• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
اونقدر خوابم مياد كه حد نداره

دوستان شب شما خوش و آرام باد

با اميد فردا، با برآمدن آفتاب از فراز سهند، سبلان، البرز، دنا، تفتان .... و تابيدن آن بر ايران زمين.

بدرود:گل:
 

mahmood600

کاربر ويژه
2013051212_ISN_GFS_SFC_ACCUMPRECIP_120.gif
 

Fooladi

کاربر ويژه

شهربازی استکهلم برای آنکه جشنی زیبا در سالگرد 130 امین سال تاسیسش گرفته باشد از بلندترین چرخ و فلک زنجیری دنیا رونمایی کرده است.

یکی از محبوبترین وسیله های شهربازی ها چرخ و فلک است که خود به چندین بازی متفاوت تقسیم می شود. چرخ و فلک زنجیری یکی از شاخه های آن است که افراد باید روی صندلی های خود نشسته و به سرعت به دور یک ستون می چرخند.

این چرخ و فلک ها معمولا در ارتفاع خیلی زیادی از سطح زمینی نیستند چرا که روی زمین بسیار ترسناکند چه برسد به آنکه از سطح فاصله گرفته و ترسی چندین برابر را وارد بدن شما می کند. به همین دلیل تنها افراد با دل و جرات می توانند این دستگاه را در ارتفاع بالا سوار شوند.


به تازگی یک شهربازی در سوئد بلندترین چرخ و فلک زنجیری دنیا را افتتاح کرده است که کمتر کسی جرات سوار شدن روی آن را دارد. این چرخ و فلک 15 متر از زمین فاصله دارد و بر روی آن 12 صندلی قرار گرفته است. نکته جالب تر این است که نهایت سرعت این دستگاه به 80 کیلومتر در ساعت نیز می رسد.

رئیس پارک استکهلم می گوید ما برای آنکه بتوانیم یک جشن تولد باشکوه برای شهربازی برگزار کنیم تصمیم به ساخت و رونمایی از این دستگاه در سال جدید کردیم. پارک استکهلم امسال 130مین سالگرد تاسیسش را جشن گرفته است.

این عشق من بید!
بچه ها امیدوارم رشته های خوبی قبول بشید
بارشهای نیمه شمالی و عادی شدن تقریبی اوضاع مبارک باشه
 

navid-mashhad

کاربر ويژه
این دانشگاه خوارزمی تهران کیه دیگه
همه دارن 5-6 نفر روزانه می گیرین و 2-3 نفر شبانه ............این 45 نفر اب و هواشناسی و 45 نفر ژثومورفولوژی روزانه می گیره !!!!!! یعنی فقط 90 نفر روزانه می گیره !!!!
 

Abbath

New member
M4.4 - 17km ESE of Shiraz, Iran

[h=3]Event Time
  1. 2013-05-12 22:40:32 UTC
  2. 2013-05-13 03:10:32 UTC+04:30 at epicenter
  3. 2013-05-13 03:10:32 UTC+04:30 system time

[h=3]Location29.531°N 52.699°E depth=13.9km (8.7mi)

[h=3]Nearby Cities
  1. 17km (11mi) ESE of Shiraz, Iran
  2. 32km (20mi) NNW of Akbarabad, Iran
  3. 77km (48mi) N of Firuzabad, Iran
  4. 101km (63mi) E of Kazerun, Iran
  5. 422km (262mi) NNE of Manama, Bahrain
 

Fooladi

کاربر ويژه
غلظت گاز دی‌اکسید کربن در اتمسفر به بی‌سابقه‌ترین حد خود رسیده است. گاز دی اکسید کربن که علت اصلی ایجاد اثر گلخانه‌ای و پدیده گرمایش زمین است، یکی از مهم‌ترین مخرب‌های محیط زیست است. پژوهندگان آمریکا روز جمعه (۲۰ اردیبهشت/۱۰ مه) اعلام کردند که غلظت دی‌اکسید کربن در اتمسفر به مرز ۴۰۰ (ppm) رسیده است. این پژوهشگرن در ایستگاه تحقیقاتی خود در ماونا لوآ در ایالت هاوایی حد غلظت دی‌اکسید کربن را ۰۳/ ۴۰۰ (ppm) اندازه‌گیری کردند. گفته می‌شود این غلظت در تاریخ بشر بی‌سابقه بوده است. رسیدن غلظت دی‌اکسید کربن در اتمسفر به مرز ۴۰۰ (ppm) در حالی است که در انستیتوی اقیانوس‌شناسی در سان دیگو، در ایالت کالیفرنیای آمریکا نیز این غلظت با ۰۸/ ۴۰۰ (ppm) اندازه‌گیری شده است. مایکل من، رئیس "مرکز علمی سامانه کره زمین" در دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا نگرانی شدید خود را از روند سریع افزایش غلظت دی‌اکسید کربن در اتمسفر اعلام کرد و گفت در تاریخ کره زمین چنین افزایشی بی‌سابقه بوده است.
 

rahsazan

کاربر ويژه

علی ارشد چه طوریه الان تو مگه عمران نخوندی؟
میشه هر رشته ی غیرمربوط دیگه هم انتخاب کنی؟!:تعجب2:
مثلا اقلیم شناسی؟!:تعجب2:
اینجوری که هیچی از اون رشته نمیدونی؟


سلام و صبح دوستان بخیر:گل:

هومن جان شما برای ارشد میتونی در سایر رشته ها شرکت کنی، مثلا یکی از دوستان من ریاضی خونده بود، ارشد سازه های هیدرولیکی قبول شد و الانم فارق التحصیل شده، گرچه کار یه مقدار مشکل بود براش به این دلیل که مثلا استاتیک و دینامیک و مقاومت مصالح و تحلیل و ... را نگذرونده بود
یه مقدار زمانی که برای آزمون میخونی، آمادگی کسب میشه و بقیش هم که باید خودت رو به اون سطح لازم برسونی
 

rahsazan

کاربر ويژه
منبع: سازمان مدیریت بحران کشور
http://www.ndmo.org/ArticleBody.aspx?id=135

بررسي موضوع باروري ابرها (معاونت پيش بيني و پيشگيري).

چکيده : موضوع باروري ابرها بعنوان يکي از راهکارهاي مناسب در کاهش خشکسالي توسط معاونت پيش بيني و پيشگيري سازمان مديريت بحران با همکاري مرکز ملي تحقيقات و مطالعات باروري ابرها مورد بررسي قرار گرفت .
ImageHandler.ashx

مركز ملي تحقيقات و مطالعات باروري ابرها در سال 1375 در استان يزد تاسيس و شروع به فعاليت نموده است . تاكنون در بخشهاي مختلفي از كشور بويژه مناطق مركزي اقدامات موثري را به انجام رسانيده است . براساس گزارشات حاصله از مركز ملي باروري ابرها ، در مناطقي كه عمليات اجرايي باروري ابرها صورت گرفته است نسبت بارندگي از 15 تا 20 درصد داراي رشد و افزايش بوده است . اين تكنولوژي مي تواند بعنوان يكي از راهكارهاي مناسب در كاهش خشكسالي و تقويت منابع آبي در كشور مورد توجه باشد ، لازم به توضيح است ، امكان باروري ابرها در همه مناطق كشور وجود دارد .
در ادامه بمنظور آشنايي بيشتر ، فعاليت هاي انجام گرفته و همچنين توانمنديهاي موجود مركز ملي تحقيقات ومطالعات باروري ابرها در كشور خلاصه اي از گزارش مركز مذكور ذكر مي شود .






1- باروري ابرها در جهان استفاده از باروري ابرها بعنوان يك تكنولوژي از سال 1946 ميلادي در برخي از كشورهاي جهان بكار رفته است و در حال حاضر 187 كشور جهان تحت عنوان گروه تعديل آب و هوا از اين اين دستاورد علمي استفاده مي نمايند . اين تكنولوژي براي افزايش يا كاهش بارش ، جلوگيري از ريزش تگرگ ، پراكنده كردن مه در فرودگاهها و اتوبانها و تغيير مسير طوفانهاي حاره اي بكار مي رود .
2-باروري ابرها در ايران باروري ابرها در سال 1347 براي اولين بار در قالب قانون آب و نحوه ملي شدن آن در ايران مطرح گرديد . و در سالهاي 1353و1354 با همكاري يك شركت خارجي در مناطق سدهاي كرج و لتيان تهران مورد استفاده قرار گرفت .
مركز ملي تحقيقات و مطالعات باروري ابرها بعنوان يكي از مراكز وابسته به وزارت نيرو و بصورت رسمي در سال 1375 در استان يزد تاسيس گرديد و فعاليتهاي خود را در خصوص مطالعه و باروري ابرها در مناطق مركزي ايران آغاز نمود . اين مركز با در اختيار داشتن2 فروند هواپيمي مخصوص – دوسري تجهيزات باروري ابرها – سه دستگاه رادار هواشناسي – تجهيزات مورد نياز سروري فعاليت دارد . با توجه به امكانات وگستره فعاليت ها و اقدامات باروري اين مركز در استانهاي اصفهان ، فارس ، كرمان ، زنجان و يزد اين نتيجه حاصل شده است كه تاثيرگذاري باروري در كشور حدود 15 تا 20 در صد اثرگذاري و افزايش باران را بهمراه داشته است .
همچنين با توجه به ارزيابي بعمل آمده بهرهبرداري از اين روش در مقايسه با ساير راهكارهاي تامين منابع آبي داراي نتايج مطلوبي به شرح ذيل مي باشد ؛ راهكار ها و هزينه استحصال 1000 متر مكعب آب به دلار به اين شرح مي باشد ، شيرن كردن آبهاي شور 2000دلار،انتقال بين حوضه اي 400 ، تغذيه مصنوعي 230 ، تصفيه فاضلاب 220 دلار و باروري ابرها 15 دلار كه با توجه به درصد افزايش ميزان بارندگي در استانهاي استفاده شده قيمت تمام شده براي هر متر مكعب آب حدود 200 تومان برآورد و هزينه شده است . مركز ملي باروري ابرها علاوه برمناطق ذكر شده هم اكنون پروژه اي تحت عنوان نجات بخشي درياچه اروميه در دست مطالع دارد .
3-پاسخ به برخي ابهامات در خصوص باروري ابرها
الف - اثرات سوء در محيط زيست .
با توجه به اينكه تنها ماده بكار رفته در باروري ابرها يديدنقره مي باشد و بيش از نيم قرن از استفاده اين ماده براي باروري ابرها بكار برده مي شود " يديد نقره " از نظر زيست محيطي ماده اي ايمن شناخته شده است .
ب - زمان و امكان جابجايي در مناطق مورد هدف .
از نظر زماني اثرگذاري باروري 30 دقيقه بطول مي انجامد ، لذا با توجه به جهت ، سرعت و جهت حركت ابرها قابل برنامه ريزي و ضريب اطمينان است
ج - گستره فعاليت و امكان باروري در هر پرواز
باتوجه به اينكه موثرترين روش در ايران باروري ابرها توسط هواپيما مي باشد ة يك هواپيما در هر پرواز مي تواند مساحتي برابر 2 هزار كليومترمربع را باروري نمايد ، ميزان اثرگذاري حدود 90 دقيقه و با توجه به سرعت ابرها تا 100 كليومتر اثر گذار خواهد بود.
د - ميزان اثرگذاري بارشي در ايران و ضريب اطمينان اثر بخشي در پديده خشكسالي .
با توجه به سابقه فعاليت در ايران ضريب اطمينان و اثرگذاري بين 15 تا 20 درصد بوده و با توجه به افزايش بارندگي ها افزايش خواهد داشت و بهمين ميزان مي تواند در برنامه هاي كاهش خشكسالي مورد توجه و اهميت قرار گيرد .



فایل ضمیمه
 

rahsazan

کاربر ويژه
منبع: سازمان مدیریت بحران کشور
http://www.ndmo.org/ArticleBody.aspx?id=129


سيستم آني هشدار زلزله يکي از موضوعاتي است که مورد توجه مراکز علمي و پژوهشي قرار دارد اين سيستم با استفاده از اختلاف زمان رسيد امواج طولي و عرضي پيش از رسيدن امواج مخرب (امواج عرضي) سامانه هشدار را فعال مي نمايد. ، براي مشاهده متن کامل به فايل ضميمه مراجعه نماييد
ImageHandler.ashx





 

rahsazan

کاربر ويژه
منبع:سازمان مدیریت بحران کشور
http://www.ndmo.org/ArticleBody.aspx?id=118

bb.png
نقش سيستم هاي هشدار آب و هوايي در مديريت ريسک سوانح

با افزايش ريسک مخاطرات طبيعي و بروز سوانحي چون سيل ها، موج هاي گرما و سرما، طوفان ها، آتش سوزي هاي گسترده، خشکسالي ها و زمين لغزش ها که سبب وارد آمدن خسارات فراوان کالبدي، اجتماعي و اقتصادي گرديده است، نقش سيستم هاي پيشرفته هواشناسي در هشدار سريع و مديريت بحران برجسته تر از پيش شده است.
ImageHandler.ashx

با افزايش ريسک مخاطرات طبيعي و بروز سوانحي چون سيل ها، موج هاي گرما و سرما، طوفان ها، آتش سوزي هاي گسترده، خشکسالي ها و زمين لغزش ها که سبب وارد آمدن خسارات فراوان کالبدي، اجتماعي و اقتصادي گرديده است، نقش سيستم هاي پيشرفته هواشناسي در هشدار سريع و مديريت بحران برجسته تر از پيش شده است.
برای کاهش ریسک مخاطرات ناشی از عوامل آب و هوایی، نیازمند همکاری و انجام اقدامات مشترک فی­مابین دستگاههای اجرایی، دولت و مردم می­باشد. این اقدامات باعث پیشگیری یا کم شدن اثرات سانحه می­گردد. اقدامات مورد نیاز کاهش ریسک سوانح از این طریق صورت می­گیرد که احتمال اثرات مخاطرات طبیعی را مورد بررسی قرار داد و راهکارهای کم کردن و به حداقل رساندن آن را بررسی می­نماید.
مفهوم خطرپذیری سوانح این است که برای اثرات نامطلوب و در حال افزایش سوانح طبیعی که سبب تقابل فی­مابین جوامع و مخاطرات می­شود، راهکار و توضیحی داشته باشیم. دو عنصر بسیار مهم و کلیدی در ساختار سوانح وجود دارد که باید بر اساس این دو عنصر خطرپذیری را تحلیل و تفسیر نمود: احتمال بروز مخاطره و آسیب­پذیری. به عبارت دیگر خطرپذیری عبارت است از حاصل ضرب مخاطره و آسیب­پذیری:
خطرپذیری = احتمال بروز مخاطره * آسیب پذیری
با یک نگاه دقیق­تر به موضوع مدیریت ریسک سوانح طبیعی، توجه به مخاطرات و آسیب­پذیری موجود در جوامع مد نظر، به راحتی می­توان چالش­های پیش­روی موضوع کاهش اثرات سوانح طبیعی را از طریق توجه به دو موضوع زیر درک و به یک فهم جامع رسید:
1)طبیعت مخاطره: این موضوع از اهمیت ویژه­ای در کاهش اثرات سوانح طبیعی برخوردار است. با درک مخاطرات گذشته، پایش این مخاطرات در حال و پیش­بینی آینده آنها، راه مناسبی پیش روی مسئولان و جامعه به منظور کاهش ریسک مخاطره خواهد گذاشت. نقش کلیدی سیستم­های هواشناسی در مدیریت بحران های آب و هوایی انکار ناپذیر است.
2)درک آسیب پذیری: آسیب های اجتماعی که بوسیله مخاطرات طبیعی ایجاد می­شوند ارتباط تنگاتنگی با تاب­آوری بین مردم و محیط دارد. شرایط اقتصادی و اجتماعی نیز میتواند باعث کاهش اثرات مخاطرات شود به نحوی که شیوه­ی برخورد طبقات مختلف جامعه با سوانح تفاوت دارد و دلیل آن نیز تفاوت در شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه است. برای کاهش اثرات سانحه لازم است توانمندی افراد را بالا برد وسطح دانش جامعه را نسبت به برآوردها، احتمالات و قریب الوقوع بودن حوادث را افزایش داد. مردم و مسئولین با سطح دانش بالاتر می­توانند باعث کاهش خطرپذیری قبل از وقوع سانحه های آب و هوایی و واکنش نشان دادن پس از وقوع حادثه شود. هنگامی که در مورد مخاطرات جستجو و بررسی می­کنیم در میابیم هنگامی که فهم و درک عمومی در مورد آسیب پذیری بالا می­رود سختی های حادثه تسکین میابد.
آسیب پذیری اجتماعی و اقتصادی در جوامع امروزی که به عنوان فاکتور سریع و در حال افزایش ریسک شناخته می­شود نیاز به مشارکت گسترده ذی نفعان جهت کاهش ریسک مخاطره و نیز انجام اقداماتی در مرحله مقابله با سانحه دارد.
در سیستم های گسترده­ی مدیریت سوانح هیج ارگانی نمی تواند به تنهایی راهکار وسیعی را آماده و مهیا کند و بسیار ضروری است که سازمان ها با یکدیگر همکاری تنگاتنگ و نزدیکی داشته باشند، این همکاری می­بایست با ذی نفعانی که نقش تسهیلگری در مدیریت ریسک سوانح را دارند همراه باشد.
چارچوب مدیریت ریسک سوانح طبیعی در سیستم های ملی هواشناسی:
سیستم های ملی هواشناسی نقش های زیر را در چارچوب مدیریت ریسک سوانح بازی می­نماید:
1- شناخت المان­های خطرپذیری: مشاهده سیستماتیک و پایش مستمر فاکتورهای آب و هوایی و فراهم کردن آرشیو مطمئن و اطلاعات دقیق و به لحظه، در کنار تجزیه وتحلیل کردن آن و نیز تهیه نقشه­های خطرپذیری مناسب درباره­ی مخاطرات آب و هوایی؛ و علاوه بر این، پیش بینی وضعیت آب و هوایی و تغییرات ناشی از آن در آینده.
2- کاهش عناصرخطرپذیری: پیش­بینی مخاطرات و اعلام هشدارهای سریع (به ویژه در خصوص مخاطراتی چون سیل)، به منظور پشتیبانی از اقدامات مورد نیاز مرحله آمادگی و واکنش به سانحه. این کار نیاز به یک برنامه ریزی بلند مدت به همراه اطلاعات و پیش بینی های آب و هوایی (اطلاعات احتمالی درباره­ی مخاطره و تغییرات الگو) می­باشد.
3- انتقال عناصر خطرپذیری:جمع آوری اطلاعات گذشته و زمان حال و بررسی کردن آن و انتقال این داده به دستگاه باعث اطمینان بیشتر در شرایط فاجعه و بلا میشود.

مشارکت مردم، سازمانها و نهادها در سیستم­های هشدار آب و هوایی
طراحی و اقدام سیستم هشدار سریع باید بر مبنای همکاری، تبادل اطلاعات، تدبیر گروهی، باشد تا نتایج آن برای جامعه ملموس و عینی گردد. در این خصوص مشارکت بخش­های مختلف جامعه در زمینه هشدار سریع سیستم­های آب و هوایی می­تواند مزایای زیر داشته باشد:
1) مشارکت عمومی به ما اجازه­ی طراحی و برنامه­ریزی گسترده را می­دهد این موضوع زمانی اهمیت دارد که بخواهیم افزایش آگاهی اجتماعی، برنامه ریزی های گروهی و کارهای مهندسی را به انجام برسانیم.
2) انجام دادن وظایفی که موسسات به تنهایی نمی توانند انجام دهند یا سازمان­دهی کنند.
3) اطمینان از اینکه بودجه­های دولتی در اقداماتی که هم افزا خواهد بود هزینه می گردد.
4) به اشتراک گذاری هزینه­ها، دانش و درس­آموخته­ها.
5) اطمینان از تداوم پیام­های هشدار رسانی از طریق منابع مختلف.
6)مشاهده و ارزیابی اطلاعات و هشدارهای ارسالی و دریافت بازخوردهای آن از طریق تمامی گروه­ها و اقشار.
به منظور شناسایی و ارزیابی اطلاعات مورد نیاز کاربران، سیستم هشدار سریع آب و هوایی باید یک ارتباط تنگاتنگ هم با بخش­های خصوصی و هم با بخش­های عمومی برقرار نماید. این ارتباطات باید مشتمل بر سازمانهای زیر باشد:
1) موسساتی که وظیفه ی آنها شامل حفظ سلامت افراد و اموال آنهاست که به سطح ملی، منطقه­ای و محلی تقسیم می­شود.
2) رسانه ها
3) سازمان های غیر دولتی (NGOs)
4) سازمانهای امدادی و بشردوستانه مانند صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر
5) مراکز تحصیلی و مدارس
6) داوطلبان آموزش دیده؛ که به سیستم هشدار آب و هوایی ملی کمک می­کنند که در کارهایی مانند گروه­های دیده بانی، دیده بانی های طوفان ها و اپراطوری ساده رادیویی همکاری دارند.
7) شرکت های هواسنجی و شرکت های حرفه ای دیگر در مورد مدیریت بحران و نیز سازمانهای مرتبط با هواشناسی.
8) سازمانها و شرکت­های آب و هوایی هر منطقه؛
لذا به نظر می­رسد که سیستم های ملی هواشناسی به منظور موثرتر نمودن اقدامات خود نیازمند همکاری و مشارکت بخش­های متعددی دارد. این مشارکت در بر گیرنده کلیه سازمانهای مرتبط می­باشد.

منبع:
Implementing Hazard Early Warning Systems, This report summarizes how to implement multi-hazard early warning systems based on best practices in the hydrometeorological community, GFDRR WCIDS Report 11-03.
 

ماهان.

کاربر ويژه
سلام

دمای اینجا از دیروز کاهش محسوسی پیدا کرد.

با وجود آفتابی بودن هوا، بیشینه‌ی دمای دیروز به 14+ رسید که نسبت به روز قبلش 2 درجه کاهش داشت

کمینه صبح امروز هم با 2 درجه کاهش به 5+ رسید.

رادیوسوند، وارونگی هوا رو تا ارتفاع 250 متری از سطح دریا نشون می‌ده.

صخامت لایه 500-1000 هم 538 دکامتر گزارش شده

Capture.JPG
 

ماهان.

کاربر ويژه
نقشه تراز میانی که ناوه عمیق رو در منطقه نشون می‌ده

euro1.00hr.png


نقشه سطح زمین هم نشون می‌ده که هوای سرد دقیقن در اروپای مرکزی ریزش کرده!

euro2.00hr.png


جالب‌تر اینجاست که تا هفته‌ی آینده، هوای سرد به مرزهای شمالی قاره‌ی آفریقا هم می‌رسه!

euro2.120hr.png
 

ماهان.

کاربر ويژه
راستی اولان‌باتور مغولستان هم بارش برف داره!
این در حالیه که بیشینه‌ی دیروزش 21.1+ بود.

meteogram.php
 

nojeana

کاربر ويژه
سلام دوستاناز سمت غرب و جنوب غرب اندیشه داره ابری می شهایشاله با بارش شدید و رعد و برق توأم بشه
 

rahsazan

کاربر ويژه
اطلاعیه شماره 6 - اداره کل هواشناسی استان خراسان رضوی

اطلاعیه شماره 6 مورخ 23/2/1392
بررسی نقشه ها و مدل هاي هواشناسي نشان می دهد استان خراسان رضوی ، از امروز( دوشنبه 23/2/1392 ) تا روزهای پایانی هفته به تناوب تحت تأثیر امواج کم دامنه ترازمیانی جو قرار خواهد گرفت.که پیامد آن در برخی مناطق استان، وزش باد نسبتاً شدید توأم با وقوع رگبار های پراکنده گاهی رعدوبرق و در نواحی مستعد با احتمال بارش تگرگ خواهد بود.· طی عبوراین امواج ناپایدارجوی ، بیشترین حجم بارندگی در نیمه غربی استان حادث ، که احتمال آبگرفتگی در برخی از نقاط این نیمه از استان وجود دارد.· مدل های پیش یابی بیشترین حجم بارندگی را برای بازه های زمانی عصرامروز دوشنبه (23/2/92) و بعداز ظهر فردا سه شنبه(92/2/24)نشان می دهند
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا