• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aria_tehran

کاربر ويژه
خیلی از ما بهترن اریا بهتره یه ماهی tv ایرانو نگاه نکنی !!!!!!!!

ما تو خونمون هم تی وی ایرانو داریم هم تی وی خارجو
ولی وقتی میبینم که بین بیشتر خارجی ها انسانیت از بین رفته و کم کم به حیوانیت داره تبدیل میشه همچین حرفاییو میزنم
دیگه حرفی ندارم:بای:
 

mahmood600

کاربر ويژه
بارش برف تجمعی 102و 108 و 114 ساعت اینده در سطح کشور
حتی تهران هم بارش برف خواهد داشت-تهران زاگرس نشینها
به احتمال بالا دریای سرخ اخر یا از اواسط هفته قراره کاری بکنه

56065009964837095447.png

36763159820334778381.png

62528825249694004150.png
 

rahsazan

کاربر ويژه
باشماهستم محسن جان
خوبه پس یکی مارا درک میکنه!
ما رفتتیم بخوابیم فردا صب باید برم سمنان

درسته که سمنان زیاد بارندگی نمیشه ولی خداروشکر اینطوری آلوده هم نیست و البته اونجا باد هم زیاد میاد
کوههای سمنان هم به نظر من خیلی زیباست خصوصا زمانی که برف میگیره
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
محسن جان. سلام

مدل نیروی دریایی و اسمبل در آبدیت جدیدشون درباره بارش جمعه بعد شمال شرق چه نطری دارن؟؟؟ ممنون.


سلام آرش عزیز

عرض کنم خدمت تون که این مدل ها بارشهای بسیار خوبی رو برای غالب نقاط نیمه شرقی کشور در روزهای پایانی هفته آینده در نظر گرفتند. ولی خوب درصد خطا و اشتباه نقشه ها در حال حاضر خیلی بالاست!

میشه گفت فعلا بغیر از مشهد در سایر نقاط بارشهای بسیار خوبی بوقوع خواهد پیوست و شانس قوچان و استان خراسان شمالی هم خیلی بالاست.

نقشه مدل اسمبل رو که من این چند روزه کنترل کردم برای سامانه دوشنبه فعلا اعتقاد به بارش سنگین در جنوب آذربایجان غربی و شمال کردستان داره و قایل به وقوع بارش مطلوب در هیچ نقطه از ایران نیست!!!!!!!

ولی سامانه اواخر هفته آینده رو گسترده تر و بهتر در نظر گرفته که این شانس شامل بخشی از جنوب غرب کشور - نواحی مرکزی- مجددا جنوب آذربایجان غربی- شمال کردستان- سواحل دریای خزر و در انتها شمال شرق کشور نیز خواهد شد.
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی

مدیر پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با بیان اینکه امکان تخمین دقیق تعداد یوزپلنگ ایرانی قابل انجام نیست، افزود: آمارهای قبلی نشان می‌داد که 100 تا 120 یوز داشته‌ایم اما این میزان در حال حاضر حداقل 50 قلاده برآورد شده است. مهندس هومن جوکار در این باره گفت: ما ایستگاه‌هاي ثابتی را در نظر گرفته‌ایم که به مدت سه سال یوزپلنگ ایرانی را زیر نظر دارد و پس از گذشت این دوره یک برآورد سه ساله از یوزپلنگ ایرانی خواهیم داشت.وی با بیان اینکه تخمین جمعیت یوزپلنگ جز با دوربین‌های تله‌ای امکان‌پذیر نیست افزود: به همین منظور تعدادی از این دوربین‌ها را به کشور وارد کرده و تعدادی نیز در راه است علاوه بر آن یکی از بهترین شیوه‌ها برای مطالعه حیات‌وحش استفاده از گردنبندهای GPS دار است که با استفاده از آن علاوه بر یافتن قلمروی حیوان، جابه‌جايي‌‌های آنها را نیز پیگیری می‌کردیم که متاسفانه استفاده از این گردنبندها و ادامه این طرح به دلایلی متوقف شد.

وی با اشاره به پایان پروژه بین‌المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی تا آخر امسال اظهار کرد: تا مارس 2013 این طرح باید به اتمام رسیده و متوقف شود اما با توجه به اینکه این پروژه به خوبی پیش نرفته بود، توانستیم با وجود مشکلات فراوان این پروژه را تا سال 2015 تمدید کنیم.

به گفته وی برنامه عمران ملل متحد که طرف قرارداد این پروژه است تا زمانی این طرح را حمایت می‌کند که دولت بتواند به صورت ملی از یوز ایرانی حمایت کند و تمدید قراردادها با این سازمان بسیار مشکل است.جوکار ادامه داد: این پروژه نیز مانند دیگر طرح‌ها در برخی زمینه‌ها موفق و در برخی ناموفق عمل کرده است اما به طور کلی می‌توان گفت که اگر این پروژه نبود چیزی به نام یوزپلنگ ایرانی وجود نداشت.

توقف ساخت جاده بافق

مدیر پروژه حفاظت از یوز ایرانی گفت: از دو هفته پیش به صورت شبانه‌روزی به‌دنبال جایگزینی جاده جدیدی به جای جاده‌ای هستیم که قرار است از وسط منطقه حفاظت شده یوزپلنگ ایرانی در بافق رد ‌شود. وی ادامه داد: برخی مسئولان منطقه‌ای با وجود یک جاده آسفالت با استفاده از حربه‌هایی مانند تشویق مردم ساده دل روستا به‌دنبال احداث جاده جدید هستند که این کار نشان از زیاده طلبی آنها دارد.

جوکار با بیان اینکه به‌دنبال ساخت جاده جدیدی در خارج از منطقه حفاظت شده هستیم افزود: با کمک 100‌نفر از مردم و معتمدین منطقه، مسئولان استانی و اعضای دانشگاه به‌دنبال ایجاد جاده دیگری هستیم اما برای ساخت این جاده نیز با یک سازمان دولتی درگیر شدیم. مدیر پروژه حفاظت از یوز ایرانی افزود: به همین دلیل قرار شد از گوشه‌های منطقه حفاظت شده قسمتی را به عنوان میانبر به این جاده اضافه کنیم تا این جاده علاوه بر رفع مشکل این دستگاه دولتی برای زیستگاه یوز نیز مشکلی ایجاد نکند.

جوکار با بیان اینکه وجود محیط بانان مهم ترین کار برای حفاظت یوز پلنگ ایرانی است، افزود: به همین منظور تعدادی محیط بان اضافه شد که علاوه بر حفاظت و گشت‌زنی در منطقه بانک‌ اطلاعاتی جامعی از یوزپلنگ‌ها تهیه کرده‌اند.به گفته وی به دلیل کمبود بودجه و مشکلات اقتصادی محیط بانان، نمی‌توانیم بسیاری از این افراد را در استخدام داشته باشیم اما با پیگیری‌هایی که انجام شد تعدادی از این محیط بانان از حالت قراردادی خارج و کارمندان رسمی دولت شده‌اند.

كاهش جمعیت یوزپلنگ ایرانی

مهندس علیرضا جواربچیان یکی از مدیران سابق پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی نیز گفت:‌ سازمان محیط‌زیست نشان داده نه تنها توانایی نگهداری و حفظ یوزپلنگ ایرانی بلکه توانایی نگهداری هیچ گونه دیگر حیوانی را ندارد و اگر تا کنون این پروژه پیش رفته به این دلیل بوده که افرد به صورت داوطلبانه و مانند یک بخش خصوصی بر روی آن کار کرده‌اند.

وی با بیان اینکه تعداد یوزپلنگان ایرانی رو به کاهش است افزود: طی 14-15 سال گذشته روند رو به کاهشی نداشتیم و اگر به تعداد یوزپلنگ‌ها اضافه نمی‌شد، کاهش هم نداشتیم اما آخرین گزارشات نشان می‌دهد در چند سال اخیر تعداد یوزپلنگ ایرانی به شدت رو به کاهش بوده و سازمان محیط زیست نسبت به آن بی‌توجه است.جورابچیان با بیان اینکه پروژه یوز از آغاز تا کنون با مشکلات مالی روبه‌رو بوده است، افزود:‌این پروژه از سال 80 که آغاز شده تا کنون تنها یک میلیون دلار بودجه داشته است و این در صورتی است که در خود سازمان برخی پروژه‌ها سالی یک میلیون دلار بودجه دارند. وی همچنین در خصوص وجود حداقل 50 قلاده یوزپلنگ در ایران اظهار کرد: این نتیجه علمی نبوده و در حد بحث و گمان است علاوه بر آن تصاویری که از مناطق گرفته شده نشان می‌دهد تعداد یوزپلنگ‌های آسیایی بسیار کمتر از 50 قلاده است. مدیر سابق پروژه حفاظت از یوزپلنگ ایرانی با بیان اینکه این پروژه به هیچ وجه محدود به جمع‌آوری داده نیست افزود: آنچه که در این طرح مهم است کار اجرایی بوده و نتایج کاربردی بسیاری داشته است که از میان آنها می‌توان به 2.5 برابر شدن تعداد محیط بانان و چهار برابر شدن خودروهای حفاظتی درون زیستگاه‌ها اشاره کرد. همچنین تعداد پاسگاه‌های درون زیستگاه‌ها پنج برابر شده است. جورابچیان پروژه حفاظت از یوزپلنگ ایرانی را عاملی برای شناسایی این گونه در تمام جهان دانست و گفت: تا دهه 60 و 70 هیچ کس در دنیا یوزپلنگ ایرانی را نمی‌شناخت و همه اطلاعات در مورد یوزپلنگ مربوط به یوز آفریقایی بود اما اکنون داده‌های ما دنیا را تکان داده است.

سگ‌های گله، دشمن خوني

مهندس هوشنگ ضیايی یکی دیگر از مدیران سابق پروژه حفاظت از یوزپلنگ ایرانی نيز گفت: ‌سگ‌های گله با دنبال کردن یوز پس از آنکه حیوان را خسته کردند آن‌را می‌کشند که این مسئله مهم‌ترین دلیل از بین رفتن این گونه است.وی ادامه داد: همچنین بسیاری از مردم به اسلحه مجهز شده و با دیدن هر حیوانی آن‌را فورا با تیر می‌زنند که باعث کاهش تعداد یوزپلنگ‌های ایرانی شده است.

ضیایی با اشاره به افزایش دام‌ها به عنوان عامل دیگر از بین رفتن یوزپلنگ ایرانی افزود:‌ازبین رفتن زیستگاه‌های این حیوانات و کمبود غذا باعث افزایش مرگ و میر آنها شده است.به گفته وی تا سال 59 بیشتر مناطق ایران زیستگاه این حیوان کمیاب بود اما متاسفانه تعداد زیستگاه‌های این حیوان بسیار کاهش یافته است.

به شدت مخالف لقاح مصنوعی یوزپلنگ ایرانی هستیم

مدیر سابق پروژه حفاظت از یوزپلنگ ایرانی با ابراز مخالف در مورد لقاح مصنوعی یوزپلنگ ایرانی اظهار کرد: این کار باعث می‌شود دولتمردان ما با بیان اینکه تعدادی یوز در مناطق مخصوص وجود دارد از وجود این حیوانات در زیستگاه‌های طبیعی غفلت کرده و آنها را رها کنند.

وی ادامه داد: همچنین این کار به صورت علمی نیز عملی نیست زیرا حیوان باید تا دو سالگی با مادرش زندگی کند تا اصول زندگی و شکار را بیاموزد که با پرورش حیوانات با لقاح مصنوعی این کار ممکن نبوده و تا کنون در هیچ جای دنیا نیز جواب نداده است.
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
چه زمان ایران بسیار پر برف میشه؟

اولا تصور اینکه دریای سرخ باعث گرما و کاهش برف میشه بسیار غلطه. مطالعات و مقالات معتبر به کرات بر این نکته تاکید دارن که سیستم های سودانی در ادغام با توده هوای مدیترانه ای سبب بارش برف قابل توجه در کشور میشن.

سرمای ریزش یافته از حوزه اسکاندیناوی به طرف شمال کشور و نیز نفوذ توده هوای سودانی در ترکیب با نوع مدیترانه ای شرایط ایده آل برف در کشور خواهد بود این امر هیچ وقت محقق نمی شه مگر اینکه پر فشار آزور از میانه مدیترانه به قلب اروپا نفوذ کنه و با حرکت واچرخندی خودش به صورت ساعتگرد هوای اسکاندیناوی رو به روی خاورمیانه روانه کنه.
 

salar69

کاربر ويژه
آخه این چه وضعیه من تا سال 86 اصلا هواشناسی گوش نمی کردم اون موقع همه چی به موقع بود بارونش به موقع بود برفش به موقع بود شب می خوابیدیم صبح یه دفعه میدیدی چه برفی داره میاد این پنجمین ساله زمستون مزخرف و بدرد نخور داریم همه چی بهم ریخته آخه این چه وضعیه.
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
آخه این چه وضعیه که دمای مشهد داره
Mashhad Current weather observation

The report was made 5 minutes ago, at 20:00 UTC
Wind calm
Temperature -5°C
Humidity 86%
Pressure 1020 hPa
Visibility 10 km or more
no clouds below 1500 m and no cumulonimbus
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
چه زمان ایران بسیار پر برف میشه؟

اولا تصور اینکه دریای سرخ باعث گرما و کاهش برف میشه بسیار غلطه. مطالعات و مقالات معتبر به کرات بر این نکته تاکید دارن که سیستم های سودانی در ادغام با توده هوای مدیترانه ای سبب بارش برف قابل توجه در کشور میشن.

سرمای ریزش یافته از حوزه اسکاندیناوی به طرف شمال کشور و نیز نفوذ توده هوای سودانی در ترکیب با نوع مدیترانه ای شرایط ایده آل برف در کشور خواهد بود این امر هیچ وقت محقق نمی شه مگر اینکه پر فشار آزور از میانه مدیترانه به قلب اروپا نفوذ کنه و با حرکت واچرخندی خودش به صورت ساعتگرد هوای اسکاندیناوی رو به روی خاورمیانه روانه کنه.

مهرداد جان این الگوئی که میفرمائید از الان تا حدود 10 روز آینده روی اروپا اتفاق خواهد افتاد و هوای عرض های پائینی تا شمال گرینلند هم نفوذ خواهد کرد! متاسفانه وضعیت فشار روی منطقه ما مطلوب نیست.

ماشاا... دوستان مثل مرسدس بنز جلو میرن!:خنده1:
 

mahmood600

کاربر ويژه
هر قدر خواستم دست نگهدارم نتونستم که نگم
ولی انشاا... اخر هفته از پنج شنبه 10 ژانویه یکی از بی نظیر ترین الگوهای بارشی سراسری در کشور به صورت برف به وقوع خواهد پیوست

09892488588295692121.gif

08467747039260745858.gif

96989917600994530263.gif

40388785147014454053.gif
 

mohamad_73

کاربر ويژه
درسته که سمنان زیاد بارندگی نمیشه ولی خداروشکر اینطوری آلوده هم نیست و البته اونجا باد هم زیاد میاد
کوههای سمنان هم به نظر من خیلی زیباست خصوصا زمانی که برف میگیره

چندروزیه سممانم الودس کوهها معلوم نیست
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا