• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

ali.doosti

کاربر ويژه
خب دیگه بیشتر اهالی مسجد سلیمان از طوایف بختیاری هستند پس اصالتا عشایری باید باشه
البته اطلاعات علی و ایرج عزیز بیشتره
سوالت چیه نوید جان؟
خوزستان به سه قسمت عمده تقسیم میشه...
عرب که از شوش به پایین هستن که البته عرب خالص فقط در شهری مثل شادگانه ولی مثلا بالای شوش دیگه اصلا عرب نیست!
لر و بختیاری که بختیاری ها شمال شرق و شرق مثل باغملک ایذه و مسجد سلیمانن که در اصل اقوام کوچ نشین و روستایین که هنوز هم بین چهار محال و خوزستان کوچ دارند و شهری مثل اندیمشک در شمال غرب که لر و از نژاد لرهای لرستانن.
دو شهر دزفول و شوشتر هم از لحاظ زبانی نژاد دیگه ای رو تشکیل می دن که به صورت باستانی در این شهر ها بودند.
محسن رضایی هم اهل مسجد سلیمانه و بختیاری.

mohamad$

کاربر ويژه
بابا خودش گفته بود تو ایل و عشایر به دنیا اومده تو تلویزیون . حالا من که نمیگم بده . درود بر عشایر

navid-mashhad

کاربر ويژه
سوالت چیه نوید جان؟
خوزستان به سه قسمت عمده تقسیم میشه...
عرب که از شوش به پایین هستن که البته عرب خالص فقط در شهری مثل شادگانه ولی مثلا بالای شوش دیگه اصلا عرب نیست!
لر و بختیاری که بختیاری ها شمال شرق و شرق مثل باغملک ایذه و مسجد سلیمانن که در اصل اقوام کوچ نشین و روستایین که هنوز هم بین چهار محال و خوزستان کوچ دارند و شهری مثل اندیمشک در شمال غرب که لر و از نژاد لرهای لرستانن.
دو شهر دزفول و شوشتر هم از لحاظ زبانی نژاد دیگه ای رو تشکیل می دن که به صورت باستانی در این شهر ها بودند.
محسن رضایی هم اهل مسجد سلیمانه و بختیاری.

بسیار جامع و عالی
ملالی نیست به جز کسب اطلاعات و آگاهی برای خودم و دوستان:گل:

navid-mashhad

کاربر ويژه
بابا خودش گفته بود تو ایل و عشایر به دنیا اومده تو تلویزیون . حالا من که نمیگم بده . درود بر عشایر

یه چیز جالب
جمعیت ایران در سال 1900 میلادی ( 1279 شمسی ) 9 میلیون نفر بوده
از این 9 میلیون 2 میلیون و 200 هزار ساکن شهرها و 3 میلیون ساکن روستاها و ما بقی یعنی 3 میلیون 800 هزار نفر عشایر بودن !!
حالا حساب کن چند درصد مردم ایران اصلیتی عشایری و روستایی دارند
تعداد نقاط شهری 1900 : 99
تعداد نقاط شهری 2004 : 1016

mohammadsadat

کاربر ويژه
سلام بر دوستان عزیزم:گل:
یعنی به معنی واقعی کلمه زیر خاک دفن شدیم، فکر کنم جزو شدیدترین ها باشیم، عجب غلطی کردم سراغ سرزمین اجدادیم اومدم:خنده2:
آقا بحث اقوام و تاریخ و از اینجور چیزا خوراک خودمه، هر کی هر چی میخواد بپرسه، اطلاعات مجانیه مجانی:خنده2:

navid-mashhad

کاربر ويژه
حکومت پهلوی با عشایر مخالف بود...

آره نمونش سیاست تخته قاپو کردن عشایره
ایجاد و گسترش شهرهایی مثل شهرکرد یا زاهدان و یاسوج به دلیل همین سیاست بود
دلیل حکومت هم واضح بوده به مدت هزار سال و حتی قبل از اسلام ریشه بیشتر حکومت ها و دولت های سیاسی ایران کوچ نشینی بوده و در واقع ریشه قدرت در ایلات و طوایف بوده صفویه - زندیه - قاجاریه - افشاریه و.... - و حتی اشکانیان پیش از اسلام ریشه عشایری دارند
در واقع به نوعی شهر و روستا زیر سایه ایل و طایفه بوده حکومت پهلوی شاید پس از اسلام اولین حکومتی بود که ریشه در ایلات نداشته ! و از اون موقع بود که قدرت در شهرها مستقر شد و دولت متمرکز در پایتخت شد ! برای پایان دادن به قدرت عشایر و به حاشیه بردن اون ها دست به تخته قاپو کردن اون ها زد - بعضی ها این عمل رو نکوهیده و بعضی ها این عمل رو سنجیده و حساب شده میدونن .

sa

ali.doosti

کاربر ويژه
سلام بر دوستان عزیزم:گل:
یعنی به معنی واقعی کلمه زیر خاک دفن شدیم، فکر کنم جزو شدیدترین ها باشیم، عجب غلطی کردم سراغ سرزمین اجدادیم اومدم:خنده2:
آقا بحث اقوام و تاریخ و از اینجور چیزا خوراک خودمه، هر کی هر چی میخواد بپرسه، اطلاعات مجانیه مجانی:خنده2:
محمد ما از چه نژادی هستیم!خیلی تلاش کردم بفهمم!نه لریم نه عرب نه هیچی...
میگن زمان ساسانیان رومی ها اینجا بودن (دزفول) تو ویکی پدیا هم چیزی نیست!خبر داری:خجالت2:

ali.doosti

کاربر ويژه
سلام علی جون، کابوها پاشون به آبشار بیشه هم رسیده:خنده2:
آبادان گفتی هوا صاف شده؟ اینجا که خیلی افتضاحه
سلام محمد عزیز
آره اینجا بعد از ظهر یه کم شد و رفت...منشاش عراقو سوریه باشه ایلامو کرمانشاه بیشتر درگیرن...خاک خوزستان بیشتر از جنوب عراقو عربستانه...
جای سجاد خالی عجب آبشاری دارن...:خجالت2:

mohammadsadat

کاربر ويژه
تلویزیون گفت مازندران بارندگی شدید بوده.
خدمت آریای عزیز هم بگم که متاسفانه مشکل دوجاست
اول اینکه بیشتر از عراق ترکیه مقصره چون با زدن سدهای زیاد و رعایت نکردن حق آبه های تالاب هاو مناطق تحت تاثیر دجله و فرات، این وضعو به وجود آورد(آقای حیدری رئیس هواشناسی کردستان در چند مقاله مفید در مورد تفاوت کانون های قدیمی و جدید گرد و خاک و دلایل به وجود امدنشون توضیح دادن)

دوم اینکه متاسفانه عراق و سوریه الان دو کشور عادی نیستن که بشه باهاشون در این مورد تعامل کرد، خبری که مهرداد گذاشت هم که کامل کرد همه چیو، الانم جایی مثل استان الرمادی عراق که چندتا از کانون های خاک اونجاست پر از تروریست های القاعده سوری و بعثیه و هر روز اونجا کشت و کشتاره و اگه بودجه هم قطع نشده بود نمیشد کاری کرد
اتفاقاً جایی مثل کردستان عراق شدیداً تحت تاثیره این ریزگردهاست
تعجب من اینجاست که کویتی های پولدار هم که از این ریزگردها آزار میبینن، کاری انجام نمیدن و بیخیال نشستن، اونا حداقل مشکل بودجه رو ندارن

mohammadsadat

کاربر ويژه
محمد ما از چه نژادی هستیم!خیلی تلاش کردم بفهمم!نه لریم نه عرب نه هیچی...
میگن زمان ساسانیان رومی ها اینجا بودن (دزفول) تو ویکی پدیا هم چیزی نیست!خبر داری:خجالت2:

علی عزیزم، مردمان دزفول شوشتر بهبهان رامهرمز و اهواز قدیم مثل بقیه مردمان جنوبغرب ایران حاصل امتزاج اقوام آریایی با ساکنین قدیم فلات ایران( عیلامی ها و...) هستند و زبانشون باقی مانده پارسی میانه(پهلوی ساسانی) هست. در اواخر ساسانی عده ای از رومی های اسیر شده در دزفول و اهواز قدیم(هرمزد اردشیر) جای میگیرن(بر خلاف تصور بعضی که همه دزفولیا رو رومی میدونن). تاثیر این حضور در زیبایی و رنگ پوست بعضی دزفولی ها دیده میشه و بعد از اومدن اعراب عده ای از اعراب هم در این مردمان داخل شده اند(مثل خاندان انصاری که حتماً اسمشونو شنیدی)، در سده های اخیر عده ای از ترکان ایل بزرگ افشار هم در دزفول ساکن شده اند.

mohammadsadat

کاربر ويژه
علی عزیزم، مردمان دزفول شوشتر بهبهان رامهرمز و اهواز قدیم مثل بقیه مردمان جنوبغرب ایران حاصل امتزاج اقوام آریایی با ساکنین قدیم فلات ایران( عیلامی ها و...) هستند و زبانشون باقی مانده پارسی میانه(پهلوی ساسانی) هست. در اواخر ساسانی عده ای از رومی های اسیر شده در دزفول و اهواز قدیم(هرمزد اردشیر) جای میگیرن(بر خلاف تصور بعضی که همه دزفولیا رو رومی میدونن). تاثیر این حضور در زیبایی و رنگ پوست بعضی دزفولی ها دیده میشه و بعد از اومدن اعراب عده ای از اعراب هم در این مردمان داخل شده اند(مثل خاندان انصاری که حتماً اسمشونو شنیدی)، در سده های اخیر عده ای از ترکان ایل بزرگ افشار هم در دزفول ساکن شده اند.

اینم برات بگم تمام مسائل حاشیه ای بین لرهای لرستان و بختیاری ها با شوشتری ها و دزفولی ها متاسفانه یه سری سوتفاهم های الکی بوده
مردمان بختیاری و لرستانی بیشتر به صورت عشایری بوده اند و قائدتاً بسیاری از تغییرات شهرنشین ها در میان اونها اتفاق نیفتاده( مثل حضور رومی ها و خاندان انصاری در دزفول) و با گذشت زمان هم در زبان و هم در رفتار اجتماعی و اعتقادات تفاوت هایی ایجاد شده وگرنه هر دو گروه از یک فرهنگ کلی بوده اند، بنابراین اون حاشیه های قرن بیستم فقط ناشی از نوع دیدگاهها بوده، نه مسائل قومی زبانی یا مذهبی

ali.doosti

کاربر ويژه
محمد جان از توضیحات واقعا جالبت ممنون...
این طور که اطلاع داری یه دزفولی هم نداشت!درود بر این همه علم...:گل:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا