• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aria_tehran

کاربر ويژه
دوستان اینو که دیدم حالم بد شد

یک مار عظیم الجثه ، ینی هیولا و دراکولا و دایناسور همه کشک !
وحشت انگیز ناکه !!!
 

mohamad$

کاربر ويژه
البته دلیل اینکه فیروزکوه زود تحت تاثیر هوای خنک قرار میگیره اینه که با ابتدای ناحیه خزری فاصله زیادی نداره
 

ماهان.

کاربر ويژه
:ناراحت::ناراحت:،چرا خزر اینطوریه!!من که دیگه توش شنا نمیکنم!!
  • کد خبر : ۳۱۴۹۲
  • زمان مخابره:
  • ۱۱ : ۴۷ -- ۱۳۹۲/۴/۱۲
print.gif
نسخه چاپی
xml.gif
نسخه XML
save.gif
فایل خبر
send.gif
ارسال به دیگران

6 دانش آموز در آب های خزر غرق شدند +اسامی فوت شدگان

وی با عنوان این مطلب که وظیفه اورژانس در طرح امداد ساحلی، پشتیبانی است، افزود: نیروهای اورژانس در کمپ های ساحلی مستقر و آماده هستند.

مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی مازندران با اشاره غرق شدن 10 دانش آموز در آبهای دریای خزر، از فوت 4 نفر از آنها خبر داد و گفت: دو نفر از فوت شدگان، برادر بودند.

مهین تفضلی اظهار داشت: این دانش آموزان که در آبهای سواحل شهرستان نور غرق شدند، از بچه هایی بودند که در قالب یک اردوی ۸۰ نفره دانش‌آموزی از کرج به مازندران آمده بودند.

وی با اعلام اینکه اجساد 3 نفر از غرق شدگان هنوز پیدا نشده است، گفت: 4 نفر از غرق شدگان توسط نیروهای اورژانس نجات یافته و به بیمارستان منتقل شده اند.

تفضلی در ارتباط با وضعیت 4 دانش آموز نجات یافته از غرق شدگی، افزود: یکی نفر آنها در بخش آی سی یو، دو نفر در سی سی یو، و یک نفر در بخش داخلی بستری است.

مسئول روابط عمومی مرکز اورژانس مازندران با تاکید بر ادامه جستجو برای یافتن اجساد سه نفر دیگر از غرق شدگان، تصریح کرد: این دانش‌آموزان در مقطع دبیرستان بوده و بین 16 تا 18 ساله بوده اند.

وی با عنوان این مطلب که وظیفه اورژانس در طرح امداد ساحلی، پشتیبانی است، افزود: نیروهای اورژانس در کمپ های ساحلی مستقر و آماده هستند.

تفضلی اظهار داشت: اورژانس هیچ مسئولیتی در بحث غریق نجات ندارد و می بایست برای جلوگیری از بروز چنین حوادث ناگوار و تلخی، نسبت به گسترش مناطق سالم سازی و افزایش نیروهای غریق نجات در سواحل شمالی کشور و همچنین آموزش مسافران، تدابیر بیشتری اتخاذ کرد.

وی همچنین اسامی 6 نفر از فوت شدگان را به این ترتیب اعلام کرد: میلاد شیرزاد، رحیم زمانی، حسن و حسین رنجبرآزاد، رضا پاشایی و محمد قربانی.

تفضلی افزود: متاسفانه دو نفر از فوت شدگان برادر بودند.


خب آدمی که شنا بلد نیست چرا باید بره جلو؟ کاسپین مثل جنوب نیست که تا دهها متر هم بری جلو عمق آب زیاد نشه. توی شمال یهو با دو قدم می‌بینی زیر پات خالی می‌شه و تازه یه سری موج‌ها هستن که آدم رو می‌کشن داخل و حتا خیلی از شناگرهای ماهر هم نمی‌تونن ازش بیان بیرون!
 

navid-mashhad

کاربر ويژه
خب آدمی که شنا بلد نیست چرا باید بره جلو؟ کاسپین مثل جنوب نیست که تا دهها متر هم بری جلو عمق آب زیاد نشه. توی شمال یهو با دو قدم می‌بینی زیر پات خالی می‌شه و تازه یه سری موج‌ها هستن که آدم رو می‌کشن داخل و حتا خیلی از شناگرهای ماهر هم نمی‌تونن ازش بیان بیرون!

محمود آباد یه دختربچه همین 2 متری داخل آب داشت غرق می شد نجاتش دادن
 

ماهان.

کاربر ويژه
محمود آباد یه دختربچه همین 2 متری داخل آب داشت غرق می شد نجاتش دادن

منم 4 سالم بود، لب آب نشسته بودم روی زمین، نمی‌دونم چی شد، یهو یه موج قوی اومد داشت منو می‌برد!! دریای کاسپین زمین تا آسمون با جنوب فرق داره. گرادیان عمقی‌ و موجش خیلی بیشتره، شکل موج‌هاش پیچیده‌ترن.

%D8%AE%D8%B1%D9%88%D8%AC%20%D8%A7%D8%B2%20%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%86%20%D8%B4%DA%A9%D8%A7%D9%81%D9%86%D8%AF%D9%87.jpg


جریان های شکافنده


جريان­ های شکافنده، جريان­ های کم عرض و قدرتمندی هستند که هنگام شكست موج و بازگشت آب به سوی دریا از ناحيه نزديک خط ساحلی به طرف دريا گسترش مي­يابند. اين جريان­ها معمولا بصورت يک محدوده قابل رويت از آب متلاطم ظاهر مي­شوند. جریان شکافنده درست مثل یک بادبزن است که گردن و یا دسته بادبزن به سمت ساحل بوده و پهنه آن در آب قرار دارد و مشخصه اصلی آن نیز رنگ روشن و کفاب روی آب است. در قسمت بدنه باریک انرژی و قدرت آب بسیار زیاد است که به تدریج وقتی به پهنه آن می رسد و نیرویش کمتر می شود.
سرعت متوسط جريان­ های شکافنده حدود 0.5 متر بر ثانیه است، ولي سرعت جريان­ های شکافنده قوی ممکن است تا حدود 2 متر بر ثانیه برسد. جريان‌های شكافنده به دلايل متفاوتی مي‌تواند ايجاد شود، اما نكته مشترک در همه ی موارد يك چيز است و آن، شكست موج و حركت آب به سوی دريا از نقطه‌ای كه ارتفاع آب بيشتر است به سوی نقطه‌ای كه ارتفاع كمتر است تا اين كه به تراز متعادل برسد. اين جريان‌ها در محدوده ی آب كم‌عمق ساحلی به وجود مي‌آيند و هر ساله در آب‌های ساحلی ايران در دريای خزر سبب مرگ تعداد زیادی از شناگران مي‌شوند.
جریان های شکافنده در دریای های پیرامونی


آنچه در سواحل ايران برای شناگران اهميت دارد و برای آنان خطرساز است، موج و جريان‌های حاصل از موج در ناحیه کم عمق ساحلی است.آب كم‌عمق ناحيه‌ای است كه در آن موج شكست مي‌يابد و جريان‌هـای ساحلي شديدی در آن وجود دارد . سالانه در حدود 250 نفر در سواحل خزر (عمدتأ ساحل گيلان و مازندران) گرفتار امواج دريا و جريان‌های ناشی از آنها مي‌شوند و مي‌ميرند. مرگ و مير ناشي از شنا در خزر قابل مقايسه با تلفات زلزله های متوسط در ايران است. بسياری از افراد غرق شده در عين دانستن فن شنا دچار حادثه مي شوند، غافل از اينکه شنا در حوضچه های کوچک با شنا در دريا بسيار متفاوت است. آگاهی داشتن از چگونگي شنا در سواحل دريا مي‌تواند به افرادی كه قصد شنا در دريا را دارند كمك كند تا دچار مشكل نشوند. در سواحل دریای عمان و خلیج فارس هم مخاطرات ناشی از جریان شکافنده وجود دارد و ساکنان مناطق ساحل نشین و گردشگران را در معرض تهدید قرار می دهد. اما به علت حضور تعداد محدود گردشگر آمار غرق شدگان به مراتب نسبت به دریای خزر کمتر می باشد. اما این بدین معنی نیست که خطر جریان شکافنده در سواحل خلیج فارس و دریای عمان نادیده گرفته شود، بلکه در مناطق جنوبی به علت وجود توفان های شدید و امواج بلند خطرات ناشی از این جریان ها در نواحی ساحلی بیشتر است بنابراین اطلاع رسانی در رابطه با وجود این جریان ها در نوار ساحلی به مردم و گردشگران از ضروریات در سواحل پر تردد و محدوده های شنا می باشد.



نحوه مقابله با جریان های شکافنده

شنای مطمئن در اين ناحيه همانند شنا در درياچه سد يا استخر آب نيست. علاوه بر مهارت در شنا بايد ويژگي شنا در آب دريا را نيز شناخت. مهمتـرين نكته دوری جستن از جريان‌های شكافنده است. اگر کسی در جريان شكافنده قرار گرفت، نبايد بترسد و در عين حال اعتماد به نفس خود را بايد حفظ كند. بايد بداند گرچه در آب كم‌عمق اين جريان بسيار قدرتمند است ولي به زودی در آب دريا مستهلک مي‌شود. مبارزه با جريان شكافنده بيهوده است و اگر جريان شما را به سوی دريا مي‌برد، هيچگاه در جهت خلاف جريان تلاش نكنيد كه خود را به ساحل برسانيد. بهترين راه شنا به موازات ساحل است كه به زودي از محدوده ی جريان خارج مي‌شويد،‌ آنگاه مي‌توانيد به سوي ساحل شنا كنيد. البته اگر كسي به توان فيزيكي خود برای بازگشت اطمينان دارد، مي‌تواند خود را به همراه جريان رها كند تا جريان در آب دريا مستهلک شود، سپس خود را به حالت مورب به ساحل برساند. البته شنا به موازات ساحل برای برگشت، بهترين راه ‌حل است كه در دستورالعمل‌های گاردهای ساحلي در بسياری از كشورهای دنيا به شناگران ارايه مي‌شود. اگر از ناجي‌های غريق در سواحل دريای خزر سوال كنيد، با اينكه اغلب دانش عميقي از هيدروديناميك سواحل ندارند، ولي بسياری از آن ها حضور جريان‌های شكافنده كه آب شناگران را با خود به دريا مي‌كشاند به خوبي مي‌شناسند.

سالانه در سواحل گيلان و مازندران مسافران زيادی گرفتار امواج دريا و جريان‌های ناشي از آن ها مي‌شوند و مي‌ميرند. گرچه ممكن است بسياری از آنها خارج از محدوده‌های تفريحی (كه ناجيان غريق حضور ندارند) دچار سانحه شده باشند، اما آگاهی داشتن از چگونگي شنا در سواحل دريا مي‌تواند به افرادی كه قصد شنا در دريا را دارند كمك كند تا دچار مشكل نشوند.

اگر هنوز شنا را كامل فرا نگرفته‌ايد، در محدوده‌ای از آب دريا كه فراتر از قد شما است وارد نشويد.
· در سواحل ماسه‌ای در بستر دريا ممكن است يك يا چند برآمدگی ماسه‌ای وجود داشته باشد، اگر روی برآمدگی ماسه‌ای پايتان را بگذاريد تصور مي‌كنيد كه عمق آب كم است ولي با اندک جابجايی ناگهان عمق آب افزايش می‌يابد. بنابراين بايد مواظب تغيير ناگهانی عمق آب باشيد تا دچار مشکل نشويد.
· اگر به توان بدنی خود برای شناكردن در حالت دريای مواج و شناور نگه داشتن خود بر روی موج اطمينان نداريد، وارد دريا نشويد.
· ياد بگيريد كه شرايط خطرناك موج و جريان شكافنده را تشخيص دهيد. اگر موج بطور عمود بر ساحل بيايد، يا اينكه با زاويه كوچك به ساحل بيايد و شكست يابد امكان تشكيل جريان‌های شكافنده وجود دارد. آبي كه از شكست موج به سوي ساحل آمده است، بصورت يك بادبزن از ساحل به دريا حركت می‌كند. به گونه‌ای كه دستة بادبزن در ساحل و پهنة آن در دريا است. اگر روي پشته ی ماسه‌ای خشك كه 1 تا 2 متر از خط آب ارتفاع دارند و يا روي آلاچيق يا خودرو برويد، می‌توانيد اين جريان را با چشم ببينيد كه با رنگ روشن‌تر (ناشی از كف آب) مشخص است. اين جريان‌ها بسيار قوی هستند و سرعت آنها بيشتر از سرعت شناگران قهرمان المپيک است.
· منظور از موج عمود بر ساحل اين است كه جهت حركت موج عمود بر خطی ساحلی باشد.
· اگر در حين شنا در جريان شكافنده قرار گرفتيد، نخست آرامش خود را حفظ كنيد و موقعيت خود را در دريا بسنجيد.
· زمانی كه در جريان شكافنده افتاديد، هيچگاه با آن مبارزه نكنید و خلاف جهت جريان به سوی ساحل شنا نكنيد. آرام باشيد و با جريان برويد. چند دقيقه خود را روی آب نگه داريد يا اينكه به موازات ساحل شنا كنيد تا از جريان شكافنده خارج شويد. جريان به زودی در آب دريا مستهلک می‌شود و آنگاه به حالت مورب به ساحل بياييد.
· اگر در حين شنا موج بعدی به سوی شما مي‌آيد تنها چند ثانيه نفس بگيريد و حدود يك متر زير آب برويد تا از ضربه موج در امان بمانيد.
· ناحيه‌ای كه موج شكست می‌يابد براي شناگران مناسب نيست، از ناحيه شكست به طرف دريا، معمولاً شرايط آرام‌تر است و كسي كه بتواند خود را روی آب نگه دارد، از جريان شكافنده در امان است.
· اگر همراه جريان شكافنده خود را شناور نگه داشتيد و به خارج از محدوده ی شكست موج، داخل دريا رفتيد، نفس بگيريد و تقاضای كمك كنيد، آنگاه موازی با ساحل شنا كنيد تا به ناحيه‌ای آرام‌تر وارد شويد.
· اگر می‌بينيد كمكی به شما نمی‌رسد و بايد با توان خود به ساحل برگرديد، همراه با موجی كه می‌آيد خود را به ساحل برسانيد. هنگامی كه امواج بزرگ مي‌آيند خود را زير آب ببريد. ممكن است دوباره با جريان شكافنده به سوی دريا برويد و با موج بعدی به ساحل برگرديد.
· نكته ی مهم اين است كه روی امواج بزرگ خود را شناور نكنيد. نفس بگيريد، در هنگام امواج كوچک ابتدا موازی ساحل سبب به حالت مورب خود را به ساحل برسانيد.
 

mohamad$

کاربر ويژه
16 درجه تفاوت فیروزکوه با مهراباد و تفاوت ارتفاع فقط 780 متر . به ازای این اختلاف ارتفاع ، تفاوت باید بین 3 تا 4 درجه باشه
 

ماهان.

کاربر ويژه
16 درجه تفاوت فیروزکوه با مهراباد و تفاوت ارتفاع فقط 780 متر . به ازای این اختلاف ارتفاع ، تفاوت باید بین 3 تا 4 درجه باشه

البته این توزیع دمایی همیشه با واقعیت یکی نیست!

در شمال:

ماگدبورگ - 76 متر: 24.4+
بروکن - 1080 متر: 12.8+


در جنوب:

مونیخ - 444 متر: 19.2+
کمپتن - 705 متر: 15.5+
اوبرست‌دورف - 806 متر: 16.0+ (همون داهاتی آذر پارسال بودیم!)
فلدبرگ - 1486 متر: 9.6+
زوگ‌اشپیتزه - 2986 متر: 3.1+
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا