• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mohamad$

کاربر ويژه
4 سال پیش همین روزا گواهینامم امید در خونمون . هنوز 18 سالم نشده بود که رفتم برای رانندگی . 2 دفه هم رد شدم . افسره رفت مکه یکی دیگه اومد ما رو قبول کرد D:

ماهان.

کاربر ويژه
4 سال پیش همین روزا گواهینامم امید در خونمون . هنوز 18 سالم نشده بود که رفتم برای رانندگی . 2 دفه هم رد شدم . افسره رفت مکه یکی دیگه اومد ما رو قبول کرد D:

خوبه گفتی. من تا مهر سال آینده حتمن باید بیام ایران برای تمدید گواهینامه‌ام. ده سالش تموم می‌شه. می‌گن اگه تمدید نکنم جریمه می‌کنن!!

mahmood600

کاربر ويژه
mesfcwx24.gif_prev_3

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
vkd57g9nwkv16l3bsxk.png

مساله قرار گرفتن كشور ما در محدود نوسانات فشار زياد جنب حاره بسيار مهم است و نمود فصل ها و همينطور ويژگي هاي آب و هوايي كشور تماما تحت تاثير فشار زياد جنب حاره و ورتكس قطبي هستن. اين 2 مولفه در تقابل با يكديگه عمل مي كنن يعني ضعف و عقب نشيني يكي قدرت و پيشروي ديگري رو به همراه داره.
در مورد فشار زياد جنب حاره معمولا 4 ضلع شمالي، شرقي، غربي و جنوبي در نظر مي گيرن كه هر كدوم ويژگي خاص خودش رو دارن. معمولا بيشترين پيشروي پر ارتفاع طي ماه هاي ژوئيه تا اوت هست كه ضلع شمالي اون تمام كشور ايران رو در بر مي گيره و كاملا ايران در تسلط سيستم ياد شده هست از ماه سپتامبر روند عقب نشيني ظاهر ميشه.
شكل و موقعيت اين پرفشار در طول ايام سال يك شكل نيست و متفاوت هست مثلا تو ماه دسامبر پر ارتفاع جنب حاره اي به 4 سلول منفرد درمياد يك سلول بر روي هند، يك سلول بر روي درياي عمان، يكي در اقيانوس هند و ديگري شمال آفريقا تا عربستان قرار مي گيرند.
در حالي كه در ماه آوريل سلول هاي منفرد از بين ميرن و به شكل يك سيستم سراسري در مياد.

معمولا پربند (خطوط) 584 و گاهي 588 دكامتر روبعنوان پربند معرف پر فشار جنب حاره شناسايي مي كنن. پيشروي يا عقب نشيني خطوط نرمال 584 دكامتر در طول مدار 45 درجه شرقي معيار بيان شده براي ميزان تسلط و استيلاي منطقه از تاثيرات سيستم ياد شده هست در حالي كه در مورد ورتكس قطبي نسبت به موقعيت سال متفاوت بوده و معمولا خطوط نرمال ارتفاع ژئوپتاسيلي كه از عرض 50 دزجه شمالي عبور ميكنن و پيشروي و پسروي اونها از اين عرض ملاك قدرت و يا تضعيف مولفه مذبور هست.

در ماه ژانويه 548 دكامتر بعنوان كنتور معرف ورتكس قطبي ست و بعنوان ورتكس زمستانه شناخته ميشه در حالي كه در ماه ژوئيه و اوت پربند 572 دكامتر بعوان معرف ورتكس تابستانه ست.

به سبب تاثير متقابل اين 2 مولفه ست كه فصل و ميزان بارندگي در قسمت اي مختلف كشور متفاوت هستو شروع و خاتمه بارش در بخش هاي مختلف ايران با هم فرق مي كنن.

اين گوشه هايي از مطالبي ست كه من دارم در مورد پر فشار جنب حاره و ورتكس قطبي و تاثيرشون بر روي اقليم كشور تدوين مي كنم كه ظرف چند روز آينده به محض آماده شدن ارائه خواهم داد.

mohamad$

کاربر ويژه
اقای میری تهرون خوش میگذره ؟ :خجالت2:

گیشا از محله های باکلاس قدیمی تهران بوده . اون موقع که هنوز بالاشهر فعلی روستا بوده گیشا شمال تهران میشده .

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
لوگو خیلی خوبه فقط یه پیشنهاد، I پشت W در نگاه اول به چشم نمیاد، اگه بتونی هر دو شون رو نشون بدی عالی میشه

درود بر تو

محمد رضا جان اون i كه يكي از كاراكترهاي آدرس وبلاگم هست و حرف اول كلمه iran رو من مثلا خواستم خلاقيت و نهايت هنر خرج بدم بردم پشت w كه دومين كاراكتر و اول كلمه weather هست :خنده2:

محمد بجنورد

کاربر ويژه
سلام بر دوستان عزیز

:ناراحت::ناراحت:

مدیر امور آبیاری رشت:
آب سد سفیدرود 200 میلیون متر مکعب کاهش یافت
مدیر امور آبیاری رشت از کاهش 200 میلیون متر مکعب آب سد سفیدرود نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: با وجود این امر تمام زمین‌های کشاورزی زیرکشت رفته است.

13901218000238_PhotoA.jpg

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، سید محرم مسلمی امروز در جمع مدیران این شهرستان با اشاره به اینکه امسال در مقایسه با سال گذشته خروجی آب سد سفیدرود 200 میلیون متر مکعب بود، اظهار کرد: با مدیریت منابع، صرفه‌جویی و استفاده بهینه مشکل کمبود آب نخواهیم داشت.وی با بیان اینکه امور آبیاری استان به چهار حوزه تقسیم می‌شود، اذعان کرد: این حوزه‌ها در شرق گیلان شهرهای لاهیجان، رودسر، سیاهکل و غرب گیلان شهرهای تالش، آستارا، رضوانشهر، فومنات شهرهای فومن، شفت، صومعه‌سرا و مرکزی شهرهای رشت، رودبار، انزلی و بخش مرکزی آستانه‌اشرفیه و بخش‌هایی از صومعه‌سرا را شامل می‌شود.این مسئول، امور آبیاری را به لحاظ آماری بزرگ‌ترین حوزه کاری دانست و تصریح کرد: این حوزه 70 هزار هکتار زراعت را زیرپوشش دارد.وی افزود: به لحاظ گستردگی آماری نیز شهر رشت بیشترین سطح زیر کشت را در کشت شالی دارد.مسلمی از کاهش 200 میلیون متر مکعبی آب سد سفیدرود نسبت به سال گذشته خبر داد و یادآور شد: امسال از آب ذخیره استفاده کرده‌ایم اما تاکنون گزارش نشده که زمینی به دلیل کمبود آب زیرکشت نرفته باشد.وی تصریح کرد: امسال آب مورد نیاز مزارع به صورت نوبتی که هشت روز وصل و چهار روز قطع است، در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.مدیر امور آبیاری رشت با بیان اینکه در روستاها و شهرستان‌ها نیز یک‌هزار و 500 هکتار به اراضی زیرکشت اضافه شده است، متذکر شد: علاوه بر این هکتارها، زمین به سطح پرورش ماهی و چرخه تولید نیز اختصاص یافته است.به گفته وی، امسال نسبت به دوره 10 ساله گذشته با افزایش دما، کاهش بارندگی و کاهش ورودی‌های آب به سدها مواجه بوده‌ایم.مسلمی خاطرنشان کرد: سال گذشته ورودی آب سد سفیدرود 81 متر مکعب بر ثانیه بود که به 38 متر مکعب بر ثانیه رسیده است.وی افزود: خروجی آب نیز در سال گذشته نیز 145 میلیون متر مکعب بود که امسال به 200 میلیون متر مکعب رسیده است.این مسئول با تأکید بر ضرورت مدیریت آب، اذعان کرد: ظرفیت سدهای در حال ساخت پلرود و سد شهر بیجار 150 میلیون متر مکعب است.وی اضافه کرد: زمانی که می‌گوییم آب سد سفیدرود 200 میلیون متر مکعب کاهش یافته است در واقع به اندازه ظرفیت سدهای مذکور کاهش آب داشته‌ایم.مسلمی اذعان داشت: با توجه به کاهش میزان آب سد، فعالیت‌ها به‌گونه‌ای سازماندهی شده‌اند که تمام زمین‌ها زیرکشت رفته‌اند و تاکنون کمبود آب به مزارع خسارت نزده است.وی با تصریح بر اینکه عملیات وجین و دوباره در سطح مزارع برنج انجام گرفته است، یادآور شد: باید کشاورزان را از نگرانی در زمینه کمبود آب برحذر داریم.

aznavar

کاربر ويژه
مسیر مشهد - تهران ( کویر و کوههای شرق شاهرود)

6fuec6086kxv51bzsw4.jpg

f03kx734q7fol0mk8yba.jpg

محدوده سبزوار - شاهرود

sstk9wygi8vc3ngh1drn.jpg

سلام محمد رضا. بسیار زیبا
آقا تو همین مسیر تا نیشابور تو کویر یه ی چیزایی شبیه گردباد کوچلو هست اسم محلیشون چیه؟
ی سری تو این مسیر ماشینمون خراب شد مجبور شدیم توقف کنیم از شانس ما هم یکیشون منحرف و درست از رو ما رد شد. اصلا فکرشم نمیکردم انقد قدرت داشته :تعجب2:

rahsazan

کاربر ويژه
اقای میری تهرون خوش میگذره ؟ :خجالت2:

گیشا از محله های باکلاس قدیمی تهران بوده . اون موقع که هنوز بالاشهر فعلی روستا بوده گیشا شمال تهران میشده .
سلام محمد جان
بله قربان
هوا هم که خدارو شکر خوبه، تهران همیشه یادآور خاطرات خوبه برای من

mohamad$

کاربر ويژه
رشت چرا دیگه بارون نمیباره ؟؟؟!!! مدت هاست انزلی و رشت بارش جالبی نداشتن شاید چندین ماه هست ! سال خوبی نبوده برای سواحل غربی خزر . این در حالیه که مازندران و گلستان از نرمالشونم بهتر بارش داشتن !!

rahsazan

کاربر ويژه
سیلامون الیکم جمیع دوستان:گل:

از ابر شهر عکس ننداختی تو مسیر؟!:سکوت:
گناه نابخشودنی کردی محمد رضا
ak-pink-mouse-emoticon.gif
امیرجان امروز قصد داشتم مناطق کمتر دیده شده رو عکس بگیرم، ابرشهر قلمدانهای مرصع در این رده بندی جای نمیگیره:خنده2::دوست:

rahsazan

کاربر ويژه
سلام محمد رضا. بسیار زیبا
آقا تو همین مسیر تا نیشابور تو کویر یه ی چیزایی شبیه گردباد کوچلو هست اسم محلیشون چیه؟
ی سری تو این مسیر ماشینمون خراب شد مجبور شدیم توقف کنیم از شانس ما هم یکیشون منحرف و درست از رو ما رد شد. اصلا فکرشم نمیکردم انقد قدرت داشته :تعجب2:
سلام بر سجاد
امروز یکی از همین گردبادا رو دیدم اما چون با گوشی عکس میگرفتم خوب نیفتاد
فکر کنم اسم این بچه گردبادها، دولَخ باشه( اساتید زبان خراسانی در صورت لزوم اصلاح کنید)

ماهان.

کاربر ويژه
رشت چرا دیگه بارون نمیباره ؟؟؟!!! مدت هاست انزلی و رشت بارش جالبی نداشتن شاید چندین ماه هست ! سال خوبی نبوده برای سواحل غربی خزر . این در حالیه که مازندران و گلستان از نرمالشونم بهتر بارش داشتن !!

آخرین بارش بالای 10 میلیمتر رشت مربوطه به اوایل اردی‌بهشت. انزلی از 11 فروردین تا الان بارش بالای 10 میلیمتر نداشته!!!!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا