• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

سیبری

کاربر ويژه
البته جاده قوچان درگز دست کمی هم نداره!
زمستان 90
2bf1f_adee.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
یادمه چند روز پیش محمد رضای عزیز چند تا عکس رو برای مقایسه از نقاط مرکزی و شرقی مشهد در شامگاه چهارشنبه و روز پنجشنبه گذاشته بود ، من هم چند تا عکس از ساعت 21:30 چهارشنبه تا 2 بامداد پنجشنبه آماده کردم تا فرق دمای هوا و میزان متفاوت بارش برف در غرب مشهد با شرق مشهد رو متوجه بشید .

خداییش غرب مشهد هم در نوع خودش سیبری محسوب میشه:شاد::گل:

vvs0jn5nlh4iuhc74rfy.jpg


tnyq3qwzlpg6vf14bo.jpg


6mepl9gqrnfvsnbcea.jpg


f0r8jb47xlhmfywspxf.jpg


s937zhw6lyd0p29tacd.jpg
 

rahsazan

کاربر ويژه
زمستان 90
2bf1f_adee.jpg
[/QUOTE]

فکر کنم از لحاظ راهداری زمستانی، تیوان مشکلترین گردنه خراسان رضوی باشه
یه زمانی که خراسان تقسیم نشده بود میگفتن اسدلی از همه مشکلتر بوده
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دیگه تو محله ما از ساعت 2 بامداد به بعد شهرداری دائما مشغول برف روبی بود.

اینهم ساعت 2:30 بامداد:

mnuzbsebmo9j13usj8zd.jpg
 

سیبری

کاربر ويژه

فکر کنم از لحاظ راهداری زمستانی، تیوان مشکلترین گردنه باشه
یه زمانی که خراسان تقسیم نشده بود میگفتن اسدلی از همه مشکلتر بوده[/QUOTE]

مسلما تیوان تو کل خراسان بزرگ سخت ترین گردنه هستش چه به لحاظ شیب زمین و پیچهای خطرناک ، چه به لحاظ ارتفاع و چه به لحاظ سرما و کولاک ، من اسدلی و تیوان رو بارها عبور کردم از هر نظر تیوان خیلی سخت تره و اصلا قابل مقایسه نیست
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این عکس هم ساعت 12:00 ظهر روز پنشجنبه 17 اسفند و هنوز تازه برف مثل ساعات بعدش شدید و وحشتناک نشده بود.

دید افقی رو داشته باشید فقط:

khje45or4kosemx28ii8.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اسمون غرب مشهد عجب آپدیتی کرد و خصوصا اونجاییکه با فلش مشخص کردم ، ابرش حسابی پدر و مادر داره:

fk9wdlxx565gts87kv2.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
جی اف اس هم روز به روز داره آپدیتش بهتر میشه و اینهم از اپدیت جدیدش در همین لحظه:

13032306_2_1506.gif



13032306_2_1506.gif
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
The report was made 8 minutes ago, at 11:00 UTC
Wind 19 km/h from east/southeast
Temperature 19°C
Humidity 46%
Pressure 1021 hPa
Visibility 10 km or more
Scattered clouds at a height of 1067 m , Towering cumulus.
Broken clouds at a height of 5791 m
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام امیرمحسن جان درمورد هوای اصفهان میگید کی منتظر بارش خوب باشیم.

سلام میلاد جان

متاسفانه هنوز در نقشه ها چشم انداز مطلوبی برای اصفهان دیده نمیشه.

ولی خوب ایی سی ام نظر دیگه ای داره که باید منتظر موند هنوز
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اینجا کلا ابرها کومولنیمبوس هستند ولی فرودگاه ابرهای کومولوس برجی رو گزارش کرده.

اینهم آپدیت جدید برای مشهد و بنظر میرسه که امشب مشهد هوا مه آلود هم بشه:

[h=4]Forecast
The report was made 3 minutes ago, at 11:15 UTC
Forecast valid from 15 at 12 UTC to 16 at 18 UTC
Wind 18 km/h from east
Visibility 7000 m
Few clouds at a height of 1219 m
Scattered clouds at a height of 3048 m
Temporary
from 15 at 12 UTC to 15 at 16 UTC
Wind 29 km/h from southeast
Visibility 4000 m
Few clouds at a height of 914 m , Cumulonimbus.
Scattered clouds at a height of 1067 m
Broken clouds at a height of 2743 m
rain showers


Becoming
from 15 at 16 UTC to 15 at 18 UTC
Visibility 3000 m
Broken clouds at a height of 457 m
mist
Becoming
from 15 at 18 UTC to 15 at 20 UTC
Visibility 1500 m
Broken clouds at a height of 305 m
mist
Probability 40% :
Temporary
from 15 at 20 UTC to 15 at 24 UTC
Visibility 0700 m
fog
 

sinaet

متخصص بخش فوتبال
بررسی نقشه های پیش یابی نشان دهنده جوی پایدار طی سه روز آتی در غالب نقاط کشور می باشد تنها پدیده که می توان به ان اشاره کرد گذر موجی ضعیفی سبب افزایش ابر و احتمال بارش خفیف برای نیمه شمالی کشور می باشد. اما مطابق با انتظارات موج جدیدی طی روز یکشنبه به کشور نفوذ خواهد کرد و در نیمه غربی، دامنه زاگرس ، شمال غرب، سواحل و به تدریح شمال شرق بارش پیش بینی شده است.طی 72 ساعت آینده بر میزان دما در سطح کشور افزوده می شود اما بر عکس از اواخر یکشنبه با نفوذ هوای نسبتا سرد عرض های شمالی شرایط برای کاهش دما بین 6 تا 12 بویژه در نیمه شمالی کشور مهیا می شود و تا روز سه شنبه نیز تداوم می یابد.



وضعیت جوی کشور از لحاط بارشی از یکشنبه تا سه شنبه به تفکیک استانی به شرح زیر است:



روز یکشنبه:


بارش باران همراه با رعد برق و احتمالا تگرگ در استانهای آذربایجان غربی، شرقی، کردستان، کرمانشاه، شمال ایلام،زنجان و اردبیل.



روز دوشنبه :



برای استان های آذربایجان غربی، شرقی، اردبیل،کردستان، کرمانشاه،ایلام، زنجان، همدان، مرکزی،اردبیل،خوزستان،لرستان،چهارمحال و بختیاری، کهگلویه و بویر احمد، اصفهان، و ارتفاعات شمالی بوشهر و فارس بارش باران همراه با رعد و برق پدیده جوی در این مناطق خواهد بود.به تدریج از بعد از ظهر بارش ها در استانهای گیلان، مازندران، گلستان، قزوین و تهران اغاز می شود.



روز سه شنبه:



با تضعیف شدن بارش ها در نیمه غربی کشور همچنان بارش ها در استانهای اردبیل، گیلان،مازندران، گلستان،بخش هایی از خراسان شمالی و رضوی،آذربایجان شرقی تداوم خواهد داشت.




پیش بینی شده این موج طی بامداد چهارشنبه از کشور خارج بشه. و جای هیچ نگرانی برای دیگر نقاط کشور که بارش نداشتند نیست چراکه از اواسط روز چهارشنبه سامانه ای نفوذ خواهد کرد و اینبار نوبتی هم باشه نوبت نیمه جنوبی و شرقی کشور. روز پنج شنبه اوج فعالیت سیستم در نیمه جنوبی ، مرکزی و شرقی کشور خواهد بود. اوایل هفته آینده جزئیات بیشتری از این موج به سمع و نظر دوستان خواهم رساند...


نقشه بارشی یکشنبه:

67121673606596111759.png



نقشه بارشی دوشنبه صبح و بعد از ظهر:


05671830238108498563.png



23332759325243724611.png




با اعتماد به خروجی مدل های امروز سیستمی که مدت ها منتظرش بودیم از 3 فروردین ماه وارد کشور خواهد شد.به دلیل همراهی این موج با رطوبت بسیار خوب از دریای سرخ،اقیانوس هند و دریای عرب عمیق به نظر میرسن.روزهای 4 و 5 فروردین ماه اوج فعالیت این سیستم در کشور خواهد بود.منتظر های خبرهای خوش بعدی هم باشید.



نقشه مربوط به 5 فروردین 92 :


01323149041553292435.png




پیش بینی 5 روزه آب و هوای برخی مناطق کشور از دیدگاه سایت فورکا:




اردکان یزد:


meteogram.php


نیشابور( خراسان رضوی):




meteogram.php


سقز ( کردستان):


meteogram.php


داراب ( فارس) :


meteogram.php




نقشه مجموع بارشی یک هفته آینده:


mide_qpf_168hr_msg1.png

وضعیت دمایی روزانه:

2xa2_st.gif

نقشه وقوع رعد و برق (با نقاط صورتی رنگ کاملا مشخص است)


easatir00.gif

 

sinaet

متخصص بخش فوتبال
[h=2]رابطه آلودگی هوا و کاهش بارندگی [h=4]

I – معرفی
آلودگی هایی که در مناطق شهری و صنعتی تولید می شود، به عنوان عامل کاهنده در بارندگی و نزولات آسمانی عمل می کند. در واقع، ریزگردهای بزرگ (بزرگتر از 1 میکرون) که می توانند بارندگی را افزایش دهند، معمولا توسط آلاینده های شهری و صنعتی ***** می شوند و ریزگردهای کوچکتر وارد جو می شوند. در نتیجه، آلودگی هوا باعث ایجاد “هسته های ریز میعان” در ابرها می شود که این، به نوبه ی خود، باعث بارش های ریز خواهد شد. “ریزباری” عاملی است که به سرکوب بارش های فراوان می انجامد.
II – پژوهش های انجام شده
دانیل روزنفلد و همکارانش، از جمله پیشگامانی هستند که با استفاده از تصاویر ماهواره ای، به بررسی نقش آلودگی هوا بر بارش برف و باران پرداخته اند. نتیجه پژوهش این عده که در سال 2000 در مجله “ساینس” منتشر شد، نشان داد که آلودگی های شهری و صنعتی، می تواند بارش در ابرهای زودگذر و کم بار (کم عمق) را به کلی متوقف و سرکوب کند. پژوهش روزنفلد و همکارانش همچنین نشان داد که اثر آلودگی شهرهای کثیف، تا صدها کیلومتر آنسوتر، در مسیر باد، کشیده می شود.
در نوامبر 2011 نیز پژوهش گروهی از دانشمندان دانشگاه مریلند در تارنمای مجله “نیچر ژئوساینس” منتشر شد که نشان می داد “آلودگی هوا بر افزایش پدیده هایی چون سیل، خشکسالی و طغیان، اثر مستقیم دارد.”
پژوهش تیم دانشگاه مریلند ثابت کرد که آلودگی نه تنها بر میزان بارش، بلکه بر نوع ابرهایی که در یک منطقه شکل می گیرد و نیز بر میزان رطوبت آن منطقه موثر است.
III – تاثیر احتمالی بر ایران
پژوهشی که در سال های اخیر توسط ایزرائل جیراک و ویلیام کاتن (استادان دانشگاه دولتی کلورادو) و ویلیام وودلی (مدیر مرکز مطالعات هواشناسی وودلی) انجام شده است، نشان می دهد که میان آلودگی شهری و میزان بارش روی خود شهرهای ایالت کلورادو، ارتباط معناداری وجود ندارد؛ بلکه آلودگی هوا، بیشتر روی بارش در بلندی ها اثر می گذارد. به بیان دقیق تر، آلودگی هوا باعث کاهش 30% بارندگی در کوهستان ها و ارتفاعات پیرامون دو شهر دنور (Denver) و کلورادو اسپرینگز شده است.
پژوهشی که “ب. قهرمان” و “ص. تقوائیان” در سال 2008 در نشریه Journal of Agricultural Science and Technology منتشر کردند، نشان داد که در بازه زمانی 1970 تا 2000، میزان بارش در 22 شهر از مجموع 30 شهر ایران که مورد بررسی آنان بود، میزان بارش سالانه، کاهشی بسیار اندک و در 8 شهر، افزایشی بسیار اندک داشته است. البته این اندک بودن دگرگونی در بارش، با توجه به پژوهش کلورادو نیز قابل پیش بینی است. مثلا شهر ارومیه در 30 سال، فقط 2 میلیمتر کاهش بارندگی داشته و میانگین بارش سالانه در آن به 1313 میلیمتر رسیده است. در واقع، گرگان، تبریز و خوی، تنها شهرهایی بوده اند که در مدت 30 سال، بیش از یک درصد از حجم بارش سالانه شان کاسته شده است.
اما با توجه به همان پژوهش کلورادو، می توان این فرض را مطرح کرد که کاهش بارندگی در بلندی های پیرامون شهرهای ایران، احتمالا بسیار بیشتر از این میزان بوده است. اگر با وجود ثابت بودن آمار بارش برف و باران در شهرها، باز هم از کاهش ذخایر آبی گلایه داریم، پس حتما باید مشکل را در کوهستان ها که عمده ترین تامین کننده آب رودخانه ها هستند، جستجو کنیم.
فرض دیگری که با توجه به پژوهش های روزنفلد و دانشگاه مریلند می توان مطرح کرد این است: با توجه به اینکه بخش چشمگیری از مرکز و شرق ایران، زمین های بیابانی است و با توجه به اینکه ابرهای پراکنده و کم بار، مهمترین منبع بارش در مناطق بیابانی به شمار می رود، بارش در این مناطق با سرکوب شدید روبرو شده است. این امر، علاوه بر آسیب به زندگی ساکنان نواحی بیابانی، به از بین رفتن گیاه های صحرایی و در نتیجه، سست شدن خاک منجر می شود که این نیز، به نوبه خود، باعث ایجاد ریزگردها و طوفان های شنی است.
کلام آخر: نسبت دادن همه مشکلات محیط زیستی به خداوند، طبیعت و تغییرات جوی، ساده ترین راه برای شانه خالی کردن از مسوولیت است. آلودگی هوا در شهرهای بزرگ ایران که بیش از هر چیز، ناشی از تولید بنزین غیراستاندارد و خودروی غیراستاندارد است، نه تنها به سلامت جامعه آسیب می رساند، بلکه با سرکوب بارش در کوهستان ها و بلندی ها، توازن حیات را نیز برهم می زند.
 

سیبری

کاربر ويژه
بررسی نقشه های پیش یابی نشان دهنده جوی پایدار طی سه روز آتی در غالب نقاط کشور می باشد تنها پدیده که می توان به ان اشاره کرد گذر موجی ضعیفی سبب افزایش ابر و احتمال بارش خفیف برای نیمه شمالی کشور می باشد. اما مطابق با انتظارات موج جدیدی طی روز یکشنبه به کشور نفوذ خواهد کرد و در نیمه غربی، دامنه زاگرس ، شمال غرب، سواحل و به تدریح شمال شرق بارش پیش بینی شده است.طی 72 ساعت آینده بر میزان دما در سطح کشور افزوده می شود اما بر عکس از اواخر یکشنبه با نفوذ هوای نسبتا سرد عرض های شمالی شرایط برای کاهش دما بین 6 تا 12 بویژه در نیمه شمالی کشور مهیا می شود و تا روز سه شنبه نیز تداوم می یابد.



وضعیت جوی کشور از لحاط بارشی از یکشنبه تا سه شنبه به تفکیک استانی به شرح زیر است:



روز یکشنبه:


بارش باران همراه با رعد برق و احتمالا تگرگ در استانهای آذربایجان غربی، شرقی، کردستان، کرمانشاه، شمال ایلام،زنجان و اردبیل.



روز دوشنبه :



برای استان های آذربایجان غربی، شرقی، اردبیل،کردستان، کرمانشاه،ایلام، زنجان، همدان، مرکزی،اردبیل،خوزستان،لرستان،چهارمحال و بختیاری، کهگلویه و بویر احمد، اصفهان، و ارتفاعات شمالی بوشهر و فارس بارش باران همراه با رعد و برق پدیده جوی در این مناطق خواهد بود.به تدریج از بعد از ظهر بارش ها در استانهای گیلان، مازندران، گلستان، قزوین و تهران اغاز می شود.



روز سه شنبه:



با تضعیف شدن بارش ها در نیمه غربی کشور همچنان بارش ها در استانهای اردبیل، گیلان،مازندران، گلستان،بخش هایی از خراسان شمالی و رضوی،آذربایجان شرقی تداوم خواهد داشت.




پیش بینی شده این موج طی بامداد چهارشنبه از کشور خارج بشه. و جای هیچ نگرانی برای دیگر نقاط کشور که بارش نداشتند نیست چراکه از اواسط روز چهارشنبه سامانه ای نفوذ خواهد کرد و اینبار نوبتی هم باشه نوبت نیمه جنوبی و شرقی کشور. روز پنج شنبه اوج فعالیت سیستم در نیمه جنوبی ، مرکزی و شرقی کشور خواهد بود. اوایل هفته آینده جزئیات بیشتری از این موج به سمع و نظر دوستان خواهم رساند...


نقشه بارشی یکشنبه:

67121673606596111759.png



نقشه بارشی دوشنبه صبح و بعد از ظهر:


05671830238108498563.png



23332759325243724611.png




با اعتماد به خروجی مدل های امروز سیستمی که مدت ها منتظرش بودیم از 3 فروردین ماه وارد کشور خواهد شد.به دلیل همراهی این موج با رطوبت بسیار خوب از دریای سرخ،اقیانوس هند و دریای عرب عمیق به نظر میرسن.روزهای 4 و 5 فروردین ماه اوج فعالیت این سیستم در کشور خواهد بود.منتظر های خبرهای خوش بعدی هم باشید.



نقشه مربوط به 5 فروردین 92 :


01323149041553292435.png



پیش بینی 5 روزه آب و هوای برخی مناطق کشور از دیدگاه سایت فورکا:




اردکان یزد:


meteogram.php


نیشابور( خراسان رضوی):




meteogram.php


سقز ( کردستان):


meteogram.php


داراب ( فارس) :


meteogram.php




نقشه مجموع بارشی یک هفته آینده:


mide_qpf_168hr_msg1.png

وضعیت دمایی روزانه:

2xa2_st.gif

نقشه وقوع رعد و برق (با نقاط صورتی رنگ کاملا مشخص است)

easatir00.gif

پیش بینی فورکا واسه قوچان هم میذاری؟:خجالت2:
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا