• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

بیگانی رفسنجان

کاربر ويژه
سلام و درود خدمت همه دوستان گرامی

دوستان امروز عضو ایران انجمن شدم و امیدوارم که بتونم توی این بخش یعنی هواشناسی به فعالیت بپردازم...
البته افتخار هم می کنم که در کنار استادانی چون امیر محسن و امیر کوروش و کیوان و... فعالیت کنم.
 
آخرین ویرایش:

سیبری

کاربر ويژه
سلام و درود خدمت همه دوستان گرامی

دوستان امروز عضور ایران انجمن شدم و امیدوارم که بتونم توی این بخش یعنی هواشناسی به فعالیت بپردازم...
البته افتخار هم می کنم که در کنار استادانی چون امیر محسن و امیر کوروش و کیوان و... فعالیت کنم.

درود بر شما و خوش آمدین:گل:
اتفاق از استان کرمان تو هواشناسان نداشتیم
 

سیبری

کاربر ويژه
دمای ماهیانه قوچان در سالهای 1991 و92 که پاییز وزمستان 1370 رو شامل میشه

در پاییز دما نرمال و در زمستان در بهمن نرمال و در دی 1 درجه و در اسفند 3/5 درجه زیر نرمال بوده
 
آخرین ویرایش:

سیبری

کاربر ويژه
از نظر بارش در پاییز کاملا زیر نرمال ( نصف بارش میانیگن!)
و در زمستان بر عکس کاملا بالای نرمال ( 60% بالای میانگین)
 

سیبری

کاربر ويژه
از نظر تعداد روزهای برفی در پاییز زیر نرمال
ولی در زمستان و حتی در ادامه در بهار سال آینده ( 1371) بالای نرمال 42 روز برفی!!! یعنی تقریبا یک روز در میان برف داشتیم!
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
سلام و درود خدمت همه دوستان گرامی

دوستان امروز عضو ایران انجمن شدم و امیدوارم که بتونم توی این بخش یعنی هواشناسی به فعالیت بپردازم...
البته افتخار هم می کنم که در کنار استادانی چون امیر محسن و امیر کوروش و کیوان و... فعالیت کنم.

درود بر شما

امیدوارم اوقات خوب و خوشی رو در اینجا پیش رو داشته باشید دوست گرامی:گل:
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام و درود خدمت همه دوستان گرامی

دوستان امروز عضو ایران انجمن شدم و امیدوارم که بتونم توی این بخش یعنی هواشناسی به فعالیت بپردازم...
البته افتخار هم می کنم که در کنار استادانی چون امیر محسن و امیر کوروش و کیوان و... فعالیت کنم.

سلام دوست عزیزم

به جمع در انجمن هواشناسی ایران انجمن خیلی خوش اومدید.

شما نسبت به بنده خیلی لطف دارید:گل:

میشه بفرمایید چطور به این انجمن هواشناسی آشنا شدید:خجالت2:
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب من آمار سالهای 1991 و 1992 رو در آوردم.


hb9u4llvhewdz81ts6ra.jpg



nyx1sorodd1v5c1msnoz.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
النینوی مودوکی واسه مشهد در سالهای 1991 و 1992 خیلی خوب بوده و بارش هم بیشتر از نرمال بوده !

در اون سالهای بعد هم که همینطوری نگاه کردم وضعیت نرمال بوده از لحاظ بارش !


پس النینوی مودوکی در مشهد یا ترسالی به بار میاره و یا اینکه بارشها نرمال خواهند بود.

در جدول بالا تعداد روزهای بخبندان و همچنین تعداد روزهای برفی رو هم مشخص کردم.

از محسن عزیز هم تشکر میکنم.

ولی چون بصورت پراکنده در این خصوص پست گذاشتند ، بهشون توصیه میکنم در یک پست واحد نتیجه گیری کنند و بکن مجموع بارندگی چند میلیمتر بوده- تعداد روزهای یخبندان چند روز شده و چند روز برف باریده.

خیلی ممنون محسن جان
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
پروفسور کردوانی استاد برجسته کویرشناسی و چهره ماندگار کشورمان، گفت: عمر آبی ایران تا 60 سال دیگر است.
به گزارش خبرنگار محیط زسیت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سمنان، پروفسور پرویز کردوانی در جلسه شورای شهر گرمسار، تصریح کرد: باید برای کم آبی فکری اساسی کرد و یکی از مهمترین مشکلات ما در استفاده از آب این است که اولویت استفاده از آب‌های سطحی این است که از آب‌های سطحی برای مصارف شرب و صنعتی استفاده می‌شود و از این آب برای مصارف کشاورزی استفاده نمی‌شود.
این چهره ماندگار کشوری خاطرنشان کرد: متاسفانه یکی از تبعات جبران ناپذیر کم آبی و عدم استفاده از آب در مصارف کشاورزی آمار افزایش مهاجرت از روستاها به سوی شهرها است.
وی افزود: دو مشکلی که در حال حاضر دنیا را به خود معطوف کرده و بسیاری در صدد رفع آن هستند مشکل فقر و نفت است، اما این دو معضل با برنامه‌ریزی دارای چاره است، در حقیقت می‌توان با برنامه‌ریزی فقر را زدود و برای نفت هم جایگزین مشخص کرد، اما آب در حال حاضر یکی از مشکلات بزرگ دنیاست و هیچ جایگزینی هم برای آن نمی‌توان تعیین کرد.
[h=4]تروریسم آبی یکی از دلایل کم آبی در برخی از شهرستان‌هااین کویرشناس گرمساری، اظهارکرد : مهاجرت‌های زیست محیطی و تروریسم آبی جزو دلایلی است که برخی از شهرهای کشور را با بی آبی روبرو کرده است.
وی گفت: مقدار آب در هر کشور به میزان بارش آن بستگی دارد که بارش آن آب‌های سطحی – سطحی راکد و زیر زمینی را تشکیل می‌دهد و بارندگی نیز در هر منطقه و کشوری منوط به قرار گرفتن آن در عرض جغرافیایی و ارتفاعات آن است که متاسفانه کشور ما از لحاظ عرض جغرافیایی و ارتفاعات در موقعیت خوبی نیست و به همین دلیل بارش زیادی در کشور نیست.
[h=4]تا چند سال آینده در کشور مجبور به استفاده از آب‌های غیرمتعارف هستیمبه گفته کردوانی یکی از راهکارهای جلوگیری از کم آبی استفاده از آب‌های غیر متعارف است، به طوری که در کشورهای پیشرفته حدود 50 سال است که از آب‌های فاضلابی استفاده می کنند تا از آب‌های سالم برای مصارف آشامیدنی استفاده کنند.
وی گفت: یکی از راه‌های استفاده از آبهای غیر متعارف، استفاده از آب‌های فاضلابی و پاکسازی آن و استفاده مجدد از آن است، اما راه دوم جمع آوری آب باران است که کشور استرالیا در این زمینه پیش قدم بوده است و در شهرهای کوچک در پشت بام‌ها مخازنی را برای جمع آوری آب باران تعبییه می‌کنند تا پس از پر شدن بتوانند از آب استفاده مجدد کنند.
کردونی استفاده از آب شور و رطوبت هوا و استفاده از آب مجازی را نیز به عنوان 3 راهکار دیگر برای استفاده از کارهای غیر متعارف نام برد.
[h=4]از دستگاه‌های تصفیه آب خانگی استفاده نکنیدکردوانی افزود: متاسفانه امروزه استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب خانگی در بسیاری از شهرها به ویژه گرمسار به دلیل شور بودن آب رواج پیدا کرده است، اما این دستگاه‌ها مضرات بسیاری را برای بدن به همراه خواهند داشت، زیرا این دستگاه‌ها آب مقطر تولید می‌کنند و این امر می‌تواند برای بدن سرطان زا نیز باشند.
وی ادامه داد: در آب خوراکی حتما باید ید و سدیم وجود داشته باشد.
کردوانی گفت: افراط در استفاده از آب در سال‌های اخیر بسیار زیاد شده است، ابتدا برای مصارف مختلف از قنات‌ها استفاده می‌کردند و بعد از چاه‌های عمیق و نیمه عمیق از سال 40 تا 55 اما در ابتدای انقلاب چاه‌های غیر مجاز بسیاری حفر شد و در حال حاضر بسیاری از چاه‌های شهری در شهرهای مختلف زاید است.
وی افزود: همین استفاده نادرست از چاه‌ها و تبدیل آنها از نیمه عمیق به عمیق سبب شده است که بسیاری از دشت‌ها دیگر غیر قابل استفاده شوند.
کردوانی ادامه داد: وقتی سطح آب‌ها پایین برود و قنات‌ها خشک شود آبها نیز به تبع شور می‌شوند و آرتزین‌ها به چاه‌های معمولی تبدیل می‌شود و به تدریج بیابان‌ها پیشروی پیدا کرده است و بسیاری از مراتع به بیابان تبدیل می‌شود.
[h=4]کویرها تا چند سال دیگر تعطیل می‌شونداین دکترای خاک شناسی گفت: منبع حیات کویر آب‌های زیرزمینی است و آب‌های سطحی منبع حیات آن نیست، وقتی آنقدر از آب چاه‌ها در شهرها استفاده می‌کنند آب به کویر نمی‌رسد و در نتیجه کویر از بین می‌رود.
وی با بیان اینکه امروز دیگر کویرها مایع بدبختی نیستند، تصریح کرد: از املاح، گیاهان و جاذبه‌های توریستی آن می‌توان استفاده‌های زیادی کرد، بنابراین مدیریت کلان کشوری موظف است مردم را آگاه سازد و برای این آگاه سازی راهکار نیز به مردم ارائه دهد.
وی گفت: مردم باید با خطر کم آبی آشنا شوند و آنرا لمس کنند، مردم باید بدانند این آبی که در اختیار دارند همیشگی نیست و نحوه صحیح استفاده آن را یاد بگیرند.
استاد برجسته کویرشناسی با اشاره به بهره‌برداری 16 سد در سال جاری، گفت: با این تعداد سد، حدود 178 سد در کشور داریم و همین سدها نیز تا 35 تا 40 سال دیگر بی‌آب خواهند شد.
به گفته کردوانی سدها عمر مفیدی دارند رسوب سدها را نمی‌توان به راحتی گرفت و برای عدم بروز این مشکل باید قبل از احداث سدها باید سدهای بالا دستی ایجاد کرد.

http://isna.ir/fa/news/92062213728/پروفسور-کردوانی-عمر-آبی-ایران-تا-60-سال
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
نماينده وزارت بهداشت: بخش‌هاي ويژه سرطان در بيمارستان‌هاي تهران هر روز گسترش مي‌يآبد.
سومين جلسه ستاد استقبال از مهر 92 كه به ميزباني معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران و با حضور نمايندگان دستگاه‌هاي اجرايي ذيربط برگزار شد، حاوي نكات تكان ‌دهنده‌اي از آثار و پيامدهاي آلودگي هوا بود. به گزارش عصر ایران به نقل از مهر، حسين همتي نماينده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين جلسه با اشاره به آثار ترافيك و آلودگي هواي ناشي از آن بر سلامت شهروندان تهراني گفت: سرطان در تهران بيداد مي‌كند.
همتي با بيان اين كه با توجه به شيوع بيماري سرطان، چاره‌اي جز اختصاص قسمت‌هاي بيشتري از ظرفيت مراكز درماني به بيماران مبتلا به سرطان نداريم، افزود: بخش‌هاي ويژه سرطان در بيمارستان‌هاي تهران هر روز گسترش مي‌يآبد.
شناسايي 500 مدرسه پرخطر در معابر اصلي تهران
نماينده پليس راهور تهران بزرگ نيز در اين جلسه با اشاره با شناسايي 500 مدرسه پرخطر در تهران گفت: اين مدارس در معابر اصلي تهران واقع شده‌اند و دانش‌آموزان آن‌ها بيشتر در معرض خطر تصادفات رانندگي قرار دارند و پليس راهنمايي و رانندگي تدابير و تمهيدات ويژه‌اي را به منظور تامين ايمني دانش‌آموزان اين مدارس پيش‌بيني كرده است.
مراد مرادي با بيان اين‌ كه دستورالعمل طرح انتظامي ‌ـ ترافيكي بازگشايي مدارس به پليس راهنمايي و رانندگي مناطق تهران ابلاغ شده، افزود: كنترل عملياتي ناوگان حمل و نقل شهري به ويژه خودروهاي سرويس مدرسه با هدف كاهش حوادث احتمالي و افزايش ايمني دانش‌آموزان، از جمله مواردي است كه در اين دستورالعمل مورد توجه قرار گرفته است.


منبع: سایت نیمروز
آماده‌باش صد در صدي پليس در مهر ماه
نماينده فرماندهي انتظامي تهران با اشاره به آماده‌باش صد در صدي‌ نيروي انتظامي در دو بخش صف و ستاد گفت: عوامل انتظامي به همراه پليس راهور در روزهاي نخست آغاز سال جديد تحصيلي به صورت تمام وقت نسبت به كنترل همه جانبه مدارس و معابر اطراف آن اقدام خواهند كرد.
پرويز يعقوبي با بيان اين كه پاس‌هاي پياده در معابر شهر به ويژه در محدوده مدارس افزايش مي‌يابد، افزود: برخورد با فروشندگان مواد غذايي غير بهداشتي و توزيع كنندگان مواد مخدر در سطح شهر و نيز مزاحمان خياباني در اطراف مدارس دخترانه در اين ايام در دستور كار نيروي انتظامي قرار دارد.

http://www.asriran.com/fa/news/295482/وزارت-بهداشت-سرطان-در-تهران-بيداد-مي‌كند
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
رییس سازمان محیط زیست گفت: پارک ملی دریاچه ارومیه یکی از سایت‌های مهم یونسکو است که نه فقط برای زیست بوم ایران بلکه برای زیست بوم جهان مهم است.

به گزارش ایسنا دکتر معصومه ابتکار در جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه افزود: تشکیل کارگروه نجات پارک ملی دریاچه ارومیه توسط دولت تدبیر و امید، در راستای تحقق اهداف بلند زیست محیطی برای منطقه و کشور می‌باشد.

وی تصریح کرد: از سال 79 در سازمان محیط زیست در مورد این مساله هشدار داده بودیم اما فکر می‌کردیم کندتر اتفاق بیافتد ولی متاسفانه زودتر از آن چیزی که فکر می‌کردیم با بحران مواجه شدیم. اکنون مطلع هستیم که خشک شدن دریاچه ارومیه چه عواقبی بر روی کشاورزی و مردم منطقه دارد.

رییس سازمان محیط زیست ادامه داد: در اواخر دهه هفتاد نیز مطالعاتی انجام شد و طرح‌های جامع و تفصیلی تقدیم گشت و در همان سال‌ها تمام نگرانی‌ها از جانب ما اعلام شده بود.

وی در رابطه با اقدامات صورت گرفته اظهار کرد: اکنون بحث و برنامه‌ریزی انجام گرفته، اراده سیاسی بین دستگاه‌ها به وجود آمده و با مشارکت وسیع مردم و عزم جدی جوامع محلی، این مشکل حل خواهد شد. اگر با همکاری مردم همراه نشود یا به نتیجه نخواهیم رسید، یا با دشواری‌های بسیار زیادی مواجه خواهیم شد.

ابتکار خاطرنشان کرد: اکنون باید بیش از هرچیزی به اجرایی کردن این طرح‌ها بیاندیشیم و این مساله باید به طور مستمر پایش شود تا دیگر شاهد تکرار آن نباشیم.

http://www.asriran.com/fa/news/295451/سخنان-ابتکار-بعد-از-بازدید-از-دریاچه-ارومیه
 

AFSORDE

کاربر ويژه
نماينده وزارت بهداشت: بخش‌هاي ويژه سرطان در بيمارستان‌هاي تهران هر روز گسترش مي‌يآبد.
سومين جلسه ستاد استقبال از مهر 92 كه به ميزباني معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران و با حضور نمايندگان دستگاه‌هاي اجرايي ذيربط برگزار شد، حاوي نكات تكان ‌دهنده‌اي از آثار و پيامدهاي آلودگي هوا بود. به گزارش عصر ایران به نقل از مهر، حسين همتي نماينده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين جلسه با اشاره به آثار ترافيك و آلودگي هواي ناشي از آن بر سلامت شهروندان تهراني گفت: سرطان در تهران بيداد مي‌كند.
همتي با بيان اين كه با توجه به شيوع بيماري سرطان، چاره‌اي جز اختصاص قسمت‌هاي بيشتري از ظرفيت مراكز درماني به بيماران مبتلا به سرطان نداريم، افزود: بخش‌هاي ويژه سرطان در بيمارستان‌هاي تهران هر روز گسترش مي‌يآبد.
شناسايي 500 مدرسه پرخطر در معابر اصلي تهران
نماينده پليس راهور تهران بزرگ نيز در اين جلسه با اشاره با شناسايي 500 مدرسه پرخطر در تهران گفت: اين مدارس در معابر اصلي تهران واقع شده‌اند و دانش‌آموزان آن‌ها بيشتر در معرض خطر تصادفات رانندگي قرار دارند و پليس راهنمايي و رانندگي تدابير و تمهيدات ويژه‌اي را به منظور تامين ايمني دانش‌آموزان اين مدارس پيش‌بيني كرده است.
مراد مرادي با بيان اين‌ كه دستورالعمل طرح انتظامي ‌ـ ترافيكي بازگشايي مدارس به پليس راهنمايي و رانندگي مناطق تهران ابلاغ شده، افزود: كنترل عملياتي ناوگان حمل و نقل شهري به ويژه خودروهاي سرويس مدرسه با هدف كاهش حوادث احتمالي و افزايش ايمني دانش‌آموزان، از جمله مواردي است كه در اين دستورالعمل مورد توجه قرار گرفته است.


منبع: سایت نیمروز
آماده‌باش صد در صدي پليس در مهر ماه
نماينده فرماندهي انتظامي تهران با اشاره به آماده‌باش صد در صدي‌ نيروي انتظامي در دو بخش صف و ستاد گفت: عوامل انتظامي به همراه پليس راهور در روزهاي نخست آغاز سال جديد تحصيلي به صورت تمام وقت نسبت به كنترل همه جانبه مدارس و معابر اطراف آن اقدام خواهند كرد.
پرويز يعقوبي با بيان اين كه پاس‌هاي پياده در معابر شهر به ويژه در محدوده مدارس افزايش مي‌يابد، افزود: برخورد با فروشندگان مواد غذايي غير بهداشتي و توزيع كنندگان مواد مخدر در سطح شهر و نيز مزاحمان خياباني در اطراف مدارس دخترانه در اين ايام در دستور كار نيروي انتظامي قرار دارد.

http://www.asriran.com/fa/news/295482/وزارت-بهداشت-سرطان-در-تهران-بيداد-مي‌كند
........
................
.....
...........:94:
 

سیبری

کاربر ويژه
در مجموع سال آبی 1370 برای قوچان از نظر دما 1/8 درجه زیر نرمال و از نظر بارش هم با 402 میل حدود 15 % بالای نرمال
البته قسمت اعظم این ناهنجاری سالیانه مربوط به فصل زمستان با 2/5 درجه از نظر دما زیر نرمال و 60% بارش بالای نرمال میشه

همین مساله( ناهنجاری زمستانه) باعث شده تعداد روزهای برفی فوق العاده باشه که مجموعش برای این سال آبی 47 روزه ( 5 روز پاییز 38 روز زمستان و 4 روز بهار که دوروزش در اردیبهشت بوده!!!)
 

امیرکوروش

کاربر ويژه
پس نتيجه ميگيريم كه النينو مودوكى بهترين حالت انسو براى پربرف و بسيار سرد كردن زمستان ايرانه

درضمن پيش بينى اصغرى اين بوده




جمعه 22 شهریور1392 ساعت: 15:6 توسط:reza


سلام اميركوروش جان


من صحبت های اقای اصغری رو شنیدم...در مورد بارش مهر ماه نمیدونم چرا خیلی ها اشتباه شنیدن...


ایشون گفتن غیر از خراسان جنوبی - سیستان و بلوچستان - کرمان و شرق هرمزگان بارش در بقیه ی نقاط زیر نرماله..


.یعنی در این مناطق نرمال و بالاتر از نرمال خواهد بود...


در مورد ابان و اذر هم گفتند بارش های مطلوب و در حد نرمال رو در کل کشور خواهیم داشت.


با تشکر
 

Dr.ben

کاربر ويژه
سلام.
پس تا اینجا مشخص شد که زمستان 1370 برای رشت، قوچان، مشهد و اصفهان خوب بوده (بارش: نرمال تا بیشتر از نرمال. دما: نرمال و کمتر از نرمال). زمستان 1374 هم برای رشت خوب بوده.
ولی سوال من اینه که الان می تونیم با قاطعیت بگیم النینوی مودوکی باعث پر بارش شدن و دمای کمتر از نرمال زمستان 1370 بوده؟ یا ممکن هست طی همین سال عوامل و پارامترهای دیگه ای غیر از النینوی مودوکی تاثیری حتی بیشتر بر وضعیت این مناطق گذاشته باشند؟
 

aliwinter

Banned
پس نتيجه ميگيريم كه النينو مودوكى بهترين حالت انسو براى پربرف و بسيار سرد كردن زمستان ايرانه

درضمن پيش بينى اصغرى اين بوده




جمعه 22 شهریور1392 ساعت: 15:6 توسط:reza


سلام اميركوروش جان


من صحبت های اقای اصغری رو شنیدم...در مورد بارش مهر ماه نمیدونم چرا خیلی ها اشتباه شنیدن...


ایشون گفتن غیر از خراسان جنوبی - سیستان و بلوچستان - کرمان و شرق هرمزگان بارش در بقیه ی نقاط زیر نرماله..


.یعنی در این مناطق نرمال و بالاتر از نرمال خواهد بود...


در مورد ابان و اذر هم گفتند بارش های مطلوب و در حد نرمال رو در کل کشور خواهیم داشت.


با تشکر

اشتباه به عرضتون رسوندن ایشون, اصلا اقای اصغری اینظور نگفتن؛ گفتن بارش نرماله.من خودم پای تی وی نشسته بودم که...:خنده1::گل:
نه تنها شنیدم بلکه هم دیدم
 
آخرین ویرایش:
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا