• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

سیبری

کاربر ويژه
برای من برف همیشه خوبه
حتی اگه تو اردیبهشت باشه




2rcny16riq3pc1kse70.jpg
 

محمد بجنورد

کاربر ويژه
به به عزيز دلم

چى ميگفت دقيقا؟

ارادت استاد گرامی

میگفت با توجه به فصل سفر ها؛پیگیری وضعیت جوی بسیار مهمه که متاسفانه سازمان هواشناسی کشور غیرفعاله و به اصطلاح خودشون{سازمان هواشناسی} وضعیت سایت سازمان بشدت ناپایداره!!!
 

felan123

New member
امشب بخش وبگردی 20:30 از سازمان هواشناسی بشدت انتقاد میکرد!!باید دید این انتقاد چه نتیجه در پی خواهد داشت!!!!
من زمستون پارسال بود که زنگ زدم هواشناسی استان مون به شدت زبون به زبون شدم
الان هم بازم وضع ش خراب انگار سایت خبری نه هواشناسی
- نه ادرس سایت نمیده که نقشه های هواشناسی باشه
- بااین که الان انقدر کاهش بارش داریم تو استان یکی نمیاد فکری کنه چه کنیم (دست رو دست گذاشتن)
-خلاصه نمیدونم چرا که سازمان هواشناسی به اون صورت تو کشور فعال نیست برای چی :ناراحت:
 

aliwinter

Banned
نهم فوریه (شنبه 21 بهمن 1391) رادیو صدای روسیه


دانشمندان روس پیش بینی های در مورد گرمایش کره زمین را رد می کنند و آغاز عصر یخبندان را پیش بینی می کنند.


ولادیمیر باشکین و رئوف گلیئولین در مقاله های علمی از موسسه


"Gazprom VNIIGAZ" می نویسند که مشکل گرمایش زمین درغرب به طور فعال اغراق گویی می شود تا به مردم بفهماند که نیاز به سوختهای سنتی مانند نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی باید کاهش یابد و در نتیجه، قیمت این منبع انرژی باید کمتر از قیمت کنونی باشد.


دانشمندان پیش بینی می کنند که وضعیت در حال حاضر برعکس هست و به دلیل کاهش جدی قدرت تابش خورشید روند سرد شدن جهانی ظاهر می شود.


به گفته آنها، "عصر یخبندان کوچک" در سال 2014 آغاز خواهد شد و در اواسط قرن به اوج حداقل ترین درجه حرارت خواهد رسید. از اول کاهش درجه حرارت بسیار کند خواهد بود و با گذشت دهه ها این روند فعال تر خواهد شد.
بالا
:خنده2:

attachment.php
 

aliwinter

Banned

نقشه‌ تمام توفان‌های 170 سال اخیر + تصاویر
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92061206799
سه‌شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۹

تصویر ارائه‌شده سازمان ملی اقیانوسی و جوی امریکا (NOAA) توفان‌های سراسر زمین را طی 170 سال گذشته به نمایش می‌گذارد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تصویر مزبور 11 هزار و 967 توفان موسمی حاره‌ای را که از سال 1842 رخ داده‌اند، نشان می‌دهد.

در سال 1842 داده‌های مورد نیاز این نقشه توسط کشتی‌ها و فانوس‌های دریایی و نه سیستم‌های شناسایی ماهواره‌ای پیشرفته ارائه می‌شدند.

پیش از رسیدن عصر ماهواره‌ها، رهگیری توفان‌ها با استفاده از گزارش‌های کشتی‌ها انجام می‌شد و به ادعای سازمان ملی اقیانوسی و جوی، گرچه این گزارش‌ها معتبر بودند، تعدادی از توفان‌ها ممکن است نادیده گرفته شده باشند.

ماهواره‌های NOAA مانند GOES، توانایی کارشناسان آب‌و‌هواشناسی برای رهگیری توفان‌ها را دستخوش انقلاب کرده‌اند.

این ماهواره‌ها هر چند دقیقه یک بار اسکن‌های پیوسته‌ای از سراسر زمین را ارائه می‌دهند.

تیم تحقیقاتی حاضر در این پروژه همچنین نقشه‌ای تعاملی را ارائه داده که به کاربر امکان زوم‌کردن بر روی نواحی خاص جهان را می‌دهد تا وی بتواند توفان‌ها را بر اساس تکرار و مسیرشان در منطقه تماشا کند.

دانشمندان از رنگ‌ها برای ایجاد الگوهایی با هدف آشکارترکردن بیشتر توفان‌ها استفاده کرده‌اند.

با رنگ‌کردن تعداد دفعاتی که ردپاهای توفانی بر روی یکدیگر همپوشانی داشتند، الگوها در شکل تراکم توفان‌های اثرگذار در یک منطقه خاص ارائه شده‌اند.

ردپاهای توفانی بر روی اقیانوس آرام غربی و خلیج بنگال در هند بیشترین هم‌پوشانی را داشته است.

در این مناطق فصول توفانی هرگز به پایان نمی‌رسند، زیرا آب‌ها همواره برای شکل‌گیری توفان به اندازه کافی گرم هستند.

تکرار هم‌پوشانی‌ها در نیمکره غربی در مقایسه با نیمکره شرقی بسیار پایین‌تر است.

تیم تحقیقاتی همچنین نقشه دیگری را برای نشان‌دادن شدت توفان خلق کرد.

این نقشه نشان می‌دهد اقیانوس آتلانتیک شمالی گسترش بیشتری از توفان‌های قوی را نشان می‌دهد، در حالی که در اقیانوس آرام قوی‌ترین توفان‌ها نزدیک فیلیپین دور هم جمع شده‌اند.
4

نقشه‌ای از تمامی توفان‌های 170 سال اخیر
4

تراکم توفان‌ها در هر منطقه
4

نقشه‌ای که شدت توفان‌ها را نمایش می‌دهد
 

aliwinter

Banned


حقایقی جالب درباره نگین منظومه شمسی
سیاره زحل ششمین سیاره در مدار خورشید و دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی پس از سیاره مشتری است.

به گزارش سرویس علمی علمی جام به نقل از ایسنا، زحل مطمئنا یک سیاره سلطنتی است که با هزاران حلقه باریک زیبا در اطرافش به عنوان جواهرات آراسته شده و از آن به عنوان جواهر منظومه شمسی نام برده می‌شود. در این گزارش به 10 واقعیت جالب در مورد سیاره زحل اشاره شده که ممکن است تاکنون ناگفته باقی مانده باشند. - از آنجایی که سیاره زحل بیشتر از گاز ساخته شده و هلیوم در آن بیشترین سهم را داشته، انسان نمی‌تواند مانند زمین بر روی آن بایستد. - حلقه‌های زحل غول‌پیکر اما نازک هستند. جالب است بدانید که حلقه‌های اصلی این سیاره می‌توانند در فاصله بین زمین و ماه گسترده شوند اما ضخامت آنها کمتر از یک کیلومتر است. - فقط حلقه‌های زحل هستند که با استفاده از تلسکوپهای زمینی قابل مشاهده هستند. - زحل از 53 قمر دارای اسم و 16 قمر احتمالی که در صف انتظار برای تائید بوده، برخوردار است. - اولین فضاپیمایی که به سیاره زحل سفر کرده، پایونیر 11 بود که در سال 1973 پرتاب شده و در سال 1979 به زحل رسید. - در حالی که یک روز زمینی 24 ساعت است، یک روز در زحل 10 ساعت و 39 دقیقه طول می‌کشد. - سرعت گردش زحل در مدار خود 9977 کیلومتر بر ساعت بوده که باعث تحدب این سیاره در استوا و مسطح بودن قطبهای آن شده است. می‌توان گفت که زحل مسطح‌ترین سیاره منظومه شمسی است. - تیتان بزرگترین قمر زحل و تنها قمری است که از جو قابل توجه با قطر 595 کیلومتر، 10 برابر ضخیمتر از جو زمین برخوردار است. - از آنجایی که زحل نسبت به زمین از خورشید دورتر است، یک گردش آن به دور خورشید به اندازه 30 سال زمینی طول می‌کشد. - زحل تنها چهار بار توسط فضاپیماهای پایونیر 11 در سال 1979، وویجر 1 در سال 1980، وویجر 2 در سال 1981 و کاسینی در سال 2004 مورد بازدید قرار گرفته است. جالب است بدانید که کاسینی به داخل مدار زحل رفته و تصاویری از حلقه‌ها و قمرهای آن ثبت کرده بود.
 
آخرین ویرایش:

felan123

New member
سوال ؟
از یخبندان قبل چقدر گذشته و تا اینده چقدر مونده ؟
دلیل یخبندان چیست با این که در اینده هوا گرم میشه باز هم این یخبندان سر جاش هست؟
 

aliwinter

Banned





شیوه ای آسانتر و قابل کنترل‌تر برای تغییر آب‌وهوا
دانشمندان سراسر جهان در تلاش برای کنترل آب‌وهوا با استفاده از لیزرهایی برای تولید ابر، تحریک باران‌زایی و حتی رعدوبرق هستند.





به گزارش سرویس علمی جام به نقل از ایسنا، کارشناسان قرار است ماه آینده در سازمان هواشناسی جهان برای بررسی چگونگی استفاده از پالسهای لیزری قدرتمند به منظور ایجاد تغییراتی در جو زمین که بر آب‌وهوا تاثیر داشته، دور هم جمع شوند. تجربیات آنها نشان داده که پالسهای شدید نور می‌تواند به شکل گیری یخ و متراکم شدن آب منجر شود که در نهایت ابر را شکل می‌دهند. دانشمندان اکنون برای اولین بار شروع به آزمایش تجهیزات در فضای خارجی کرده و پالسهای بسیار کوچک نور لیزر را به آسمان شلیک کرده‌اند. محققان همچنین اثبات کرده‌اند که تخلیه‌های رعدوبرق می‌تواند با استفاده از پالسهای لیزر در هوا تحریک و منتقل شود. آنها امیدوارند این فناوری بتواند رعد و برقها را طی توفان از ساختمانهای حساسی مانند نیروگاهها و فرودگاهها دور کند. همچنین می‌توان از آن برای دستکاری آب‌وهوا با تولید ابر و ایجاد باران در آستانه رویدادهای مهم عمومی استفاده کرد. تاریخچه طولانی از تلاشهای دانشمندان برای کنترل آب‌وهوا از جمله استفاده از شیوه‌هایی مانند بارور کردن ابرها وجود دارد. این کار شامل افشاندن ذرات ریز و مواد شیمیایی در هوا برای متراکم کردن بخار آب به شکل ابر است. در دهه 1960 آمریکا از یدید نقره برای ضعیف کردن گردباها پیش از ورود آنها به خشکی استفاده کرد. همچنین ادعاهایی وجود داشته مبنی بر اینکه اتحاد جماهیر شوروی ماموریتهایی برای بارور کردن ابرهای بارانی به منظور حفظ مسکو در برابر بارشهای رادیواکتیوی از فاجعه اتمی چرنوبیل انجام داده بود. اخیرا نیز گزارشهایی از استفاده از بسته‌های سیمان برای بارور کردن ابرها توسط نیروی هوایی روسیه وجود داشته است. پیش از بازیهای المپیک 2008 پکن، مقامات چینی از هواپیماها و موشکها برای انتشار مواد شیمیایی در جو استفاده کردند. همچنین کشورهای دیگر نیز از این شیوه برای جلوگیری از سیل و مه‌گرفتگی استفاده کرده‌اند. اما محققان بر این باورند که لیزر می‌تواند شیوه آسانتر و قابل کنترل‌تری برای تغییر آب‌وهوا ارائه کند. آزمایشات با استفاده از پالسهای متغیر نور لیزر نزدیک مادون قرمز و فرابنفش نشان داده که این نورها می‌توانند باعث متراکم شدن آب شوند. محققان دریافتند که با استفاده از این شیوه بلورهای ریز یخ شکل می‌گیرند که گام مهمی در تشکیل ابر و در نهایت بارندگی محسوب می‌شود.
 

aliwinter

Banned
ساعت ۱۱:۱٩ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ۳٠ خرداد ۱۳٩٢
635070916906707818.jpg
هوا گرم شده، بیشتر آب بخورید

در زبان فارسی وقتی کاری را به «آب خوردن» تشبیه می‌کنند، منظور این است که آن کار چنان سهل و ساده است که هر کسی از پس آن برمی‌آید، اما آب خوردن، آن هم به دفعات و در طول روز کار چندان آسانی هم نیست.
خیلی از ما در 24 ساعت حداکثر یک یا دو لیوان آب می خوریم و با وجود اطلاع رسانی درباره نیاز بدن به هشت لیوان آب در شبانه روز کمتر فردی می تواند براحتی چنین برنامه ای را در خورد و خوراک روزانه اش بگنجاند.

دکتر میترا زراتی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت وگو با «جام جم» در این باره توضیح می دهد: همان طور که می دانیم بیشتر وزن بدن انسان از آب تشکیل شده و به همین دلیل لازم است همه در طول روز به مقدار کافی آب و مایعات مصرف کنیم تا بدن مان در این زمینه با کمبودی روبه رو نشود.

البته بعضی ترجیح می دهند برای تامین آب و مایعات مورد نیاز بدن شیر بنوشند، عده ای چای را انتخاب می کنند و گروهی هم میوه ها و سبزی ها را در برنامه غذایی شان می گنجانند تا به کمک آنها، نیاز بدن به مقدار کافی آب برآورده شود.
این در حالی است که دکتر زراتی با تاکید بر اهمیت مصرف آب آشامیدنی، خاطرنشان می کند: درست است که مصرف میوه ها و سبزی ها و حتی برخی لبنیات مانند شیر می تواند بخشی از نیاز بدن را تامین کند، ولی نباید فراموش کنیم قسمت عمده آب مورد نیاز بدن باید از طریق مصرف آب آشامیدنی خالص تامین شود؛ بنابراین بسیار مهم است که هر روز به اندازه کافی آب بنوشیم و بدانیم مصرف آب اهمیت فراوانی دارد که هیچ گاه نباید آن را نادیده گرفت.
این بطری ها دشمن سلامت تان است
هر قدر هوا گرم تر می شود و آفتاب سوزان تر، مصرف آب و آبمیوه های خنک هم طرفداران بیشتری پیدا می کند. در روزهای گرم تابستان، تقریبا تمام افراد یک بطری آب همراه شان دارند تا هر وقت لبشان خشک شد و احساس تشنگی کردند، کمی از آن بنوشند.
همان طور که گفته شد، نوشیدن آب و مایعات نه تنها مشکلی ندارد که حتی ضروری هم است، ولی خیلی ها برای این که ساعت ها بتوانند آب را خنک نگه دارند، بطری های آب معدنی را چند بار داخل فریزر می گذارند تا یخ بزند و در طول روز همراه شان باشد.

دکتر زراتی، ضمن بیان این که چنین شیوه ای بسیار مضر و اشتباه است، می گوید: متاسفانه برخی افراد عادت دارند بطری های آب معدنی را در فریزر بگذارند و با این کار می خواهند ساعت ها از آب خنک داخل آن استفاده کنند. در حالی که بطری های آب معدنی نباید چند بار مورد استفاده قرار گرفته و داخل فریزر یخ بزند؛ چراکه چنین کاری موجب آزاد شدن مواد سرطان زا شده و سلامت فرد را تهدید می کند.

از سوی دیگر قرار گرفتن بطری های آب معدنی در معرض نور مستقیم خورشید و برای مدت زمانی طولانی نیز از نظر بهداشتی توصیه نمی شود.
چای، مفید است؛ اما...
در فصل تابستان چه تعریق زیادی داشته باشیم و چه نه، خیلی فرق نمی کند و در هر حال، آب زیادی از طریق تنفس و پوست از بدن دفع می شود و به همین دلیل لازم است با مصرف آب کافی از بروز مشکل کم آبی پیشگیری کنیم.

از گذشته خیلی ها نوشیدن چای را برای رفع تشنگی مفید می دانستند؛ اما این متخصص تغذیه می گوید: باید بدانیم مصرف چای به دلیل دارا بودن کافئین، موجب افزایش میزان ادرار شده و در نتیجه آب را از بدن دفع می کند. به همین دلیل نمی توان مصرف چای را به جای آب آشامیدنی در برنامه غذایی گنجاند.

صیفی ها و سبزی هایی مانند خیار و کاهو دارای مقدار فراوانی آب است، اما یادمان باشد بهترین منبع تامین مایع مورد نیاز بدن آب آشامیدنی است. پس همیشه باید یک بطری آب همراه داشته باشیم تا با نوشیدن بموقع، از بروز مشکل کم آبی که گاه تا مرز خطر هم پیش می رود، جلوگیری کنیم.

در کنار مصرف آب، استفاده از سبزی ها و میوه های آبدار مانند هندوانه و کاهو و نوشیدنی های مختلفی مانند شیر نیز می تواند نیاز بدن را به مایعات تامین کند که بهتر است تمام این مواد غذایی را به طور متعادل در رژیم روزانه مان بگنجانیم.
آبمیوه خوب است، ولی چاق تان می کند
آبمیوه هم شیرین است و هم خوشمزه. پس خیلی ها می گویند چه بهتر که به جای نوشیدن آب خالص، آبمیوه های متفاوتی را تهیه کنیم و آنها را بنوشیم.
دکتر زراتی در این زمینه یادآور می شود: نباید فراموش کنیم نوشیدن آبمیوه های شیرین می تواند موجب چاقی و افزایش وزن شود و به همین دلیل خوب است در مصرف آنها، تعادل را در نظر داشته باشیم.

وی با تاکید بر این که مصرف شربت ها و آبمیوه های شیرین نباید به شکل عادت دربیاید، می افزاید: دقت داشته باشید استفاده از آبمیوه هایی که هنگام گرما در فروشگاه ها به فروش می رسد و طرفداران زیادی هم دارد، اگر با آب آلوده تهیه شده یا برای خنک نگه داشتن آن از یخ های آلوده استفاده شده باشد، می تواند دردسرساز شود و به همین دلیل توصیه می شود از آبمیوه هایی که نسبت به سلامت آنها اطمینان ندارید، استفاده نکنید.

بنابراین به توصیه دکتر زراتی هیچ گاه نباید از آبمیوه های فله ای استفاده شود که البته این موضوع درباره کودکان، سالمندان، زنان باردار و کسانی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند، اهمیت بیشتری پیدا می کند.

این متخصص تغذیه یادآور می شود: نباید فراموش کنیم که طی ساعات گرم روزهای تابستان به همراه تعریق نه تنها آب از دست می رود، بلکه مقدار زیادی سدیم نیز از دست رفته و همین مساله سبب ضعف و خستگی طی روز می شود. به همین دلیل توصیه می شود برای تامین آب و سدیم از دست رفته نه تنها آب مصرف کنید، بلکه حتما در کنار آن از مواد غذایی حاوی سدیم نظیر چند عدد آجیل شور یا یک لیوان دوغ نیز کمک بگیرید.

دکتر زراتی می افزاید: برای افراد مبتلا به افزایش غلظت خون نیز توصیه می شود مصرف مایعات بویژه آب آشامیدنی را در طول روزهای تابستان افزایش دهند که این مساله کمک زیادی به کاهش عوارض ناشی از افزایش غلظت خون نظیر بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون می کند.

هوا گرم شده، بیشتر آب بخورید
در زبان فارسی وقتی کاری را به «آب خوردن» تشبیه می‌کنند، منظور این است که آن کار چنان سهل و ساده است که هر کسی از پس آن برمی‌آید، اما آب خوردن، آن هم به دفعات و در طول روز کار چندان آسانی هم نیست.
خیلی از ما در 24 ساعت حداکثر یک یا دو لیوان آب می خوریم و با وجود اطلاع رسانی درباره نیاز بدن به هشت لیوان آب در شبانه روز کمتر فردی می تواند براحتی چنین برنامه ای را در خورد و خوراک روزانه اش بگنجاند.

دکتر میترا زراتی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت وگو با «جام جم» در این باره توضیح می دهد: همان طور که می دانیم بیشتر وزن بدن انسان از آب تشکیل شده و به همین دلیل لازم است همه در طول روز به مقدار کافی آب و مایعات مصرف کنیم تا بدن مان در این زمینه با کمبودی روبه رو نشود.

البته بعضی ترجیح می دهند برای تامین آب و مایعات مورد نیاز بدن شیر بنوشند، عده ای چای را انتخاب می کنند و گروهی هم میوه ها و سبزی ها را در برنامه غذایی شان می گنجانند تا به کمک آنها، نیاز بدن به مقدار کافی آب برآورده شود.
این در حالی است که دکتر زراتی با تاکید بر اهمیت مصرف آب آشامیدنی، خاطرنشان می کند: درست است که مصرف میوه ها و سبزی ها و حتی برخی لبنیات مانند شیر می تواند بخشی از نیاز بدن را تامین کند، ولی نباید فراموش کنیم قسمت عمده آب مورد نیاز بدن باید از طریق مصرف آب آشامیدنی خالص تامین شود؛ بنابراین بسیار مهم است که هر روز به اندازه کافی آب بنوشیم و بدانیم مصرف آب اهمیت فراوانی دارد که هیچ گاه نباید آن را نادیده گرفت.
این بطری ها دشمن سلامت تان است
هر قدر هوا گرم تر می شود و آفتاب سوزان تر، مصرف آب و آبمیوه های خنک هم طرفداران بیشتری پیدا می کند. در روزهای گرم تابستان، تقریبا تمام افراد یک بطری آب همراه شان دارند تا هر وقت لبشان خشک شد و احساس تشنگی کردند، کمی از آن بنوشند.
همان طور که گفته شد، نوشیدن آب و مایعات نه تنها مشکلی ندارد که حتی ضروری هم است، ولی خیلی ها برای این که ساعت ها بتوانند آب را خنک نگه دارند، بطری های آب معدنی را چند بار داخل فریزر می گذارند تا یخ بزند و در طول روز همراه شان باشد.

دکتر زراتی، ضمن بیان این که چنین شیوه ای بسیار مضر و اشتباه است، می گوید: متاسفانه برخی افراد عادت دارند بطری های آب معدنی را در فریزر بگذارند و با این کار می خواهند ساعت ها از آب خنک داخل آن استفاده کنند. در حالی که بطری های آب معدنی نباید چند بار مورد استفاده قرار گرفته و داخل فریزر یخ بزند؛ چراکه چنین کاری موجب آزاد شدن مواد سرطان زا شده و سلامت فرد را تهدید می کند.

از سوی دیگر قرار گرفتن بطری های آب معدنی در معرض نور مستقیم خورشید و برای مدت زمانی طولانی نیز از نظر بهداشتی توصیه نمی شود.
چای، مفید است؛ اما...
در فصل تابستان چه تعریق زیادی داشته باشیم و چه نه، خیلی فرق نمی کند و در هر حال، آب زیادی از طریق تنفس و پوست از بدن دفع می شود و به همین دلیل لازم است با مصرف آب کافی از بروز مشکل کم آبی پیشگیری کنیم.

از گذشته خیلی ها نوشیدن چای را برای رفع تشنگی مفید می دانستند؛ اما این متخصص تغذیه می گوید: باید بدانیم مصرف چای به دلیل دارا بودن کافئین، موجب افزایش میزان ادرار شده و در نتیجه آب را از بدن دفع می کند. به همین دلیل نمی توان مصرف چای را به جای آب آشامیدنی در برنامه غذایی گنجاند.

صیفی ها و سبزی هایی مانند خیار و کاهو دارای مقدار فراوانی آب است، اما یادمان باشد بهترین منبع تامین مایع مورد نیاز بدن آب آشامیدنی است. پس همیشه باید یک بطری آب همراه داشته باشیم تا با نوشیدن بموقع، از بروز مشکل کم آبی که گاه تا مرز خطر هم پیش می رود، جلوگیری کنیم.

در کنار مصرف آب، استفاده از سبزی ها و میوه های آبدار مانند هندوانه و کاهو و نوشیدنی های مختلفی مانند شیر نیز می تواند نیاز بدن را به مایعات تامین کند که بهتر است تمام این مواد غذایی را به طور متعادل در رژیم روزانه مان بگنجانیم.
آبمیوه خوب است، ولی چاق تان می کند
آبمیوه هم شیرین است و هم خوشمزه. پس خیلی ها می گویند چه بهتر که به جای نوشیدن آب خالص، آبمیوه های متفاوتی را تهیه کنیم و آنها را بنوشیم.
دکتر زراتی در این زمینه یادآور می شود: نباید فراموش کنیم نوشیدن آبمیوه های شیرین می تواند موجب چاقی و افزایش وزن شود و به همین دلیل خوب است در مصرف آنها، تعادل را در نظر داشته باشیم.

وی با تاکید بر این که مصرف شربت ها و آبمیوه های شیرین نباید به شکل عادت دربیاید، می افزاید: دقت داشته باشید استفاده از آبمیوه هایی که هنگام گرما در فروشگاه ها به فروش می رسد و طرفداران زیادی هم دارد، اگر با آب آلوده تهیه شده یا برای خنک نگه داشتن آن از یخ های آلوده استفاده شده باشد، می تواند دردسرساز شود و به همین دلیل توصیه می شود از آبمیوه هایی که نسبت به سلامت آنها اطمینان ندارید، استفاده نکنید.

بنابراین به توصیه دکتر زراتی هیچ گاه نباید از آبمیوه های فله ای استفاده شود که البته این موضوع درباره کودکان، سالمندان، زنان باردار و کسانی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند، اهمیت بیشتری پیدا می کند.

این متخصص تغذیه یادآور می شود: نباید فراموش کنیم که طی ساعات گرم روزهای تابستان به همراه تعریق نه تنها آب از دست می رود، بلکه مقدار زیادی سدیم نیز از دست رفته و همین مساله سبب ضعف و خستگی طی روز می شود. به همین دلیل توصیه می شود برای تامین آب و سدیم از دست رفته نه تنها آب مصرف کنید، بلکه حتما در کنار آن از مواد غذایی حاوی سدیم نظیر چند عدد آجیل شور یا یک لیوان دوغ نیز کمک بگیرید.

دکتر زراتی می افزاید: برای افراد مبتلا به افزایش غلظت خون نیز توصیه می شود مصرف مایعات بویژه آب آشامیدنی را در طول روزهای تابستان افزایش دهند که این مساله کمک زیادی به کاهش عوارض ناشی از افزایش غلظت خون نظیر بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون می کند.

 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا