• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
در هنگام وقوع یک زلزله ، آیا پیش لرزه ها و پس لرزه ها مهم تلقی می شوند؟

پیش لرزه ها ، تکان های خفیفی هستند که روز ها یا حتی سال ها قبل از وقوع یک زلزله رخ داده و گاهی آنقدر شدید هستند که یک اتومبیل پارک شده را از جا خود حرکت می دهند! پس لرزه ها نیز مجموعه حرکت های ارتعاشی داخل زمین هستند و گاهی می توانند مخرب تر از زمین لرزه اصلی باشند!

~~~

راستی حدود یک ماه پیش مهرداد تصویری از پس لرزه های ایران نشون داد { کار هر روزش بود! } من حواسم بود که همون موقع داخل استان بوشهر هم چند نقطه لرزیده بودند!

به نظر من پیش لرزه ها هشدارهائی هستند در مورد این که گسل ها فعال هستند و باید تحت نظر باشن اما در مورد این که انرژی گسل چه زمانی آزاد میشه فعلا فقط خدا میدونه وبس.
پس لرزه ها هم نشانه لغزش هست تا زمانی که دوباره لبه های گسل در هم گیر کنند و انرژی شروع کنه به جمع شدن برای زلزله بعدی.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
سلام:گل:
اتفاقا اصله بارشه دیروز تهران رو جنوب شهر بود آرش جان هر چی به سمته شمال شهر میرفتی بارش کمتر و قطع میشد!

درود هومن جان

دیروز 2 توده وارد تهران شد، اولی سمت سعادت آباد بارش کمی داد اما اصل توده روی توچال کشیده شد، رعد و برق ها و بارش روی توچال رو من از پشت بام میدیدم.
اما توده دوم رو راستش فقط از گجت ویندور متوجه اش شدم چون سعادت آباد بارش نبود.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
همانطور كه در بخش هاي قبلي به اطلاع رسيد، به سبب عبور متناوب جريانات ناپايدار، امروز شاهد وقوع بارش هايي در برخي مناطق نيمه شمالي، همچون شمال شرق، تا حدي شرق و برخي مناطق جنوبي كشور بوديم.

به طور موقت با خروج اين امواج، فردا از سطح بارش ها در كشور كاسته خواهد شد. احتمالا در برخي مناطق شمال شرق، شهر هاي شمالي آذربايجان ها بارش هايي رو از جنس بهاري تجربه خواهند كرد.

تا اينكه از روز شنبه با نفوذ موج تراز مياني از سمت جنوب غرب كشور، مجددا بارش ها از سمت جنوب غرب آغاز خواهند شد. جنوب غرب، تا حدي غرب، دامنه هاي مركزي زاگرس، دامنه هاي جنوبي البرز به سمت سواحل خزر از جمله مناطقي هستند كه در روز شنبه آسمانشون ابري به همراه رگبار و رعد و برق خواهد بود.

روز يكشنبه با حركت شرق سوي سامانه بارشي و نفوذ زبانه هاي پر فشار شمالي به سواحل خزر، بر گسترده بارش ها افزوده خواهد شد. نوار شمالي از شمال غرب تا شمال شرق كشور، دامنه هاي البرز، مناطق مركزي و همينطور دامنه هاي مركزي زاگرس و جنوب غرب كشور پديده بارش رو تجربه خواهند كرد.

wf2qchq7jcjxmpitcf5.png

نقشه فشار سطح دريا (SLP) بر حسب HPA

روز دوشنبه در حالي كه سامانه بارشزا از سمت شمال شرق كشور رو ترك خواهد كرد و بارش هايي رو در اين روز در اين منطقه داريم، از مقدار بارش ها در كل كشور كاسته خواهد شد. تنها براي برخي مناطق مركزي، سواحل خزر و شمال غرب وقوع بارش هايي به شكل پراكنده دور از ذهن نيست.

روز سه شنبه در اكثر مناطق كشور جوي نسبتا آرام بر قرار خواهد بود. احتمال وجود بارش هايي به شكل محلي و موقتي در ساعات بعد از ظهر در برخي مناطق همچون شمال غرب كشور، سواحل جنوبي خزر و ارتفاعات زاگرس وجود خواهد داشت.

روز چهار شنبه با نزديك شدن يك كم فشار سلول بسته به شمال غرب كشور، بارش ها از سمت شمال غرب آغاز شده و همزمان با اون وجود جريانات جنوبي ضعيف سبب رگبار هايي در زاگرس مركزي نيز مي شود.

راجع نحوه فعاليت اين كمفشار ديناميكي در بخش هاي بعدي بيشتر صحبت خواهم كرد.

نقشه ارتفاع ژئوپتانسيل تراز 500 + Relative Vorticity (براي مشاهده انيميشن بر روي نقشه كليك نمائيد)

مابقي نقشه ها را در ادامه مطلب رويت نمائيد...

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
طبق تجربيات قبلي و با توجه به ساز و كار زلزله رويداده در شهرستان دشتي استان بوشهر، امكان وقوع زلزله اي ديگر با بزرگاي 5 و بيشتر هنوز وجود داره. مردم منطقه آمادگي لازم رو بايد مبذول كنن.

Rastegari

Banned

{تصویری از همسر صیغه ای ناصرالدین شاه و دخترش}

چقدرم خوشگله مثل باربی می مونه :139:

34zd9no.jpg

arashz

مدیر بخش هواشناسی
درود مهرداد جان

اون کمفشار دینامیکی اینطوری که الان معلومه پتانسیل بالائی برای زیر خاک بردن کل ایران داره، درسته؟

saeed hh

کاربر ويژه
درود مهرداد جان

اون کمفشار دینامیکی اینطوری که الان معلومه پتانسیل بالائی برای زیر خاک بردن کل ایران داره، درسته؟

سلام به همه

ارش دیروز بارش بسیار شدیدی توی مرکز جنوب شهر اتفاق افتادش اینکه شمال شهر چیزی نیاد دلیل نیستش کل شهر بارون نیومده !!!

ممنون میشم یه توضیح بیشتری در مورد کمفشاری دینامیکی بدی نحوه کارش چه جوری هستش ؟؟

سیبری

کاربر ويژه
خدا کنه بارون خوبی هم بباره از سیستم قبلی که جنوبو آب برد زابل فقط 2 تا اومد

خدا کنه بباره
البته زابل کشت دیم نداره و تماما وابسته به رود هیرمند هستش که اونهم به بارش افغانستان و بیشتر از اون به مناسبات سیاسی و رعایت حقابه ایران از جانب برادران افغان مربوطه

navid-mashhad

کاربر ويژه
خدا کنه بباره
البته زابل کشت دیم نداره و تماما وابسته به رود هیرمند هستش که اونهم به بارش افغانستان و بیشتر از اون به مناسبات سیاسی و رعایت حقابه ایران از جانب برادران افغان مربوطه

آره بعد این قضایا مزارع زابل به شنزار تبدیل شده چون به قول شما وابسته به هیرمنده
باید از سیستان یه رستم دیگه پیدا بشه بره با گرز حقابه ایرانو بگیره:خنده2:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام دوستان

همانطوریکه روزهای پیش انتظارش رو داشتم . خدا رو شکر امروز بارش بسیار شدید و سنگینی از نوع Tropical در مشهد رخ داد و در نوع خودش از لحاظ شدت بارش - ضخامت ابر- مسیر همرفت و وقوع رعد و برق های صاعقه گونه و البته مدت زمان بارش بینظیر بود.

متاسفانه بدلیل شدت بارش نتونستم دوربین رو در فضای باز بر روی سه پایه مستقر کنم ولی از داخل ماشین موفق شدم 3 تا عکس ازشون بگیرم که در ادامه و تا لحظاتی دیگر در همینجا قرار میدم.

Rastegari

Banned
دوستان من از فردا دیگه کمتر میام.بیشتر بخاطر چشم هام و... در کل بخاطر اینکه اذیتتون کردم عذرخواهی می کنم :5:

تو رو خدا دمای بوشهر رو ببینید :103:

meteogram.php

arashz

مدیر بخش هواشناسی
سلام به همه

ارش دیروز بارش بسیار شدیدی توی مرکز جنوب شهر اتفاق افتادش اینکه شمال شهر چیزی نیاد دلیل نیستش کل شهر بارون نیومده !!!

ممنون میشم یه توضیح بیشتری در مورد کمفشاری دینامیکی بدی نحوه کارش چه جوری هستش ؟؟

درود

من کی گفتم بقیه شهر بارش نبوده؟ من گفتم بارش دوم رو متوجه نشدم فقط دیدم گجت ویندوز برای تهران رعد وبرق زده، کجای این صحبت من بارش در مرکز یا جنوب شهر رو نفی میکنه؟!

اتفاقا از خدامه سمت جنوب تهران و بارش داشته باشیم چون دو روز پیش سمت میدان شوش بودم هنوز هیچی نشده آلودگی هوا داره بیداد میکنه! ضمنا در نقشه ها بارش رو برای دامنه های البرز زده و خدا رو شکر سمت دشت هم بارش خوبی داشتیم.

در مورد کمفشار دینامیکی هم اگر تغذیه رطوبتی مناسبی انجام نشه، با توجه به قدرتی که داره باعث ایجاد طوفان های بزرگ گرد و غبار میشه.

آخرین ویرایش:

سیبری

کاربر ويژه
چند تا عکس دیگه از امروز مشهد بذارم

ساعت 10 صبح ویلا شهر
این ابرا رو که تازه اول رشدشون بود روی شرق بینالود و قله فلسکه دیدم ( معمولا اگه همرفت از شرق بینالود شروع بشه مشهد شانس خوبی داره) مطمئن شدم امروز روز مشهده و همونجا به امیر محسن زنگ زدم گفتم برگرد از کلات که اصل ماجرای بعد از ظهر تو مشهده

xvk0fffr32rr6sbnki.jpg

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا