• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

امیرکوروش

کاربر ويژه
[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]تاوه قطبی و الگوهای بارشی ایران :[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]
گردش چرخندی بزرگ مقیاس در بخش میانی و بالایی ورد سپهر و بخش پایینی پوش سپهر را تاوه قطبی می نامند.شدت و گسترش یا تجدید و تضعیف تاوه همراه با نوسانات پر فشار جنب حاره تعیین کننده شرایط اقلیمی عرضهای میانی محسوب می شود.در این مقاله الگوهای بارشی در کشوربر اساس داده های نقشه های ماهانه سطح زمین و تراز 500 هکتو پاسکال در شش ماه سرد سال(اکتبر تا مارس)طی دوره آماری 19 سالع(1989تا1971)بررسی گردید.نتایج حاصله بیانگر آن است که بارش های فرگیر در کشور با شدت فعالیت کم فشار ایسلند همراه بوده و با موقعیت پربند معرف تاوه قطبی در امتداد طولهای 50 و 40 درجه شرقی همبستگی منفی دارد.از سوی دیگر هر قدر ارتفاع ژئوپتانسیل پر بند مستقر در شمال تنگه هرمز در تراز 500 هکتو پاسکال ارتفاع کمتری داشته باشد پربند 584 دکامتر به عنوان مرز بیرونی پرفشار جنب حاره در امتداد طولهای 30 و40 درجه شرقی در عرضهای جنوبی تر استقرار یابد میزان بارش در کشور بیشتر و فراگیر خواهد بود.
[FONT=tahoma, verdana, Vazir, helvetica, sans-serif]افزایش بارش در کشور با حاکمیت پشته بر روی شرق و مرکز اروپا و شرق و مرکز دریای مدیترانه در تراز 500 هکتو پاسکال همراه است.

[FONT=Vazir, times, serif] تاوه قطبي و تطبيق الگوهاي سينوپتيكي با شرايط ترسالي و خشكسالي در كشور :[FONT=Vazir, times, serif]
در نواحي قطبي تحت تاثير سرماي زياد و حركت وضعي زمين در لايه هاي مياني و بالايي ورد سپهر و پوش

سپهر پاييني گردش چرخندي حاكم است كه آن را تاوه قطبي (polar vortex) مي نامند كه مركز آن معمولا در

مناطق قطبي است.

شدت و گسترش يا تحديد وتضعيف تاوه همراه با نوسانات پر فشار جنب حاره، تعيين كننده شرايط اقليمي در

عرضهاي مياني است. در اين مقاله الگوهاي بارشي كشور بر اساس داده هاي نقشه هاي ماهانه سطح زمين و
[FONT=Vazir, times, serif]تراز 500 هكتوپاسكال در شش ماه سرد سال (اكتبر تا مارس) و طي دوره آماري نوزده ساله (1971 تا
[FONT=Vazir, times, serif]1989)
[FONT=Vazir, times, serif] بررسي گرديد. نتايج حاصله بيانگر آن است كه بارشهاي فراگير دركشور با شدت فعاليت كم فشار ايسلند
[FONT=Vazir, times, serif]
[FONT=Vazir, times, serif]و شرق و مركز مديترانه همراه است. اين در حالي است كه با حاكميت پشته در مناطق مذكور استقرار محور
[FONT=Vazir, times, serif]ناوه در امتداد طولهاي 40 درجه سانتي گراد و 50 درجه سانتي گراد شرقي ميزان بارش در كشور بيشتر و
[FONT=Vazir, times, serif]فراگير خواهد بود.

لغزش تاوه قطبی به سمت شرق اورال باعث جریان شمال غربی در کشور و آغاز
دوره خشک و انتقال آن به غرب اورال باعث جریان جنوب غربی و دوره مرطوب می شود .

20778239885470202631.jpg

هواكده

کاربر ويژه
با عنایت به آخرین وضعیت الگوهای دورپیوندی میتوان گفت :

توزیع بارش طی پاییز 1392 نامناسب خواهد بود و بارشهای مطلوب از آذر ماه شروع خواهند شد .

دما نیز به نظر می آید نرمال تا بیشتر از نرمال باشد .

روی هم رفته پاییزی دیر بارش و گرم پیش بینی میشود .

در بهترین حالت پاییزی شبیه پاییز 1390 رخ خواهد داد ( چنانچه الگوی امگا تشکیل بشه )

در بدترین حالت پاییزی شبیه پاییز 1386 رخ خواهد داد .

به نظر میاد بارشهای پاییز 92 جنوب غربی - شمال شرقی باشند .

توجه : فعلا با عنایت به نقشه های فعلی پیش بینی هواکده این است . مهم : ممکن است پیش بینی ها تغییر کند .

آخرین پیش بینی 25 شهریور ارائه خواهد شد .

arashz

مدیر بخش هواشناسی
درود دوستان

ساعت 9 میدان فتح بودم، جای همگی خالی فرود چند هواپیما رو دیدم اون هم درحال وزش باد شدید با جهت غرب به شرق و در کمال تعجب خنک! نیم اعتی اونجا بودم و بعد از طریق اتوبان یادگار امام اومدم به سمت سعادت آباد، خیلی جالب بود که در جنوب غرب شهر باد با شدت درحال وزیدن بود اما در شمال شهر حتی برگها هم تکان نمیخوردن!

باز هم تاثیر ارتفاعات غرب تهران رو میشه دید.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود دوستان

بنظر میرسه در نقاطی همچون سبزوار- قوچان- بجنورد- کاشمر- بیرجند بارشهایی به ثبت رسیده/

مطابق با آخرین اطلاعات ماهواره های هواشناسی در ناحیه جنوب غربی خراسان رضوی و در محدوده ای بین گناباد- بجستان و تربت شدت بارشها در حد وقوع سیلاب بوده!!!!!!

arashz

مدیر بخش هواشناسی
تهران به یکباره خنک شده! بنظر میرسه نفوذ هوای خنک ادامه داشته باشه.

تبریک میگم امیرمحسن عزیز، امیدوارم بارش خوبی در پیش رو داشته باشید.

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
رعد و برق شديده ولي هنوز باروني در كار نيست فعلن!اثرات نويز رعد و برق روي تلويزيون مشهوده!

felan123

New member
درود

این گرمایش بیشتر طبیعی و زیاد ارتباطی با انسان نداره

زمین هرزگاهی وارد دوره های سرد و گرم میشه

پس هر سرمایی گرمایی و پس هر گرمایی سرماییست .

Ice Age Now

iceagenow.info/

اقا امیر حرف شما تایید ه
ولی واقعا الان هوا با چند سال قبل خیلی فرق کرده منظورم همین 20 سال گذشته ه
یه زمانی 30 سانت برف میامد تا 4 روز باقی میموند الان در عرض 6 ساعت اب میشه
این نشون نمیده که بیش از حد هوا گرم شده ؟؟؟؟؟
یا مثلا تو زمستون یهو طوری هوا گرم میکنه و یهو طور هوا سرد میکنه واقعا در گذشته هم انقدر شیب تند بوده ؟؟؟؟؟
الان به نظر شما چه راه حلی هست از گرم شدن هوا جلو گیری کرد ؟؟؟

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
فعلن دقايقي است كه بارون شروع شده!
چند تا رعد و برق توپ شكار كردم كه يك قرن ديگه تصاويرش را ميزارم فروم

نیما 68

کاربر ويژه
سلام من تازه اومدم ازوبلاگ امیر محسن عزیز با اینجا اشنا شدم اگر اجازه بدین در حوالی بلوار توس میخوام دیده بان باشم:گل:
اینجام بارش بارون داشتیم ولی فعلا قطع شده بوی بارون پیچیده

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
سلام من تازه اومدم ازوبلاگ امیر محسن عزیز با اینجا اشنا شدم اگر اجازه بدین در حوالی بلوار توس میخوام دیده بان باشم:گل:
اینجام بارش بارون داشتیم ولی فعلا قطع شده بوی بارون پیچیده

خوش اومدي نيما جان اميدوارم بيشتر و فعالتر اينجا ببينمت

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
رعد و برق ها بر روي باند شمالي مشهد واقعن تعدادش بالاست!متاسفانه به خاطر بي جنبه بودن همسايه ها نشد تصاوير بيشتر از رعد و برق ها بگيرم فكر ميكنند داريم دختر 16 سالشون رو ديد ميزنيم!خخخ

نیما 68

کاربر ويژه
ازاستقبال گرمت ممنون از قبلا با مرام بچه های اینجا اشنا بودم :گل:
درواقع مدت هاست اخبار هواشناسی رو از اینجا دنبال میکنم

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
ازاستقبال گرمت ممنون از قبلا با مرام بچه های اینجا اشنا بودم :گل:
درواقع مدت هاست اخبار هواشناسی رو از اینجا دنبال میکنم

خواهش ميكنم نيما جان شما لطف داري! خوشبختانه مناطق ديده باني ما در مشهد داره كامل ميشه

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
بارش شديد بارون اينجا آغاز شده و به نظر مياد بارون ادامه داري باشه!

هواكده

کاربر ويژه
اقا امیر حرف شما تایید ه
ولی واقعا الان هوا با چند سال قبل خیلی فرق کرده منظورم همین 20 سال گذشته ه
یه زمانی 30 سانت برف میامد تا 4 روز باقی میموند الان در عرض 6 ساعت اب میشه
این نشون نمیده که بیش از حد هوا گرم شده ؟؟؟؟؟
یا مثلا تو زمستون یهو طوری هوا گرم میکنه و یهو طور هوا سرد میکنه واقعا در گذشته هم انقدر شیب تند بوده ؟؟؟؟؟
الان به نظر شما چه راه حلی هست از گرم شدن هوا جلو گیری کرد ؟؟؟
با اهدأ درود عرض شود كه به نظر من علت تغيير بيوريتم بارش كشور و كاهش نزول بارش برف و زود اب شدن برف ها به علت گرم شدن زمين أما إنسان ها فقط عامل اين أمر نيستند، رآه حل مثل درخت كاري

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود دوستان عزیز

بارش عالی و سراسری بهمراه رعد و برق رو به همه همشهریان عزیزم تبریک عرض میکنم و جای همه دوستان عزیز در سایر نقاط ایران امشب بسیارسبز بود:گل:

عکسهای بسیار زیبایی امشب موفق شدم بگیرم اگه دوستان هستند اعلام کنند تا بذارمشون.

منتهی فرصت بدید که کار مارک و ادیتشون تموم بشه.

بالاخره اون چیزیکه چند وقت بود بهش یقین داشتم در شهرمون محقق شد خدایا شکرت

خدایا شکرت

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا