• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

navid-mashhad

کاربر ويژه
این روزها مونسون داره حسابی به شبه قاره حال میده

هند

1 Honavar (India)151.0 mm
2 Calcutta / Dum Dum (India)150.0 mm
3 Allahabad / Bamhrauli (India)106.0 mm
4 Goa / Panjim (India)105.0 mm
5 Satna (India)97.0 mm
6 Mangalore / Bajpe (India)96.0 mm
7 Gorakhpur (India)94.0 mm
8 Ratnagiri (India)72.0 mm
9 Lucknow / Amausi (India)64.0 mm
10 Port Blair (India)45.9 mm
11 Dehradun (India)37.0 mm
12 Daltonganj (India)35.0 mm
13 Cochin / Willingdon (India)35.0 mm
14 Jabalpur (India)35.0 mm
15 Kozhikode (India)32.0 mm
16 Imphal Tulihal (India)27.4 mm
17 Bareilly (India)26.8 mm
18 Cuddalore (India)24.0 mm
19 North Lakhimpur (India)21.4 mm
20 Amini Divi (India)20.2 mm
21 Bombay / Santacruz (India)20.0 mm
22 Jharsuguda (India)16.0 mm
23 Dibrugarh / Mohanbari (India)14.0 mm
24 Patna (India)14.0 mm
25 Bhopal / Bairagarh (India)12.0 mm
26 Madras / Minambakkam (India)9.3 mm
27 Gauhati (India)9.0 mm
28 Kakinada (India)9.0 mm
29 Belgaum / Sambra (India)8.7 mm
30 Jaipur / Sanganer (India)8.0 mm
31 Surat (India)8.0 mm
32 Nasik (India)7.3 mm
33 Agra (India)7.0 mm
34 Balasore (India)6.0 mm
35 Nagpur Sonegaon (India)6.0 mm
36 Tezpur (India)6.0 mm
37 Sholapur (India)5.4 mm
38 Gwalior (India)5.0 mm
39 Minicoy (India)5.0 mm
40 Veraval (India)4.6 mm
41 M. O. Ranchi (India)4.1 mm
42 Poona (India)4.1 mm
43 Agartala (India)4.0 mm
44 Chitradurga (India)4.0 mm
45 New Delhi / Safdarjung (India)4.0 mm
46 Ramgundam (India)3.0 mm
47 Srinagar (India)2.8 mm
48 Gaya (India)2.1 mm
49 Amritsar (India)2.0 mm
50 Bhubaneswar (India)2.0 mm
51 Kota Aerodrome (India)2.0 mm
52 Rajkot (India)2.0 mm
53 Guna (India)1.0 mm
54 Patiala (India)1.0 mm
55 Jagdalpur (India)0.6 mm
56 Machilipatnam (India)0.6 mm
57 Nellore (India)0.6 mm
58 Indore (India)0.3 mm
59 Gadag (India)0.2 mm
60 Akola (India)0.2 mm
61 Pendra Road (India)0.2 mm
62 Bangalore (India)0.0 mm
63 Cwc Vishakhapatnam / Waltair (India)0.0 mm

navid-mashhad

کاربر ويژه
Death Valley Heat Ties All-Time US June Record

650x366_06301946_worldheat.jpg

فارنهایته دیگه:تعجب2:

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

قمست عمده جت تراز پايين طي ماه مي وارد شرق آفريقا مي شود و متعاقبا در ماه ژوئن از قسمت هاي شمالي درياي عرب پيش از رسيدن به هند، عبور مي كند. مشاهدات نشان مي دهند كه قويترين جريان استوايي عبوري از نيمكره جنوبي به نيمكره شمالي در طي مونسون تابستانه آسيا، ناحيه جت تراز پايين مي باشد.تعجب هواشناسان به اين دليل ست كه روشن نيست كه چرا جريان بزرگ هوا از نيمكره جنوبي به شمالي بايد در امتداد يك ناحيه باريك سواحل شرق آفريقا واقع شود .
اهميت جت تراز پايين ناشي از واقعيتي ست كه خود را با يك ناحيه ساحلي فراجوشي (upwelling) حوالي 9 درجه عرض شمالي همزمان مي كند . همزمان كه باد هاي قوي، آب هاي سطحي ساحلي را از شرق دور مي كنند، آب هاي بسيار سرد از اعماق دريا براي حفظ پيوستگي جرم به بالا مي آيند. اين فراجوشي به بادهاي قوي تراز پايين نسبت داده شده ست.

bk874er.png

فراجوشي و فروجوشي

دوستان حتما بهتر از من مي دونم توي پهنه حاره اي اقيانوس آرام طي فاز هاي مختلف انسو بچشم مي خوره. طي فاز النينو با تضعيف بادهاي آليزه فرو جوشي (به زير رفتن آب به اعماق) در شرق اقيانوس آرام تسهيل شده و بلعكس در غرب اقيانوس با وزش باد هاي غربي آب هايي كه با تابش اشعه خورشيد در سطح گرم شدن به طرف شرق حرت مي كنن و جاي اون ها رو آب هاي سرد اعماق پر مي كنه (فراجوشي) .

حالا همين اعمال در پهنه كوچكتري در اقيانوس هند اتفاق مي افته جريان جت سومالي كه با باد هاي گاها تا 50 متر در ثانيه بر روي سطح آب اقيانوس هند مي وزن آب ها رو در ساحل شرقي به طرف شرق مي برن نتيجتا جاي خالي اين آب هاي از دست رفته آب هاي سرد اعماق در ساحل شرقي آفريقاست و آب هاي گرم در شرق و در نزديكي جنوب شبه قاره تجمع پيدا مي كنه. حالا چندين سوال مطرح ميشه:

1- آيا اين موضوع الگوي خاصي داره ؟ يعني مثل پديده انسو داراي فاز هاي مخالف گرم وسرد هست؟
2- آيا پيوند از دورهايي همچون ENSO و IOD بر روي اين الگو در اقيانوس هند تاثير ميزاره؟
3- با توجه به اين كه اب هاي سرد از ساحل شرقي آفريقا گسترش پيدا مي كنه تاثير اين آبهاي بر روي بارش اقيانوس هند چيه ؟
4- در صورت وجود نوساناتي در اين پديده چه پيامده ها و اثراتي بر روي الگوي هاي جو منطقه و مشخصا كشور ما ميزاره؟

اين ها سوالاتي هستن كه پاسخ به اونها مستلزم كار تحقيقاتي و دقيق هست.

آخرین ویرایش:

ماهان.

کاربر ويژه
وای خدا عجب رعد و برق‌های وحشتناک و انفجاری‌ای شکار کردم! سیل داره می‌آد! جایی نرین تا بذارمشون!!

saeed hh

کاربر ويژه
سعید انقد با هم فاصله داریم!

70289341439846481040.png

این فاصله مکانی هستش ولی من فاصله دلی بینمون نمیبینم !!:گل:( وای چقدر رومانتیک شدش یه لحظه فکر کردم دارم با مشترک مورد نظر حرف میزنم اصلا خوشم نیومدش:تعجب2::خنده2:)

ولی اون دایره پایینه باید مقداری به شمال شرق بره تا دقیقا فاصلمون معلوم بشه!!

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
وای خدا عجب رعد و برق‌های وحشتناک و انفجاری‌ای شکار کردم! سیل داره می‌آد! جایی نرین تا بذارمشون!!

ماهان جان

میخکوبم کردی فقط زودتر بذار که از یک طرف میخوام برم بخوام و از یک طرف هم میخوام ببینم چی شیکار کردی؟

aria_tehran

کاربر ويژه
نکته ی جالب اینه که فاصله خونه ما تا خونه سامیار اینا کمتر از فاصله خونه ما تا سعید ایناست
ولی ارتفاع در فاصله ی خیلی کمی چند صد متر زیاد میشه:تعجب2:
17915385714831020777.png

aria_tehran

کاربر ويژه
این فاصله مکانی هستش ولی من فاصله دلی بینمون نمیبینم !!:گل:( وای چقدر رومانتیک شدش یه لحظه فکر کردم دارم با مشترک مورد نظر حرف میزنم اصلا خوشم نیومدش:تعجب2::خنده2:)

ولی اون دایره پایینه باید مقداری به شمال غرب بره تا دقیقا فاصلمون معلوم بشه!!

:گل:
خخخخخخخخ:خنده1:

من حدودی گفتم
چون نوشته بود یافت آباد دور یافت آباد دایره کشیدم!

navid-mashhad

کاربر ويژه
وضعیت شهر هوناوار هندوستان که در 24 ساعت گذشته 151 میلی متر باریده و در ساعات آینده این قدر دیگه میخاد بباره

meteogram.php

ماهان.

کاربر ويژه
خب رعد و برقا رفتن سمت شمال شرق پشت درختا، دیگه توی دید نیستن!

این اولی رو که زد رسمن سکته کردم از برق و صداش. یه ثانیه بعد صداش اومد!

DSC_0008.jpgDSC_0017.jpgDSC_0023.jpgDSC_0033.jpg

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
نکته ی جالب اینه که فاصله خونه ما تا خونه سامیار اینا کمتر از فاصله خونه ما تا سعید ایناست
ولی ارتفاع در فاصله ی خیلی کمی چند صد متر زیاد میشه:تعجب2:
17915385714831020777.png

جاي تعجبي نداره

اون پستي كه در مورد زلزله گذاشتم در مورد همين موضوع بود. از كوهپايه هاي البرز به طرف دشت تهران ارتفاع كم ميشه تا جايي كه در جوب تهران تقريبا ارتفاع ثابت مي مونه و يا شيب تغييرات بسيار ناچيز ميشه.

مثل يك خيابون سرپاييني مي مونه كه ابتداي خيابون شيب بسيار زياده در وسط خيابون شيب كاهش پيدا مي كنه در انتهاي خيابون شيب زيادي ديده نمي شه و با همين ارتفاع تا مسافتي ادامه پيدا مي كنه اين مسافت همين خونه شما تا سعيده اما اون شيب زياده توي ابتداي خيابون فاصله خونه ساميار تا خونه شماست.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا