدت دمای محیط ، بیشتر در شب ها به فعالیت بپردازند.

وی افزود: از جمله پستانداران شکارگری که شبها در لوت آشکار می گردند گربه شنی و روباه شنی است. طی سالهای گذشته در مناطق مختلف لوت به ویژه مناطقی که قبلا فاقد حیات اعلام شده بود بارها حضور روباه شنی، آثار زندگی ، لانه و رد پای این جانور بر شنزارها و توده های ماسه ای نواحی گوناگون لوت ثبت شد که پایداری روباه شنی در شرایط سخت لوت ، همزیستی مقاوم آن گونه با بیوم های بسیار گرم و خشک آن بوم سازگان را هویدا می سازد .

ایزدی یادآور شد: روباه شنی لوت جثه ای بزرگتر از گربه و دست و پایی کوتاه دارد، رنگ موهای اندام آن عموما خاکستری تیره و موهایی به رنگ کرم متمایل به حنایی اطراف چشم و گوش های بزرگ آن را فراگرفته و روی پیشانی تا روی پوزه و زیر گردن آن را موهای سفیدی در برگرفته است.

به گفته وی، زیر چشمان این جانور دو لکه موی مشکی گرد تقریبا به اندازه چشمان آن وجود دارد که این گونه را از سایر همتایانش در اکوسیستم های دیگر متمایز می سازد. پوزه کوتاه روباه شنی ، زیبایی خاص به آن بخشیده است، بین انگشتان دست و پای روباه شنی مملو از مو است تا از کف دست و پای وی بر اثر ممارست با شنهای داغ بستر زیستگاهش محافظت کند. روباه شنی با وجود جثه کوچکش دمی قطور و زیبا دارد که چیزی از دم شاه روباه کم ندارد.

ایزدی تأکید کرد: طی پیمایش های مکرر در لوت، چندین مرتبه موفق به تصویر برداری از روباه شنی در مناطق مختلف لوت شدیم. از جمله این مناطق ناحیه جنوب شرقی کلوت های غرب لوت بود که در اوایل آذرماه سال جاری رخ داد.

240070_909.jpg


مدیرکانون سبز افزود: هفته گذشته نیز در بازدید از ریگ یلان، چاله ملک محمد ، چاله فرورفته رود شور ، ناحیه شرقی کلوت ها و" کوچه غربی دشت سر، مشاهده ومطالعه حشرات متنوع ، آگاماهای سر وزغی دم سیاه و گکوسرخرطومی در آن مناطق به رؤیت روباه شنی در " کوچه غربی دشت سر "(تنگ زبان مار) ختم شد .

ایزدی در ادامه گفت: طی چند ساعت متوالی رفتار روباه شنی زیر نظر گرفته شد و نهایتا مشخص شد به دلیل محدودیت منابع غذایی در لوت ، این جانور با مقدار کمی مواد غذایی سیر می شود ، به طوریکه پس از صرف یک کف دست نان، گرسنگی آن جانورمرتفع شد بنابراین به نظر می رسد چنانچه شرایط اکومرفولوژی روباه شنی مورد مطالعه قرار گیرد با سازگاری این حیوان با محیط زندگی اش بیشتر آشنا می شویم.

به اعتقاد وی، آنچه زیستگاه روباه شنی در لوت را گرانسنگ تر می کند وجود چرخه بهم پیوسته و بسیار حساس اکولوژیک بیابان لوت با کیفیت بالاست که با محدودیت گونه های گیاهی، عدم ریزش باران کافی، خشک سالیهای پی در پی و شرایط فرا گرم و خشک این بیابان، همچنان گونه های جانوری اندمیک، ضرباهنگ وجود حیات و زندگی را در لوت زنده نگه داشته اند.
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
تصاویر تکان‌دهنده جدید ناسا، نشانگر سبزتر و گرمتر شدن منطقه قطبی در اثر افزایش دماست.


به گزارش ایسنا، این سازمان پس از انتشار یک پژوهش جدید بر اساس 30 سال ثبت مجموعه داده‌های سطح زمین و داده‌های جدید پیشرفته ماهواره اعلام کرد: رشد گیاهی در عرض شمالی زمین بطور فزاینده‌ای شبیه به عرض سبزتر جنوبی است.


این تصاویر نشان می‌دهند که چگونه شرایط شدید نیمکره جنوبی در حال تغییر بوده و مناطق یخزده قدیمی قطب اکنون با رشد چمن‌های سبز پرپشت و درختان همراه شده‌اند.


یک تیم بین‌المللی از دانشمندان دانشگاهی و سازمان ناسا، ارتباط میان تغییرات در دمای سطح و رشد گیاهی را از عرض 45 درجه شمالی به اقیانوس قطب بررسی کردند.
240066_301.jpg
نتایج به دست آمده نشان داده که دما و رشد گیاهی در عرض‌های شمالی اکنون از سال 1982 به مناطق موجود در چهار تا شش درجه به سمت جنوب بیشتر شبیه شده‌اند.


این محققان از داده‌های ماهواره‌ای برای تعیین کمیت در عرض‌های مختلف از سال 1982 تا 2011 استفاده کردند.


داده‌های مورد استفاده در این بررسی از رادیومترهای پیشرفته با وضوح بسیار بالای نوآ بر روی مجموعه‌ای از ماهواره‌های حاضر در مدار قطبی و تصویربرداری رادیومترطیفی وضوح متوسط ناسا بر روی ماهواره‌های ترا و آکوا بدست آمده‌اند.


در نتیجه گرمایش رو به افزایش و یک فصل رویش طولانی‌تر، بخش‌های بزرگی از مناطق حاصل‌خیز گیاهی اکنون به یک سوم سرزمین‌های شمالی یا حدود 9 میلیون کیلومتر مربع گسترش یافته‌اند. این منطقه تقریبا به اندازه آمریکای بهم پیوسته است.


این منطقه شبیه به یک ناحیه در جنوب در سال 1982 است که تنها 400 تا 700 کیلومتر وسعت داشته است.


به گفته دانشمندان، افزایش تاثیر گازهای گلخانه‌ای باعث این تغییرات شده است. افزایش تمرکزهای گازهای نگهدارنده گرما مانند بخار آب، دی‌اکسید کربن و متان باعث گرمتر شدن سطح زمین، اقیانوس و جو پائینی شده است.


پدیده گرم شدن جهانی منجر به کاهش وسعت یخ دریای قطب و پوشش برف شده که در نتیجه باعث جذب بیشتر انرژی خورشیدی توسط اقیانوس تاریکتر و سطوح زمینی و گرمتر شدن هوای بالای آنها می‌شود. این امر منجر به حرکت چرخه‌ای تقویت مثبت بین گرمتر شدن و کاهش یخ دریا و پوشش برفی شده که اثر گلخانه‌ای تقویت شده نام دارد.


محققان برای پیش‌بینی دهه‌های آینده به بررسی 17 مدل آب‌وهوایی پرداختند. این مدلها نشان داده که دماهای در حال افزایش در قطب و مناطق شمالی نسبت به دوره مقایسه شده در سالهای 1951 تا 1980 معادل 20 درجه تغییر عرض جغرافیایی تا اواخر قرن حاضر هستند.


این در حالی است که به گفته محققان رشد گیاهی در جنوب ممکن است مسیر فعلی خود را ادامه ندهد. پیامدهای ناشی از اثر گلخانه‌ای تقویت شده، مانند آتش‌سوزی مکرر جنگلها، هجوم آفات و خشکسالی‌های تابستانی ممکن است رشد گیاهی را آهسته کند.


همچنین دماهای گرمتر در مناطق شمالی به تنهایی نمی‌تواند رشد گیاهی بیشتر را که همچنین بر دسترسی به آب و نور خورشید تکیه داشته، تضمین کند.
240067_474.jpg

آب شدن یخ‌های دائمی در نزدیکی کوه‌های آلتای روسیه




240068_262.jpg

تفاوت پوششی در شهر آبیسکوی سوئد
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا