• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aliwinter

Banned
image.php
به رغم تاثیرات تغییرات خورشیدی بر تغییرات آب و هوایی زمین در طول حیات این سیاره، بررسی‌های صورت گرفته نشان داده‌اند خورشید سهمی کمتر از 15 درصد در افزایش دمای جهان طی یک قرن گذشته داشته است.

تغییراتی حتی کوچک در فعالیت‌های خورشیدی می توانند آب و هوای سیاره زمین را به شدت تحت تاثیر قرار دهند. با این وجود، خورشید در مقایسه با بسیاری از ستاره‌های کهکشان، ستاره‌ای پایدار محسوب می شود.
برخی از ستارگان با تغییرات فاحشی در اندازه، میزان نور و حتی انفجار مواجه می شوند، اما خورشید تنها از نظر میزان نور خود در الگوهای نسبتا ثابت 11 ساله که به عنوان "چرخه خورشیدی" شناخته می شود، تغییر 0.1 درصدی را تجربه می کند.
به گفته "گرگ کوپ"، فیزیکدان خورشیدی در دانشگاه کلرادو، انرژی نور خورشید که به بالای اتمسفر سیاره زمین می رسد حدود 2 هزار و 500 برابر بیشتر از مجموع منابع این سیاره است.
بر همین اساس، حتی 0.1 درصد از میزان نور خورشید از تمامی منابع انرژی اتمسفر زمین مانند رادیواکتیویته‌ای که به طور طبیعی از هسته این سیاره ساطع می شود، پیشی می گیرد.
برای بررسی هرچه بیشتر چگونگی تاثیر این تغییرات کوچک در انرژی خورشید بر شرایط آب و هوای زمین، "شورای ملی تحقیقات" (NRC) ده‌ها تن از کارشناسان و دانشمندان در زمینه‌های مختلف مانند فیزیک پلاسما، فعالیت‌های خورشیدی، شیمی اتمسفری، دینامیک سیالات و فیزیک ذرات پر انرژی را گرد هم آورده است.
نقش خورشید در آب و هوای سیاره زمین
اکثر تاثیرات نوسانات فعالیت‌های خورشیدی بر سیاره زمین از ماهیت پیچیده‌ای برخوردار هستند. به عنوان مثال، ذرات پر انرژی خورشیدی و پرتوهای کیهانی می توانند به کاهش سطوح ازن در استراتوسفر منجر شوند.
این مساله نیز رفتار اتمسفر زیرین را تغییر می دهد و حتی ممکن است توفان‌های خورشیدی را به سمت سطح هدایت کند.
شکسته شدن ملکول‌های ازن که در پایین استراتوسفر قرار دارند به وسیله نور فرا بنفش می تواند موجب گرمایش محلی بشود.
همچنین، هنگامی که ازن از بین برود، استراتوسفر خنک‌تر می شود و موجب افزایش اختلاف دما بین مناطق استوایی و مناطق قطبی می شود. اختلاف دماها در استراتوسفر و تروپوسفر فوقانی به ناپایداری در جریان اتمسفری غرب به شرق منجر می شود.
ناپایداری‌ها، جریان‌های مخالف و حرکات نامنظم را ایجاد می کنند. این جریان‌های مخالف موجب تقویت "جت استریم‌"ها شده و در نهایت، جریان‌های تروپوسفر فوقانی، لایه اتمسفر نزدیک به سطح زمین، را تغییر می دهند.
از این رو، خورشید ممکن است نقش مهمی در این نوع فرآیند ایفا کند. افزون بر این، به گفته "جرالد میهل" از مرکز ملی پژوهش اتمسفری، تغییرپذیری خورشیدی اثری قطعی بر آب و هوا به ویژه در اقیانوس آرام بر جای می گذارد.
بررسی داده‌های دمای سطح دریا طی سال‌های اوج لکه‌های خورشیدی، الگویی بسیار شبیه با "لا نینا"، خنک کننده ادواری اقیانوس آرام که به طور منظم بر آب و هوای سراسر جهان اثر می گذارد، بوده و در آن دوران به کاهش یک درجه سانتیگرادی دما در شرق اقیانوس آرام استوایی منجر شده است.
همچنین، دوران اوج چرخه لکه‌ خورشیدی با افزایش بارندگی در مناطقی از جهان و فشار فوق طبیعی سطح دریا در اواسط عرض جغرافیایی شمالی و جنوبی اقیانوس آرام مرتبط بوده است.
به گفته میهل، اقیانوس آرام به تغییرات کوچک جریان‌های باد حساس بوده و فعالیت‌های خورشیدی ممکن است فرآیندهای مرتبط با قدرت باد را تحت تاثیر قرار دهد.
از این رو، دانشمندان معتقدند اگر خورشید واقعا در حال ورود به مرحله‌ای ناآشنا از چرخه خورشیدی است، ما باید تلاش‌های خود را برای درک ارتباط خورشید و آب و هوا دو برابر کنیم.
از سوی دیگر، اگرچه خورشید منبع اصلی گرما و انرژی برای سیاره زمین محسوب می شود، اما باید به این نکته توجه داشت که تغییرپذیری خورشیدی دلیل گرمایش جهانی سال‌های اخیر محسوب نمی شود.
همانگونه که اشاره شد، خورشید ستاره‌ای بسیار پایدار بوده و به رغم نیروی چشمگیری که برای ایجاد تغییرات شگرف دارد، اما خوشبختانه برای ما ستاره تنبلی محسوب می شود.
به رغم تاثیرات تغییرات خورشیدی بر تغییرات آب و هوایی زمین در طول حیات این سیاره، بررسی‌های صورت گرفته نشان داده‌اند خورشید سهمی کمتر از 15 درصد در افزایش دمای جهان طی یک قرن گذشته داشته است.
در حقیقت، فعالیت‌های انسان مانند افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای نقش پررنگی در گرمایش جهانی ایفا کرده و می کنند.
 

aliwinter

Banned
تأثير فعاليت هاي بشري در تغييرات آب و هوا

کره زمين به طور طبيعي در اثر تابش خورشيد گرم مي شود، اما در اين جا منظور ما از گرم شدن زمين، پديده ديگري است، پديده اي که به گرم شدن زمين کمک مي کند و شايد اصلاً به آن توجه نداشته باشيم. منظور از«گرم شدن زمين» افزايش ميانگين دماي زمين است. «تغيير آب و هوا» در اثر اين افزايش دما به وجود مي آيد. گرم شدن زمين موجب تغيير الگوي بارش باران و برف، افزايش سطح آب درياهاي آزاد و کاهش سطح آب درياچه ها و تأثيرات وسيع بر گياهان و حيات وحش و انسان ها مي شود. يکي از مواردي که تا قبل از افزايش فعاليت هاي بشر، به عنوان نوعي ابزار ايمن سازي براي زمين به حساب مي آمد گازهاي گلخانه اي بودند، يعني مجموعه اي از گازها که مقداري از انرژي خورشيد را در جو زمين نگه مي دارند و باعث گرم شدن جو مي شوند که شامل بخار آب(H2O)، دي اکسيد نيتروژن(NO2)، دي اکسيد کربن(CO2)، و متان(CH4) است. بد نيست بدانيد که اگر اين گازها در جو نبودند، انرژي گرمايي خورشيد مجدداً به فضا بر مي گشت و به اين ترتيب هواي زمين 33 درجه سانتيگراد سردتر از الان مي شد. اثر گلخانه اي، کره زمين را به اندازه اي گرم نگه مي دارد که ما انسان ها بتوانيم بر روي آن زندگي کنيم. اما اگر اثر گلخانه اي شدت يابد، ممکن است دماي زمين به قدري زياد شود که ما و بقيه گياهان و جانوران نتوانيم گرماي آن را تحمل کنيم. شايد باور نکنيد که انسان ها هم مي توانند آب و هواي زمين را تغيير دهند. دانشمندان مي گويند اکثر فعاليت هاي انسان ها گاز گلخانه اي توليد مي کند. پس از انقلاب صنعتي و اختراع انواع ماشين آلات صنعتي، انسان ها با فعاليت هاي کشاورزي و صنعتي چهره زمين و آب و هواي آن را دگرگون ساختند. با شروع انقلاب صنعتي روش زندگي مردم عوض شد. قبل از آن مقدار گازهاي گلخانه اي در جو کم بود، اما با رشد جمعيت و افزايش استفاده از نفت و زغال سنگ ترکيب گازهاي اتمسفر نيز تغيير کرد. به طوري که در حال حاضر، غلظت گازهاي گلخانه اي از حدود 270واحد به 367 واحد رسيده است. بشر براي انجام کارهاي خود به انرژي نياز دارد و اين انرژي را از غذا تأمين مي کند. هم چنين براي روشنايي و گرم کردن خانه نيازمند انرژي است. اتومبيل ها براي حرکت به سوخت نياز دارد. ماشين هاي صنعتي نيز به انرژي نياز دارند. اکثر انرژي هاي لازم براي موارد فوق به طور مستقيم يا غير مستقيم از سوخت هاي فسيلي مثل نفت و گاز و زغال سنگ به دست مي آيد. اين ها سوخت هايي هستند که سوزاندن آن ها گاز گلخانه اي آزاد مي کنند. آيا مي دانيد که چه وقتي گازهاي گلخانه اي را به هوا مي فرستيد؟ هر وقت که: تلويزيون تماشا مي کنيد، با کامپيوتر بازي مي کنيد، از کولر يا فن کوئل استفاده مي کنيد، از استريو ضبط استفاده مي کنيد، چراغ را روشن مي کنيد، لباس هايتان را مي شوييد يا اطو مي کنيد، سوار اتومبيل مي شويد، غذاي تان را در مايکروويو گرم مي کنيد، از بخاري گازي يا نفتي استفاده مي کنيد، به توليد گازهاي گل خانه اي در هوا کمک مي کنيد. دليل آن هم کاملاً مشخص است، چون ما براي انجام اين کارها به برق و سوخت نياز داريم که با فعاليت هاي نيروگاه هاي زغال سنگ و نفت اين نياز را برطرف مي کنيم، علاوه بر اين پالايشگاه ها نيز براي تصفيه نفت خام و توليد نفت و بنزين، سوخت مصرف مي کنند. سوزاندن نفت و زغال سنگ هم گاز گلخانه اي توليد مي کند. پس هرچه شما بيشتر برق مصرف کنيد، نيروگاه ها از سوخت بيشتري استفاده مي کنند و درنتيجه گاز گلخانه اي زيادتري توليد مي شود.

چرا نمي خواهيم زمين گرم تر شود؟

بعضي وقت ها مسائل کوچک مي توانند به مشکلات بزرگي تبديل شوند! مثلاً به مسواک زدن دندان هاي تان فکر کنيد. اگر شما يک روز مسواک نزنيد، هيچ اتفاق خاصي نمي افتد، اما آيا مي دانيد اگر يک ماه دندان هاي تان را مسواک نزنيد، چه اتفاقي خواهد افتاد؟ اين همان چيزي است که براي زمين اتفاق مي افتد. اگر دماي هوا فقط چند روز، بالاتر از حد طبيعي باشد، چندان مهم نيست، چون دماي محيط تقريباً ثابت مي ماند. اما اگر دماي هوا مدت زيادي به طور مداوم بالا برود، کره زمين با مشکلات اساسي مواجه خواهد شد. دماي متوسط زمين در طول قرن گذشته تقريباً 0/5 درجه سانتيگراد افزايش يافته است، دانشمندان انتظار دارند که در طول 100 سال آينده متوسط دماي زمين 1/5 تا 3/5 درجه سانتيگراد افزايش يابد. شايد فکر کنيد«اين که چيزي نيست»، اما همين مقدار مي تواند آب و هواي زمين را به طور بي سابقه اي تغيير دهد. زماني که اين پديده رخ دهد، ممکن است تغييرات بزرگي در سطح آب اقيانوس ها، مزارع کشاورزي و هوايي که تنفس مي کنيم يا آبي که مي نوشيم، رخ دهد. با گرم شدن آب و هوا و تأثير آن بر مزارع کشاورزي، منابع غذايي انسان ها کاهش مي يابد، آب بيشتري بخار مي شود و در نتيجه انسان ها با کمبود آب شيرين مواجه خواهند شد. اين تغييرات روي حيوانات و گياهان هم تأثير منفي مي گذارد. اگر اين تغييرات به آرامي اتفاق بيافتد، جانوران و گياهان خود را با آن وفق مي دهند، اما اگر اين تغييرات خيلي سريع اتفاق بيافتد، حيات وحش با خطرات جدي روبرو مي شوند، مثلاً پرندگان و جانوراني که در فصل هاي مختلف سال به جاهاي ديگر مهاجرت مي کنند، ممکن است مکان مناسبي را براي مهاجرت پيدا نکنند و يا غذايي براي خوردن نداشته باشند. مقدار آب درياها در اثر ذوب شدن يخ هاي قطبي افزايش مي يابد و از سوي ديگر بر اثر افزايش دما، آب درياها و اقيانوس ها، منبسط مي شود. اگر آب اقيانوس منبسط شود، فضاي بيشتري را اشغال مي کند و در نتيجه سطح آب درياها بالا مي آيد. سطح آب دريا ممکن است در قرن آينده چند سانتيمتر يا حداکثر 1 متر بالا بيايد. در اين صورت مردمي که خانه هايشان در کنار ساحل دريا قرار دارد و جزيره نشينان، خانه هاي خود را از دست مي دهند و مزارع ساحلي هم به زير آب مي روند. در اثر بالا آمدن آب دريا منابع آب شيرين نيز غير قابل استفاده مي شوند. مدل هاي جوي پيش بيني مي کنند تا سال 2100، دماي کره زمين از 1 تا 3/5 درجه سانتي گراد افزايش يابد و اين مقدار بيش از تغييرات دمايي در 10 هزار سال گذشته خواهد بود، بنابراين اتحاد کشورها به منظور کنترل و تثبيت گازهاي گلخانه اي منتشره يک ضرورت است.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام شهاب

اول از هر چیز قالب سایت هوای مشهد یک قالب خصوصی نیست ولی من اگه باشم ترجیح میدم که قالب سایتم در مشابهت با هیچ سایت هواشناسی در ایران نباشه.

نوع آوری و ابتکار همیشه اصلی ترین عامل پیشرفت بوده و خواهد بود.

موفق باشید.

امیر محسن جان سلام.
شهاب از بوشهر هستم.
محمد مطالبی رو به من گفت و اشاره کرد که شما از بنده گلایه ها کرده ای بابت سایت جدید.
در مورد قالب که من نمی تونم قالب دیگری جز این انتخاب کنم چرا که تمام قالب ها مشکلاتی را دارند.
پس بابت انتخاب قالب سایت شما عذرخواهی می کنم.
در مورد تصاویری که من از مشهد گذاشتم تو اسلایدر باید بگم که اگر شما ناراحت شدید حتما فردا صبح نسبت به تغییر عکس ها اقدام می کنم.
من گفتم که مشهد رو معروف بکنم .
لطفا در صورت مشکل و یا اگر حرفی و انتقادی دارید تو پیام خصوصی جواب بدید.
این مطالب رو اینجا نوشتم چون نتونستم به شما پیام خصوصی بدم.
شرمنده.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
جای دوستان عزیز خیلی خالی ، امشب ساعاتی رو در کنار رودخانه زشک گذروندیم و همه چیز عالی بود ،و هوای خنک که در واقع باید بگم یخ و نوای چشمه ساران بسیار گوش نواز بود.:گل:

mq0nx6lqo5ktehmojd.jpg


fbe2zme3qys90z2de70.jpg


t6ryulpuenvyq8stjm.jpg
 

هواكده

کاربر ويژه
تاثير النينو مودوكى بر دماى زمستان


زمستانهاى ٧٠ ، ٧٤ و ٨٣ با النينو مودوكى همراه بودند
 

پیوست ها

  • image.jpg
    image.jpg
    93.1 کیلوبایت · بازدیدها: 3

هواكده

کاربر ويژه


آره بی شباهت نیست ولی امیر حسین جان آنچنان سرد بود که پتو لازم بودیم.

به به ، أره ديگه رسما پاييز شروع شده اينجا هم ما بعضى شبها با دوستان ميريم پارك ناژوان نزديك هاى ساعت ٥ از سرما يخ ميزنيم اينجور جاها سكوتش حال ميده :گل:
 

Dr.ben

کاربر ويژه
سلام خدمت دوستان عزیز.
امروز مشهد خنک تر شده بود و وزش باد در بعضی ساعت نسبتا شدید بود. البته من بیشتر امروز رو دانشگاه فردوسی بودم و نشد جایی برم :ناراحت:
البته محمد رضا عزیز رو دیشب دیدم و با هم کلی صحبت کردیم و از هم نشینی با ایشون بسی لذت بردیم. امشب هم برای دقایقی فرصت شد تا محمد عزیز از بجنورد رو از نزدیک ببینم و با هم صحبت کنیم.
تشکر ویژه از امیر محسن عزیز که دردو روز واقعا زحمت کشیدن.
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
وقتى زاينده رود زنده بود

اولین سالهای دهه 70 دو بار زاینده رود رو اینطور دیدم، یادم میاد قبلش 3-4 روز شلاقی بارون میومد و بعد رودخونه چنان طغیان کرد که تمام پارکهای شهر رفت زیر آب.

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
 

هواكده

کاربر ويژه
اولین سالهای دهه 70 دو بار زاینده رود رو اینطور دیدم، یادم میاد قبلش 3-4 روز شلاقی بارون میومد و بعد رودخونه چنان طغیان کرد که تمام پارکهای شهر رفت زیر آب.

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
درود آرش جان ، بهمن ١٣٧١ و ارديبهشت ١٣٧٢ و دى ١٣٧٦ يادمه طغيانش را البته بزرگترها طغيان آبان ١٣٦٥ و أفراد مسن فاميل طغيان آذر ١٣٣٣ را هم يادشونه ، ولى يادمه بچه كه بودم از خروشان بودنش ميترسيديم
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود دوستان عزیز

اگه به یاد داشته باشید دیروز دو سلول همرفتی نسبتا قدرتمند در شمال غرب و جنوب غرب مشهد شکل گرفت که هم بنده و هم محسن عزیز از قوچان با عکس در این خصوص اطلاع رسانی کردیم.

بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از ماهواره های هواشناسی سلول های همرفتی مذکور در روز گذشته بارشهای خوبی رو در ارتفاعات هزار مسجد و بینالود رقم زدند که بنظر شهر نیشابور از سیسم جنوبی بارشهای خوبی رو هم دشت کرده که دیروز بر اساس نقشه های ECmWF هم اعلام کردم که نیشابور بارش خواهد داشت ولی شدیدترین بارش دقیقا بر فراز قله اصلی هزار مسجد رخ داده !
تصویر زیر رو ببینید:


w2c49p3hdxl7f06d1r8w.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
گزارش وضع هواي استان خراسان رضوی در 24 ساعت گذشته:
در 24 ساعت گذشته شهرستان فریمان با حداقل دمای 9 درجه سانتیگراد بالاي صفر خنك ترين و شهرستان بردسکن با حداکثر دمای 36 درجه سانتیگراد بالای صفرگرمترین شهرهای استان خراسان رضوی بوده اند. طی همین مدت حداقل و حداکثر دمای شهر مشهد بین 17 و 31 درجه سانتیگراد بالای صفر در نوسان بوده و بیشترین بارندگی از ایستگاه هواشناسی نیشابور و بمیزان 6/8 میلیمتر گزارش شده است .
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا