• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

havashenas

کاربر ويژه
اميرمحسن جان

http://nigs.ir/journal/Doc/7.1.8.pdf

علت سرد شدن زمستان ٨٦ و گرم شدن زمستان ٨٨ فقط و فقط استراتوسفر بوده

مقاله اش جديد و بسيار مهم

سلام داداش جان خوبی؟
خوشم میاد از اخلاقت که همه چی رو با استدلال و دلیل میگی و پدر موضوع رو در میاری تا جوابشو پیدا بکنی من که واقعا هر وقت مطلب میزاری انجمن کیف میکنم دست گلت درد نکنه.
:گل:

هواكده

کاربر ويژه
سلام داداش جان خوبی؟
خوشم میاد از اخلاقت که همه چی رو با استدلال و دلیل میگی و پدر موضوع رو در میاری تا جوابشو پیدا بکنی من که واقعا هر وقت مطلب میزاری انجمن کیف میکنم دست گلت درد نکنه.

سلام داداشى:گل:

از بچگى م هم همينطور بودم و معلم رو ول نميكردم تا به پاسخ نميرسيدم همانطور كه خدا بنده هاى فعال ش را بيشتر دوست داره يه معلم هم شاگردهاى پويا و فعالش را بيشتر دوست داره . وقتى ميبينم اميرمحسن اطلاعات قوى اى داره لذت مى برم و ازش بيشتر سوال مى پرسم اين فروم يه جاذبه اى داره بنام عشق اينجا بچه ها با عشق فعاليت ميكنن من از دوستان ميخوام كه اكثريت خاموش نباشيد بگيد بپرسيد تا در تعليم و تعلم يه چيزى ياد بگيريم علم در گردش گنج مىشود.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خرما پزون که بالای 40 درجست داداش!!! :نیش:
به نظر من دمای مشهد بیشتر از 6 درجه افزایش خواهد داشت و میتونه به بالاتر از 36 درجه برسه.

والا افزایش دمای 6 درجه در این موقع از سال نه تنها بعید بنظر میرسه بلکه غیر ممکن هست.

زیاد رو این تصاویر گرافیکی حساب نکن چون عوامل توپوگرافی و محلی در این نقشه ها تحت هیچ عنوان لحاظ نشده

تازه در نقشه های آنومالی ارتفاع ژئو پتانسیل در تراز 500 میلی بار هم یک همچین چیزی به چشم نمیخوره!

19 sep.png

havashenas

کاربر ويژه

والا افزایش دمای 6 درجه در این موقع از سال نه تنها بعید بنظر میرسه بلکه غیر ممکن هست.

زیاد رو این تصاویر گرافیکی حساب نکن چون عوامل توپوگرافی و محلی در این نقشه ها تحت هیچ عنوان لحاظ نشده

تازه در نقشه های آنومالی ارتفاع ژئو پتانسیل در تراز 500 میلی بار هم یک همچین چیزی به چشم نمیخوره!

مشاهده پیوست 42796

والا شما استاد من هستید من فقط از روی نقشه ها گفتم.:گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اميرمحسن جان

http://nigs.ir/journal/Doc/7.1.8.pdf

علت سرد شدن زمستان ٨٦ و گرم شدن زمستان ٨٨ فقط و فقط استراتوسفر بوده

مقاله اش جديد و بسيار مهم

سلام امیر کورش عزیز

تشکر بابت مقاله که خیلی هم جالبه بود.

کاملا درسته تغییرات در دمای لایه استراتوسفر جو یکی از دلایل ناگهانی تغییر اقلیم و گرم و سرد شدن دماست.

اتفاقا سرمای شدید اواخر زمستان و بهار سال جاری در بخشهایی از امریکا و اروپا به همین دلیل بود.

حالا بذار بر اساس داده هایی که داریم تاثیرات شاخص ها رو در سرمایش سال 1386 واست به تصویر میکشم.

منتظر باش دوست من:گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
والا شما استاد من هستید من فقط از روی نقشه ها گفتم.:گل:

از شما و سایر دوستان خوبم هم استدعا دارم از این به بعد واژه استاد رو در مورد خطاب قرار دادن بنده به کار نبرید چون اولا من هم مثل همه شما علاقمند به هواشناسی هستم بعد هم این مسئله باعث سوء استفاده بعضی از دوستان نامهربان قدیمی مون میشه

havashenas

کاربر ويژه

از شما و سایر دوستان خوبم هم استدعا دارم از این به بعد واژه استاد رو در مورد خطاب قرار دادن بنده به کار نبرید چون اولا من هم مثل همه شما علاقمند به هواشناسی هستم بعد هم این مسئله باعث سوء استفاده بعضی از دوستان نامهربان قدیمی مون میشه

آقا امیر شما هم سنت بیشتره هم تجربت خیلی بیشتر و استاد هم همین خصوصیات رو داره و مهمتر اینکه دانسته های خودتون رو در اختیار بچه ها قرار میدید و این خیلی ارزشمنده من که خودم خیلی بهتون ارادت دارم و میدونم که چقدر وقت روی مطالب میزارید و اونارو تو انجمن میزارید که بچه ها استفاده بکنند.خیلی خیلی خیلی ممنون.:گل:

هواكده

کاربر ويژه
تجربه هاى شخصى بنده

١. پيش از شروع بارشهاى رسمى پاييزى هواى شهر اصفهان مثل شمال ميشه و بوى دريا مياد

٢. هر وقت ديدى يه ابر در ارتفاع پايين تر به آرامى از زير ابر بالاتر از خودش حركت ميكنه مطمئن باش بارون مياد

٣. دو شب قبل از بارش برف در شهر اصفهان هوا شديدا سرد ميشه و باد از شمال غرب مى وزه

٤. هر فصل در ميانه خودش ضعيف ميشه ولى در دو زمان شاخ ميشه يكى اول فصل يكى انتهاى فصل

havashenas

کاربر ويژه
تجربه هاى شخصى بنده

١. پيش از شروع بارشهاى رسمى پاييزى هواى شهر اصفهان مثل شمال ميشه و بوى دريا مياد

٢. هر وقت ديدى يه ابر در ارتفاع پايين تر به آرامى از زير ابر بالاتر از خودش حركت ميكنه مطمئن باش بارون مياد

٣. دو شب قبل از بارش برف در شهر اصفهان هوا شديدا سرد ميشه و باد از شمال غرب مى وزه

٤. هر فصل در ميانه خودش ضعيف ميشه ولى در دو زمان شاخ ميشه يكى اول فصل يكى انتهاى فصل

قبل از بارش برف اکثرا هوا در منطقه ما گرم میشه و مورد 4 رو که گفتید کاملا درسته 100%.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
و اما ببیند که در سال 2008 یا همون سال 1386 معروف چه رخ داده که اون سرمای شدید بوقوع پیوسته!!!

داده ها بر اساس آخرین تجزیه و تحلیل های سازمانهای NCEP , NCAR هستند:

آنومالی فشار سطح دریا

mslp 2008.png

نقشه بالا که مربوط به ماههای ژانویه و فوریه 2008 هست بوضوح ظهور کمر بند پر فشار سراسری در عرضهای میانه جغرافیایی کره زمین در بخش وسیعی از اوراسیا - ایران و اروپای شرق و مرکزی نشون میده و این یعنی ادغام پرفشار سیبری و آزور

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در تصویر شماره 2 آنومالی وزش باد در همون بازه زمانی در سال 2008 دیده میشه

wind 2008.png

در این تصویر جهت وزش باد در سطح زمین و شدیدا به نفع بخشهایی از جنوب و جنوب شرق کشور از سمت دریای سرخ به چشم میخوره که حامل رطوبت این دریا به سمت این بخش ار کشور هست.

در این تصویر یک مطلب خیلی جالب هم که دیده میشه و کشورهای عربی به اون میگن باد shemal که از سمت مدیترانه شرقی به سمت خلیج همیشه پارس و کشورهای عربی اون منطقه دیده میشه

هواكده

کاربر ويژه
پس اين موضوع كه ميگن قوى بودن درياى سرخ يعنى حاكميت جريانات گرم و مرطوب جنوبى و خداحافظ برف هاى خشك و سلام برف هاى آبكى حرف مسخره ايه يه زمستان ميتونه هم جنوب كشور سيل بياد و همون موقع مناطق سردسير برف سنگين

پس درياى سرخ عامل حرارتى نيست

درياى سرخ را با جنب حاره اى اشتباه نگيريد

درياى سرخ نقش مكمل را ايفا مى كند .

aliwinter

Banned
سلام دوستان عزیز

با تشکر از همه دوستانیکه در نظر سنجی بحث مربوط به چشم انداز شاخص دور پیوندی انسو در این انجمن شرکت کردند:

تعداد شرکت کنندگان و کاربران فعال و واقعی هواشناسی در ایران انجمن 26 نفر

فاز خنثی:

10 نفر = 38.46%

فاز سرد( لانینا):

10 نفر = 38.46%

فاز گرم (النینو) :

1 نفر : 3.85%

arashz

النینو (مودوکی) :
5 نفر=

5 19.23%

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
,نظر سنجی نظررو میسنج نه این که کی کاربر هواشناسیه یا کی هواشناس نیست این اشتباه محض هست,واقعا تعجب کردم؛من هواشناسی رو از ته قلب دوست دارم وبهش عشق میورزم وبا این حرف ها نمیشه معیار کسی رو سنجید چون کاملا غلطه ,هرکسی تو زندگی یه علاقه ای داره و اونو دوست داره با این حرف ها چیزی ثابت نمیشه؛اشتباه محض من هم فرصت میخواستم تا تحقیق کنم بعد به نظره جامع برسم نه هول هولکی نطر بذارم ؛شما باین کار میخواین به من وبعضی ننگ بزنین سخت در اشتباهین.سهراب عزیز درست میگفت که:
چشمها را بايد شست

جور ديگر بايد ديد

چترها را بايد بست

زير باران بايد رفت

فکر را خاطره را زير باران بايد برد‌

با همه مردم شهر زير باران بايد رفت

دوست را زير باران بايد ديد‌

عشق را زير باران بايد جست

هر کجا هستم٬باشم‌

آسمان مال من است

پنجره٬‌فکر٬‌هوا‌٬عشق‌

زمين مال من است

چشمها را بايد شست

جور ديگر بايد ديد

چترها را بايد بست

زير باران بايد رفت

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
تصویر شماره 3 -آنومالی بارش در سال 2008

rain 2008.png

اون سال بدلیل حاکمیت مطلق و قوی پرفشار در منطقه ما و مدیترانه و حتی دریای سرخ مسیر گذر بادهای بارانزای غربی و جنوب غربی کاملا مسدود شده بود و بخشهای از نیمه شمالی کشور هم که بارش به شکل برف رو دریافت کرده بودند مدیون جریان شمالی از سمت ایسلند و اقیانوس اطلس شمالی بودند و عمده سود و منفعت دریای مدیترانه و دریای سرخ نصیب کشور عرب حاشیه خلیج همیشه پارس و جنوب شرق کشور شده بوده. پس در نتیجه در این دو ماه از سال 1386 از لحاظ وضعیت بارش متاسفانه وضع خیلی نا مناسب بوده!

هواكده

کاربر ويژه
مخلص كلوم به زبون ساده

قرارگيريه كمربند پرفشار + اومدن تاوه قطبى به سمت خاورميانه

طى زمستان بسيار سرد ٨٦ نوسان مثبت شاخص اطلس شمالی همراه با یک لانینای قوى ، پرفشاری را در منطقه آزور ایجاد کرد که پس از تقویت به سمت اروپای شرقی گسترش یافت و با پرفشار سيبرى ادغام شد ، از طرفى رودباد قطبى با رودباد حاره اى تلفيق شد و تاوه قطبى نيز به عرض هاى پايينتر حركت كرد.
تلفيق دو جت قطبي و جنب حاره اي در منتهي اليه شرق درياي مديترانه موجب تقويت شرايط چرخندي در لايه هاي مياني جو مي گردد.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
تصویر شماره 4- آنومالی دمای سطح زمین

temp 2008.png

یکی از نقاط بارز سال 1386 وضعیت آنومالی دمای سطح زمین بود که در دوره آماری 1981-2010 سرمایش شدید منطقه خاورمیانه بدلیل بسط و توسعه پرفشار سیبری محسوب میشه.

سالی که اگر چه خیلی سرد بود و یخبندان در ایران بیداد کرد ولی نتیجه نداشت جز کم بارشی و خسارت سنگین به تاسیسات شهری و کشاورزی

هواكده

کاربر ويژه
اينم بگم اگه مهر شهر اصفهان تر شد باس تعجب كرد ذات مهر هاى شهر اصفهان بر خشكى ست

مهر يه ماه كه همش هوا آفتابيه ، خشك ، دم ظهر ها باد مياد و هواش به قول ما اصفهانيا دزدكيه يعنى سردوگرم

آبان ماه آغاز باران است

درضمن پاييز امسال گرم تر از نرمال گرم نيست برخى فك ميكنن تابستان قراره طولانى بشه

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر کوروش عزیز

خوب فعلا تا اینجا در مورد آنومالی های رخ داده در سال 2008 یا همون 1386 صحبت کردیم و الباقی ماجرا یعنی شاخصهای تاثیر گذار دور پیوندی و مولفه های اتمسفری که در اون سال این تاثییرات رو به ارمغان آوردند ، امشب به تفصیل صحبت خواهیم کرد.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا