• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

havashenas

کاربر ويژه
صحبت ها امشب اصغری درباره پاییز:

دمای پاییز نسبت به نرمال 50 ساله 0.5 تا 1 درجه گرمتر و اما نسبت به 20 سال گذشته تغییر چندانی نخواهد داشت.
بیشترین افزایش دما در مهر خواهد بود.
از نظر بارش و مقایسه با نرمال سالانه مازندران هشتم و اردبیل 15 و گیلان 28 و تهران 25 هستند.
دمای هوای تهران نسبت به نرمال تقریبا عادیه و بیشترین دما در این روز در سال 1330 و 37 درجه ثبت شده.
در کل این سال آبی 97 درصد بارش کشور محقق شده که آما قابل قبولیه و نسبت به سال گذشته بهتر بوده.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود

اميرمحسن جان ميشه يه تفسيرى از اين مدل پيش بينى بفرماييد

پيش بينى ها تغيير كرده؟

درضمن سايت accuweather پيش بينى فصلى نداده بيرون ؟

كتاب ها http://www.110book.ir/?BookS_Subject 87648 1 دینامیک هواشناسی

يك سايت هست عضويت توش فوق العاده مشكل هست اما اگر در هر صورت هر كسي بتونه در اين سايت عضو بشه به هزاران نقشه هاي اصلي هواشناسي در مورد همه پارامترها دست پيدا خواهد كرد.

من هنوز نتونستم عضو بشم.

https://rda.ucar.edu/index.html?hash...ction=register

سايت هواشناسى ايرانم دوباره قديمى شد

راستى پرفشار سيبرى هم قوى تر از نرمال شده

مورچه هام كه غيب شدن پرنده هام كه زودكوچ

سلام امیر کوروش جان

این اکیوریت ودر که هنوز پیش بینی جدیدی صادر نکرده!

در مورد تغییرات در پیش بینی ها این چیزی که امشب گذاشتم دیگه فکر نکنم جدیدتر از این چیزی وجود داشته باشه که بر اساس آخرین مولفه های و نوسانات شون نعریف شده!

برای شاخص های NAO ,AO هم اینبار از پیش بینی بلند مدت ECMWF استفاده کردم چون تقریبا در سیستم های اخیر بارشزا در کشور خوب جواب داد و ظاهرا دقتش بالا رفته ولی اگه میخواستم از مدل CFS V2 استفاده کنم کلا قضیه و داستان متفاوت میشد چون اعتقاد دیگری نسبت تغییرات شاخص ها داره.

در مدل جدید بارشهای فراگیر از اواخر مهر و اوایل آبان ماه با منشا فعالیت خلیج عدن آغاز میشه و ظاهرا نیمه جنوبی خصوصا هرمزگان- سیستان و بلوچستان- فارس - کرمان و تا حدی خراسان ها با بارش فراتر از نرمال مواجه خواهند شد.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اینقد این روزها مطلب در مورد تاثیرات شاخص بر اقلیم ایران در ماههای مختلف سال دارم که باور میکنید نمی دونم چطور اینا رو به اشتراک بذارم و یا حتی یه جورایی ترجیح میدم که بصورت یک کتاب منتشرش شون کنم:خجالت2:

aliwinter

Banned
امیدوارم امسال پیش بینی هواشناسی ایران وامیر محسن درست از اب در بیاد کل ایران یه حالی بکنه.آمین

49612542735648015495.png

آخرین ویرایش:

havashenas

کاربر ويژه
مدیترانه رو داشته باشید:
ببینید بارش ها در این هفته کجاست و هفته دوم تا کجاها کشیده میشه!!!
مدیترانه کم کم داره بیدار میشه.به به
:شاد2:
prec9.png

هواكده

کاربر ويژه
اميرمحسن جان تفاوت دو النينو سال ١٣٨٥ و ١٣٩١ چه بود ؟

آيا تفاوت ميزان قدرت النينو اين دو سال باعث شد النينو ٨٥ باعث پر برف شدن آذر ٨٥ بشه ولى النينو ٩١ نتونه ؟

درضمن دوستان جديدترين پيشگويى بومى تجربه اى عشاير استان پارس هم بزودى تقديم ميكنم:گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اميرمحسن جان تفاوت دو النينو سال ١٣٨٥ و ١٣٩١ چه بود ؟

آيا تفاوت ميزان قدرت النينو اين دو سال باعث شد النينو ٨٥ باعث پر برف شدن آذر ٨٥ بشه ولى النينو ٩١ نتونه ؟

درضمن دوستان جديدترين پيشگويى بومى تجربه اى عشاير استان پارس هم بزودى تقديم ميكنم:گل:

امیر کوروش عزیز

ممنون از پست مفید و تامل برانگیز شما دوست و استاد خوبم .

انشاء الله این دو مورد رو بررسی میکنم و در اولین فرصت نتیجه رو خدمت شما تقدیم میکنم.

فقط جهت اطلاع خودم بگید در سالهای مذکور پر بارش ترین و سردترین نقاط ایران کجاها بودند چون من یک مشکلی که دارم حافظه کوتاه مدتم یک مقدار ضعیفه:خجالت2:

هواكده

کاربر ويژه

امیر کوروش عزیز

ممنون از پست مفید و تامل برانگیز شما دوست و استاد خوبم .

انشاء الله این دو مورد رو بررسی میکنم و در اولین فرصت نتیجه رو خدمت شما تقدیم میکنم.

فقط جهت اطلاع خودم بگید در سالهای مذکور پر بارش ترین و سردترین نقاط ایران کجاها بودند چون من یک مشکلی که دارم حافظه کوتاه مدتم یک مقدار ضعیفه:خجالت2:

ارادت استاد

والله آمار دقيق ش را ندارم كه ممنون ميشم دكتر زحمت شو بكشن

ولى يادمه آذر ٨٥ اصفهان پشت سر هم برف ميباريد ( النينو متوسط )
پارسال پاييز هم النينو بود ولى اونقدر اصفهان پر بارش نشد

هواكده

کاربر ويژه
افزایش توفانهای اقیانوس اطلس به دلیل نوع جدیدی از امواج `ال نینو`
دانشمندان آمریکایی دریافتند که نوع جدیدی از امواج `ال- نینو` که باعث پدیده دوره ای گرمای اقیانوس آرام می شوند می توانند تعداد توفانهای اقیانوس اطلس را افزایش دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، پدیده دوره ای گرمای آبهای اقیانوس آرام به دلیل وجود امواج `ال نینو` است. پدیده مخالف `ال نینو`، امواج `لا نینا` است که موجب سرمای دوره ای این اقیانوس می شود به طوری که سرمای جهانی سال 2008 به دلیل توسعه امواج `لا نینا` در اقیانوس آرام بود.

اکنون گروهی از محققان `مدرسه زمین و علوم جوی دانشگاه جورجیا تک` که نتایج یافته های خود را در مجله علمی `ساینس` منتشر کرده اند نشان دادند که شکلی از امواج `ال نینو` به نام `مودوکی` در حال تغییر است و به این ترتیب می تواند موجب افزایش تعداد توفانها در اقیانوس اطلس شود.

این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: `به طور طبیعی، ال نینو موجب کاهش توسعه توفانهای اقیانوس اطلس می شود اما این نوع جدید موجب ایجاد تعداد زیادی از این توفانها می شود و خطر نفوذ توفانها به خشکی و وارد آمدن خسارات ناشی از آن را افزایش می دهد.`

`ال نینو مودوکی` یک اصطلاح ژاپنی به معنی `شبیه، اما مختلف` است. این نوع جدید از ال نینو در اقیانوس آرام شرقی شکل نمی گیرد بلکه منشا آن در مرکز این اقیانوس است.

پیش بینی وضعیت پدیده ال نینوی کلاسیک بسیار دشوار است چرا که تغییرات در ساختار دوره های اقیانوسی حاصل از آن از ماه دسامبر آغاز می شوند اما تنها در ماه می یعنی یک ماه قبل از آغاز فصل توفانهای اقیانوسهای اطلس نتایج آن قابل رویت است.

این در حالی است که پدیده `ال نینو مودوکی` به روشی متفاوت عمل می کند و بنابراین بیشتر قابل پیش بینی است.

بين اثر شاخص هاي انسو با تعداد طوفان هاي حاره اي در شرق (اقيانوس اطلس) و غرب (اقيانوس آرام) ايالات متحده رابطه عكس وجود داره. به اين مفهوم كه در خلال رويدادهاي گرم انسو يعني النينو، تعداد طوفان هاي حاره اي و هاريكن ها در اقيانوس آرام شرقي افزايش پيدا كرده و بالعكس تعداد اين طوفان ها در خليج مكزيك و درياي كارائيب اقيانوس اطلس كاهش بوجود مياد.

غالبا بهنگام NAO مثبت و لانينا و يا النينو مودوكى دماى آبهاى مجاور سواحل امريكا گرم تر از نرمال ميشه و اين يعنى تغذيه مناسب براى توفان هاى حاره اى اقيانوس اطلس

نكته : لانينا باعث كاهش دماى زمين و النينو باعث افزايش دماى زمين مى شود .

هواكده

کاربر ويژه
صحبت ها امشب اصغری درباره پاییز:

دمای پاییز نسبت به نرمال 50 ساله 0.5 تا 1 درجه گرمتر و اما نسبت به 20 سال گذشته تغییر چندانی نخواهد داشت.
بیشترین افزایش دما در مهر خواهد بود.

پس پاييز گرمى در پيش نداريم پاييز گرم تر از نرمال در پيش داريم .

آخرین ویرایش:

هواكده

کاربر ويژه
مهر كه هميشه در شهر اصفهان گرم و خشك بوده

درثانى ١.٥ درصد كه به جايى نميخوره:خنده1:پس فك نكنيد پاييز تابستانى در پيش داريم

نه دايى ما ديگه وارد اعتدال خزان شده ايم اون گرماى تموز را لوولوو برد:خنده2:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام دوستان عزیز

با تشکر از همه دوستانیکه در نظر سنجی بحث مربوط به چشم انداز شاخص دور پیوندی انسو در این انجمن شرکت کردند:

تعداد شرکت کنندگان و کاربران فعال و واقعی هواشناسی در ایران انجمن 26 نفر
:گل:

فاز خنثی:

10 نفر = 38.46%

فاز سرد( لانینا):

10 نفر = 38.46%

فاز گرم (النینو) :

1 نفر : 3.85%

arashz

النینو (مودوکی) :
5 نفر=

5 19.23%

خوب امروز زمان شرکت در این نظر سنجی منقضی میشه و به بررسی چشم اندازهایی که مدل های مختلف هواشناسی در ماههای آینده برای این شاخص دورپیوندی متصور هستند خواهیم پرداخت.

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بخش اول:

بررسی مدلهای معتبر هواشناسی در ارتباط با پیش بینی شاخص دور پیوندی انسو:

چشم انداز مدلهای هفت گانه هواشناسی

nino34.NMME.png

nino34.ENSMEAN_plus.png

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بخش دوم چشم

انداز مدلهای 7 گانه هواشناسی به تفکیک: