• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
هر قدر خواستم دست نگهدارم نتونستم که نگم
ولی انشاا... اخر هفته از پنج شنبه 10 ژانویه یکی از بی نظیر ترین الگوهای بارشی سراسری در کشور به صورت برف به وقوع خواهد پیوست

09892488588295692121.gif

08467747039260745858.gif

96989917600994530263.gif

40388785147014454053.gif

به به چه آپدیتی:تعجب2:

mohamad$

کاربر ويژه
بارش برف تجمعی 102و 108 و 114 ساعت اینده در سطح کشور
حتی تهران هم بارش برف خواهد داشت-تهران زاگرس نشینها
به احتمال بالا دریای سرخ اخر یا از اواسط هفته قراره کاری بکنه

56065009964837095447.png

36763159820334778381.png

62528825249694004150.png

جوری میگید حتی تهران زاگرس برف میاد که انگار در مورد استوا صحبت میکنید lol

شوخی:خجالت2:

arashz

مدیر بخش هواشناسی
من از ساعت 8:30 تا 11 بیرون بودم، جای همه دوستان خالی تهران مثل عید خلوت شده! در عرض 10 دقیقه از سعادت آباد رسیدم فری کثیف! بعد هم از میدان 7 تیر در عرض 15 دقیقه رسیدم آزادی! بعد هم میدان فتح و دیدن لندینگ 2 هواپیما، یکی فسیل 707 ساها! و فوکر 100 آسمان، بعد هم در عرض 15 دقیقه از یادگار رسیدم سعادت آباد!

نکته جالب این که هوای تهران به آلودگی هفته گذشته نیست! البته ذرات زیر 2.5 میکرون باید نامرئی باشن، اما هوا غبار الود نبود.

rahsazan

کاربر ويژه
آخه این چه وضعیه که دمای مشهد داره
Mashhad Current weather observation

The report was made 5 minutes ago, at 20:00 UTC
Wind calm
Temperature -5°C
Humidity 86%
Pressure 1020 hPa
Visibility 10 km or more
no clouds below 1500 m and no cumulonimbus

خوبه دیگه!
متئوگرام دمای مشهد رو نگاه چه باحال شده :غش2:
histGraphAll

mohamad$

کاربر ويژه
چه زمان ایران بسیار پر برف میشه؟

اولا تصور اینکه دریای سرخ باعث گرما و کاهش برف میشه بسیار غلطه. مطالعات و مقالات معتبر به کرات بر این نکته تاکید دارن که سیستم های سودانی در ادغام با توده هوای مدیترانه ای سبب بارش برف قابل توجه در کشور میشن.

سرمای ریزش یافته از حوزه اسکاندیناوی به طرف شمال کشور و نیز نفوذ توده هوای سودانی در ترکیب با نوع مدیترانه ای شرایط ایده آل برف در کشور خواهد بود این امر هیچ وقت محقق نمی شه مگر اینکه پر فشار آزور از میانه مدیترانه به قلب اروپا نفوذ کنه و با حرکت واچرخندی خودش به صورت ساعتگرد هوای اسکاندیناوی رو به روی خاورمیانه روانه کنه.

به نظر من شرایط برف خوب برای نقاط مختلف ایران فرق میکنه و مثل هم نیست

mohamad$

کاربر ويژه
آخه این چه وضعیه من تا سال 86 اصلا هواشناسی گوش نمی کردم اون موقع همه چی به موقع بود بارونش به موقع بود برفش به موقع بود شب می خوابیدیم صبح یه دفعه میدیدی چه برفی داره میاد این پنجمین ساله زمستون مزخرف و بدرد نخور داریم همه چی بهم ریخته آخه این چه وضعیه.
اره متاسفانه
همونطور که قبلا گفتم محدوده قزوین تا فیروزکوه سال های اخیر وضعیت برف جالب نبوده

mahmood600

کاربر ويژه
جوری میگید حتی تهران زاگرس برف میاد که انگار در مورد استوا صحبت میکنید lol

شوخی:خجالت2:
عزیزمی محمد جان
برامون مهمه که تهران برف بیاد دیگه هرچی باشه پایتخته دیگه
امسال بخاطر شرایط روز پیوندی که بوده کمتر دمای منفی و برف در تهران دیدیم اخه محمد جان
ولی انشاا... در ماههای پیش رو به تدریج شاهد یخ و بورانهای بسیار در پایتخت باشیم

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دوستان عزیز

دو تا خواهش :

میخواستم اظهار لطف کنید که تا حد امکان فقط به موضوع بحث مون یعنی هواشناسی بپردازند و از پرداختن به گله و شکایت از اوضاع و زمانه پرهیز کنند.

مطلب دوم اینکه می بینیم بعضی از دوستان به سازمان هواشناسی ایران خرده میگیرند که چرا پیش بینی هاشون گاهی مواقع درست از آب نمیاد و یا اینکه صدور اطلاعیه برای رخ داد های جوی با تاخیر و تقدم انجام میشه!!!!!!!

اول از همه جا داره از زحماتی که این عزیزان تلاشگر بصورت شبانه روزی میکشند از صمیم قلب تشکر و قدردانی کنیم:گل: و در ثانی باید خدمت دوستان عزیز عرض کنم که اون عزیزان یک چهارچوب خاص سازمانی دارند و باید از داده ها و اطلاعات خود سازمان در اعلام پیش بینی وضع هوا استفاده کنند و خوب گاهی اوقات در اعلام شرایط خاص جوی یک مجموعه ملاحظاتی وجود داره که اونها بعنوان یک سازمان حقوقی باید از قوانین و مقررات کشور تبعیت داشته باشند.

پس خواهش میکنم که دوستان عزیز موارد بالا رو عایت کنند و از آرش و مهرداد عزیز هم خواهش میکنم که موارد فوق رو به دقت مد نظر داشته باشند:گل:

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد جان این الگوئی که میفرمائید از الان تا حدود 10 روز آینده روی اروپا اتفاق خواهد افتاد و هوای عرض های پائینی تا شمال گرینلند هم نفوذ خواهد کرد! متاسفانه وضعیت فشار روی منطقه ما مطلوب نیست.

ماشاا... دوستان مثل مرسدس بنز جلو میرن!:خنده1:

آرش نفوذ پر فشار آزور از هر قسمت اروپا امکان پذیره نفوذ این سیستم در غرب اروپا تنها سبب ریزش سرما به روی غرب کشور میشه در صورتی که اگه این پر فشار به مرکز اروپا نفوذ کنه و تا نزدیکی های اسکاندیناوی استقرار پشته رو داشته باشیم سرما از سمت شمال به کشور نفوذ داشته و تا جنوبی ترین مناطق پیش میره. این سرما با فعالیت خوب دریای سرخ و مدیترانه برف قابل توجهی رو ایجاد می کنه.

البته طی فاز منفی شاخص قطبی و اطلس شمالی انتظار رویداد چنین شرایطی کم خواهد بود.

هیچ کدوم بدون دیگری نمی تونن سبب بارش خوب برف بشن هم سرما و هم رطوبت دریای سرخ و مدیترانه لازم هست نفوذ سرما از شمال مزیت رطوبت دریای خزر رو نیز به همراه خواهد داشت گاها در جریانات شمالی از اسکاندیناوی حرکت توده هوای بارشی از این حوزه به کشور رو بارها داشتیم!!!!

navid61

کاربر ويژه
يه سوال دارم ببخشيد بي ربطه
من كامپيوتر رو stand by ميكنم بايد دكمه power رو بزنم تا روشن بشه
راهي هست كه با دكمه هاي كيبورد روشن بشه ؟
كيبورد usb هست

arashz

مدیر بخش هواشناسی

آرش نفوذ پر فشار آزور از هر قسمت اروپا امکان پذیره نفوذ این سیستم در غرب اروپا تنها سبب ریزش سرما به روی غرب کشور میشه در صورتی که اگه این پر فشار به مرکز اروپا نفوذ کنه و تا نزدیکی های اسکاندیناوی استقرار پشته رو داشته باشیم سرما از سمت شمال به کشور نفوذ داشته و تا جنوبی ترین مناطق پیش میره. این سرما با فعالیت خوب دریای سرخ و مدیترانه برف قابل توجهی رو ایجاد می کنه.

البته طی فاز منفی شاخص قطبی و اطلس شمالی انتظار رویداد چنین شرایطی کم خواهد بود.

هیچ کدوم بدون دیگری نمی تونن سبب بارش خوب برف بشن هم سرما و هم رطوبت دریای سرخ و مدیترانه لازم هست نفوذ سرما از شمال مزیت رطوبت دریای خزر رو نیز به همراه خواهد داشت گاها در جریانات شمالی از اسکاندیناوی حرکت توده هوای بارشی از این حوزه به کشور رو بارها داشتیم!!!!

حالتی که شما میفرمائید رو در 384 ساعت آینده روی اروپا داریم و چرفشار روی اروپای مرکزی مستقر میشه، امیدوارم نقشه ها تغییر نکنند.

mahmood600

کاربر ويژه
در اخرین اپدیت نقشه ضخامت 500-1000 میلی بار کمترین کانتر نفوذی به سواحل غربی دریا 526 می باشد که پنج شنبه شب 10 ژانویه می باشد
تبریز -ارومیه و تهران هم 526 را دارند

pokerface

متخصص هواشناسی
یک چیزی امشب میخوندم که جالب بود.

Keep in mind the synoptic models can not handle mesoscale precipitation well. The synoptic models depict precipitation over a large region but can not predict mesoscale rainfall gradients or precipitation amounts at a point location with a high degree of accuracy especially when precipitation is convective..
1-در واقع این مدلها سیستمهای mesoscale یا همرفتی که با سیکلون‌های کلاسیک ترکیب میشنو دقیق محاسبه نمیکنن(دقیقا مثل ترکیب رطوبت دریای سرخ یا خلیج فارس با یه سیکلون مدیترانه) و دلیل اینکه بارش اصفهان یا بعضی‌ جاها بعضا کم پیش بینی‌ شده بود به خاطره همین موضوعه.

Moisture advection can cause rainfall totals to be higher than the Precipitable Water value given on a thermodynamic diagram because moisture is continually transported toward a fixed location
Moisture advection is common when a mid-latitude cyclones transports moisture from a warm water body within the warm sector of the mid-latitude cyclone.

اتفاقی که وقتی‌ یک سیکلون عرض میانه از روی آبهای گرم ردّ می‌شه (مثل دریای سرخ) می‌افته رو میگن moisture advection که این هم باعث می‌شه میزان بارش واقعی‌ از بارش پیش بینی‌ شده بیشتر باشه.که میتونیم توی نقشه قسمت potential temp مقادیرشو به دست بیاریم و اسم دیگش هم تتا E هست.

ali.doosti

کاربر ويژه
حداکثر 20 تا دزفول میاد و ابادان صاف و اهواز در حد 2 م.م...
سایت قطع میشه پس شب خوش :)

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا