• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aznavar

کاربر ويژه
درود امیر کوروش جان . امسال زمستون شرایط چطوری هست ؟ این دو ساله اخیر که چرت و پرت بوده

امسال اگه اینجا برف نیاد من یه بلا ملایی سرخودمو خودش میارم
ی کلیپ از برف 89 اینجا تو یکی از رمام پیدا کردم. تا شب میزارمش
 

امیرکوروش

کاربر ويژه


hotcoldweather.png






[FONT=Vazir, times, serif]
چنانچه دمای آبهای مجاور کشور کمتر از نرمال باشد دمای هوای کشور کمتر از نرمال خواهد بود و بر عکس
 

امیرکوروش

کاربر ويژه
چنانچه آبهای دریاهای مجاور کشور گرمتر از نرمال باشند قدرت بیشتری برای ایجاد و انتقال رطوبت به درون ابرهای بارانزا ( سیستم های بارشی ) دارند .



d4651______.png
 

امیرکوروش

کاربر ويژه
تحلیل آغاز حاکم شدن الگوی تابستانه بر جو ایران



[FONT=Vazir,helvetica,sans-serif]مطابق با نقشه های تراز میانی و سطح زمین با فعال شدن پرارتفاع جنب حاره ای در تراز میانی جو و کشیده شدن زبانه آن بر روی خاورمیانه و ایران و گسترش زبانه پرفشار جنب حاره ای در شمال و شمالغرب ایران و فعال شدن کمفشار مانسون هند و گسترش زبانه آن تا شمال عراق و ایجاد شیب فشاری بین پرفشار در شمال کشور و زبانه کمفشار مانسون هند در جنوب و ایجاد جریانهای مستقیم باد فصلی شمالی تابستانه برروی عراق و عربستان و کویت و غرب ایران و دشت خوزستان که مهمترین پیامدش ایجاد متناوب توفانهای گردوخاک در طی روزها بخصوص در بعداز ظهرها می باشد. ولی علایرغم حاکم بودن الگوی تابستانه برروی ایران و خوزستان بدلیل وزش باد شمالی و گردوخاک مقداری از دما کاهش می یابد .و انتظار داریم با پایدار بودن این الگوی تابستان تا اواخر تیرماه این وضعیت ادامه داشته باشد و گاهی بدلیل تضعیف پرفشار در شمال کشور این شیب فشار کم می شود .و لی کماکان الگوی غالب طی دو ماه آینده همین وضعیت می باشد. در روزهای آینده افزایش دما و شدت بادهای شمالی و کاهش فشار بیشتر در استان خوزستان و رخداد پدیده گردوخاک بیشتر چشمگیر خواهد بود.


تراز 500هکتوپاسکال:


casia1.72hr.png


تراز سطح زمین:

casia2.72hr.png





 

امیرکوروش

کاربر ويژه
[FONT=Vazir, times, serif]در صورتیکه از سمت عرض های شمالی پر فشار و از طرف عرض های جنوبی رطوبت مونسون به ایران رخنه کنه در هنگام عصر و اوایل شب شاهد شکل گیری ابر و وزش بادهای خنک خواهیم بود .

تابستون 1383 و تابستون 1386 یادتونه ؟
[FONT=Vazir, times, serif]تابستون های پر ابری بودند .


[h=2][FONT=Vazir, times, serif]بررسی تغییرات مکانی پرفشار جنب حاره در بارش های تابستانه نیمه جنوبی ایران[FONT=Vazir, times, serif]به منظور شناسایی ارتباط مکانی سیستم پرارتفاع جنب حاره با بارش های تابستانه نیمه جنوبی ایران، داده های بارش روزانه ایستگاه های سینوپتیک نیمه جنوبی ایران در دوره 1987 تا 2005 مورد بررسی قرار گرفت و شش دوره بارش فراگیر انتخاب گردید. بعد از بررسی نقشه فشار سطح زمین و ارتفاع ژئوپتانسیل در ترازهای 700، 500 و 300 هکتوپاسکال در روزهای بارش انتخاب شده، دو الگوی متفاوت شناسایی گردید. در الگوی نوع اول، در نتیجه حرکت چرخندی سیستم موسمی، رطوبت اقیانوس هند و دریاهای مجاور به سطوح پایین تروپوسفر انتقال می یابد. در سطوح میانی، ناوه غربی به سمت نیمه جنوبی ایران گسترش یافته و سبب عقب نشینی زبانه پرارتفاع جنب حاره به عرض های پایین می شود. همچنین محور زبانه پرفشار جنب حاره تقریبا به حالت غربی - شرقی قرار می گیرد. در بارش های این الگو حداکثر کاهش ارتفاع ژئوپتانسیل به ترتیب در ترازهای 300 و 500 هکتوپاسکال اتفاق می افتد و به علت تضعیف سیستم جنب حاره در سطوح میانی تروپوسفر ضخامت لایه همرفت تا تراز 500 هکتوپاسکال ادامه می یابد. در الگوی نوع دوم، سیستم موسمی به سمت ناحیه مطالعه ما گسترش یافته و همراه با نزدیک شدن کم فشارهای موسمی بارش های شدیدی رخ داده است.
در این نوع الگو ناوه جریانات غربی به سمت حوضه دریای مدیترانه گسترش یافته و سبب عقب نشینی زبانه پرارتفاع جنب حاره به سمت شمال آفریقا می شود و هسته پرارتفاعی از آن جدا شده و بر روی ایران باقی می ماند. در چنین شرایطی سیستم پرارتفاع به لایه های بالاتر انتقال می یابد و شرایط برای صعود هوای مرطوب موسمی و ایجاد بارش های همرفتی ایجاد می شود. در بارش های این الگو حداکثر کاهش ارتفاع ژئوپتانسیل در تراز 700 هکتوپاسکال رخ داده و ضخامت لایه همرفت نسبت به الگوی اول کمتر بوده و تا بالاتر از تراز 700 هکتوپاسکال می رسد"
 

AFSORDE

کاربر ويژه


يك نظريه بود كه اگه آب درياهاي مجاور ايران سرد باشه و آب درياهاي رطوبت زايي مثل درياي سرخ و مديترانه گرمتر از نرمال باشه در بارش هاي كشور نقش مثبتي خواهد داشت. ؟
 

Cumulonimbus

متخصص هواشناسی
سلام
متاسفانه هواي شهر السان كره در روز مسابقه ايران و كره اصلا مساعد نيست و بارش سنگيني براي بعداز ظهر و شب سه شنبه پيش بيني شده. كره ايها كه حتما حواسشون به هواي روز مسابقه هست اميدوارم كادر فني تيم ايران هم به شرايط جوي روز مسابقه توجه داشته باشند و آمادگي قبلي براي چنين شرايط جوي داشته باشند.



 

امیرکوروش

کاربر ويژه
[FONT=Vazir, times, serif]چنانچه الگوی زیر در فصل تموز ( تابستان ) رخ دهد ایران شاهد هوای بسیار داغ و خشک خواهد بود همانند تیر 1389



russian_heatwave_2010_pattern_similar_to_france_heatwave_2003_400.jpg

 

امیرکوروش

کاربر ويژه
يك نظريه بود كه اگه آب درياهاي مجاور ايران سرد باشه و آب درياهاي رطوبت زايي مثل درياي سرخ و مديترانه گرمتر از نرمال باشه در بارش هاي كشور نقش مثبتي خواهد داشت. ؟

چنانچه آبها گرمتر از نرمال باشند رطوبت زا خواهند بود اما دمای هوا را نیز بالا میبرند .

و برعکس

با استناد به مقاله های ناظم السادات


مثلا من خودم فک میکردم nao منفی به نفع ماست ولی اشتباه میکردم

برای پر برف شدن زمستان ایران ، nao باید مثبت باشه

پیشتر فکر میکردم النینو باعث افزایش بارش تمامی فصول میشه حال فهمیدم که نه

النینو فقط برای بهار و پاییز خوبه و لانینا برای تابستان و زمستان

نکته مهم : النینو سال 1388 از نوع اصلی بود / النینو 1385 از نوع اصلی بود / ولی النینو سال 1383 از نوع مودوکی بود

پس با این حساب

یا النینو مودوکی + NAO مثبت

یا لانینا + NAO مثبت

باعث پر برف شدن زمستان ایران میشود .
 
آخرین ویرایش:

Amir Masoud

کاربر ويژه
درود...

امروز هم اینجا هوای بهاری خنک و مطبوعی داشتیم...

اما انگار قراره از فردا افزایش نسبی دما در سطح کشور رخ بده
 

saeed hh

کاربر ويژه
سلام دوستان

دوستان چه جوری میتونم انتی ویروس nod32 رو اپدیت کنم هرکاری میکنم نمیشه اگه راهنمایی کنید ممنون میشم!!
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا