توی ایران ISPها سرویس اینترنت رو به صورت Shared و Dedicated در اختیار مشتری ها قرار می دن.
در حالت Shared شرکت ارائه دهنده خدمات میزانی از پهنای باند رو به Routerش می ده و حسب ضریب اشتراک یه تعداد کاربر رو به این Router متصل می کنه تا اون پهنای باند رو به اشتراک بذارن. به فرض اگه من 50 تا کاربر دارم و می خوام با ضریب اشتراک 5 به 1 بهشون 1 مگابیت بر ثانیه اینترنت بدم، به 10 مگابیت بر ثانیه اینترنت احتیاج دارم (البته به شرطی که واقعاً بخوام به قولم راجع به ضریب اشتراک پاینبد بمونم که خیلیا نمی مونن!!!).
در حالت Dedicated شرکت ارائه دهنده سرویس مقداری از پهنای باند رو برای شما کنار میذاره. بنابراین اگه من بخوام به 50 تا کاربر 1 مگا بیت بر ثانیه ارائه بدم به 50 مگابیت بر ثانیه سرعت احتیاج خواهم داشت.
معمول هست که در سرویس Shared به مشتری IP رو به صورت Dynamic اختصاص بدن (مگه این که خودش درخواست IP از نوع Static بکنه و هزینه مربوطه رو بپردازه) و همچنین مرسوم هست که در حال Shared میزان ترافیک کاربر هم محدود باشه. اما مرسومه که در سرویس Dedicated به مشتری IP رو به صورت Static اختصاص بدن و ترافیکش هم نامحدود باشه.