• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

سیبری

کاربر ويژه
قوچان رو آب برد !!!!!!!!!!

بارش در داخل شهر یقینا بین 30 تا 40 میل بود!
بیش از نیم ساعت رگبار ما فوق تصور!
 

سیبری

کاربر ويژه
p6xmh5binw4m9rx71tmg.jpg
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
قوچان رو آب برد !!!!!!!!!!

بارش در داخل شهر یقینا بین 30 تا 40 میل بود!
بیش از نیم ساعت رگبار ما فوق تصور!

به به تبریک میگم ما که فقط ابر میبینیم روی البرز و هیچ! ابرها از روی دامنه شمالی توچال جلوتر نمیان.

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
اقا به به .....رگبار شلاقی این ها ..یاد رگبار های سیل آسای اذر امسال افتادم

یک بارش کاملا کلاسیک لوکال بوده ولی شدتش بسیار جالبه اگر کمی هوا سردتر بود بارش سنگین تگرگ تشکیل میشد.

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
 

محمد بجنورد

کاربر ويژه
درود بر دوستان عزیز
:گل:

من در فروم پی تی به حاج محسن تبریک گفتم ولی اینجا هم به حاجی عزیزمون تبریک میگم
:گل:


بجنورد الان نزدیک به 10 روزه که باد نسبتا شدیدی میوزه{بخصوص از ساعت 6 بعدازظهر تا 9 صبح روز بعد}،تو این بازه زمانی وزش باد مهم ترین پدیده ی جوی بجنورده!!!


فکرکنم خبرخوبی واسه امیرکوروش عزیز باشه!!باد از جانب خوارزم است!!!
 

هواكده

کاربر ويژه
يادش بخير اون قديما ...
امیرکوروش ( پژوهشگر ) چهارشنبه 6 شهریور1392 يادش بخير اون قديما برف ها را پارو ميكرديم
يادش بخير اون قديما برف سوم را با شيره خرما ميخورديم
يادش بخير اون قديما سرماى زمستون از آذر شروع ميشه و تا آخر اسفند ادامه داشت
يادش بخير اون قديما يخ و يخبندون خيلى بيشتر بود


اينو بخونيد: http://ali13851385.blogfa.com/post-71.aspx
نظر بدهيد
برف و شيره
امیرکوروش ( پژوهشگر ) چهارشنبه 6 شهریور1392
یکی از خوراکی های سنتی و خوشمزه ایرانی که در بسیاری از شهرهای ایران عزیز
از گذشتگان و بزرگان به ارث رسیده خوراکی خوشمزه برف با شیره میباشد که با
انواع شیره انگور یا شیره خرما یا حتی شربت قابل خوردن است.اگر شما تا به حال
میل نکردید پس منتظر یک زمستان زیبا باشید تا برف فراوان ببارد و از قسمت تمیز
آن جدا کنید درون ظرف مورد نظر ریخته و روی آن شیره بریزید و میل بفرمایید. البته قديما ميگفتن برف سوم برف تميزيه و برف سوم را با شيره ميخوردند اما الان برف ها را نميشه خورد بعلت آلودگى هوا .



http://axgig.com/images/65455101077636925265.jpg
 

سیبری

کاربر ويژه
درود بر دوستان عزیز
:گل:

من در فروم پی تی به حاج محسن تبریک گفتم ولی اینجا هم به حاجی عزیزمون تبریک میگم
:گل:


بجنورد الان نزدیک به 10 روزه که باد نسبتا شدیدی میوزه{بخصوص از ساعت 6 بعدازظهر تا 9 صبح روز بعد}،تو این بازه زمانی وزش باد مهم ترین پدیده ی جوی بجنورده!!!


فکرکنم خبرخوبی واسه امیرکوروش عزیز باشه!!باد از جانب خوارزم است!!!
داداشی لطف داری:گل:
 

هواكده

کاربر ويژه
درود بر دوستان عزیز
:گل:

من در فروم پی تی به حاج محسن تبریک گفتم ولی اینجا هم به حاجی عزیزمون تبریک میگم
:گل:


بجنورد الان نزدیک به 10 روزه که باد نسبتا شدیدی میوزه{بخصوص از ساعت 6 بعدازظهر تا 9 صبح روز بعد}،تو این بازه زمانی وزش باد مهم ترین پدیده ی جوی بجنورده!!!


فکرکنم خبرخوبی واسه امیرکوروش عزیز باشه!!باد از جانب خوارزم است!!!
نشونه ى خوبيه ، هم خوشحالم هم دپ شدم دوباره پاييز دوباره باز شدن مدارس آه اصلا حوصله خانم معلممون رو ندارم:137:
 

هواكده

کاربر ويژه
با آنكه فصل پاييز از نيمه هم گذشته و كم‌كم به روزهاي پاياني آن نزديك مي‌شويم ولي اين فصل آن اقتدار هميشگي خود را نداشته به‌طوري‌كه مردم احساس نمي‌كنند كه ماه‌هاي سرد از راه رسيده است.
دماي هوا در پاييزي كه در حال سپري كردن آن هستيم آنچنان تفاوتي با اوايل پاييز ندارد و همين شده است كه اين روزها در كوچه و خيابان‌ها مردم را كمتر با پوشش زمستاني مي‌بينيم و از بستن شال‌گردن و پوشيدن دستكش هم خبري نيست؛ گرفتن چتر در دست كه جاي خود دارد.
اين پاييز ملايم، آرام و لطيف مردم را نگران كرده است چرا كه روزهاي پاييزي نه تنها بايد با كاهش دما همراه باشد بلكه بارش‌هاي متعددي هم بايد در اين فصل رقم زده شود. ولي متأسفانه با آنكه چيزي به روزهاي پاياني پاييز 89 نمانده اما از پربار بودن ابرهاي پاييزي و بارش باران خبري نيست و مطمئناً همين مسائل باعث شده كه همگان به اين نتيجه برسند كه پاييز خشكي را داشته‌ايم؛ پاييزي كم‌بارش كه روزهاي خشكي را در اين فصل برايمان رقم زده،‌آنقدر كه فصل‌سرد پاييز فراموش كرده كه پاييزي بودن روزها يعني از شدت كاهش دما، درختان چنان سردشان مي‌شود كه به‌خواب مي‌روند و توانايي نگه‌داشتن برگ‌هايشان را ندارند.
اما پاييز امسال نه درختان را به‌خواب فرو برد و نه آسمان را از ترس سرما به باريدن وا داشت. اما باز هم جاي شكرش باقي است كه فصول سرد تنها ختم به ماه‌هاي پاييزي نيست و ما هنوز زمستان را در پيش داريم. شايد زمستان همچنان اقتدارش را در گذر زمان حفظ كرده و البته پيش‌بيني‌ها هم حاكي از آن است كه زمستان سردي در پيش داريم؛ حتي سردتر از آنچه تصورش را مي‌كنيم.
رئيس پژوهشكده هواشناسي كشور مي‌گويد: پيش‌بيني شده است كه دماي هوا در زمستان سردتر از نرمال است. اين در حالي است كه پاييز امسال گرم‌تر از حد نرمال بوده است.
شايد اين سردي بيش از حد نرمال در زمستان پاسخي باشد براي گرمي بيش از حد نرمال در پاييز 89. ولي آنچه هم‌اكنون مهم به‌نظر مي‌رسد اين است كه هنوز بسياري،‌سرماي بيش از حد نرمال را در سال 86 فراموش نكرده‌اند. به‌ويژه آن باغداراني كه درختانشان از شدت سرما خشك شد و نه تنها در فصل بهار و تابستان محصولي نداشتند بلكه درختان چندين و چندساله خود را هم به‌دليل سرمازدگي از دست دادند. گواه اين مطلب هم از بين رفتن بسياري از باغات انار در استان اصفهان است آنچنان كه بسياري از باغات انار در بادرود و نطنز به‌كلي از بين رفتند. البته ناگفته نماند كه اين سرماي بيش از حد تنها به باغات انار در استان اصفهان خساراتي به بار نياورد بلكه نخلستان‌هاي خور و بيابانك هم از اين حادثه غيرمترقبه در امان نبودند به‌طوري‌كه تخمين زده شد به‌دنبال اين اتفاق، 400‌هكتار از نخلستان‌هاي خور و بيابانك نابود شده‌اند. همين از بين رفتن نخل‌هايي كه از قدمتشان چندين سال مي‌گذشت باعث شد كه احياي نخلستان‌هاي خور‌و‌بيابانك در دستور كار قرار گيرد زيرا آن موج از سرما كه نخلستان‌هاي خور و بيابانك را در برگرفته بود آن نخل‌ها را براي هميشه نابود كرد.
بنابراين حال كه پيش‌بيني‌ها خبر از سرماي بيش از حد در زمستان مي‌دهند بهتر است تدبيري براي مقابله با اين حادثه غيرمترقبه انديشيده شود تا دوباره آن تبعات ناگوار را برجاي نگذارد.
در اين‌باره ليلا اميني كارشناس مسئول پيش‌بيني اداره كل هواشناسي استان اصفهان هم دقيقاً همان چيزي را معتقد است كه محمدتقي زمانيان رئيس پژوهشكده هواشناسي كشور عنوان كرده است. اميني خاطرنشان ساخت: درست است كه روزها در فصل پاييز گرمتر از حد معمول است و همين گرما مانع از بارش كافي و مناسب در اين روزها شده ولي در مقابل،‌پيش‌بيني‌ها نشان مي‌دهد كه زمستان سردتر از حد نرمالي را خواهيم گذراند. كارشناس مسئول پيش‌بيني در اداره كل هواشناسي استان اصفهان پيرامون كاهش دما در زمستان سال جاري مي‌گويد: زمستان 89 در استان اصفهان 3‌درجه سردتر از حد نرمال خواهد بود و شايد اين كاهش دماي بيش از حد نرمال زمستان سرد و سختي را براي مردم اصفهان رقم بزند و بر اين اساس مي‌توان گفت زمستان سال جاري سردتر از حد طبيعي خواهد بود.
اميني در ادامه بيان داشت: با آنكه گرماي بيش از حد در پاييز،‌خشكي آن را در سال جاري باعث شد ولي از آنجايي كه زمستان سردتر از حد نرمال است انتظار مي‌رود بارش‌ها هم در اين فصل در حد نرمال بوده و عدم بارندگي در فصل پاييز را زمستان جبران كند.
بنابراين هنگامي كه اميني هم بر اين باور است كه اصفهان نيز مانند بعضي از نقاط كشور سردتر از حد نرمال خواهد بود،‌به اين نتيجه مي رسيم كه بايد براي مقابله با سرمايي كه در پيش داريم خودمان را آماده كنيم تا دوباره شاهد يخ بستن لوله‌هاي آب بسياري خانه‌ها مثل زمستان 86 نباشيم. چرا كه سرماي شديد در آن سال باعث شد در بعضي از خانه‌ها وقتي شير آب باز شود متوجه شوند كه آب قطع است با اين تفاوت كه اين مرتبه قطعي آب نه بخاطر شكستگي لوله و نه بخاطر برخورد با وسيله سنگين و يا كمبود آب بوده بلكه به‌دليل يخ‌زدگي لوله‌هاي آب بوده است.
به‌جز اين، خسارت‌هاي بسياري كه در آن سال به بخش كشاورزي وارد شد را هم بايد به‌عنوان هشداري براي زمستان امسال در‌نظر گرفت و راهكاري براي آن انديشيد تا مجدداً اينگونه خسارت‌ها به‌وقوع نپيوندند.
اينجاست كه محمد نصر‌اصفهاني معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان مي‌گويد: اگر سرمايي كه قرار است در سال جاري به‌وقوع پيوندد دقيقاً به شدت همان سرماي زمستان سال 86 باشد حداقل از دست مسئولان كشاورزي كاري برنميآيد به‌جز اينكه الگوي كشت تغيير يابد. وي افزود: به‌عنوان مثال اگر در فصل بهار دماي هوا با كاهش چند درجه آن هم به مدت يكي، دو روز اتفاق افتد مي‌توان با راهكارهايي مانند دودكردن كاه و يا استفاده از دستگاه‌هاي گرمايشي را درنظر گرفت و تاحدودي مزارع و باغات را گرم نگه داشت ولي به‌هيچ‌عنوان در فصل زمستان كه كاهش دما گاهي بيش از ده روز هم ادامه پيدا مي‌كند نمي‌توان با اين روش‌ها درختان را از سرمازدگي نجات داد. اين در حالي‌است كه كمتر محصول و يا درختي وجود دارد كه تحمل سرماي بيش از 20‌درجه زيرصفر را داشته باشد و به‌همين دليل است كه گفته مي‌شود اگر سرماي بيش از حد نرمال كه دما به‌ 20‌درجه زير صفر برسد به‌وقوع پيوندد، تنها مي‌توان با تغيير الگوي كشت با آن مقابله كرده و يا اينكه از ارقامي استفاده نمود كه مقاوم به سرما هستند. البته متأسفانه درختان ميوه‌اي كه در اصفهان كشت شده‌اند و يا محصولات زراعي،‌مقاوم به سرما نيستند اما اگر دماي هوا در اصفهان 2 الي 3 درجه كمتر از حد نرمال كاهش يابد،‌آسيب آنچناني به بخش كشاورزي وارد نمي‌كنند زيرا درختان تحمل اين حد از سرما را دارند.
گفتني است هيچ نهادي پاسخگوي آن دسته از باغداران كه درختان چند ساله خود را در زمستان 86 از دست داده‌اند نبوده چرا كه در قانون بيمه هم، درختان مشمول بيمه قرار نمي‌گيرند و تنها محصول‌شان است كه بيمه مي‌شود. هرچند چندسالي است مقرر گرديده درختان هم شامل بيمه كشاورزي قرار گيرند ولي متأسفانه تاكنون در اين زمينه هيچگونه ابلاغي صورت نگرفته است. بنابراين اميد مي‌رود كه شدت سرماي زمستان سال 89 كه كارشناسان پيش‌بيني كرده‌اند بيش از حد نرمال است در حدي نباشد كه به درختان باغداران خسارت وارد كند چون اگر اينچنين شد، خودشان با دستان خالي‌شان بايد تاوان اين خسارت‌ها را بپردازند.
بنابراين مي‌توان گفت اين اقليم ناپايدار شايد بيش از هر قشري به فعالان در بخش كشاورزي آسيب‌برساند چه در خشك بودن پاييز و چه در سرد بودن بيش از حد در زمستان، اين كشاورزان هستند كه بيش از هر قشر ديگري متحمل خسارت مي‌شوند.




نسخه قابل چاپ


ارسال به میل دوستان
امتیاز این مقاله: 3.2 از 174رای
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا