• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
2ifvfnedpxzw7r3b1z2n.png

mohammadsadat

کاربر ويژه
سلام و درود بر همه دوستان عزیزم:گل:
من واقعاً از مهرداد عزیزم ممنونم چون دارم به وسیله ایشون اطلاعات هواشناسی بسیاری به دست میارم، واقعاً عالیه
کاش این دانسته های تاریخ و جغرافیای من هم به درد کسی میخورد:خنده2:
مهرداد جان، این ادامه بحث ظهرته درسته و نشون میده اون جریانات ناپایدار وارد غرب میشن درسته؟ از لحاظ بحث رطوبت چی؟ منابع رطوبتی همراهی میکنن؟

navid-mashhad

کاربر ويژه
نرمال غرب مشهد نمی تونه اختلافی بیش از 20 تا 30 میل با شرقش داشته باشه ، اصلا اختلاف ارتفاع عمده ای بین شرق و غرب مشهد وجود نداره که بخوایم قائل به بارش بیشتر غرب مشهد باشیم ، جالبه که ایستگاه گلمکان که فقط 15 کیلومتر با غربیترین نقطه مشهد (اراضی الهیه و منزل آباد) فاصله داره و ارتفاعش کمی هم بیشتر از غرب مشهده (1070) میانگین بارشش از فرودگاه مشهد هم کمتره(210 میل!)

حاجی 20-30 میلی که گفتی حداقل برای سه چهار سال اخیر بی انصافی می کنی:خجالت2: خوبه که همین سه روز که این طرف 9-10 میل باریده فرودگاه 0.5 هم نباریده !! این همه بارون آخر فروردین و اردی بهشت بیش تر باریده برف نیم متری آخر اسفند رو 22 سانت و برف 40 سانتی 6 دی رو 29 سانت اعلام کردن
حالا من با چند نکته شما رو قانع می کنم
1 - دلیل اصلی پر بارش تر بودن غرب مشهد نسبت به شرقش به نظرم همگرایی جوی بیشتر غرب مشهد نسبت به شرقشه حالا دلیل اصلی همگرایی بیشتر به نظرم نزدیکتر بودن ارتفاعات دو طرف دشت مشهد در سمت غرب به هم باشه و ارتفاع بیشتر ارتفاعات بینالود و هزار مسجد در قسمت غرب دشت مشهده که باعث تقویت صعود میشه با این حال به نظرم بارش غرب مشهد عددی نزدیک 300 باشه
که بازم از سالار خیلی کمتره
2- مراد از غرب مشهد در این پژوهش :خنده2:منزل آباد و ته قاسم آباد نیست شما شهرداری منطقه 9 و 11 رو حساب کنین به عنوان غرب مشهد
3- کم ارتفاع ترین نقطه مشهد شمالشرق با 930 متر و پر ارتفاع ترین نقطه مشهد شهر آرا و پارک خورشید و انتهای سرافرازان با ارتفاع 1220 متره جناب عالی 1070 رو ماکزیمم مشهد در نظر گرفتین
4-منطقه گلمکان با غرب مشهدی که ما میگیم 35 کیلومتر فاصله داره نه 15 کیلومتر!! . در ضمن اونجا واگرایی عجیبی داره به خصوص زمان ورود سامانه های شمالی بیشتر انرژی سیستم به شکل وزش باد تخلیه میشه حالا شاید همین بادخیز بودن باعث کم رطوبتی و کم بارشی میشه مثل همین بحثی که در مورد منطقه بین چمن بید تا جنگل کردیم چند وقت پیش!!

navid-mashhad

کاربر ويژه
سالهای 1382 و 1383 یک استثنا در فصل زمستان رخ داد و اون برف بیشتر شرق مشهد نسبت به غرب مشهد بود که من هنوز برام جای تعجبه چرا که ارتفاع برف در خیابان نخریسی به 30 سانت رسیده بود در حالی که وکیل آباد 5 سانت هم به زور اومده بود

mohammadsadat

کاربر ويژه
میونه بچه های خراسان رو به هم بزنیم، شرق نیشابور پربارشتره:خنده2:
شوخی کردم، کسی دلگیر نشه
نوید جان یه چیز جالب یادم اومد، یادمه قبلنا یه مقاله تخصصی اقلیمی دیدم که توش بارش گلمکان رو 700 زده بود و منم اولین بار بود اسمشو میشنیدم، برام عجیب بود که اطراف مشهد این مقدار بارش رخ بده، البته جزئیات یادم نیست و خیلی هم بهش توجه نکردم، اما یادمه حتی بارش چند سال رو هم زده بود اعدادی مثل 500، 600 و 750. عجیبه یه همچین اشتباه فاحشی

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
شوخی کردم، کسی دلگیر نشه
نوید جان یه چیز جالب یادم اومد، یادمه قبلنا یه مقاله تخصصی اقلیمی دیدم که توش بارش گلمکان رو 700 زده بود و منم اولین بار بود اسمشو میشنیدم، برام عجیب بود که اطراف مشهد این مقدار بارش رخ بده، البته جزئیات یادم نیست و خیلی هم بهش توجه نکردم، اما یادمه حتی بارش چند سال رو هم زده بود اعدادی مثل 500، 600 و 750. عجیبه یه همچین اشتباه فاحشی

بارش دامنه هاي هزار مسجد تا 800 ميل در سال ميرسه و همچنين بارش مناطقي در دامنه هاي بينالود هم به 700 ميل ميرسه ولي منطقه گلمكان همچين عددايي تو بارشش نيست

navid-mashhad

کاربر ويژه
شوخی کردم، کسی دلگیر نشه

محمد جان اون ارقام اگه درست بود گلمکان ما فرقی با علی آباد کتول نداشت:خنده2: !! از نظر سرسبزی
بیشترین بارش خراسان رضوی بر روی بلندی های بالای 2800 متر هزار مسجد رخ میده در حدود 700-800 میلی متر و کمترین در چاله های کویری غرب و جنوب غرب استان که کمتر از 100 میلی متره

mohamad$

کاربر ويژه
جالبه سد لتیان در سال های دور بارش سالش بالای 700 هم رسیده بوده . سال ابی 47-48 (716.3 میل) بالای 600 هم داشته یکی دو مورد

سال ابی 81-82 اقدسیه فکر میکنم حدود 650 میل اومد در حالی که سد لتیان 566 بود . کلا اقدسیه پربارش تر هست . این و برای این گفتم که اگر شمال تهران سال های اماریش بیشتر بود شاید در دوره خودش بالای 750 میل هم ثبت میکرد . یه چیز دیگه هم بگم در مورد اینکه شمالی ترین نقاط تهران متاسفانه ایستگاهی نداره . ارتفاع شمالی ترین نقاط شهر تهران بین 1900 تا 2000 هست در حالی که اقدسیه 1550 متره . دربند یا پارک جمشیدیه ، سوهانک ، شهرک قایم به راحتی 50-60 میل در سال بیشتر از اقدسیه میباره .

ماهان.

کاربر ويژه
13 خرداد 92
ساعت 20
ارتفاعی معادل منطقه 1 شهری تهران! 1780 متری دامنه‌های شمالی آلپ

Capture.JPG

mohammadsadat

کاربر ويژه
یه چیزی بگم که خستگی از تنتون دربره، حیف که همه نیستن بهره ببرن
شاخه گلی از بوستان دانشگاه آزاد و علمی کاربردی و پیام نور:
به توصیه یکی از اقوام یکی از اقوام دور رو چند روزی درس دادم، ایشون ترم 4 عمران با معدل 19.4 بودن
و من ازش خواستم نمودار y=x+1 رو رسم کنه و البته ایشون گفتن نی‌دونم :تعجب2::خنده2::غش2::سکوت:

آخرین ویرایش:

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
سلام و درود بر همه دوستان عزیزم:گل:
من واقعاً از مهرداد عزیزم ممنونم چون دارم به وسیله ایشون اطلاعات هواشناسی بسیاری به دست میارم، واقعاً عالیه
کاش این دانسته های تاریخ و جغرافیای من هم به درد کسی میخورد:خنده2:
مهرداد جان، این ادامه بحث ظهرته درسته و نشون میده اون جریانات ناپایدار وارد غرب میشن درسته؟ از لحاظ بحث رطوبت چی؟ منابع رطوبتی همراهی میکنن؟

درود بر تو

خواهش مي كنم محمد جان

محمد جان نقشه ها تا روز دوشنبه بازه زماني طولاني رو شامل ميشه و بايد بيشتر صبر كنيم.

اما چيزي كه الگو فعلي نشون ميده در شمال غرب كشور ميزان تاوايي مثبت حاصل از نزديك شدن ناوه شرايط مناسبي جهت بارش نشون ميده و بقيه مناطق رو فعلا نمي شه اظهار نظر كرد و بايد منتظر بود.

از لحاظ رطوبت چنين سازوكارهايي بيشتر رطوبت درياي مديترانه و سياه رو به همراه داره .

چيزي كه ميشه به جرات بگم شرايط ايده آل توليد چشمه هاي عظيم گرد و خاك بر روي بيابان هاي عراق و عربستان هست.

saeed hh

کاربر ويژه
محمد از تهران نرمال سالانه فشم چقدر هستش ؟؟

فکر میکنی نوک قله توچال تو سال چند میلی متر بباره(بدون شوخی)؟؟

ماهان.

کاربر ويژه
یه چیزی بگم که خستگی از تنتون دربره، حیف که همه نیستن بهره ببرن
شاخه گلی از بوستان دانشگاه آزاد و علمی کاربردی و پیام نور:
به توصیه یکی از اقوام یکی از اقوام دور رو چند روزی درس دادم، ایشون ترم 4 عمران با معدل 19.4 بودن
و من ازش خواستم نمودار y=x+1 رو رسم کنه و البته ایشون گفتن نی‌دونم :تعجب2::خنده2::غش2::سکوت:

در این حالت بود که شیخ خاک بر سر ریختندی و خشتک ها بدریدی!!!

سیبری

کاربر ويژه
حاجی 20-30 میلی که گفتی حداقل برای سه چهار سال اخیر بی انصافی می کنی:خجالت2: خوبه که همین سه روز که این طرف 9-10 میل باریده فرودگاه 0.5 هم نباریده !! این همه بارون آخر فروردین و اردی بهشت بیش تر باریده برف نیم متری آخر اسفند رو 22 سانت و برف 40 سانتی 6 دی رو 29 سانت اعلام کردن
حالا من با چند نکته شما رو قانع می کنم
1 - دلیل اصلی پر بارش تر بودن غرب مشهد نسبت به شرقش به نظرم همگرایی جوی بیشتر غرب مشهد نسبت به شرقشه حالا دلیل اصلی همگرایی بیشتر به نظرم نزدیکتر بودن ارتفاعات دو طرف دشت مشهد در سمت غرب به هم باشه و ارتفاع بیشتر ارتفاعات بینالود و هزار مسجد در قسمت غرب دشت مشهده که باعث تقویت صعود میشه با این حال به نظرم بارش غرب مشهد عددی نزدیک 300 باشه
که بازم از سالار خیلی کمتره
2- مراد از غرب مشهد در این پژوهش :خنده2:منزل آباد و ته قاسم آباد نیست شما شهرداری منطقه 9 و 11 رو حساب کنین به عنوان غرب مشهد
3- کم ارتفاع ترین نقطه مشهد شمالشرق با 930 متر و پر ارتفاع ترین نقطه مشهد شهر آرا و پارک خورشید و انتهای سرافرازان با ارتفاع 1220 متره جناب عالی 1070 رو ماکزیمم مشهد در نظر گرفتین
4-منطقه گلمکان با غرب مشهدی که ما میگیم 35 کیلومتر فاصله داره نه 15 کیلومتر!! . در ضمن اونجا واگرایی عجیبی داره به خصوص زمان ورود سامانه های شمالی بیشتر انرژی سیستم به شکل وزش باد تخلیه میشه حالا شاید همین بادخیز بودن باعث کم رطوبتی و کم بارشی میشه مثل همین بحثی که در مورد منطقه بین چمن بید تا جنگل کردیم چند وقت پیش!!

قانع کننده است:احترام:

mohamad$

کاربر ويژه
محمد از تهران نرمال سالانه فشم چقدر هستش ؟؟

فکر میکنی نوک قله توچال تو سال چند میلی متر بباره(بدون شوخی)؟؟
سلام
بارونسنجی وزارت نیرو برای فشم 699 میل زده ولی خب شاید تو میگون ایستگاهش باشه چون فرمونداری رودبار قصران تو میگون هست . کلا به نظرم از اوشان تا میگون بارش سالانه بین 600 تا 700 متغیره . فشم هم وسطشون هست . جالبه که شمشک هم 700 هست

رودک از اوشان پایینتره سالانش 570 هست و شمال شهر لواسون حدود 480~500

قله توچالو واقعیتش نمیتونم بگم چون یسری وقتا که تهران بارش خیلی شدیدی هم رخ میده ممکنه اون بالا از ابر ها بیرون باشه . از ارتفاع 3000 به بالا دیگه فکر نمیکنم بارش سالانه زیاد تغییر کنه . قله توچال شاید 800 تا 1000 باشه

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا