• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Cumulonimbus

متخصص هواشناسی
درود علی عزیز

والا اون نقشه ای که در بالا گذاشتم پیش بینی شاخص نوسان اقیانوس اطلس شمالی برای ماه دسامبر هست که در این پیش بینی شواهد ظاهرا مطمئنی وجود داره که این شاخص در ماه مذکور در فاز منفی قوی قرار خواهد گرفت.
این موضوع ظاهرا باعث سرمایش و بارش برف در بخش بزرگی از اروپا و شرق آمریکا میشه. خیلی از هواشناسان بزرگ کشور مون و حتی مهرداد عزیز اعتقاد راسخی به فاز منفی این شاخص در بروز ترسالی و دمای کمتر از نرمال در ایران دارند که من اصلا به یک چنین یقین قطعی اصلا اعتقادی ندارم.

چون بر اساس نقشه هایی که موجود هست ، فاز منفی این شاخص موجبات دمای بالاتر از نرمال در تراز 1000 میلی بار و میانیگین ارتفاع پیشتر از نرمال در تراز 500 میلی بار در منطقه ما میشه.

درسته که در کنار این شاخص یکسری فاکتورهای مهم دیگه تاثیر گذار بر اقلیم کشور در فصل پاییز و زمستان هستند مثل شاخص دو قطبی اقیانوس هند- شاخص انسو( لانینو - النینو) ، نوسان اقیانوس منجمد شمالی ولی یک مطلب مهم در ارتباط با تاثیرات این شاخص در کشور ما و در بین هواشناسان مطرحمون لحاظ نمیشه حتی من تا حالا ندیدم که محققان و هواشناس بزرگی همچون ناظم السادات - دکتر حبیبی خندان و خیلی از دوستان عزیز دیگه در ارتباط با این موضوع اظهار نظر کنند!!!!!!!!!

شاخص NAO به شدت تحت تاثیر مولفه ای هست به اسم آنومالی نوسانات دمایی در استراتوسفر جو زمین . یعنی اگه در زمستون امسال NAO منفی باشه ولی دمای لایه استراتوسفر در منطقه شمالگان اروپا سردتر از نرمال باشه ره آوردش برای اون منطقه دمای بیشتر از نرمال و بارش کمتر از نرمال خواهد بود ولی ممکنه در زمان مشابه دمای استراتوسفر در ناحیه شمالگان منطقه ما گرمتر از نرمال باشه که این موضوع منجر به ریزش هوای بسیار سرد عرضهای شمالی به سمت منطقه میشه.

پس توصیه میکنم دوستان علاقمند به این موضوع برای پیش بینی ناهنجاریهای جوی و دمایی به این مسئله هم توجه ویژه داشته باشند و گرنه اگه ما هر روز بیایم اینجا بگیم دمای آب در دریاهای اطراف چنین است و چنان و یا فلان عشایر فلان منطقه اینطوری پیش بینی کرده هیچ دردی از هیچ جایی دوا نمیکنه!!!!!!

ببخشید که من انقده رک و بی پرده سخن میگم و قصد تخریب و یا توهین به هیچ کسی رو نداشته و ندارم

امير محسن جان، خيلي با شما موافق نيستم. شاخص دماي استراتوسفري هم مانند ديگر شاخصهايي كه نام برديد شرط لازم هست اما شرط كافي نيست. چنانچه به روند تغييرات اين شاخص در سالهاي گذشته نگاهي بيندازيم خواهيم ديد كه هميشه گرم يا سرد بودن استراتوسفر نمي تواند لزوما نتيجه مورد انتظار را به دنبال داشته باشد. نمونه اش هم زمستان 2008 (1386) هست كه موج سرماي آن زبانزد خاص و عام است. نمودار زير نشان ميدهد كه در پاييز 86 دماي استراتوسفر نرمال و در زمستان حتي سردتر از نرمال نيز شده است.

از اوايل دهه 90 ميلادي تاكنون استراتوسفر روند سرد شدن رو در پيش گرفته اما در همين بازه زماني زمستانهاي بسيار سرد و طولاني هم در نيمكره شرقي و هم در نيكره غربي كره زمين رخ داده است.

كلا همه اين شاخصها در يك سيستم به هم پيوسته قرار گرفته اند. شكي نيست كه براي پيش بيني شرايط آب و هوا دماي آب اقيانوسها و درياها هم به عنوان يك مولفه تاثيرگذار از اين سيستم بايد در كنار دماي استراتوسفر و ديگر شاخصها در نظر گرفته شود. هيچ بعيد نيست استراتوسفر خود تحت تاثير اقيانوسها و تغييرات آن باشد و برعكس.

اما در مورد عشاير بايد عرض كنم اونا به دليل نوع زندگيشون همواره شرايط جوي پيش رو براشون مهم بوده. اونها كه براي پيش بيني شرايط آينده مدلهاي كامپيوتري را در اختيار نداشته اند به همين خاطر مدلهاي تجربي خاص خودشون را به كار مي برند. گاهي موارد در اين مدلهاي تجربي اونها به نكات عجيبي از طبيعت پي برده اند كه در مدلهاي كامپيوتري هم وجود ندارد و اين بسيار قابل احترام است. اتفاقا به نظرم توجه به نظرات آنها و مقايسه آن با پيش بيني مدلها و پيگيري نتيجه اين پيش بيني ها خيلي جالب توجه هست.
البته بديهي است كه به دليل پيچيدگي طبيعت و اتمسفر هم پيش بييني مدلهاي پيشرفته كامپيوتري و هم پيش بييني تجربي عشاير و كشاورزان هميشه با اشتباه همراه بوده است و اين از زيبايي هاي هواشناسي است.

mohamad$

کاربر ويژه
البته نتایجی که گرفته بودن انتظارات و بالا برده وگرنه الان فوتبال بره جام جهانی 20 تا گل بخوره بیاد هم کسی ناراحت نمیشه:خنده1:

ایران بین اسیایی ها بهترین عملکرد و داشت با 15 امتیاز . کره و ژاپن 13 و 9 امتیاز شدن .

navid-mashhad

کاربر ويژه
البته نتایجی که گرفته بودن انتظارات و بالا برده وگرنه الان فوتبال بره جام جهانی 20 تا گل بخوره بیاد هم کسی ناراحت نمیشه:خنده1:

ایران بین اسیایی ها بهترین عملکرد و داشت با 15 امتیاز . کره و ژاپن 13 و 9 امتیاز شدن .

اگه کره یا ژاپن تو گروه ایران بودن 2 امتیاز هم به زور می گرفتن
اگه ایران گروه اونا بود 20 امتیاز می گرفت

گروه 3 - گروه تیم های ضعیف تر و رنکینگ پایین بود که از اون گروه فقط 1 تیم رفت بالا

mohamad$

کاربر ويژه
اگه کره یا ژاپن تو گروه ایران بودن 2 امتیاز هم به زور می گرفتن اگه ایران گروه اونا بود 20 امتیاز می گرفت گروه 3 - گروه تیم های ضعیف تر و رنکینگ پایین بود که از اون گروه فقط 1 تیم رفت بالا
اره درست میگی . کره و ژاپن عدیدی نیستن جلوی تیمایی که باشون بازی کردیم . تو جام جهانی هم یادمه ایران کلی از تیم های قوی و متوقف کرد و برد . در حالی که اون دو تا هیچ کاری نکردن . ولی این بازی اخر نشون داد که اصلا نباید مغرور بشن و دست کم بگیرن . شل و ول بگیرن عقب میوفتن . حتی کوبا هم تیم خوبی بود و روسیه رو یه بار برد . والیبال ایران الان در حد جهانیه نباید دوباره تنزل کنه بیاد در حد اسیا . سال بعد باید از گروهش بیاد بالا تو لیگ جهانی

mahmood600

کاربر ويژه
[h=2]Nature | News Feature Climate change: The forecast for 2018 is cloudy with record heat
Efforts to predict the near-term climate are taking off, but their record so far has been patchy.

weather-icons-header.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مهدی جان

خیلی خوشحالم و خیلی ممنونم که شما هم در این بحث شرکت کردید و این مسئله بسیار قابل ستایشه. واقعا خوبیه یک همچین فضایی به همین هست که در این خصوص بحث بشه و اگه خطایی در پیش بینی ها دیده میشه مطرح بشه بدور از اینکه کسی ناراحت بشه و یا بهش برخوره .

این دقیقا نمونه ای از یک فضای علمی تمام عیاره که نمونه اش فقط و فقط در فضای انجمن های خارجی دیده میشه و من از این بابت خیلی خوشحالم.

من حرف اصلیم این هست که تمام فاکتور ها در کنار هم مورد بررسی قرار بگیرند و تنها به یک یا دو فاکتور بسنده نکنیم.

پیش بینی دمای آب دریاها و اقیانوس ها- برسی نوسانات شاخص های دور پیوندی همچون NAO , AO, Sst, stratospheric warming, PDO, Snow cover at summer time at north hemisphere همه اینها مطالبی هستند که در کنار هم باید بررسی بشن حتی بقول امیر کوروش یا شما پیش بینی های تجربی عشایر.

جمع بندی این فاکتورها در کنار هم و نتیجگیری از اونهاست که میتونه ما رو به یک پیش بینی accurate برسونه.

حالا با توجه به مطالبی که گفتم پیش بینی شما در ارتباط با چشم انداز بارش و دمای کشور ما در پاییز و زمستانپیشرو چگونه است؟

ازتون استدعا دارم بی پرده و بدور از هرگونه ملاحظه یک چشم انداز در این خصوص ارائه کنید .

من اینروزها که دارم فورم های خارجی رو بصورت موازی بررسی میکنم از تاریخ 5 ژوئن کارشناسان هواشناسی سایر کشور های دنیا دارن outlook ارائه میدن بغیر از کشور ما !!!!!!!!!

اونوقت چرا ما اینقدر محافظه کار هستیم؟

[MENTION=26535]Cumulonimbus[/MENTION]
[MENTION=26217]mehrdad_teh[/MENTION]
[MENTION=26376]pokerface[/MENTION]
[MENTION=27250]Fooladi[/MENTION]
[MENTION=25041]امیرکوروش[/MENTION]

امير محسن جان، خيلي با شما موافق نيستم. شاخص دماي استراتوسفري هم مانند ديگر شاخصهايي كه نام برديد شرط لازم هست اما شرط كافي نيست. چنانچه به روند تغييرات اين شاخص در سالهاي گذشته نگاهي بيندازيم خواهيم ديد كه هميشه گرم يا سرد بودن استراتوسفر نمي تواند لزوما نتيجه مورد انتظار را به دنبال داشته باشد. نمونه اش هم زمستان 2008 (1386) هست كه موج سرماي آن زبانزد خاص و عام است. نمودار زير نشان ميدهد كه در پاييز 86 دماي استراتوسفر نرمال و در زمستان حتي سردتر از نرمال نيز شده است.

از اوايل دهه 90 ميلادي تاكنون استراتوسفر روند سرد شدن رو در پيش گرفته اما در همين بازه زماني زمستانهاي بسيار سرد و طولاني هم در نيمكره شرقي و هم در نيكره غربي كره زمين رخ داده است.

كلا همه اين شاخصها در يك سيستم به هم پيوسته قرار گرفته اند. شكي نيست كه براي پيش بيني شرايط آب و هوا دماي آب اقيانوسها و درياها هم به عنوان يك مولفه تاثيرگذار از اين سيستم بايد در كنار دماي استراتوسفر و ديگر شاخصها در نظر گرفته شود. هيچ بعيد نيست استراتوسفر خود تحت تاثير اقيانوسها و تغييرات آن باشد و برعكس.

اما در مورد عشاير بايد عرض كنم اونا به دليل نوع زندگيشون همواره شرايط جوي پيش رو براشون مهم بوده. اونها كه براي پيش بيني شرايط آينده مدلهاي كامپيوتري را در اختيار نداشته اند به همين خاطر مدلهاي تجربي خاص خودشون را به كار مي برند. گاهي موارد در اين مدلهاي تجربي اونها به نكات عجيبي از طبيعت پي برده اند كه در مدلهاي كامپيوتري هم وجود ندارد و اين بسيار قابل احترام است. اتفاقا به نظرم توجه به نظرات آنها و مقايسه آن با پيش بيني مدلها و پيگيري نتيجه اين پيش بيني ها خيلي جالب توجه هست.
البته بديهي است كه به دليل پيچيدگي طبيعت و اتمسفر هم پيش بييني مدلهاي پيشرفته كامپيوتري و هم پيش بييني تجربي عشاير و كشاورزان هميشه با اشتباه همراه بوده است و اين از زيبايي هاي هواشناسي است.

aria_tehran

کاربر ويژه
یه بنده خدایی بهم حرف جالبی زد
گفتش شرق نشینای کره زمین به فکر گذشتن و غرب نشینای کره ی زمین به دنبال درس گرفتن از گذشته
نمونشو تو خیلی از جاها میشه دید

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
جدیدترین پیش بینی دمایی رو واسه آمریکا در ماههای دسامبر- ژانویه و فوریه ببینید :

ivkldz80q0vlxyp64bke.jpg

آخرین ویرایش:

mohammadsadat

کاربر ويژه
سلامی دوباره:گل:
متاسفانه باختیم ولی از ارزش تیم کم نمیشه و همونطور که دیشب گفتم اولین آزمون برای اثبات بزرگی تیم مسابقات قهرمانی آسیا در شهریورماه و تکرار قهرمانی خواهد بود.
یه چیز جالب توجه و البته ناراحت کننده:
یکی از اقوام که تو محیط زیست خوزستانه بهم گفت علت تکثیر عجیب مگس میاز که گوزن های زرد پارک کرخه رو نابود کردن(احتمالاً خبرشو شنیده باشید) اون بارش ناهنجار 200 م م اردیبهشت در منطقه بوده! اگه خسارات زمین های کشاورزی رو هم اضافه کنیم بر جنبه های منفی اون بارش در شمال استان خوزستان افزوده میشه

mohamad$

کاربر ويژه
شب گذشته سواحل باهامس - آمریکا:

no89t58m9zk0ftzx78d9.jpg

ادم این عکسا رو میبینه با خودش میگه چرا مردم ما اصلا به این پدیده ها توجهی ندارن . صحبت کردن از این چیزا براشون خنده داره . این همه پدیده جوی در کشور ما رخ میده ولی عکسی به اون صورت منتشر نمیشه . منظورم عکس های حرفه ای هست . بالاخره کشور های جهان سومی ویژگی های مشترکی دارن که اینم یکی از اوناس .

ما خودمون کمکاری میکنیم . اپلود کردن این عکسا تو سایت هایی مثل اندرگراند و امثالهم چندان پیچیده نیست

وقتی والیبال ایران میتونه اینقدر پیشرفت کنه خب مسلما سایر مسائل کشورمون هم میتونه پیشرفت کنه فقط یکم همت میخواد از جمله در همین زمینه اطلاع رسانی پدیده های جوی:گل:

saeed hh

کاربر ويژه
سلام اقا این بی شعورا از ساعت ده هستش ابو تو منطقه ما قطع کردن دارم میترکم پدر درومده:سکوت:

کد خبر: ۱۵۶۰۹۸
۲۲ تير ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۰

غرب استان هرمزگان با وقوع پنج زلزله پیاپی لرزید.

به گزارش مهر، پنج زلزله طی روز شنبه مناطق غربی استان هرمزگان را لرزاند.

نخستین زلزله در ساعت 1:03 بامداد به قدرت 3.6 ریشتر بخش رویدر در شهرستان بندرخمیر در غرب استان هرمزگان را لرزاند و سپس دقایقی بعد در ساعت 1:53 نیز یک زلزله 3.6 ریشتری دیگر در این بخش به وقوع پیوست.

اما بزرگترین این زلزله ها در ساعت 5:22 بامداد با قدرت 4.2 ریشتر بخش رویدر را لرزاند و سپس در ساعت 7:12 نیز یک زلزله 2.8 ریشتری دیگر در بخش رویدر به وقوع پیوست.

همچنین در ساعت 13:50 نیز یک زلزله 3.2 ریشتری بخش جناح شهرستان بستک در غرب هرمزگان را لرزاند.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دوستان جایی نرید که خبرهای خوبی دارم!!!!!!!!!!!!!!!!!

بزن لایک رو لامصب تا خبر رو بذارم:گل:

saeed hh

کاربر ويژه
ادم احساس میکنه تو عصر حجر زندگی میکنه بابا ناسلامتی اینجا پایتخته دیگه قطع کردن اب معنی نداره اگه هم میخوایید قطع کنید قبلش اعلام کنید رفتم شیر اب باز کردم دیدم از توش هوا میادش بیرون عجب گرفتاری شدیم تو مملکتا!!!

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
چشم انداز بارش کشور از همین حالا تا مارس 2014 در دسترسم هست کدوم ماه رو دوست دارید بذارم !!!!!!!!!!!!!!!!

اینو بعنوان نمونه میذارم و بقیه اش رو در وبلاگم در یک پست جدید قرار میدم

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا