• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

pokerface

متخصص هواشناسی
اصفهان جنوب: 6.7

اصفهان فرودگاه: 8.7

نايين: 0.1 !!!!!!!!!!

شهرضا: 5.3

مباركه:9.1

زرين شهر: 9.6

روستاي نجف آباد: 14.4

داران: 20.6

فريدونشهر: 26

شهركرد: 25

سامان:26.3

.... .
.
.

روستای نجف اباد کجاست دوست عزیز؟منظورتون شهر نجف آباد ۴۰۰ هزار نفر جمعیت که جزو متروپولیتن اصفاهانه؟

آخرین ویرایش:

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
سلام هادی جان. من که از خدامه بارش عالی ای رو داشته باشیم. ولی فعلا که آفتاب و ابره. تو تصاویر ماهواره ای هم ابر خاصی نیست. در مورد پیشبینیهای فورکا هم باهات مخالفم. به نظرم پیشبینی هاش خوبه.

آرش جان منتظر همرفت باش چون با اين گرمايي كه با تابش خورشيد ايجاد شده بارش هاي خوبي در بعد از ظهر و شب خواهيم داشت!

ali.doosti

کاربر ويژه
از شهرهای جنوب خوزستان و بوشهر گزارش گردوخاک واون آقای پرنو و گفتن ایستگاه ها گزارش دادن....
دلیلشم شمالی شدن جریانات تو استان بوده که باعث شده نوده کردوخاک بجای وارد شدن به استان از خلیج فارس وارد جنوب استانو بوشهر بشه...

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام دوستان

واقعا این اقلیم هزارمسجد خیلی عجیب و غریبه و کیفیت و میزان بارش دره به دره تفاوت داره.

اینجا یک جورایی رژیم و شکل و شمایل بارشش تا این لحظه که شمال کشور بوده.

امروز یک سر تا محدوده قره سو رفتم و گفتم اگه بشه برم از آبشارها بالا ولی ماشاء الله هوا اینقدر سرده اینجا و رودخونه قره سو پر آب که تا اولین آبشار و اولین نردبون بیشتر نتونستم برم.

الان اینجا یک بارون ریزه داریم ولی از تونل ورودی شهر کلات که میری اونطرف ماشاء الله بارون خوبی میباره در حالیکه کلا طول تونل ورودی 700 متر بیشتر نیست!

پس این دیواره دوره کلات نقش یک سد بزرگ رو ایفا میکنه و اجازه نمیده ابرهای بارشی اینطرف رد بشن.

و می بینیم که نقش کوهها و شکلشون چقدر در پدیده بارش موثره.

یک چند تا عکس از اول روستای قره سو بخاطر بارش بارون با موبایل گرفتم که به همه شما عزیزان تقدیم میکنم:

w87r1pnek3seeqe6pgtk.jpg

khym7a2vtc42g2z4rhds.jpg

5dmrip2dcazvhh3nfax.jpg

8b7m6crsk57hpbk8i.jpg

izhunv980s31tsga2ngb.jpg

c43it9ctgfuysdwav.jpg

osg33gfkutpzzq9bm7.jpg

ali.doosti

کاربر ويژه
خوشم میاد ابر سیروسی بیاد کوهرنگ بالا10م.م میاد
آمار بارشش اومده 48 م.م بارش داشتهo_O
سجاد شول آباد 36 اومده
سد دز نزدن هنوز ولی با توجه به بارش لالی 8-9 م.م اومده احتمالا...
سیستم جالبی بود کوچه به کوچه بارش فرق داشته باز!
دهدزم تو خوزستان خوب باریده ...

saeed hh

کاربر ويژه
منطقه جهنمی گندم بریان به یکی از گرمترین مناطق زمین شهرت یافته است اما تاکنون متاسفانه اقدامی در راستای ثبت رسمی دمای این منطقه از سوی دستگاههای مربوطه انجام نشده است و در حقیقت ثبت دمای این منطقه تا کنون به وسیله مسئولان محلی، گردشگران و برخی از گروههای تحقیقاتی دانشگاهی ثبت شده است.

ثبت دمای این محدوده بیابانی در حاشیه کویر لوت و تنها در چند کیلومتری شهر شهداد که آخرین شهر کویر لوت از ناحیه جنوبی است به وسیله گروههای غیر رسمی و غیر قابل استناد از لحاظ علمی و مطالعاتی انجام شده بود اما در آخرین لیستی که ناسا پس از بررسی ماهواره هایش منتشر کرده است، کویر لوت در استان کرمان و منطقه گندم بریان و یا همان دشت سوخته رسما دمای ۷۱ درجه را ثبت کرده است و در صدر این لیست قرار گرفته است.

این درحالی است که تاکنون هیچ اقدامی در راستای ثبت ملی این منطقه نیز صورت نگرفته است و گردشگری در این منطقه که می تواند رونق بین المللی داشته باشد در زیر پرده ای از هراس گردشگران برای حضور در این منطقه به صورت موردی و مقطعی صورت می گیرد.

60955_845.jpg

تاکنون منطقه ای در دشت کالیفرنیا و همچنین منطقه ای در بیابانهای لیبی به عنوان گمترین مناطق جهان با دمای ۵۸ درجه ثبت جهانی شده اند به همین دلیل در کتابهای ثبت رکورد و مقالات علمی نیز از این مناطق به عنوان گرمترین منطقه جهان نام برده می شوند و دلیل عدم نام بردن از گندم بریان عدم ثبت جهانی این منطقه است نکته قابل توجه اینکه سالانه هزاران نفر برای بازدید از گرمترین نقطه جهان در لیبی سفر می کنند اما در واقع گرمترین نقطه جهان که همان گندم بریان در ایران است همچنان بلاتکلیف مانده است.

قطب گرمای زمین در حالی در بی خبری پنهان شده است که کویر شهداد به دلیل شرایط خاص منطقه ای می تواند در محور گردشگری استان کرمان جایگاه بدون انکاری داشته باشد.

60956_709.jpg

وجود پیست اسکی، ارتفاعات سیرچ، آبگرم جوشان، دره زیبای سیرچ، شهر تاریخی شهداد، شهر کوتوله ها و به ویژه شهر طبیعی و زیبای کلوتهای کویر که به عنوان یکی از عجایب گردشگری کرمان شهرت یافته است درکنار این منطقه می تواند روزگاری پر رونق را در گردشگری استان کرمان ایجاد کند.

دشت سوخته در مساحتی معادل ۴۸۰ کیلومترمربع و در شرق رودخانه شور قرار گرفته و با مرکز جمعتی تنها ۸۰ کیلومتر فاصله دارد.

وجود سنگهای تیره آتش نشانی مهمترین دلیل افزایش دما در این منطقه است و وجه تسمیه نام این دشت جهنمی این است که در گذشته کاروانهای گندمی که از این منطقه که در مجاورت راه ابریشم قرار دارد گذر می کردند به دلیل شدت گرما مشاهده می کردند که گندمهایشان خود به خود برشته می شده است.

مشاهدات محلی نشان می دهد در این منطقه به دلیل شدت هوا حتی باکتری ها نیز نمی توانند رشد کنند و کاملا خالی از حیات است به خصوص در تابستان که دمای منطقه به ۷۱ درجه می رسد حضور در روز در این منطقه غیر ممکن است و تنها در زمستان و اوایل بهار می توان از این دشت بازدید کرد.

مردم و مسئولان محلی می گویند که در برخی روزهای سال حتی دمای بالای ۹۰ درجه را در این دشت ثبت کرده اند.

با وجود تمام این تفاسیر برخی اختلاف نظرها بین ایران گردان تاسف آور است در حالی گندم بریان رسما توسط ناسا نیز گرمترین نقطه زمین نام گرفته است که برخی افراد از وجود منطقه ای گرمتر در میانه کویر لوت خبر می دهند اما هیچ گاه حتی نامی از این منطقه برده نشده و دمایی نیز در خصوص این منطقه نه ثبت شده و نه اعلام شده است و تنها ثبت جهانی گندم بریان را با تاخیر مواجه کرده است.

اما ماهواره Aqua ناسا در طرحی اقدام به بررسی دمای مناطق مختلف زمین کرده است که در نهایت تعجب دانشمندان غربی نتیجه این بررسی که طی پنج سال انجام شده است نامی جز گندم بریان نبوده است.

نکته قابل توجه این است که باز هم متاسفانه دانشگاهها و مراکز علمی داخلی به خصوص بخش زمین شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان در این خصوص سکوت کرده و هیچ اقدامی انجام نداده است.

saeed hh

کاربر ويژه
عکس هایی معدودی که از گندم بریان نشون داده شده شباهت عجیبی به عکس هایی که کاوشگر مریخ گرفته داره!!:تعجب2:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
زندگی تو ارتفاع زیاد یک ایرادی هم داره و اون این هست که ابرها دائما به زمین چسبیده اند و هیچ جا دیده نمیشه!!!

a2sncqab37r0003d1zyv.jpg

opsxec0javx8h0hgo09q.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
از اینجا به بعدش هم رودخونه در یک مسیر طولانی تا قله رشته کوهها از میون یک دره دیواره ای بسیار عمیق و باریک گذر میکنه که گاهی وقتا یک نفر آدم فقط میتونه رد بشه که میزان ، ارتفاع و شدت آب خیلی زیاده و واسه بالارفتن از هر کدوم از آبشارها هم یک پلکان نردبانی با جنس استیل (فولاد) نصب کردند که بعضی از این نردبان هم ارتفاع خیلی زیادی داره
( ترسناکه وقتی به پایین نگاه میکنی) و بسیار هم لغزنده است و البته در زمانیکه بالا میری اگه لباس ضد آب نداشته باشی کلا خیس آب میشی.

حالا هوا گرم بشه حتما میرم چون بالای این آبشارها جنگلها و دره های بسیار زیبا و بهشت گونه ای وجود داره که ارزش سرما خوردن و خیس شدن که هیچی، شهید شدن در راهش رو هم داره:

whtn8no1cevdgnyb750t.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
ماهواره هواشناسی که عکس واقعی از ایران رو ازش میذاشتم بخاطر اهمیت وقوع یک طوفان ماهواره ای در اقیانوس هند کلا رفته رو چشم این طوفان زوم کرده و ایران رو نشون نمیده

این هاریکین رو ببینید که داره اقیانوس هند رو در می نورده و به سمت ماداگاسکار میره!!

آپدیت جدید:

z2m4fit0tzftlf9ygxy6.jpg

Abbath

New member
منم یه چیزایی پیدا کردم تو کامپیوترم،سال 88 بود فک کنم با یه نفر از رفقا رفتیم سمت جاده کلات،با موتور تقریبا 2 ساعت راه رفتیم تا رسیدیم اینجا(عکسا خوب نشدن فک کنم گوشی k550 بود)

البته من خودم بیشتر وقتا میرم طبیعت چای رو تو سماور زغالی میخورم،حالا عکسشو میگیرم میزارم،اینجا به دلیل کمبود امکانات مجبور شدیم تو کتری درست کنیم

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود عباس جان

این تصویر باید رودخونه ای باشه که در پایین گردنه کوجگی قرار داره که تقریبا نزدیک مشهده.

منم یه چیزایی پیدا کردم تو کامپیوترم،سال 88 بود فک کنم با یه نفر از رفقا رفتیم سمت جاده کلات،با موتور تقریبا 2 ساعت راه رفتیم تا رسیدیم اینجا(عکسا خوب نشدن فک کنم گوشی k550 بود)

البته من خودم بیشتر وقتا میرم طبیعت چای رو تو سماور زغالی میخورم،حالا عکسشو میگیرم میزارم،اینجا به دلیل کمبود امکانات مجبور شدیم تو کتری درست کنیم

Dr.ben

کاربر ويژه
با سلام.
بعد از مدت ها بی بارشی، مثل اینکه بارقه هایی از امید پیدا شده:

zkor4u6oypv31exmhnsy.jpg

cvih6cbirg806xt3pspc.jpg

nd4ogsxxi9pjzrpufw9q.jpg

اما، اما
باورم نیست ز بدعهدی ایام هنوز
قصه غصه که در دولت یار آخر شد
ساقیا لطف نمودی قدحت پرمی باد
که به تدبیر تو تشویش خمار آخر شد
در شمار ار چه نیاورد کسی حافظ را
شکر کان محنت بی‌حد و شمار آخر شد

Abbath

New member
درود عباس جان این تصویر باید رودخونه ای باشه که در پایین گردنه کوجگی قرار داره که تقریبا نزدیک مشهده.

بله امیرمحسن جان،فک کنم یه راهدارخانه هم به همین نام داشت،2 3 تا تونلم اگه اشتباه نکنم و درست یادم باشه رد کردیم،اما زیادم نزدیک نبودا،تخته گاز نزدیک 2 ساعت راه رفتیم.:خنده1:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا