• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

navid61

کاربر ويژه
سلام نوید جان . کم پیدایید . برف 17 اسفند و لذت بردید ؟ :گل: گیشا چطور بود ؟

سلام محمد عزيز
ديروز اينترنت گرفتم
برف خوبي بود اينجا هم نزديك 20 سانت اومد ولي زود اب شد
به نظرم اگر تو دي ماه ميومد هم بيشتر ميشست و هم يخبندون ميشد
خيلي دير اومد ولي باز از هيچي بهتر بود

ماهان.

کاربر ويژه
امیر جان جالبه که یک تحلیل جامع راجع به بارشهای تابستانهٔ ایران در literature وجود نداره و می‌شه روی این قضیه کار کرد.

یک نمونه مقاله در این مورد من خونده بودم که منشا بارش تابستانه رو برای اکثر نقاط کشور از رطوبت اقیانوس هند معرفی کرده بود. اگه پیدا کنم چند دقیقه دیگه می‌ذارمش.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر جان جالبه که یک تحلیل جامع راجع به بارشهای تابستانهٔ ایران در literature وجود نداره و می‌شه روی این قضیه کار کرد.

درود بهروز عزیز

کاملا موافقم . متاسفانه پژوهشهای بسیار اندک و ناقصی در مورد بارشهای بهاره و تابستانه ایران انجام شده و متاسفانه تو اینترنت که سرچ میکنی موضوع خاص و جالبی در اینخصوص دیده نمیشه.

اصلا خبری هم از تفسیر و بررسی نمودار اسکیوتی خصوصا در بارشهای بهاره و تابستانه در ایران و یا لااقل در پروژه های تحقیقاتی دیده نمیشه!:تعجب2:

navid-mashhad

کاربر ويژه
امیر محسن بارش 2و 3 خرداد مشهد درسال 89 واقعا وحشتناک بود
ابرهایی که در حاشیه شمالی مشهد وجود داشت وحشتناک ترین ابرهایی بود که در تمام طول عمرم دیدم
ابرها به ناگهان از سمت هزارمسجد روی شمال مشهد گسترده شدن !! محله ما کاملا خارج از محدوده بارش بود اما چند عدد تگرگ بارید اندازه گوجه سبز !!
ابرهایی کم ارتفاع با شکلی عجیب و غریب و نامنظم به رنگ خاکستری تیره !!
اگه میدونستم یک روز میام اینجا ازشون عکس مینداختم تا اساتید هواشناسی اینجا بگن اصلا چنین ابری وجود داره یا نه!!!
ثمره اون ابر 28 میلی متر در شمال مشهد بود در عرض 20 دقیقه !!! در حالی که محله ما و فرودگاه در حد TR بود بارش

سیبری

کاربر ويژه
ابرهایی که در حاشیه شمالی مشهد وجود داشت وحشتناک ترین ابرهایی بود که در تمام طول عمرم دیدم
ابرها به ناگهان از سمت هزارمسجد روی شمال مشهد گسترده شدن !! محله ما کاملا خارج از محدوده بارش بود اما چند عدد تگرگ بارید اندازه گوجه سبز !!
اگه میدونستم یک روز میام اینجا ازشون عکس مینداختم تا اساتید هواشناسی اینجا بگن اصلا چنین ابری وجود داره یا نه!!!
ثمره اون ابر 28 میلی متر در شمال مشهد بود در عرض 20 دقیقه !!! در حالی که محله ما و فرودگاه در حد TR بود بارش
من اون روز از دانشجو اومدم بلوار امام علی و از اونجا به سمت پل قائم، تو دانشجو حدود 3 الی 4 میل بارون اومده بود که البته دونه های تگرگ هم قاطی بود اما دقیقا از تقاطع سید رضی تا قائم
درختا از شدت تگرگ پوست شده بودن ! روی خیلی از سقف ماشینا بخاطر ریزش شاخ و برگ درختان سبز بود

rahsazan

کاربر ويژه

فکر کنم عکس دارم از اون روز منتها تو سیستم دیگه است، انشالله پیدا کردم آپ میکنم

navid-mashhad

کاربر ويژه
اگه از اون ابرهای شیطان صفت عکس پیدا بشه خیلی خوبه!!سرعتشون از جت بیشتر بود و توجه منو که تو اتوبوس واحد بودم نزدیکی خونه به خودش جلب کرد!!

ماهان.

کاربر ويژه
تحلیلی بر بارش‌های سنگین روزانه سپتامبر در ارتباط با الگوهای همدید در استان گیلان (2005 – 1976)

شناخت بیشتر سامانه‌های همدید در هر منطقه،‏ تصویر روشنی از اقلیم منطقه را به‎دنبال خواهد داشت. اقليم به‎عنوان يكي از ساختارهاي اساسي كره‎ي زمين،‏ در كنش مستقيم با زندگي و فعّاليّت بشر است. شناسايي شرايط گردشي جو در هر منطقه،‏ تعيين كننده‌ی الگوهاي غالب آب‎وهوايي است كه مي‌تواند كمك شايان‎توجّهي به شناخت بيشتر شرايط زيستي كند. در پژوهش پيش رو تلاش شده،‏ بارش‌های سنگین استان گیلان در ماه سپتامبر،‏ در ارتباط با الگوهای همدید،‏ طیّ سال‌های 1976 تا 2005 مورد مطالعه و تحلیل قرار گیرد. براي تحلیل همدید بارش‌های مذکور،‏ از نقشه‌های فشار روزانه‎ي تراز دریا،‏ 850 و 700 هکتوپاسکال،‏ وزش باد و وزش رطوبتی استفاده شده است. همچنین،‏ از داده‌های بارش روزانه‎ي 23 ایستگاه (9 ایستگاه سازمان هواشناسی و 14 ايستگاه باران‎سنجي وزارت نیرو) در سطح استان استفاده شد. در این نوشتار با یک رویکرد محیطی به گردشی،‏ از روش صدک‌ها،‏ برای استخراج روزهای همراه با بارش سنگین و از روش همبستگی لوند،‏ براي طبقه‌بندی نقشه‌های تراز دریا و استخراج الگوها استفاده شده است. نتایج حاکی از تأثير سامانه‌های پُرفشار (شمال‎غرب دریای سیاه،‏ شمال روسیه ـ جنب قطبی،‏ شمال‎غرب اروپا ـ دریای نروژ،‏ شمال دریای خزر و غرب دریای سیاه ـ دریای مدیترانه) بر بارش‌های سنگین،‏ در پنج الگوی استخراج شده است. شکل‎گیری ناوه در سطوح بالا،‏ ریزش هوای سرد عرض‌های بالا روی دریای خزر و دریای سیاه و واقع شدن جلوی محور ناوه بر فراز گیلان،‏ به‎همراه مهیّایی شرایط همرفت در سطح زمین‌،‏ شرایط مناسب برای ناپایداری و درنتیجه وقوع بارش‌های سنگین را در الگوهای مورد مطالعه به‎همراه داشته است. در برخی از الگوها،‏ افزون‎بر رطوبت دریای خزر،‏ دریای سیاه نیز در بارش‌های منطقه دخیل بوده است. همچنین در الگوهای استخراج شده،‏ سازوكار همرفت وزشی را مي‎توان مشاهده كرد.

http://journals.ut.ac.ir/page/download-NuXNymJO7C4.artdl

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
nwn74havqjn6mjxrbsr.jpg

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت
یه ضرب المثل قدیمی میگه: شكم گُشنه ویرایش شد...

دوستان شب خوش...

دوست عزیز کدام فرهنگ به شما اینطور آموخته که در یک جمع عمومی متشکل از افراد مختلف با این ادبیات بی ملاحظه ی بی ادبانه صحبت کنید؟!احترام شما به این جمع در کلماتی که به کار میبرید نهفته میشه، این تاپیک رو با یک مکان دیگری اشتباه گرفتید احیاناً!

mohamad$

کاربر ويژه
بسیار عالی نوید جان . پس اونجام 20 سانت بوده مثل محل ما . درسته دی بود که خیلی بیشتر میموند . ولی خوب شد . این گرمای این چند روز اخیر و میبینم میگم عیب نداره هفته قبل 20 سانت اومد ما به بزرگی خودمون این گرما رو میبخشیم :خجالت2:

سیبری

کاربر ويژه
من هنوز از دیدن برف ارضاء نشدم!:خنده1:
خیلی دوست دارم چهارشنبه قوچان دوباره اینطوری باشه

b5od3kbro4l63t6l1u7.jpg

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا