• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mehdi.

New member
با سلام به عزیزان
دیروز درمناطقی از استان اصفهان اولین بارشهای پراکنده و نوبرانه باران پاییزی هرچند ضعیف رخ داد۰
ولی شهر اصفهان بارشی نداشت الان دماسنج ایستگاه فرودگاه اصفهان
دوشنبه۶ آبان ساعت ۶صبح
دمای ۲ درجه را نشان میده با رطوبت ۷۰درصد !
که این میزان رطوبت در نوع خودش جالبه بعد از مدتها خشکی‏!‏
تصاویر ماهواره تشکیل توده ابرهای بارشی در منتهی الیه جنوب غرب کشور درمرز ایران و عراق را نشان میدهند که در حال ورود به ایرانن؛ به لطف خدا اصفهان هم در مسیر حرکتی این توده قرار داره و امیدواریم شهراصفهان امروز اولین بارش پاییزی خودشو دشت کنه
به امید بارشهای خوب در جای جای وطنمان
 

tima ir

کاربر ويژه
سلام و صبح بخیر خدمت دوستان خوبم پیش بینی هوا فردا accu weather برای مشهد و میزان بارش . فورکا بارش مشهد رو در اپدیت جدید کاهش داده
Untitled.pngUntitled.png
 

rahsazan

کاربر ويژه
سلام بر دوستان

66166645159843027724.png
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
درود بر همگی دوستان عزیز

صبح همگی بخیر

اول از همه به آقا مهدی عزیز از اصفهان خیر مقدم عرض میکنم، امیدوارم اوقات خوبی رو در اینجا داشته باشن، خیلی خوب میشه اگر بفرمایند از کدوم منطقه اصفهان هستند.

از دوستان عزیز بابت عدم حضورم عذرخواهی میکنم، متاسفانه از 4شنبه هفته گذشته تا امروز به شدت بیمار بودم و همزمان با اولین موج بارش، بنده هم درگیر اولین موج سرماخوردگی امسال شدم:خنده1: اما سعی کردم حداقل بصورت تلفنی با امیر محسن عزیز در تماس باشم، دیروز خدا رو شکر برف بسیار خوبی روی توچال بارید، فکر میکنم حدود 700 تا 800 متر رو سفید کرده که امروز با توجه به ابرهای کومولوس ضخیمی که توچال رو در بر گرفتن میشه حدس زد که تصعید داره انجام میشه و مقداری از برف های ارتفاع پائین رو از دست میدیم اما فیریزینگ لول به حدی هست که حداقل 500 متر برف رو حفظ کنه، فکر میکنم با بارش برف بعدی پیست اسکی توچال باز بشه.

شاخه جنوبی سیستم هنوز درحال فعالیت هست و به امید خدا در ساعات آینده مناطقی از شرق خوزستان، استانهای چهارمحال و بختیاری، کوهکیلویه و بویر احمد، شمال فارس، غرب، مرکز و جنوب و شرق اصفهان و تا حدی استان یزد در دامنه بارش های تتمه سیستم قرار خواهند گرفت.
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
افغانستانی‌ها در تلاشند تا روی رودخانه هریرود سدی احداث کنند که در این‌صورت منطقه شرق ایران کاملا خشک خواهد شد. در حالی‌که بر اساس توافقات بین‌المللی احداث سد روی رودخانه‌های مرزی باید با موافقت همسایگان صورت بگیرد اما متاسفانه با وجود تلاش‌های مسوولان وزارت نیروی ایران افغانستانی‌ها حاضر به مذاکره نیستند که در این صورت احداث سد سلما بحران آبی جدی‌ای در ایران ایجاد خواهد کرد.

به نوشته روزنامه شرق در حال حاضر احداث این سد توسط هندی‌ها با سرمایه‌گذاری 200‌میلیون‌دلاری مهاراجه‌ها در حال اجراست و پیش‌بینی می‌شود سلما در سال آینده به بهره‌برداری برسد. این سد باعث خشک‌شدن سد دوستی مشترک میان ایران و ترکمنستان خواهد شد و تامین آب شهر مقدس مشهد را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد. افغانستانی‌ها در حالی حاضر به مذاکره با ایران نیستند که در حال حاضر سه‌میلیون افغان در ایران زندگی می‌کنند و در عین حال ایران تاکنون منفعت زیادی به این کشور رسانده است.

ایران با انتقال دانش کشت زعفران به این کشور باعث‌شده تا امروز زعفران تولیدی افغانستان در بازارهای جهانی گران‌تر از زعفران ایرانی به‌فروش برسد. از سوی دیگر در حال حاضر افغانستانی‌ها با صادرات فرش دستباف خود به‌نام فرش ایرانی در بازارهای جهانی سود زیادی را عاید کشور خود کرده‌اند. تلاش‌های ایرانی‌ها برای انتقال دانش کشاورزی و دامداری خود به افغانستان باعث شده تا امروز بسیاری از متخصصان و مدیران این کشور بر کاهش کشت مواد مخدر به‌دلیل همراهی ایرانیان اذعان کنند.

این درحالی است که اخیرا کریستین ساینس‌مانیتور در گزارشی تاکید کرده است پروژه 200‌میلیون‌دلاری سد سلما که هند مسوول اجرای آن است مانع از انتقال آب رودخانه هریرود به ایران خواهد شد. این در حالی است که مقامات افغان می‌گویند هیچ برنامه‌ای برای مذاکره با ایران ندارند. پروژه سد «سلما» که از لحاظ صنعت کشاورزی و آبیاری برای افغانستان بسیار پراهمیت است دسترسی شهرهای شرقی ایران به‌خصوص مشهد را به آب این رودخانه محدود خواهد کرد.

«فضل احمد ذاکری»، مدیر بخش رودهای هریرود و مرغاب در وزارت انرژی و آب افغانستان در این زمینه گفته است: «ما پروژه‌های بسیاری در افغانستان داریم و هر پروژه‌ای دشمنان خود را دارد؛ توقف کار در سد سلما ممکن نیست. ما این سد را تکمیل می‌کنیم.» ذاکری می‌گوید: یکی از این «دشمنان»، پاکستان است، زیرا این کشور از ساخته‌شدن این سد به‌دست هند (رقیب دیرینه خود) خشنود نیست. این در حالی است که در ماه آوریل، مقامات اطلاعاتی افغانستان اعلام کردند که طرح انفجار سد سلما با دوهزارو860پاوند مواد منفجره را خنثی کرده‌اند. آنها مدعی شدند که این نقشه با کمک سرویس اطلاعاتی پاکستان طراحی شده بود.

با این‌حال، ذاکری به‌صراحت اشاره می‌کند که هیچ‌گونه مدرکی مبنی‌بر اقدام منفی ایران علیه این سد موجود نیست و ایرانیان تنها به‌طور پیوسته خواستار مذاکره در این زمینه هستند. وی در این زمینه گفته: «شاید آنها نیاز داشته باشند که با ما گفت‌وگو کنند؛ اما در حال حاضر، ما هیچ نیازی به گفت‌وگو با ایران و مذاکره درباره آب نمی‌بینیم.»

آنچه که افغانستان از احداث این سد برای خود می‌خواهد کاملا روشن و منطقی است: سد «سلما» قادر به افزایش زمین‌های زیر کشت از 35هزارهکتار به 80هزارهکتار است. همچنین می‌تواند مقدار 42مگاوات برق مصرفی افغانستان را تامین کند. این درحالی است که افغانستان در حال حاضر حداقل 80مگاوات از برق خود را از ایران و 50مگاوات آن را از ترکمنستان وارد می‌کند.

ذاکری خاطرنشان کرد: این پروژه تغییرات زیادی را در افغانستان ایجاد خواهد کرد که صرفا همه این تغییرات در هرات نخواهد بود. اگر ما بتوانیم میوه بیشتری تولید کنیم می‌توانیم آن را به قندهار و سایر استان‌ها نیز بفرستیم. این پروژه باعث تغییر شریط در همه افغانستان خواهد شد. اما دلیل نگرانی ایران از این پروژه کاملا مشخص است: در صورت ساخت سد سلما، میزان جریان آب هریرود به‌سمت ایران، ۷۳‌درصد کاهش پیدا می‌کند. این در حالی است که بخش مهمی از مناطق شرقی ایران به آب هریرود وابسته هستند.

موسسه مطالعاتی «شرق- غرب»در سال ۲۰۱۰ با انتشار گزارشی درباره منابع آبی افغانستان، تاکید کرد که همکاری همسایگان درباره منابع آب، یک گزینه و انتخاب نیست، بلکه تنها راه موجود است. بنا بر ‌این گزارش، نبود موافقتنامه‌های دوجانبه یا منطقه‌ای در این زمینه، تهدیدی جدی را متوجه توسعه پایدار و امنیت در منطقه کرده است. گفتنی است، افغانستان و ایران، نخستین‌بار در سال ۱۹۵۰ کمیسیونی مشترک‌ برای مدیریت منابع آبی مشترک تاسیس کردند و در سال ۱۹۷۳، توافق شد که ایران میزان مشخصی آب دریافت کند.

با این حال، «شجاع‌الدین ضیایی»، معاون وزارتخانه انرژی و آب افغانستان می‌گوید: «هم‌اکنون کابل ‌دلیلی برای انجام مذاکرات آب با ایران نمی‌بیند.»این در حالی است که ایران تاکنون همکاری فعالی در حوزه پروژه‌های مربوط به منابع آب و نیز تولید الکتریسیته ‌‌با افغانستان داشته است. در یکی از آخرین موارد، مجید نامجو، وزیر سابق نیرو با سفر به افغانستان در ماه ژانویه، دو توربین برق ایران در هرات را افتتاح کرد.

دیپلماسی آب وتامین آب مشهد
سال 79 بود که مشکل آبرسانی به مناطق شمال‌شرقی کشور به‌ویژه مشهد، دولت را مجاب کرد تا دیپلماسی آب را جدی گرفته و با ترکمن‌ها و افغان‌ها وارد مذاکره شود. مذاکرات نتیجه داد و دو همسایه یعنی ایران و ترکمنستان توافق کردند در مسیر هریرود سد بسازند و به بهره‌برداری مشترک از آن بپردازند. سال 1384 محمدخاتمی و صفرمراد نیازف سد دوستی را رسما افتتاح کردند. این سد منبع اصلی تامین آب مشهد است. همچنین درناحیه سرخس، دریاچه زیبایی پشت این سد ایجاد شده که ساکنان محلی آن را «دوستی» نام نهاده‌اند؛ دریاچه‌ای که روبه خشک‌شدن است.

کم آبی بلای جان خراسان
دو استان خراسان‌رضوی و خراسان‌جنوبی درسال‌های اخیر به علت کمبود بارش سالانه و فشار بر منابع زیرزمینی به‌شدت از لحاظ منابع آبی دچارخسارت‌های سنگینی شده‌اند. خراسان‌رضوی با 225میلیمتر و خراسان‌جنوبی با 140میلیمتر دارای اقلیمی خشک بوده و بنابراین بیش از 80‌درصد بارش سالانه در سطح این استان‌ها به‌صورت تبخیر و تعرق از دسترس خارج می‌شوند. تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی در هر سال حدود هفت‌میلیارد مترمکعب بوده که با برداشت 8/5‌میلیاردمترمکعب برای مصارف کشاورزی و شرب، سالانه 1/5‌میلیاردمترمکعب بیلان منفی در این دو استان به‌وجود می‌آید.

درحال حاضر مصرف آب شهر مشهد حدود 300‌میلیون‌مترمکعب درسال است که در افق 1410 این میزان به 400‌میلیون مترمکعب و نهایتا به 500‌میلیون مترمکعب در سال افزایش خواهد یافت. تامین آب این شهر عمدتا از طریق سدهای طرق و کارده در نزدیکی مشهد و سد دوستی در مرز ترکمنستان و ایران و بهره‌برداری از حدود 300چاه عمیق انجام می‌شود.

سد طرق وکارده در مجموع با حجم 60‌میلیون مترمکعبی خود در 15سال اخیر به علت خشکسالی‌های پی‌‌در‌پی و تغییر اقلیم نتوانسته‌اند سهم مناسبی در تامین آب شهر مشهد داشته باشند، به‌طوری که در اغلب سال‌ها حتی نیمی از حجم آنها نیز پرنشده است؛ بنابراین تضمینی به تامین آب از طریق این دو سد وجود نداشته و بنابراین وظیفه تامین آب شرب، بیشتر بر عهده سد دوستی در مرز ترکمنستان و ایران است.

افغانستان درسال‌های گذشته همواره ازکمک‌های ایران برخوردار بوده وکشورمان در 30سال گذشته میزبان میلیون‌ها مهاجر افغانی بوده است. انتظار از روابط خوب میان دو کشور این است که موضوع نه محوری برای خشکی دوستی‌ها بلکه برای تعمیق حسن همجواری باشد. بنابراین در چنین شرایطی به نظر می‌رسد مسوولان وزارت نیرو و امور خارجه ایران باید هرچه سریع‌تر به فکر راه‌حلی برای این بحران باشند؛ چراکه ایران 43سال است در خشکسالی به‌سر می‌برد و در حال حاضر با وجود سد دوستی هم آبرسانی به مشهدمقدس کار چندان آسانی نیست. اما اگر تلاش افغانستان بر عدم مذاکره با ایران درخصوص سد سلما پابرجا باشد در چنین شرایطی ایران، بزرگ‌ترین قدرت را در دست دارد و آن هم حضور مهاجران‌میلیونی این کشور در ایران است. در این شرایط توصیه می‌شود مسوولان آبی کشور با حساسیت بیشتری به این موضوع نگاه کنند که قطعا اولین قدم مذاکره و دستیابی به یک نتیجه مشترک با افغانستان است.

http://www.tabnak.ir/fa/news/353897/افغان‌ها-مشهد-را-خشک-می‌کنند
 

aghasina21

کاربر ويژه
منم خوندم. وبلاگ هواشناس عزیز محمد از رشت هست دیگه. واقعا بسیار فعال هستن ایشون. امیدوارم همیشه موفق باشن. :گل:

http://guilanforeca.ir
سایت بسیار خوبی هست دکتر عزیز. بچه هام توش خیلی فعالن
انصافا محمد از شهریور تا الانو بسیار خوب پیش بینی کرده
اعتقادم داره ادامه پاییز و زمستون امسال وضعیت برای گیلان خوبه
با توجه به اینکه امسال واقعا پیش بینیاش خوب بوده (برای مثال اوایل شهریور پیش بینی کرد اول مهر بارون میاد که اتفاقم افتاد و پیش بینی که اول شهریور برای اون ماه کرد 80، 90 درصد اتفاق افتاد)
خیلی به امسال امیدوار شدم
ولی چون پارسال درباره پیش بینی برف یه چنتا اشتباه داشت، منتظرم ببینم چی میشه:خنده1:
البته هر بار گفت برف اومدا ولی میگفت میشینه که هیچکدوم بجز یکی اتفاق نیفتاد
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی

ارش جان این نقشه ها چی میگن توضیح میدی لطفا؟

علی عزیز نقشه هایی که گذاشتید آنورمالی بارش طی نوامبر 2013 تا مارچ 2014 رو نشون میده، تا جایی که دیده میشه منطقه ما آنورمالی خاصی نداره، یا دیتابیسی که استفاده کردید مربوط به منطقه ما نیست.
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
علی عزیز نقشه هایی که گذاشتید آنورمالی بارش طی نوامبر 2013 تا مارچ 2014 رو نشون میده، تا جایی که دیده میشه منطقه ما آنورمالی خاصی نداره، یا دیتابیسی که استفاده کردید مربوط به منطقه ما نیست.

یک مورد به چشم میاد و اون بارش کمتر از نرمال روی سواحل شمال شرقی استرالیا هست که به نظرم موید فاز گرم انسو هست.
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
بنظر میاد تا 180 ساعت آینده پهنه وسیعی از کشور از سلطه جنب حاره ای خارج خواهد شد و برای اولین بار استان هایی مثل هرمزگان و کرمان، بارش هایی با منبع مدیترانه ای و دریای سرخ و خلیج همیشه پارس رو دشت خواهند کرد.
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
بعد از اون هم تا جایی که میشه دید (384 ساعت آینده) بارشهای سنگینی رو از سمت جنوب غرب و غرب کشور داریم!
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام دوستان عزیز

امروز تونستم جزئیات آمار ایستگاههای آب منطقه ای خراسان رضوی در خصوص سامانه فعال 30 مهر مشهد رو بدست بیارم.

12817609512557276696.jpg


مطابق با صفحه اول این گزارش ایستگاه آق دربند در ارتفاعات جنوبی شهرستان سرخس( ارتفاعات شرق هزار مسجد و در حاشیه بخش سیل خیر رودخانه کشف رود با 31 میلیمتر بیشترین بارش رو کسب کرده.

65752567101142388673.jpg


پس از اون ایستگاه باران سنجی آب منطقه ای مشهد در بلوار سازمان و در نزدیکی همون جاییکه من عکسهای بارش شدید رو گرفته بودم با 22 میلیمتر بیشترین در سطح استان بوده.

23573669115809258425.jpg



پس از اون ایستگاه درگز با 21 میلیمتر- ایستگاه آب و برق مشهد با 20 میلیمتر - بزنگان با 18.5 میلیمتر و هی هی قوچان با 18 میلیمتر بیشترین بارشها رو کسب کردند.

مطابق با این گزارش میانگین بارش در سطح استان خراسان رضوی در حدود 5 میلیمتر بوده. و شهر مشهد با افزایش بارش در حدود 409.3 درصد در مقایسه با میانگین 43 ساله این سازمان واقعا گل کاشته:گل:
 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
[h=2] گزارش / روستای معدن آق دربند "ماسوله" شهرستان سرخس
  • کد خبر : 592-884
دسته: اجتماعی شهرستان 17 فروردين 1392 در ساعت 14:01
169627_6hrw1rih.jpg

نسیم سرخس:روستای معدن آق دربند از توابع بخش مرزداران شهرستان سرخس واقع در استان خراسان رضوی می باشد. جمعیت روستا افزون بر 1200 نفر و 220 خانوار می باشد
به گزارش خبرنگار نسیم سرخس شغل اصلی ساکنان این روستا کار کردن در داخل معدن زغال سنگ می باشد که قدمتی 70 ساله دارد.نیمی از کارگران غیر بومی می باشند و از شهرهای کلات نادری و استان خراسان جنوبی به این روستا مهاجرت نموده اند .این روستا با مرکز شهرستان حدود 140 کیلومتر فاصله دارد و با وجود این فاصله زیاد و محرومیت بسیار ، متاسفانه آن طور که می بایست در این روستا خدمتی به ساکنین ارایه نشده است. مشکل اصلی مردم این روستا نداشتن راه ارتباطی مناسب می باشد که در محل عبور از روی رودخانه کشف رود مردم با مشکل مواجه هستند و می طلبد که مسئولین اداره راه شهرستان حتی المقدور با احداث یک آب نما بر روی کشف رود این راه روستایی را که به محض بارندگی مسدود می شود و مردم باید منتظر بمانند تا سیل کم شود و سپس از روی رودخانه عبور نمایند را آسان نماید.
گزارش تصویری مرتبط منتشر خواهد شد/
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
به نظر شما سامانه بعدی فعال و قوی از کی وارد ایران میشه ممنون میشم جواب بدید

به امید خدا سیستم بعدی حاصل از یک سیکلون مدیترانه ای هست که از روز جمعه کشور رو تخت تاثیر قرار میده، البته سیستمی که باعث بارش در کشور شد، هنوز هم فعال هست و اینبار مناطقی رو که در پست های قبلی بهش اشاره کردم درگیر میکنه، ختی امکان بارش های نسبتا خوب در خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان هست.

اما سیستم بعدی همونطور که گفتم روز جمعه وارد کشور میشه.

امیدوارم سیکلون های یکی پس از دیگری وارد کشور بشن، منابع آبی ایران شدیدا تحت فشار مصرف هستند و باید جایگزین بشن.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا